+3 oy
257 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından

Merhaba kızım 37+1 2760 gram 44 cm doğdu geç premeter diye geçiyor 4 gün yoğun bakımda kaldı şuan düzeltilmiş ayını hesaplaya bile var mı acaba 4 şubatta doğdu .

Birde 44 cm normal bir boy mu acaba merak ediyorum 😂

15 Cevaplar

+3 oy
(5,878 puan) tarafından

Normal diye düşünüyorum, anne baba boyu kaç

(6 puan) tarafından

Anne 1.55 baba 1.80

-Reklam-
+3 oy
(1,085 puan) tarafından

Simdiki kilosu ve boyu kac

(6 puan) tarafından

Boy 64 8 kilo

(1,085 puan) tarafından

Evet dogum kilosu biraz az amma cok iyi gelismis masaAllah simdiki kilosu ve boyu gayet iyi hatta ondede ola bilir.Saglikla buyusun.Benimkide 3subat dogumlu 

(6 puan) tarafından

Allah bağışlasın bebeğinizi saplıkla huzurla büyütün 🌸

+3 oy
(3,661 puan) tarafından

Bilemedim pekte prematüre olacak ayda degilmis..37+5 bende dogum yaptim 3440 doğdu 50 cm doğdu..

Aile genleri küçük olabilir sizin belkide ondan öyle 

(6 puan) tarafından

Evet eşim uzun ama benim kendi ailem de uzun çok yok zaten gebelik şekeri vardı bende hep diyetteydim 30.haftadan sonra geriye gitmeye başlamıştık hep doğduğunda 35 haftalıkla uyumluydu bebeğim

+3 oy
(990 puan) tarafından

37 normal bir hafta doğum için prematüre olmuyor . Oğlumda 37. Haftada doğru 2480 Gr 47 cm , düzeltilmiş bi aya falan ihtiyacı yok. Normal bir şekilde kilosunu alır boyu uzarsa sağlıklıdır. Boyuda haftasına göre ve cinsiyetine göre iyi, ailede herkes 1.80 değilse

(990 puan) tarafından

Oğlumun karın çevresi büyümüyordu haftasına göre 2 hafta geride kalmıştı o yüzden 37de sezaryen oldum ben

(6 puan) tarafından

Bende nstde kalp atışı alınmadığı için acil sezeryama alındım doğduktan sonra da solunum sıkıntısı inlemesi vardı o yğzden yoğun bakıma girdi

(990 puan) tarafından

Geçmiş olsun bizimkide hızlı nefes alıyordu, çok şükür çabuk çıktılar Allah kimseyi yoğunbakım önünde bekletmesin, eve kucağı boş dönmek çok zordu, sağlıkla büyüsün evladınız :)

(6 puan) tarafından

Evet çok zor bir süreç ama şükür yanımızdalar .

Sizde sağlıkla huzurla büyütün evladınızı Allah bağışlasın 🌸

(990 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

+3 oy
(876 puan) tarafından

Kiz ben 35 haftalık doğum yaptım 2 880 gram doğdu benim oğlan 37 hafta erken değil ki neden kuvezde kaldı sezeryan mi oldun genelde sezeryan olanları solunum sıkıntısı yaşıyor diye alıyorlar yenidogan yoğun bakıma beni oğlan da 5 gün kaldı yeni dogan yoğun bakım da 

(6 puan) tarafından

Evet 2.sezeryanım aslında zamnım vardı daha ama son kontrolümde kalp atışı alınmadı acil sezeryan oldum solunum sıkıntısı yaşadı zaten doğduğunda 35haftalığa uyumluydu

+3 oy
(2,197 puan) tarafından

Canım 35 haftadan sonrası normal doğum diye geciyo benim kızım 31 haftalık doğdu yanımda bi kadın yatıyodu 36 haftalık doğum yapmıştı premature midiye sordular hayır dedi doktor 35 ten sonra doğanlar normal 35 ve altı premature olarak geciyo dedi bebişinin kilosu boyuda maşallah iyi sağlıcakla buyutün inşallah

(6 puan) tarafından

Teşekkür ederim sizde sağlıkla büyütün .

Evet bende öyle biliyordum ama yoğun bakım kağıtlarında da geç premeter diye geçiyor geç premeterde 37den sonra gelişmeyen bebekler için diyorlarmış 

+2 oy
(2,109 puan) tarafından

Benim ikizler de 37 haftalık 2200 gr 47 cm doğdular. Şuan yaşıtlarına göre bir tık uzunlar. 119 cm biri 23 diğeri 25 kg 5 yaş  . Prematüre sayılmıyor diye biliyorum 37 haftalık normal gelişimini yakalar yada yakalamıştır bilemiyorum 

(6 puan) tarafından

Maşallah Allah bağışlasın bebeklerinizi

+2 oy
(14,572 puan) tarafından

Her çocuk gelişimi farklı 🌸

37+2 doğdu kızım 2800 du boyu 52 idi 

(6 puan) tarafından

Maşallah Allah bağışlasın 

+2 oy
(8,798 puan) tarafından

52 cm doğan bebeğim bana minicik gelmişti 44 cm düşünemiyorum ama çok tatlı değil mi bebek sonuçta yerim ben onu 🥰 

(6 puan) tarafından

İlk kızım 50 cm doğmuştu 44 cm bebek kucağıma alınca çok korkmuştum 1 hafta altını üstünü değiştiremedim ama o kadar güzeldi ki 💗

+2 oy
(1,092 puan) tarafından

Prematüre bebek değilki 36 sonrası normal kabul ediliyor canım gayet vaktinde doğmuş çocuk. Vaktinde ama gelişim geriliğiyle doğdu dicem ama benim kızım da 38+0 da 2800 47 cm doğdu minyon bi çocuk gayet normal dendi . Ailede boy kısalığı genetikse normaldir yada minyon bi kızdır

(6 puan) tarafından

Olabilir 6.5 aylık oldu şuan kendi ayındakileri de geçti ama öyle içimde kaldı sormak istedim sadece 🌸

+2 oy
(4,764 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

37 haftadan itibaren premature sayılmıyor diye biliyorum aslında bende 37+3 haftada doğmuşum 52cm 3.550 gr olarak. Boya gelince genetik 44 cm doğmuş olsa bile anne babasının uzunza hızlı uzar. Arkadaşımın kızı da minyon doğmuştu yeterince beslenemedi anne karnında o da o civarlarda doğdu ama anne 1.69 baba da uzun sayılır suan gayette uzun boylu kızları 5 yaşında. 

+1 oy
(22,322 puan) tarafından

Benim kızım 34 de doğdu prematüre olarak geçiyor ama kilo ve boy olarak Dr Lara göre iyi doğduğu için 4 aydan sonra prematüre grubundan sayılmaz dediler yine prematüre olarak adlandırıyorlar ama gelişim olarak değil erken doğum olarak prematüre diyorlar senin kızın haftasında doğmuş zaten düzeltilmiş ayı olmaması lazım gelişimi 2 3 hafta geriden geliyor olabilir ama bunun içinde prematüre denmez sanırım birde kilosu normal boyu biraz kısa doğmuş sadece haftasına göre 

(6 puan) tarafından

Solunum sıkıntısından yattı ama ciğer geliştirici falan vurmadılar bende çok anlamıyorum hiç araştırmamıştım geç preterm diye geçiyor büyük bir ihtimalle boy kilosuyla alakalıdır diye düşünüyorum farklı hastanelere de gittim aynısı söylendi yani 1i yanlışsa 2si yanlış değildir diye düşünüyorum tabii güvenemiyorum da 😂

(22,322 puan) tarafından

Ciğerleri gelişmemis olsa daha uzun yatardı ama Dr larin dediği daha doğrudur kontrole gidince düzeltilmis ayını soruyordur dr bize hala soruyorlar bazı Dr lar 1.5 yaş olmasına rağmen 

(6 puan) tarafından

Bende doğumdan sonraki kontrole gittiğimde doktoru söylüyordu böyle birşey ama ağrımdan çok anlayamamıştım eşim de hatırlamıyor her gittiğimde sorucam diyorum unutuyorum dğzeltilmiş ayı bu sefer sorucam inşallah 

(22,322 puan) tarafından

Canım 37 de doğmuş sen 3 hafta sonrasını soyleceksin mesela benim kızım Mart 5 de olacaktı 20 ocakta doğdu 40 haftaya göre hesapliyorsun ama kilosuna göre 35 haftalıga uyumlu olsa bile sen doğduğu haftadan hesapliyorsun mesela benim kızda kilo ve boya göre 1 hafta kadar önceydi ama ona bakmıyor dogdugu hafta önemli diyor boy ve kilo drlar için çok önemsiz onlar organ gelişimine önem veriyor daha çok 

(6 puan) tarafından

Teşekkür ediyorum bilgin için 🌸

0 oy
(11,565 puan) tarafından

Kimseye cvp vermemissiniz ama yinede yazayım bebeğiniz prematüre Bebek değil 37 erken doğum grubuna girmiyo.

Ben 41 haftada 2500 boy 46 kafa 33 doğurdum 1 ay önce bir aylık kontrolde ne çıkacak çok merak ediyorum bende o zmn benimde prematüre Bebek mi oluyo 

(6 puan) tarafından

2 çocuk olunca telefonu anca elime alabildim 😊

Bilmiyorum bende onu çok anlayamadım için sordum doktoru 35 haftalıkla uyumlu diye geç premeter dedi kağıtlarında da hep öyle yazıyor tek bir doktorla da kalmadım hastaneden çıkınca farklı doktorlara da gittim aynısını söylediler

0 oy
(383 puan) tarafından

Herşeyi boşver elinden geldigince sütü maması hangisiyle besliyorsan gece iki saate bir en geç gündüz de 3 saate bir besle.bolca duani edip bebeğe sarıl hızlıca toparlıyor.insanlari dinleme garip şeyler yap diyen olursa yapma,kendine yakın tut senden de güç alıyor en büyük hayatta kalma gücü anneyle temastan geçiyor canm zamanla toparlanacak.birde yapabildiğin kadar az insanla temas etsin mikrop kapmasin.serin yerde dursun geçiyor hepsi.benimki 33 de 2250 doğdu yoğun bakımdan 2150 olarak verdiler şuan 2 yaşında çok şükür çok iyi.sadece kendini mutlu et yüzün gülsün yemeğini ye sütun artsın bebeğine sarıl hepsi geçiyor 

(6 puan) tarafından

Bebeğim şuan 6.5 aylık zaten ben sadece merak ettiğim için sormuştum. 

Güzel yorumun içinde çok teşekkür ediyorum 🌸

Kimseyi takmıyorum 2.bebeğim zaten benden başka kimse onun iyiliğini düşünemez hiçbir zaman moralimi düşürmedim çok şükür bu ayına kadar sadece anne sütü aldı ❤️

(383 puan) tarafından

Ben ilk ti ve lohusa pisikolojisi yoğun bakım sureci derkn baya yıprandım ve normalde takmadigim şeyleri başkası söyleyince taktım şuan ikinci gebelik sürecinde yım boş konuşana direk ağzıma geleni saycam,benim düşünceli ve saygılı davrandigim onca şeyde insanlar bana hep saygısızca ve sınırlarımj ihlal etme çabasıyla yaklaştı,artk takmam insllh 

(6 puan) tarafından

Bende 2.gebeliğimde hem hamilelik hem doğum sonrası çok sıkıntılı geçti lohusalığımda biraz zor geçti hiç çekinmedim kim olursa olsun sinirimi bozanın apzının payını verdim içim daha rahat ediyordu öyle . İnşallah hamileliğin doğumun lohusalığın herşeyin çok güzel geçer sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına

(383 puan) tarafından

İnşallah inşallah hiç kimsenin ki kötü geçmez güzel geçer,bir kadinin hayatını en çok etkileyen şey doğum ve lohusalık süreci 

0 oy
(9 puan) tarafından

Merhaba bebeğiniz düzeltilmiş 6 duzeltilmemiş 7 ay oluyor boyuda normal eğer kız bebekse premeterde kızlar birazdaha geç üzüyor erkekler daha hızlı nerden biliyosun derseniz benim bebeğimde orta premeter yani 34+2 de doğdu ☺️

(6 puan) tarafından

Evet kilosunu çok önden gidiyor ama boyu daha yavaş geliyor benim kızım da geç premeter olarak geçiyor 😂

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 163 göst.
0 oy
9 cevap 198 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde PEFEKEGE (543 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 142 göst.
16 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nazzz (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 99 göst.

Kategoriler