+3 oy
620 göst.
önce Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Bazı bilinçsiz insanlar kararlarınızı çok acımasız eleştirilerle sorgular biliyorsunuz. Benim durumum gerçekten ciddi kendi tüylerimi bile zor alıyorum kaldı ki başka müdaheleleri kaldıramam. Etrafımdaki birkaç kişi hariç herkes aman normal doğur aman ne derlerse sezaryen olma diyip duruyor başta kayın validem olmak üzere şimdi geldik son ana ve doğum/ameliyat tarihi belirlendi kayın valideme veya eşimin akrabalarına vajinismus olayını nasıl ve neden açıklayayım sizce ne demeliyim. 

31 Cevaplar

+1 oy
önce (4,360 puan) tarafından

Hiçbir şey açıklamak zorunda değilsin. Doğum anına kadar da kimseye bir şey söyleme. Refakatçin bilsin sadece yeterli. Kimi ne ilgilendirir. Ben öyle uygun gördüm bunun hesabını kimseye vermem de kapat konuyu. Eşşn de aynı şekilde konuşsun.

-Reklam-
+1 oy
önce (1,248 puan) tarafından

Deme canım ama  catım darmis  normal doğum için uygun değilmiş de  son haftalarda bebeğin pozisyonu uygun değil de kiiii kaldı kii keyfi bile sezeryan olabilir kimseyi ilgilendirmez

+1 oy
önce (598 puan) tarafından

Normal doğumun bu rahatsızlığınla ne alakası var bir şey girmiyor çıkıyor bence normal doğum yapman bu rahatsızlığı yenmen için büyük bir fırsat 

önce (2,887 puan) tarafından
+1

Ne demek ne alakası var ya? Sürekli alttan muayene oluyor, gelen geçen o bolgene dokunuyor, parmak sokuyor

+1 oy
önce (723 puan) tarafından

Doktorun karari de sağlığım açısından uygun değilmiş de özel durumunu kimseye açma senin bildiğini anladığını insanlar farklı yönde algılar  hatta Esin desin bu tür diyaloglara kendini açıklamaya gerek duymam çünkü başka söz söyleme haddinde bulunuyor insanlar 

+1 oy
önce (6,658 puan) tarafından

Kimseye açıkma yapmak zorunda değilsin bu senin özel sorunun meraklı insana da sinir oluyorum yani kimseye deme son anda doktor karar verdi ve böyle uygun gördü bebek dönmemiş çatım dar falan dersin illa ısrarla sorarlarsa

+1 oy
önce (43 puan) tarafından

Benimde vajinismus rahatsızlığım vardı psikolok yoluyla atlattım doğumu da kendi isteğimle özelde sezeryan yaptım onlara birşey anlatmak zorunda değilsin doktor uygun görürse sezeryan yap zaten bu durumda kolay kolay normal doğum yaptırmaz 

+1 oy
önce (2,172 puan) tarafından

Doktor normal doğumu uygun bulmadı bebek tersmis vs de kaynanan kendisi normal doğursun tekrardan kimseye izahet vermek zorunda değilsin doğuma girecek olan kişi sensin ben olsam ben sezaryen doğurcam isteyen normal doğurabilir der keserim herkesin ağzını 

+1 oy
önce (182 puan) tarafından

Ben bebegım suyu azalmış doktor bır hafta daha bekleyemez demiştim

0 oy
önce (20,634 puan) tarafından

Niye açıklama yapıyorsun ki Dr boylr uygun gördü bitti 

0 oy
önce (1,422 puan) tarafından

Kimine yahu sizemi kalmış sanki istediğini seçebilirsin ikisininde acısını çekecek olan sensin hangisine katlanmak istersen onu seç kimselere bişey açıklama ben öyle uygun gördüm de geç

0 oy
önce (3,359 puan) tarafından

Açıklamaya gerek yok ben öyle istiyorum kendimi daha güvende hissedeceğim de çık kimseye hesap vermek zorunda değilsin 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,044 göst.
0 oy
16 cevap 508 göst.
0 oy
4 cevap 226 göst.
0 oy
9 cevap 702 göst.
22 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,117 soru