+3 oy
532 göst.
önce Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Bazı bilinçsiz insanlar kararlarınızı çok acımasız eleştirilerle sorgular biliyorsunuz. Benim durumum gerçekten ciddi kendi tüylerimi bile zor alıyorum kaldı ki başka müdaheleleri kaldıramam. Etrafımdaki birkaç kişi hariç herkes aman normal doğur aman ne derlerse sezaryen olma diyip duruyor başta kayın validem olmak üzere şimdi geldik son ana ve doğum/ameliyat tarihi belirlendi kayın valideme veya eşimin akrabalarına vajinismus olayını nasıl ve neden açıklayayım sizce ne demeliyim. 

31 Cevaplar

+6 oy
önce (4,642 puan) tarafından

açıklamana gerek yok, bebek ters de geç. kimseye hesap vermek zorunda değilsin

-Reklam-
+4 oy
önce (1,433 puan) tarafından

Bazı sağlık sorunlarım olduğu için doktorum öyle uygun gördü de 

Yada direlt doktorum böyle uygun gördü de 

önce (54 puan) tarafından

İyi fikir aslında,öğrenmekte ısrar ederlerse de özel nedenler diyebilirim

önce (311 puan) tarafından

millete ne diceginden once keske hamile kalmayip ilk once tedavini olsaydin keske . hem esine yazik hem sana . mahrum kaldigin seyler mahrim

biraktigin seyler milletn ne diyeceginden cok daha onemli. bebek ile cok daha fazla cikmaza sokuosun normal saglikli insan bile bebek gelince vinsel hayati sekteye ugruo. sorununuz varken keske cocuk yapmasaydiniz bildigin vajinusmussa komple iliskiye giremiosan kenke tedavi olsaydin bence

Tedaviye başladım zaten ilk seans bile çok ilerleme katettirdi bana. Jinekolojik bir sorun yoktu o yüzden terapist ile tedavi oluyordum. İlk seans bile o kadar işe yarayınca diğer seanslara gitmedim keşke gitseydim daha iyi olurdu diyorum tabii ki. Ama bu demek değil ki normal doğumdaki müdaheleleri kaldırabilirim. Kendimi tanıyorum. Eşim nazik davranıyor bana ebeler,gelip geçen kontrol edenler öyle mi davranacak. Hiç vajinismus sıkıntısı olmayanlar bile o açıklık muayenesinin travmasını aşamıyor. Elbette bebeğimin sağlığı açısından çok düşündüm üzerine ama dikkat ederseniz doktorumla beraber karar verdik buna.Millete ne diyeceğimden önce düşünmüş müyüm sizce,tatmin etti mi cevabım sizi ? 

Siz şimdi belki de diyeceksiniz ki"İyi niyetle dedim neden ters algılıyorsun"Fakat ben size vajinismus olarak hamile kaldım ne yapıcam diye bir soru sormadım. Kaldı ki tedavi olmadan hamile kalmış olduğumu farzedelim,bu sözlerinizle olan durumu değiştiremeyeceğim için sözleriniz beni sadece üzer. Tavsiye,öneri vereceğimiz zaman daha özenle davranmalıyız diye düşünüyorum. Yine de teşekkürler

ben genel olarak konuyla alakali fikrimi soyledim. sadece dogum degil bunun yedavisini komple asip cocuk ondan sonra olsa daha mantikli. cunku sorunsuz evlilikler bile cocukla beraber cinsellik baya zora giriyor dedim. zaten aorunlu cinsellik seni dahada zorlar bebekle beraber demek

istemistim. sorunun o olmadigini algilayabiliyorum tabiki ama milletten once buna yogunlaski kendinde daha rahat edesin demek istemistim.

+4 oy
önce (1,489 puan) tarafından

Sezeryan doğum yapacağını söyleme sonrasında mecbur kalındı ve sezeryan döndük de herkese herşeyi söylemek zorunda değilsiniz 

+3 oy
önce (1,120 puan) tarafından

Hic kimseye aciklama yapmak zorunda değilsin ki kendim istedim oldu bitti kimseyi de ilgilendirmez yani buna niye burnunu sokuyorlar anlamış değilim 

Ah maalesef. Geçenlerde bi kontrolde fenalaştığım için kayın validem sen cesaretsizsin normal doğum yapamazsın demişti,şimdi tam da öyle ondan dolayı yapmicam tercihim mi demeliyim yoksa bazı özel sağlık sorunlarım var ondan dolayı mı demeliyim bu ikisi arasında kaldım

evet normal dogum yapamadim biyerimde eksilmedi . yani normal dogum yapamazsam bebek icimde kalmaz  sezeryanla cikar deseydin o an daha bisey diyemezdi sana. laflari cok yeyip yutarsan pisman olursun zamanla 

Dedim dedim ne normal doğumlar var o kadar sorunlu geçiyor ki hayırlısı neyse o olsun dedim şimdi netleşti günü daha demedim bakalım

+3 oy
önce (2,813 puan) tarafından

Çatım dar normal doğum yapmam imkansızmış de 

Yalan söylemek de istemiyorum ama tıbbi bir gerekçe söyleyip hiç insanlardan vaaz dinlememeyi daha çok isterim tabi. 

önce (2,813 puan) tarafından

Canım bende sezaryen oldum doktor öylr uygun gördü ama gel bakalım kim laf anlıyor herkeste bin tane laf tek yaşlılarda değil üstelik o yüzden direk ben öyle istiyorum desen bile seni yargılayacaklar ve canın sıkılacak o yüzden tıbbi bir gerekçe sunsan daha iyi olur yada sezeryan günü al kimseye deme o gün git bebek tersti mecburi sezaryen oldum de belki çatım dar desen yine çekinirsin hnai bunu erkek kadın herkese daha rahat söyleyebilirsin

önce (7 puan) tarafından

Lohusa psikolojisi cok kötü zaten herkes sütüne bebege bısey dıcek senı bunaltcaklar ters de gec bacım o yalan senın psıkolojını az da olsa kurtarıyo

+3 oy
önce (9 puan) tarafından

Açıklasan en degıscek o kafa yapısına ben vajınal doğum yaptım çok fazla dıkıs vardı 57 gün düz oturmada bıle ayrıca doğum seklın sana doktora ve şartlara kalmış kımseyı ılgılendrmz sezeryan olmadım ne degıstı emzırme olmadı almadı kızım nereye gırtlak emzırme danışmanı falan hala kaynanam uğraşında eltım kadar degıl dedo eltım anne nasıl sütüm vardı göğsüm agrıyordu dedı Ülker emzırmedm dedı güya ama lafları çaktılar

Aynen öyle. Açıklayınca haa tamam demeyecekler o yüzden ustalıkla sıyrılmam lâzım bu işten... 

önce (9 puan) tarafından

Doktorum böyle uygun gördü de geç 

+3 oy
önce (4,925 puan) tarafından

Çatım darmış da diyebilirsin 

Yalan da söylemek istemiyorum ama insanlardan sürekli nasihat dinlememek için tıbbi bir gerekçe söylemeyi isterdim

+3 oy
önce (6,982 puan) tarafından

Doktorum oyle uygun gordü de canım gec kimseye bir aciklama yapmak zorunda degilsin ki bende sezeryanliyim istege bagli oldum hemde kimsede birsey demedi yani sonucta ben dogurdum 

"Neden?"diye soranlara ne dediniz? Çünkü insanlar kurcalamayı seviyor biliyorsunuz

Kendim istedim dedim canim aynen canim herkes doktor kesiliyor ama bizim sulalede yargilamazlar cunku tum kuzenlerim sezeryanli tek kuzenim haric kayinvalidem bile sezeryanli ondan kimsenin beni yargilamaya hakki yoktu isin komik tarafi bir kac arkadasim haric onlarda sezeryanliydi kiminin zorunlu oldu kiminin istege bagli

Ne güzel sizde öyle. Bizde de öyle ama hep zorunlu sezaryen olmuşlar o yüzden normale zorlama haklarını kendinde görüyorlar 😁 ne yap et sezaryen olma. Oldu canım sen ne biliyosun benim nasıl bir gerekçem olduğunu

Bosver canim duyma sen.bebegine odaklan 

+3 oy
önce (371 puan) tarafından

Canım hiç kimseye bişey açıklamak zorunda değilsin 

Çocuğu doğuracak olan sensin onlar değil 

Ben doktorum haricinde hiç kimseye açıklama yapmadım 

Ben de vajinismus hastasıyım 

O yüzden seni anlıyorum 

Bunu eski kafalı bazı aileler anlamaz.

+3 oy
önce (2,601 puan) tarafından

Deki kanal dardı normal doğum olmuyordu doktor sezeryan etmek zorundaydı yoksa bende çok isterdim falan de onların dilinden konuş hiç özelde deme daha çok sorgularlar 

Bilseler cahilce konuşup uzerler seni

Doğru o da ayrı bir sorun,bilseler bu sefer de o konuda üzerler. Yalan söylemek istemiyorum ama yani o kadar düşündüm ki Allah korusun ufak ama problem olan bir durum bir gerekçe olsa da kökten çözülmüş olsa bile dedim. 

önce (2,601 puan) tarafından

Aman boşver gitsin seni hep aynı yerden vurup uzeceklerse yalan söyle benm eşimin ailesi olsa ben desem dalga geçip konuşurlar hatta derler ilişkiye gelince yapar çocuk yapar ama doguramadi tüm herkese yayarlar 

Eğer senin eş tarafı öyleyse deme boşver 

Zatn normal doğum nedense hep öneriliyor sezeryan sanki kötü birşey baya kötü gosteriliyor ikiside doğum sonuçta ama eski kafalı insanlara göre sezeryan keyfi birşey 

Sende kanal dardı bebek gelmiyordu o yüzden hatta normal doğumu ov de ben istemiyordum sezeryan toparlanması var keşke normal dogursaydim falan 

Öyle seni anlayıp uzatmazlar 

Vede şimdiden sezeryandan bahsetme direk doktorun verdiğim gun git doğumun olsun dediklerinde de bebek asagidaydi gelmiyordu doktor acil sezeryan dedi öyle yatistir gitsin eşinde öyle desin tamdır 

Sağlıcakla kucağına bebeğini alırsın inşallah ♥️♥️

+3 oy
önce (22,959 puan) tarafından

Doktor sezeryani.uygin gördü de. Geç 

+3 oy
önce (3,137 puan) tarafından

Neyini aciklicaksin doktor öğle uygun gördü de geç 

+3 oy
önce (4,029 puan) tarafından

Hiçbir şey deme,ben öyle istiyorum de bitti,kimin haddine Allah aşkına ya,birde millete neden sezaryen istediğinimi açıklayacaksın

Sekiz ay hep geçiştirdim zaten hı hı evet aynen diyerek şimdi gün berlirlendi son bir ayım kaldı kontrole gittiğimizi bilince ilk soru normal mi sezaryen mi oluyor 😒 

+3 oy
önce (23,548 puan) tarafından

Neden herkes her şeyi önceden biliyor ki sizin sezaryen olacağınızı bile yedi mahallenin günü gününe saati saatine bilmesine gerek yok çokta olmadı ise o an öyle gerektiği için öyle olduğunu söyleyin veya ben öyle istiyorum deyip geçin kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz yerinizde olsam da asla demem bir açıklamayı hak etmiyorlar siz normal doğurun ben sezaryen olacağım de geç 

Sekiz ay hiç bu konu hakkında konuşmadım zaten herkese evet aynen hayırlısı diyip geçiştirdim şimdi gün belirlendi son ana girdik. İlk sordukları soru normal mi sezaryen mi,kırk yabancıyı düşünmüyorum da bizzat eşimin annesi ailesi falan olunca hem net hem de kestirip atan bir kalıp cümle bulmak istedim

önce (23,548 puan) tarafından

Kız Allah aşkına ne dersen de öyle deme çünkü o zaman ilişki nasıl oldu hamile kaldın vs vs lohusa haline abuk sabuk sorular sorup canını sıkarlar 

+2 oy
önce (2,560 puan) tarafından

Hamilelik lohusalık stres yetmezmiş gibi bu insanlarla uğraşıyoruz. 

Doktor öyle uygun gördü de geç. Çokta kafaya takma yıllar sonra pişman olursun.

+2 oy
önce (3,728 puan) tarafından

Doğum çok zor çok travmalı bi şey. Ben sezeryana girerken anestezi erkekti. Aniden çıplakken odaya girdi. Üstüne spekulum denilen aleti çok kabaca yerleştirdi hemşire. Ondan sonra bende travma oldu. Eskiden çok sık vajinal kontrol olan ben sonrasında asla olmadım.  Hatta bikini lazeri 2 senede 1defa yaptırdım. Onda da çok zorlanarak. İkinci sezeryan bile korkutuyor.  Hatta çıplak olmaktan bile korkuyorum

+2 oy
önce (785 puan) tarafından

Sezeryanla doğum yapacaksın diye tepki verecek insanlara,vajinismus u açıklama isteği cidden kafanmı iyi… kendine gel bu senin özelin! O kafada ki insanlara diyip başına bela mı etceksin doğum arefesi… kordon boynuna dolanmış, kanama alanı varmış kesede diyver

+1 oy
önce (5,786 puan) tarafından

Aciklamak zorunda degilsin. Boyle istedim boyle yapiyorum diyip gec. Kimseyi ilgilendirmez.

+1 oy
önce (518 puan) tarafından

İsteğe bağlı sezeryan oldum kimseye de bişey demedim yani kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin kimseyi ilgilendirmez

+1 oy
önce (4,292 puan) tarafından

Hiçbir şey açıklamak zorunda değilsin. Doğum anına kadar da kimseye bir şey söyleme. Refakatçin bilsin sadece yeterli. Kimi ne ilgilendirir. Ben öyle uygun gördüm bunun hesabını kimseye vermem de kapat konuyu. Eşşn de aynı şekilde konuşsun.

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,031 göst.
0 oy
16 cevap 505 göst.
0 oy
4 cevap 224 göst.
0 oy
9 cevap 702 göst.
22 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,502 soru