+1 oy
403 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

Merhabalar şanlıurfadan yazıyorum hanımlar 2 evladım var bir kızım bir oğlum kızım 7 oğlum 8 yaşında sürekli onları nezaman oyun için bıraksam odalarında oyuncaklarıyla oynasın diye hep affedersiniz pipisi ile oynuyor nedendir cahilim bilmiyorum başkalarının yanında yapıcak diye korkuyorum

8 Cevaplar

+6 oy
önce (8,739 puan) tarafından

Çocuklarına mahremiyet eğitimi vermeni öneririm gayet büyükler çok dikkat etmelisin tehlikeli yaşlara giriyorlar artık. 

önce (985 puan) tarafından

Ay ağzına sağlık o kadar doğru söyledin ki normalleştirmeyen biri sonunda 

-Reklam-
+3 oy
önce (1,399 puan) tarafından

Normal diyenler saçmalıyor oğlun doğruyu yanlışı anlayacak yaşta oğluna yaptığının yanlış olduğunu kardeşinin yanında yapamayacağını anlatmalısın

önce (1,857 puan) tarafından

Çocuk bedenini tanıyor bilinçli yapmıyor çocuk bu 30 yaşında değil saçmalıyor derken 

önce (985 puan) tarafından

Evet saçmalıyor doğru yere değinmiş tabiki de tepki verecek uyaracak ne demek normal ya herşeyi de normalleştirmeyin lütfen. Çocuk 8 yaşında diyor farkında mısınız evet kötü yada art niyet yok ortada ama yanlış bunu idrak edin. 

Ben yaşlarını okumadım anlayabilir bu yaş bence 4 yaşından sonra mahremiyet anlatılmalı canım 

Benim 4 oğlum var sadece bitanesi böyle yapardı ama küçüktü öyle yorum yaptım 

önce (1,399 puan) tarafından

8 yaşında çocuk doğruyu yanlışı mahremi anlayacak yaşta ağaç yaşken eyilir  benimki  3 yaşındayken  belli bir dönem pipisini tutuyordu tuvaleti gelince çiş çıkmasın diye anlattım  bıraktı maşallah  bende 3 çocuk annesiyim

Ben çocuklarımı bezden açtığım gibi oğlum burası ayıp elleme elletirme özel alan derdim hep ikinciye hamileydim hiç unutmam büyüğü annemlere bırakıp has gitmiştim geldimki babam camda tutmuş çabuk gel diyo oğlum kendine yapmış dede Sapik bakamaz felan diyordu😂bırakmamışti baksınlar bile yani aliyolar ama küçük olduğu zaman elliyor merak ediyorlar tabi bu yaşlar degil

+1 oy

Neden Şanlıurfa diye belirtin.

Oynar çocuk büyüme aşamasında kendi vücudunu tanıyor çok normal 

önce (2 puan) tarafından

Oralıyım ondan yazmak istedim yalnış mı anlaşılırım ailem çok dindar ondan yazmak burda paylaşmak istedim özür dilerim

+1 oy
önce (56 puan) tarafından

Şanlıurfanin.neresindesin

+1 oy
önce (1,007 puan) tarafından

Benimde oglum 6yasinda kendide fark etmiyor bide bakiyorum eli orada.Ben uyariyorum yanlis bu yapmamasi gerektiyini soyluyorum.Alisirsan okuldada yaparsin bu cok ayip diyorum

önce (444 puan) tarafından

Canım benim oğlumda öyle 

Elini cek oğlum güzel değil diyorum 

Cekiyor.

Bir cok cocukda var galiba bedenlerini kesf ediyorlar

önce (444 puan) tarafından

Sanırım 

Kızmamak gerekiyor diyor psikologlar kızmıyorum 

Bende kizmiyorumda uyariyorum yapma ayip bu diye yapmiyor o zaman.Farkinda olmadan yapiyor

+1 oy
önce (1,615 puan) tarafından

Çocuğunuzun yaşı mahremiyet eğitimi verebilecek yaşta sadece uyarılar bu dönemde geri tepiyor malesef uyarmak yerine ona oyunlarla mahremiyet eğitimi verebilirsiniz ona özel bölgeleri kimsenin yanında açmaması ve dokunmaması gerektiği konusunda konuşabilirsiniz

0 oy
önce (820 puan) tarafından

Benim oglan 3.5 yaşında bezden yeni çıktı oda sürekli elliyor nasıl bırakacak bilmiyorum valla seninki artık anlar söyle ayıp diye ben deyince yapma deyince  daha çok yapar diye diyemiyorum

0 oy
önce (4,325 puan) tarafından

Oğlun baya büyümüş uyarmalısın çok yanlış yaptığı. Hala devam ediyorsa da acilen pedagoğa götürmelisin. Ki ergenlik yaşı 8 kadar inmişken hiç normal değil . 

İlgili sorular

+2 oy
22 cevap 1,252 göst.
28 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Linasirakaya (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 833 göst.
28 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asilomm (721 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
9 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde geberikgelin (2,642 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 146 göst.

Kategoriler

1,470,842 soru

24,091,013 cevap

331,747 kullanıcı

...