+1 oy
94 göst.
Diğer kategorisinde (3,795 puan) tarafından

3gün önce gece çoçuğum ateşlendi. Ertesi gün kendi çoçuk doktorumuzu aradım. Tatildeymiş. 2gün dayan. Bu virus 2gün ateş yapar sonra geçicek. Ateş düşürücü ver sadece. Dayan dedi. Ama dayanamadık.iştahsizlik, İshal ve  Dün 39buçukda ateşdüşürücü fitil koyub hastahaneye acile gittik. Dr boğazı kızarmış, yemekde yiyemez dedi. Tedavi yazdı. Anlattı evde lağman yap dedi. Geldim ilaclarını  verdim lağman yaptım. Yarım saat sonra bağırsağı temizlendi. Gece ateşi çok oldu. 3defa ateş düşürücü verdim. Sabah huysuzdu. Az yedi. Uyudu uyandi. Kapkara ishal yaptı. Lağmandan sonra bişeyde yememişdi. Niye rengi böyle oldu ki. 

4 Cevaplar

0 oy
(5,912 puan) tarafından

Oğlum da yaşadı aynısını 3.5 yaşında ama fitil niye verdiniz ki, normal şurupla düşmedi mi ve lavman ne için verildi 

-Reklam-
0 oy
(23,185 puan) tarafından

İshalde lavman veriliyor muymus . İlk defa duydum. Çok geçmiş olsun 

0 oy
(7,090 puan) tarafından

Ben olsam birde cocuk doktoruna gotururdum ishala lavman neden verdiler ki cocuk zaten ishal iyice susuz kalmasin bence al baska cocuk doktoruna gotur

(1,088 puan) tarafından

Ishaldada yapiyorlar papatyali suyla bagirsaklarin mikroblarini temizliyor

0 oy
(597 puan) tarafından

Ne lavmanı yanlışınız olmasın yani bir doktor ishal olan çocuğa lavman mı yapın dedi. Siz bence beklemeden başka doktora görünün ateş tehlikelidir korkarım ben 

(1,088 puan) tarafından

Ishal oldugu zamanda yapila biliyor ilacli suyla bagirsaklari mikroblari temizleniyor hastanedede hep yaparlar

(597 puan) tarafından

Lavmam dışkı hareketlerini uyarmak için rektuma sıvı enjekte edilmesi işlemidir. Dışkıyı uyarmasına zaten gerek yok çocuk ishal mevcuttaki hastalıkla tespit edilip ilaç verilmesi önerilir kaldı ki çocuk zaten sıvı kaybetmiş fazlasıyla damardan serum enjekte edilmesi gerekir sıvı kaybını gidermek adına

(1,088 puan) tarafından

Zaten damardandan sivi verilir lavmanida doktorlar soyluyor kendi basina yapilan birsey deyil bagirsakdaki mikroblar orda kaliyor ishal olsada lavman sayesinde mikroblar cikiyor ateside iniyor.Yine damardanda serum takiliyor.Yani bende cocugu kac kez goturduyumde doktor yapmami soylemisti

(597 puan) tarafından

Bak canım belirtmiş evde lavman yapın deyip reçete vermiş ve eve göndermişler lavmana rağmen ateşi yükselmiş damardan serum falan verilmemiş yada verildi bayan belirtmedi İnternet'e baktım Özellikle elektrolit kaybı yaşanan durumlarda (örneğin, şiddetli ishal veya kusma sonrasında), elektrolit çözeltileri lavman yoluyla verilebilir ve vücudun elektrolit dengesini yeniden sağlaması desteklenir.elektrolik kaybı da  beslenme yoluyla ve su içerek tekrar temin edebilir. Evet lavman yapılabiliyormuş bende ilk kez duyuyorum ve öğreniyorum bunun içinde teşekkür ediyorum ancak her ishal ve kusma şikayetiyle gidene de yapılmıyordur tahlilleri alındı mı yada dışkı verilip ödeneğine bakıldı mı 

(1,088 puan) tarafından

Evet tabiki her ishale yapilmaz doktor daha iyi biliyor tahlil yaptiriyor bezine bakiyor doktor karar veriyor

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 98 göst.
0 oy
4 cevap 116 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde ALMIR_AYSA (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 233 göst.
13 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 168 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Havvanursms (229 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,796 soru

24,129,863 cevap

333,961 kullanıcı

...