Kızlar gece gece uyku tutmadı dedim bir sohbet sorusu soruyum. Benim eşim dişarıdan çok sert durur. Aslında sinirli bir insandır ama aşırı kolay sosyalleşir. Hiç tanımadığı bir ortam bile olsa hemen sohbet eder, rahattır. O kolay sinirlenir ve nefreti de daha kolay geçer. Ama ben onun tam zıttıyım, utangaç değilim ama insanlarla samimi olmaktan resmen nefret ediyorum. Biriyle tanışınca kafamdaki kriterlere uygun değilse, asla sohbet etmem ve yakınlaşmam. Kriter dediğim hayat görüşü, kafa yapısı falan. Kolay kolay delirmem ama birisi bana saygısızlık yapınca soğurum ve asla affetmem. 4 yıllık evliyiz ve hâlâ eşimin çoğu akrabasını tanımam. Tanışıyorum ama resmen hafızam siliyor. Eşimde benimle dalga geçer, tanışırken umursamadığın için unutuyorsun diye. Sosyal medyada denildiği gibi kocam herkesi seven bende herkesten nefret eden tarafım. Sizde durumlar nasıl. Siz hangi tarafsınız?
ben insanların haddini aşmasına sinirlarma karisanlara pek rahat davranamam ama eşime birisi özel hayatından soru sorsa o rahatssiz olmaz ben bu ince şeylere takılırım ona göre iyi kötü mesafe koyarım veya görüşmek istemem mesela görüşeceğim insan gereksiz soru sorup alanıma girmicek havadan sudan konuşabiliriz böyle insanları severim eşime de cok iyi derim hatta böyle birine rastlayinca onun için fark etmiyor ama samimiyetine inanmıyorum insanların artık az insan çok huzur
Ben artık hiç insan çok huzur moduna geçtim resmen 😅
Boşver en iyisi en güzeli neden kendini sorguluyorsun bir fincan kahvenin hattı kalmadı artık
Bizde eşim konuşur ama soğuktur dışarıdan çok soğuk biri gibi görünüyor bir de suratı asık durur çoğunlukla
Bana gelecek olursak bende sen gibiyim hiç sevmiyorum kafama uymayan biriyle yüzüne bile bakasım gelmez o an hatta ortamı bırakıp gittiğim bile olmuştur yani hoşlanmıyorum
Bende öyleyim, köye falan gidince kadınların sohbeti beni asla açmıyor ve kendimi telefona bakarken buluyorum
Yani ne konuşabilirsin ki onlarla bana da köyde yaşlılar laf atardı kaynanamın arkadaşları oluyor kendileri ilk tanıştığım zaman biz burada böyle otururuz toplanırız artık sende gelmek zorundasın diyor ortamı terk etmiştim ne gidecem sonrada arkamdan anneme hakkımda konuşuyormuş gördüm geçti gitti falan diye 😂😂
Yani ben gençlerle de konuşamıyorum. Hayattaki tel amaçları oğlan doğurmak ve ileride kendilerine yapılanı gelinlerine yapmak gibi geliyor
Senle aynı taraftayim. Eşimde Eşiniz gibidir hiç çekinmez herkesle tanışır sohbet eder kırk yıllık tanışır gibi. Ben hep temkinli davranan kişiyimdir. Karşı tarafa göre şekillenirim genellikle. Konu acarsa muhabbet ederim. Soğuk davranırsa bende soğuk davranırım. Eski arkadaşlarım kalıcıdır yeni arkadas edinemiyorum. Nasılsın iyiyim Allah iyilik versin modunda devam ediyorum asla ilerisi olmuyo . Artık kimse samimi gelmiyor.
Dediğin gibi kocam herkesi sever ben herkesten nefret ederim. Bu Kibir değil asla içimden sevmek gelmiyor 😂
Kesinlikle kibirden değil ama hoşuma gitmeyen biriyle zorla samimi olmak içimden gelmiyor benimde
Uyumuş olmalısın ☺️
Benim ayı da tam tarif ettiğin tip
Aşırı sınırlı kolay sosyalleşir
Bende ikizler burcuyum belli olmuyor o ana göre
8 sene oldu hiçbır akrabasıyla git gel yapmam kaynanam hariç
Soruya gelince ben tarafsızım 😂
Ben kaynanamada git gel yapmıyorum. O da bana yanlış yaptı ve soğudum. Kıçıyla dağa çıksa imkansız bu saatten sonra
Herkesin aile ilişkileri farklı
Benimki sınırlarımı hoşgörü gösteriyor çok da severim karşı apartmana taşındım komşuyuz
Öyle olsun isterdim ama benim kaynanam düşman başına bir insandır
Boşver kendi ailenle mutlu ol 🫶
Bence ikinizin de yaklaşımı normal değil.
Size normal miyiz diye sormadım farkındaysanız
Sakin ol, normal olamadığın bu tepkiden de belli. Sosyalleşmek ve fikir almak için buradasın ama geri bildirime tahammülün yok. Üzücü. Allah şifa versin.
Birine anormal demek geri bildirim değil hakaret. Önce düzgün konuşmayı öğrenin
Kimse anormal demedim. Yaklaşımınız normal değil dedim ki bu da hakaret değil. Anormal insanlarsınız derdim öyle bir niyetim olsa.
İnsanlara, sosyalliğe yaklaşımınız normal değil. Türkçesi bu. Daha fazla kitap okumanızı tavsiye ederim, hem okuduğunuzu daha iyi anlamanıza hem de insanlarla daha rahat iletişim kurmanıza yardımcı olur.
Güle güle.
Eşimle nadir ortak yönümüzde bu.ikimizde sosyaliz.ben girdiğim ortama çabuk alışan kafa dengi oluncada sohbet etmeyi seven biriyim.eşimde aynı şekilde öyle.
Bende ortama girince sohbet ederim ama baktım kafam yatmıyor hemen geri çekilirim, eşim o anda takmaz sohbet eder, arkadaş olmaz ama sessizde kalmaz ortamda
İşi gereği eşim sosyal bi insandır bende çok sosyalim ama eşim bazen sınırını bilmiyor mesela birinden negatiflik aldığı zaman gün sonuna kadar hiçbişey olmamış gibi sürdürüp gün sonunda iletişimi kesiyor bense o an tepkimi koyuyorum önceden kızıyordum eşime bu sahteliğe giriyor diye ama mesleğinin inceliklerini görünce neden böyle davrandıgını anladım
Ne iş yapıyor eşiniz?
Diplomat adayı
Maşallah
Benim eşim de herkesle kolay muhabbet kurar ama hoşuna gitmeyen bir şey olunca devam ettirmez. Ben de ailedeki soğuk tarafım. Eşimin akrabalarını bilir, severim ama. Yeni arkadaş edinme gibi çabam da pek yok. Eşim de bana diyor ki kafaya takmışsin 3-5 kişiyi onlardan başka arkadaş istemiyorsun. Yani çalıştığım yerde samimi olduğum 1-2 kişi var ama diğerleri asla hiçbir anlamla anlaşıp görüşeceğim kişiler değil. Eşim kendi arkadaşlarının eşleri ile benim çok sıkı fıkı olmamı istiyor ama ben de öyle yapıda bir insan değilim hem de pek de samimi olacağım kişiler değiller. Bir araya gelince oturup konuşuyorum ama sonra da mesajlaşıp telefonunla da konuşmam.
Yakın akrabalarını bende bilmiyorum ama kim kimin neyi o yok bende. Birde eşimin sülalesi aşırı kalabalık ve akraba evliliği çok fazla. Biri dayı diyor biri amca kafam yanıyor
Ben hep mesafeliyim negatif enerji alirsam samimi olmam uni tam tersiydim herkesle kaynasirdim alt siniflar ust siniflar bir suru arkadasim vardi baktim yakin arkadasim dediklerim arkamdan atip tutmus simdi sosyal iliskimi etkiledi hep mesafeliyim hepbir darbe bekliyorum ondan mesafeli duruyorum samimi olmuyorum herkesle
Ben üniversitede de böyleydim. 2-3 kişi dışında kimseyle aşırı samimi değildim. Bunu bilerek yaptiğimı bile düşünenler oluyordu ama huyum bu
1,491,325 soru
24,370,210 cevap
347,969 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın