+2 oy
78 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,967 puan) tarafından

Hayirli geceler bacilar size 2 sey daniscam cok vaktinizi almadan

Birincisi benim oglan acayip su iciyo 400 mllik suluktsn gunduz 4 5 tane bitiriyo gece uyanip bi tane daha bitiriyo 3 bucuk yasinda bu arada biz wc egitimini gunduz hallettikde gece uykusu asiri agir uyandirinca cok agliyo uyandirmazsam cisini yapiyo fark etmiyo bende acikcasi kendimi hazir hissetmedim uykumu alamazsam basim cok agriyo diye gece 7 numara molfix buldum 2 aydir onunla hallediyodum ama 2 gundur cok su icmekten cisi taşıyor kis gelmeden madrm oyleyse alistirayim kurtulayim dedim biraz once uyandirdim aglamadi sukur kucagimda goturdum yaptirdim getirdim yanlis yaptigim bisey var mi bi de kac kez uyandirayim gece saat kacta 

Ikinci sorumda onumuz kis ve benim oglum asla ustunu ortmuyo kucukken istemedi 6 ayliktan beri uyku tulumu kullandik simdi iyice acemisi oldu nasil alistirabilirim yatagima bitisik yataginda yatiyo zaten dogdu dogali bitlikte uyuduk depremler vs odasini ayirmaya korktum su wcyle yorgsn isini halledip odasina gecircem 

Uzun oldu kizlar hakkınızı helal edin 

1 cevap

+2 oy
önce (549 puan) tarafından

Öncelikle kolaylıklar diliyorum su içmek elbette faydalı ama işte söz konusu tuvalet eğitimi olunca bu biraz sıkıntılı olabiliyor hatta baya baya sıkıntılı:) öncelikle yatmaya yakın 3 saat öncesinden Sıvı alımını en aza indirmeniz gerekiyor aksi durumda çocuğu gece yine enaz 3 kere götürmek zorunda kalabilirsiniz Sıvı alımını yavaş yavaş indirecek gece tuvalete götürdüğünğzde çok işiyorsa 3 yada 4 saat sonrasına bir daha götürün işemesi bir öncekine göre daha az olacaktır. Gece uyandığında 400 ml'lik su vermeyin daha az verin bu şekilde yavaş yavaş alışmış olur. Çocuğu tuvalet için uyandırmanıza gerek yok ben uyamdırmıyorum o gün içşn Sıvı alımı fazla olduysa alıyorum klozete oturtuyorum yapıyor yatağa geri koyuyorum. Yorgan içinse sen örtecek o üstünden atacak defalarca sonra sonra alışacaktır yada havalar yeni yeni serinlemeye başlarken ince birşey ile alıştıracak sonra yorgana döneceksin canım. Biraz karışık gibi oldu sanki ama umarım anlatabilmişimdir

Su konusunu sululukta vermeyi kesip bardakta versen daha iyi olur gibi bir tanıdığımın da kızı sululukta su içiyordu beze yetişemiyorum çok su seviyor diyordu doktor ona bardakta su vermeyi denemesini istemiş şuan bardak kullanıyor. Sıvı tüketimini yavaşlatmak gerekiyor canım tuvalet eğitimi için yoksa hem sana hem ona zor gelir. 3.5 yaşında diyorsun benim oğlumla aynı yaşları çok nadir ishal olunca bez takmak zorunda kaldım tutamıyordu onunla beraber çişi yapınca sadece bir kere mahsus kenardan çıkıyordu belli bir yaştan sonra bez onlara göre değil :)

Yorgan konusunda da maalesef aklımda başka alternatif yok bilen yada tecrübe eden başkaları mutlaka fikir verecektir 

önce (4,967 puan) tarafından

Evet canim cok haklisin aslinda ben 2 yastan beri ugrasiyorum egitim icin klozet aparti aldim 2 yasindan beri ara ara tutuyodum korkutmadan eglendirerek hic aglatmadan alistik biz wcye tek sorun gece agliyodu uyanmak istemiyodu zor bi surecten geciyoruz bizde hani hersey ust uste gelir ya bazen o donemden geciyoruz mental olarak da pek saglikli degilim o yuzden ne kendimi zorlamak istedim ne cocugu acikcasi ama hata ettim demekki keske bastan gece de baglamasaydim simdiye bitmis olurdu su bardak isi de cok mantikli aslinda cunku bardakla da iciyo aslinda dedigin gibi de az iciyo yani gercekten susasa da icse tamam ama bu kadar nasil susayabilir o kadar sicaklar da kalmadi o zamanda olsa yine bu kadar su cok fazla yani 3 bucuk tasta gunde 3 bucuk 4 lt su icmek normal mi ben dedigin gibi bardak vereyim en iyisi 

Yorgan konusunda da sey geldi aklima simdi bizim yatagin yaninda oglumun yatagi buyuyen besikler varya onun besigin soktum duvarla yatak arasina sikistirdim acaba diyorum buyukce mesela tek kisilik yorgani ortsem yanlardan yatagin altina sikistirsam acamasa nasil olur donsun dursun icinde donebildigi kadar altina kaysa da havasiz kalacak degil ya koca cocuk artik daralirsa uyanir cikar heralde ya oyle temkinli yatsam icine kacarsa cikarsam olmaz dimi ya 

:)) endişeni anlıyorum ama yine sana bir iş çıkar oraya buraya sıkıştırmak mantıklı gelmedi bana sen üstünü ince bir şey ile ört o sürekli üstünden atacaktır bu süreç belki 2 haftadan bile uzun sürebilir ama enazından üstünde birşey örtmeyi öğrenir kış gelince sana da zorluk olmaz üstü örtük olur 3.5 yaşında anlayabilecek durumda anlat üstümüzü örtmeyi gerekir diye bak bende örtüyorum üşümeyelim de. Bardağı da mutlaka dene herşeyin fazlası zarar su böbreklere çok iyi evet ama fazlası da zarar böbrekleri yorar

önce (4,967 puan) tarafından

Kiz gorsen 3 degil 30 yasinda gibi masaAllah olgun zaten bisey soyleyince anliyo da uyurkrn cok deli yatiyo uyuyunca hersey iptal uykusu ayni ben 😂 ilgin icin teşekkürler canim Allah razi olsun 

😅😅 rica ederim canım kolaylıklar diliyorum 

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 319 göst.
0 oy
4 cevap 267 göst.
20 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 109 göst.
0 oy