+1 oy
168 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (53 puan) tarafından

Arkadaşlar sabahın bu saatinde soru soracak kadar çaresizim çok bunaldım tüm gece nerdeyse hiç uyumadık ağlamalardan. Oğlum hep memede uyurdu şimdi 22 aylık 3. Günümüz çocuk nasıl uyuyacağını bilmiyor herhalde ağlayarak uyanıyo ne kucağıma geliyo, ne sözden anlıyor sadece ağladı tüm gece boyunca. İki gün gece biraz biraz uyanınca ver demişlerdi öyle yaptım. Bugün memesiz ilk gecemizdi yani anlayacağımız. Artık o kadar bunaldım ki günlerdir yarım yamalak bir uyku sürekli ağlayan bir çocuk komşuları rahatsız ediyorsunuz diyen bi koca ne zaman geçecek nolur söyleyin. Normal mi böyle ağlaması

7 Cevaplar

+1 oy
(1,120 puan) tarafından

bende burada bekleyeyim. çok çaresiz bir durum. ama inan iple çekiyorum artık memeden kesmeyi ne gecem kaldı ne gündüzüm çok zor benim ki de sadece memeyle uyuyo aynı senin ki gibi nasıl olacak bilmiyorum ama daha 15 aylık şimdiden düşünüyorum. 

sende ağlasada pes etme napacaksın zor biliyorum streslide ama hem bebeğin hem senin için çok önemli bir süreç inşallah kolay olur

(1,120 puan) tarafından

asla almıyo biberon ek gıda yiyo evet ama en çok meme istiyor. önceden gece emzik tutardı şimdi onuda asla almıyor. birde gurbetteyim inan her işim kalıyo

(595 puan) tarafından

17 aylikken kestim ben oglumu sabir tasi surdum. cocuk aglarken  meme isteyince acip al oglum

diye veriodum dilini surup cekiodu sabir tasi ile kendisi vazgeciyor zaten.  uykusunu da  bu salincakla yaptik salincakda salliyordum dalinca alio yatagina koyyodum. geceleri mama maamass memeee diyodu az bi su veriodum o kesiodu uyku sersemligine. kizimi da 22 aylik biraktirtmistim. kirmizi oje ile mememi boyayaip eg oldu uf oldu demiskim . kizim buyuk olunca laftan anliodu meme isteyince bakiodu hala uf olmus acio kiyamiodu emmek istemiodu. 

image

(595 puan) tarafından

yani bebegin kendi vazgecmesi lazim memeden z sen oyalayarak vermiyorumla bas edemessin. nasi biraktirdin? sabir tasinsur bebek isteyince agzi degsin sabir tasinin tadini kokusunu hissedince kendi geri ceker zaten kendi vazgececek ki aglamasin

(1,120 puan) tarafından

ayy inşallah canım ya inan hâlâ emiyo tv açmak istemiyorum a.ptal ediyo çocuğu oyuncakla oyalanmıyo kitaplada aynı sulu boyama aldım hiç bi şeyle durmuyo ben yanında uzanınca oturunca sadece meme istiyor

(7,229 puan) tarafından

Bnmki sabaha kadAr emerdi dayanamadim kestim 18aylik flndi yapma etme dediler bul biber sürdüm normalde acıyı seven bir çocuk ama asla yaklasmadi korktu dene bence.. bende kurbetteyim eşim dahil kimse destekcim yoktu 

-Reklam-
+1 oy
(486 puan) tarafından

Kızım aşırı aşırı meme duskunuydu 3 yaa da zor bıraktık bir hafta gece aglamari bir ay da gunuduz ağlamalari sürdü ama öyle böyle ağlama değildi kendini yirtardi resmen yerleri yalardi ağlayacam diye üzgünüm ama biraz daha çekeceksiniz 

+1 oy
(7,229 puan) tarafından

Ben 17 18aylikti biraktirdim oda çok ağladı tiksindigi ne varsa sur ama az az ver demişler verme yoksa asla bırakmaz verdiğin için böyle yapıyor 

(595 puan) tarafından

aynn az az verilirse asla birakmaz . sabir tasini surmustum ben tiksindi. gece sabir tasinida umursamadan emdi pilbiber ekmistim sabir tasina hem aci hem sabir tasi bir kereligine yetti daha istemedi

(7,229 puan) tarafından

Bende pulbiber sürdüm 🤣

+1 oy
(1,193 puan) tarafından

Günaydın canım Rabb'im yardımcın olsun.

Benimde üçüncü çocuğum ve 18 aylık olacak bende açmak istiyorum. Ama o hataya düşmek istemiyorum.

Açma niyetin vardı canm önce yavas yavaş meme vermeyi azalt ve karnını akşam geç saate doyur.

Senin şu an yapman gereken varsa biraz yün meme ucuna yapıştır ve gün içersinde göster midesi bulansin. Sabır taşı ise yarıyor diyorlar onu dene . Ve en önemlisi eşinin de sana destek olması gerekiyor o krizi gelince çocuğu senden uzaklaştırsin sakinlesince yanına getirsin.

Rabbim. Kolaylık versin zor ama geçer inşallah 🙏 

(595 puan) tarafından

her este bu ise yaramio😂😂 ben ozellikle esimin sehi sehir disinda oldugu zamani annemin koyde oldugu zamani bekledim. cunku ikiside destekten cok kostek olacakdi annem duysa bitin tantana edecekdi yazik cocuga ver meme diye. esim cocugun aglamasina kiyamayip ver meme ver meme diye basimin etini yiyecekdi. kafama gore ben kendim daha dirayetliyim onlar olmadigi zaman daha rahatim. o yuzden ozellikle ikisiine de duyurmadan  hallettim.3: gunu esim egrendi biraktigimizi . annem bir haftalik  birakmaydik ogrendi

(1,193 puan) tarafından

Haklısın canm benim kızda gece çok uyanıyor annemde eşimde sütten ac rahat et diyorlar 😄😄😄

0 oy
(5,940 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kestiysen aglasa da verme, bu sefer aglayinca emecegini bilir daha krize girer. 3 4 gun sonra o krizler bitiyo geceleri. Buyuk oglum kendi birakmisti 27 aylik ama kucuk oglumu bi anda kestim 2 yasinda. 3. Gun son kez kalkip agladi sonra kalkinca su vs icti. 3 ay olacak suan suya da kalkmiyo. Sen olabildigince sakin kal sakinlestir. Mumkunse o an esin ilgilensin. Benim esim sakinlestirdi genelde. Dipnot geciyim; ben hep 18 aydan sonra azaltarak verdim ve bazi geceler memesiz uyuturdum. Buyugu zaten oyle birakti. Seninki de uyur memesiz yasi tam zamani ama o kriz donemini iyi yonetmen gerek. Sabirli ol.

0 oy
(5,973 puan) tarafından

Ben sizin için demiyorum ama bazı anneler memeden kesme konusunda bilgisizlikten midir nedir çok acımasız geliyor bana :(

Bebeği 2-3 gün kendinden uzak tutmak, memeye acı ekşi bir şeyler sürmek :( Bu böyle bir şey değil ki... 

Aylar öncesinden çocuğun bir gün sütün biteceğini bilmesi gerekiyor öncelikle. Bir gün büyüyeceksin, abi abla olacaksın ve bardaktan süt içeceksin diye. Azaltarak bitirilecek. 

Emme ve süt çok değerli çocuk için. Çok hassas bir konu. Bebeğe zarar vererek bitirilmemeli. Sizin oğlunuz bu kadar zorlanıyorsa hazır değil demek ki. Ben 30 ay emzirdim. 24. aydan itibaren onun dilinde anlattım memenin biteceğini. Günde 1-2 kez emene kadar azalttım ve tam 30. ayda tamamen bitti. 

Adem Güneş memeden kesme videosunu izleyebilirsin. Ama gözünü seveyim çocuğu senden ayırma ya da memeye bir şeyler sürme yöntemlerine gitme :(

0 oy
(62 puan) tarafından

işte bu yuzden erken kesmek onemli benim buyuk oglum 29 ay emdi cok zor oldu sutten kesilmesi istahsizligi aglama krizleri gece uykusuzlugu neler neler ikinci oglum tam 1 yasini doldurdu kestim ama mecburi hamileyim once gunduz vermedim bi iki defa istedi 3 gunde unuttu geceleri emzryordum oda uyanip agladigi icin onun icon de mama ya alistirdim gece uyanyor mamasini veryorum uyuyor gercekten cocuklar buyudukce zorlasyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 216 göst.
4 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde B. Sema (690 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 185 göst.

Kategoriler

1,474,440 soru

24,139,338 cevap

334,435 kullanıcı

...