7.aya girdim hamilelikte 2.gebeliğim çok zor süreçlerden geçtim tüp bebekle hamile kaldım.Kızım 5 yaşında çalışıyorum.Kimse yok dertleştiğim anlayan vs bunaldım da bunaldım.Bağırasım geliyor artık.Eşim işten geliyor hep yorgun hep gergin sanki ben hamile değilim farkında bile değil hassas değil bana ilgisiz kendi kendime takılıyorum evde.Kızar da bağırır da bi iş rica etsem tepkiler onu geçtim artık alıstım yok gibi davranıyorum.Ailesi hiçbir zaman yanımızda olması hep sorun cıkardılar hep köstek onları da kenara koydum.Tek annem kaldı annem tek yasıyor ben işe gittiğim zamanlar arada cocugu ona bırakıyorum ama o da artık eskisi gibi ilgilenemiyor yasşandıgı için.Cocukla akşama kadar cocuk olan gezidren dede ninelere hep imrendim.Allah raz olsun yine bakıveriyor Allah başımızdan eksik etmesin.Bıraktıgımda çocuga TV tlfn veriyor ama yeterki baksın gözüm arkada değil diye karısmıyorım.İşten geliyorum cocugu almaya ya da bana geldiğinde evde bir yemek yok yaparsa cobra çocuga o da hep yıllarıdr yoğurt corbası lapa gibi baska bir sey olmaz.Siz yaptığımı begenmıyorsunuz diyor ama begenmesiğimiz şeyi de nasıl yıyelım hemen darılıyor küsüyor.Bende o zaman bizim sevdiğimiz şeyleri yap diyorum yapamam dedi bi kere. Cok üzüldüm.işten geliyorum hıc dinlenmeden yemek hazırlyrm.ama ben hazırlayınca parmaklarını yalıyorlar kardesım de annemde.kardesım zaten hayatta sadece kendisini düşünür.Geçen sabah işe gidicem annem geldi her seyı gene ben hazırladım sürekli tlfn da oğlu ile gorusuyor anne baska zaman konusuver dedim bana bağırdı kızdı vs kalbim ağladı resmen.yanı daha yazabildikltim bunlar tek basıma her şeye yetısmeye çalısyrm yıprandım yaslandım.kimse ile bir çay içemiyorum dışarda hep cocukla ilgileniyorum.Anneme cocugu bırakmama kararı aldım cocugu işe yanımda goturıyorum cok zor oluyor hemde cok ama baska kimse yok bırakacak..sizce haklı mıyım bunalmakta.annem uzulmesin diye yıllarca cırpındım ama şimdi sadece dediğimde çocuga bakıyor ona lafım yok ama insan biraz da bizim istediğiiz seyler yapmaz mı.bugun mesela ona ugradık pogaca. Yapmış içine baharat dolu patates basmış bende ayırdım patateslerini kızdı yine.anne sen bilmiyor musun ben patatese baharat hiç katmıyorım diye dedim.bişeyi de begen falan demeye başladı cocuk da begenmedi o da yemedı agladı.ben mi yanlışım sizce
Hem para kazanacağım hem evi işi yemek bende olacak hem de hamile halimle çocuk bakacağım. Ben kabul edemem bu haksızlığı kendime reva görmem. Eşim de ayrı teranede olacak. Eşim ya eş olur ya da bekar bir adam olarak hayata devam eder. Buradaki en büyük sorun eşin bunu çöz bence
Nasıl ama ?Eşimle konuşamıyoruz bile.Hiç bir şey paylaşamıyoruz.Çocuk az ağlasın ya da ilgi beklesin hemen ona da kızışıyor bende ona tâbi ve kavga...Eşim anlayıslı saygı hhoşgoruden uzak.Bi konu acıyorum konuşmamız gereken eeeee ozete gel diyor.Ya da ayyy bıktım yoruluyırum tmm sen haklısın gibi hep kaçıyor.ayrılalım dedim defalarca ayrılmıyor da sıkışınca seni seviyorum ama yok yani bana göre.24 saat konuşmadan hiç konuşmaz zorunlu ihtiyaçları dışında.
Ee be kardeşim ikinci çocuk niye? Hem sana hem de çocuklara eziyet. Anladığım kadar adam çocuklara bile baba değil. Bir çocuğun psikolojik gelişiminde anne kadar babaya da ihtiyaç var. Bir de tüp bebek inan hem sana hem de o çocuklara yazık günah. Maddi gücün elinde boşan demem ama bu adam ile ömür geçmez.
En iyisi işten ayrılıp kendi çocuğuna kendin bakman başka çaresi yok ya da adam akıllı bir bakıcı tutacaksın başka yolu yok
Yani bencede canım zaten hamile bencede çıksın en mantıklı olan o
Haklısın sanırım 😕
Hamilesin diye çok hassassın bence ve madem eşin ailen böyle çalışma canım evde bebeğine bak zaten hamilesin de kendin diyorsun annem yaşlanmış diye yapamıyor demekki yine bakıyor çocuğa başka anneler bakmıyor onu bile yapmıyorlar
Tabi Allah razı olsun.Gel desem gelir ama o da her şeye alınıyor darılıyor artık kaldıramıyorum.Geçen hafta evden köfte getirmiş buzluktan kapağı bi actı kavanozun ben kusacaktım basmış sarımsağı ama ona kalsa bir diş asla olamaz çok sarımsak atıyor acılı yapıyor çocuga bi kere bi corba yedırmıs 2 gün çocugun gazı sarımsak koktu .sonra ben anne bu ne kapat dedim midem 2dedım bana kızdı herşeye bahane bukuyosun bi kere de begen geldim hevesimi kacırdın ağlayıp krıze gircektım ellerımı sıktım.giderken de alıp goturmuş darıldıgı için kavanozunu.
Sorumluluk yükünü sen fazla üstlenmissin canım bazen çabalamak yetmiyor birşeylerin yolunda gitmesi için , yükü kaldıramadin mi kimse yardım edeyim demez bırakacaksın yere al biraz da sen taşı diyeceksin
İnsanların hayatlarına özeniyorum.arkadaslarım sürekli bulusyor oturuyor ben hep iş ev pazar gunleri cıkarsak ne ala.Ama cocugumu bırakamam mecburum.sadece anneme eşime nasıl davranırsam anlarlar
Bana göre eşine sorumluluk vermelisin gerekirse bağırmak istiyorum demişsin ya canım bağırarak anlatacaksın isteklerini, annene de eğer mutlu hissetmiyorsan mesafeli git gel bana göre, annem 10 dakikalık mesafede ama çoğu zaman gitmiyorum inan ki
Eşinde sıkıntı çalışma annelik hamilelik ev hanımlığı yükün çok fazla ve yardımcın yok sen de eşinin yapması gereken şeyleri başkalarından bekliyorsun annen yaşlı başlı kadın senin istediğin şeyi senin damak tadına göre pişiremez ki fazla şey bekliyorsunuz özelde mı çalışıyorsunuz bilmiyorum ama imkan varsa çalışmaya bir süre ara verin çünkü eşiniz size yeterince yardımcı olmuyor. Yanlış anlamayın ama hayat yükünü paylaşamadığın bir eşe bu kadar destek olmakta tekrar tekrar çocuk vermekte mantıklı değil
1,470,178 soru
24,082,869 cevap
331,297 kullanıcı