0 oy
332 göst.
önce Diğer kategorisinde (819 puan) tarafından

Hayirlı sabahlar hanımlar... danışmak istediğim bi konu var

Bu saflıkmı sizce 

Şimdi ben birine yardımcı olmak için hastaneye gidiyorum,eşimin arkadaşının eşi hem  buraları pek bilmiyo hemde hastane işlerinden pek anlamıyo

Bende Allah için yardımcı olmaya ćalısıyorum

Yardım yapmayı çok severim elimden geldiģince , zaten bize kalacak olan sadece yaptığımız iyilik ve yardımlar, maddi olarak gücüm yok ama manevi olarak yapıyorum bişeyler

Yanlış anlamaşilmasın kendimi gostermek ve övünmek için açmadım bu postu,etrafımdakiler çok laf yapıyo,hayır diyemiyosun diyolar , işte sen bu çocuğunla gidiyosun ne gerek var kadın gitsin tek başına kendini boşuna yoruyosun falan filan işte , acaba  bi an yanlışmı yapıyorum dedim

Özel gereksinimli bi çocuğum var onunla beraber gidiyoruz kadınla , o pek zorlanmıyo minibüslerle gidiyoruz yorulan benim 

15 Cevaplar

+4 oy
önce (23,503 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

İyiliğin fazlasının da enayilik olduğunu düşünüyorum kusura bakma yanlış anlaşılmak istemem. Karşı taraf anladığım kadarıyla muhtaç değil karşı tarafın refakatçiye ihtiyacı olan bir sağlık problemi olur okey fiziksel bir engeli olur tek başına halledemez okey ama hastane işlerinden anlamıyorum diye bir şey var mı sora sora yapıyoruz hiç tanımadığım şehirlere de hastane için gittim yeni açılmış Şehir Hastanesi'ne de gittim zorlanırsın ama alışırsın. Ayrica başkasına yapacağınız iyilik için özel gereksinimi olan çocuğunuzu yollarda yormak çok lüzumsuz geldi bana tek başına olsanız yine anlarım ama kendinizle birlikte hiç bir mecburiyeti yokken çocuğunuzu da peşinizden sürüklüyorsunuz gerçekten gerek var mı 

önce (819 puan) tarafından

Bende dediğin gibi hiç bilmediğim hastanelere gittim evet çok zorlandım ama yaptım bu yüzden zorluğunu bilirim ve inan  her insan kapasitesi aynı değil 

Bu dediğim kadında okuması yok malesef ve yol bilmiyo 

Şöyle söyliyim bilmem bilirmisin 

Gebze den istanbul a gidiyoruz hastaneye

Ve aşağidada belirttığim gibi çocuģumun en ufak orlandığını görsem zaten perişan etmem onu peşimde aksine çok mutlu oluyo dışarı ćıkınca ve araba yolculuklarını seviyo 

önce (23,503 puan) tarafından

Dolmuş otobüs bekleme ne bileyim sabah hastaneye gitmek için erken kalkma yemek saaitinin şaşması veya mecburen dışardan paketli şeylerle gecistirilmesi bile benim için sorun. Kendi adına fedakarlığa Okey ama bunun çocuğunuda etkilemesi benim için sorun çocuğu götürecek olsam gezmeye götürürüm hiç bir çocuğun hastanede uslu uslu oturup keyif aldığını görmedim ben aşırı sıkılıyorlar ki uzun bir mesafeden bahsediyorsunuz ve bir defaya mahsus değil hani endoskopi olur refakatçi gerekir veya ne bileyim bir işlem gerekir normal ama sürekli onunla git gel kısmı bana fazla geldi cidden veya okula giden bir çocuktur o yokken gider gelirsin sadece sen yorulursun ama yukarda kendinin bile yorulduğunu söylüyorsun çocuk için kolay olması imkansız 

Biz zaten sık sık hastaneye gidiyoruz  çocuğumla alışmıs desem yeridir bide öyle saatlerce kalmıyoruzki kaldıģımız saatlerin çoğuda hastane bahçesindr geçiyo

Okula giden bi çocuk değil , yanımdan ayıramam yani

Teşekkür ederim yinede

-Reklam-
+3 oy
önce (491 puan) tarafından

Yalnıs anlaşılmakta istemem ama fazla iyilik nankörlük getiriyor . Tabi her insan aynı olmaz ama benim şahsi fikrim herzman yardım değil de arada bir çok nadir yapılan iyilik en iyisi Allah rızasıni yaparsın edersin gizlidir ona birşey demem. Bu zmandan İnan varya ayağına dolaşıyor canm

Zaten nankörlük insanoğlunda var bu bi gerćek ,benden yardım istedi Allah için  yaptım ama  işte aşagıdada belrtmişler enayilik olarak görülüyo 

+2 oy
önce (6,325 puan) tarafından

Hani olsa da olur olmasa da olur iyiliklerinden bu bence. Özel gereksinimi olan bir çocukla ulaşım taşıtlarında hastanede o çocuğu yormak? Bilmem bana göre değil yani. Hastane ortamına toplu taşımalara çocuğumu sokmaktan itina ediyorum. Bir de özel gereksinimli çocukların bağışıklık sistemi daha hassas ama yine de siz bilirsiniz. 

önce (2,357 puan) tarafından

Size bir danışmak istiyordum @Fkolgun .

Ben spiral taktırmak istiyorum. Ama hastanelerde kadın doğum doktorları takmıyormuş. Doğru bilgi mi acaba. Pazartesi son günüm takmak için. O yüzden hastane hastane gezemem maalesef. 

Çok teşekkür ederim canım  sağol 

@Yorgunanneee canım ben hiç kadın doğum servisinde çalışmadım lakin takılıyor diye biliyorum. Bir de regli olman gerekiyor onu biliyorum. Asmlerde de ücretsiz takılıyor diye biliyorum. İstersen en yakın Asmye git sor 

önce (2,357 puan) tarafından

Evet şuan hastayım. O yüzden Pazartesi son. Kan tahlili de verdim. İşte en yakın "AÇSAP"lar mahallelerde değil maalesef. Çarşı da . Yerini de bilmiyorum değişmiş. Umarım yarın bulurum. Randevu da alamadım. Numarası düşmemiş henüz sağlık ocağına internete...

Sağlık ocaklarından farklı yerler oralar ne yazık ki

Evet öyle özele gitme gibi imkanın var mı peki?

+1 oy
önce (273 puan) tarafından

senin icinden geliomus masallh sana . ben olsam kendi cocugum yetio bu sicakda bana elalemlemi ugrasicam derim. ozel gereksinimki vckla zaten hic biyle islere girisemem. masallh sana . dedigin gibi maddi olmasada manevi olarak bile ne buyuk bir fayda o kisiye  hatrini kadri kiymetini bilirse. bilmese bile allah icin gonlunden gelmis yapiosun dinleme baskasini. dedigim gibi ben kendi seyime bile yetisemem ki annem kardesim olmadiktan sonra elalemden banane derim sahsen:)

Işte banada öyle diyolar sanane elalemden ama senin gibi  maşallah demiyolar afedersin bi ***** demedikleri kalıyo 

Ben zaten Allah için yapıyorum o kıymet bilmesede olur  ama anlık dualarıda yeter bana 

Tesekkür ederim canım

+1 oy
önce (3,202 puan) tarafından

Ne yanlışı ya normal iyilik sadece bu her vicdanı olan kişinin yapması gerekli bende olsam bende yapardım saflık değil bu

Gerçekten yardım için yaptım ve öyle samimiyetimde yok (kimseyle yok) senede bi görüşurüz anca , numaralarımiz var aradı gelirmisin benimle dedi yol bilmem falan, eşimede danışarak kabul ettim 

Ama görsen çevremi komşum ve bi kaç akrabam sanki afedersin kötü yola gidiyorum kadınla 

Bende bi tuhaf hissettim acabamı diye 

Sağol canım bu arada

0 oy
önce (2,472 puan) tarafından

Kimin ne dediğinin bi önemi varmı.Srn sonuçta Allahın rızasını alöak için yspıyorsun.karşındaki kişinin seni manipule ettiğini düşünüyorsan seni kullandığını hissediyorsan zatrn uzaklaşırsın.ama kadının sana zararı yoksa kimsryi duyma derim.özel çocuğum var demişsin zorlanıyorsan bir dahaki sefere ona söyleyebilirsin kadına gelemicem diye.sonuçta elinden geldiği kadar yardımcı olmuşsun

Yok gerçekten kadının beni kullandığinı düşünmüyorum yani onu anlayabileyecek durumdayım

Evet biraz zorlandım ve kadınada sòyledim daha gelemicem diye bakalım artık başının çaresine bakacak

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (9,588 puan) tarafından

Sana bunları diyenleri değil Allah'ı razı etmek için yapıyorsun boşver konuşsunlar 

Doğru diyosun sağol canım 

0 oy
önce (4,703 puan) tarafından

Icinden geliyorsa yap, baktin ki cok zorlaniyorsun, o kadinda yavas yavas alisiyordur artik. Anlat durumu

Evet zorlanıyorum artık ve kadınada söyledim  alışmıştır artık senindr dediğin gibi

Sağol canım

0 oy
önce (3,711 puan) tarafından

Yardım ettiğin kişi kıymetini bilir inşallah 

Ben bilip veya bilmemesini önemsemiyorum o bilir artık ben elimden geleni yaptım 

Sağol canım 

önce (3,711 puan) tarafından

İylik et, deryaya at

Öyle canım öyle 

0 oy
önce (4,258 puan) tarafından

Çevren haklı. Özel gereksinimli çocuğunu yardım edeceğim diye perişan edemezsin. Karşında ki kadın muhtaç mı yani okumuş yazmışlığı yok mu yada engelli mi veya akli dengesi yerinde mi değil? Hangisi eksik bunlardan . Her şey tamsa yaptığın şey sadece işgüzarlık . Sana diyeceğim tek şey sanane.

Okumuşluğu yok ve yol bilmiyo

Kız ben peşindemi koşuyorum kadının ne olur bendr geliyim senle hastaneye diye 

Öyle bi sanane demişsinki 

0 oy
önce (1,587 puan) tarafından

özel bi cocugun var haaa dersin ona engel olmuyor aksine evde durcagina gezmis oluyo onu olumlu etkiliyor diyorsan tabikide yaptigin iyilik yerinde ama milllete yardim edeyim derken cocuguna işkence cektiriyorsan hastalik vs olabilir sonucta hastane orasi baskasina yaptigin iyilik evladina zulum olur birak bence 

Ha tamda dedigin gibi inan ćocuğuma iyi geliyo gezmiş oluyo arabalarda yolculuğu seviyo mutlu oluyo yani 

Artı zaten bizde sürekli hastanelerdeyiz bagışıklık kazanmış ćocuğum artık

Tabi burda sadece yorulan benim çocuğu kaldır indir peşindrn koş falan 

0 oy
önce (1,758 puan) tarafından

Cocugunla aslında sana gelme demesi gerekiyor hadi bir gittin iki gittin sen dusunuyorsun ama karsindakide seni düşünmesi gerekiyor  taş devrinde dehliz hastane işi zor karışık olabilir ama isteyen araya araya bagdati bulurmus öncelik çocuğun Allah rızası içinde tamam ama o çocuğunda hakkına görme hangi sehirdesin bilmem ama arbaayla bile gittimzde çocuklar bir hoş oluyor hastanye sıcaklardan heryer hastalık kaynıyor zaten

Ben zaten iki defa gittim ve dedim artık ögrenmissindir yolu diye kız yoksa ben çocuğuma niye eziyet ediyim 

Ne bilim canım ben kendim için bile zor gidiyorum mecburluktan eşimle gittim halde  burasi çok sıcak  urfadayim eskiden neler yapardim birileri için sutden dili yanan yoğurdu ufleyrek yermiş o hesap oldum galiba  bende 

Öğrenmiştir en azından aşina olur gördüğüne bilmeyen için kimsesi olmayan için iyi birşey karşındaki  saten artık götürmeyecekmisin bosver

Urfanın neresindesin eşimin  memleketi 

öyle canım valla 

0 oy
önce (5,761 puan) tarafından

Iyilik yapman ve boyle dusunmen cok guzel ama herseyden once ben cocugumu dusunurum sahsen. Once cocuguma iyilik yapmaliyim. Karsi taraf muhtac olur, kimsesi olmaz veya agir hastalik gecirir o zaman baska ama eli ayagi tutan herkes bilmese de hastanede sorsa her isini halleder. Cevren kismende olsa hakli bence.

Kız evet hasta değil ama gerçekten bilmiyo ve muhtaçtı okuması yok kadının ki zaten iki defa gittim ve dedim ona öğrenmişsindir yolu artık diye 

önce (5,761 puan) tarafından

Okumasi yoksa agzi var sorabilir. Madem oyle bi durumda esi gitsin izin alip. Sen cocugunu perisan etme bence.

Öyle valla zaten daha  gitmem

0 oy
önce (185 puan) tarafından

Saf mıyım diye düşünene kadar çocuğuma eziyet mi ediyorum diye düşün bence. Özel gereksinimi olan bi çocuğun varmış hastanelerde minibüste sürekli ne işi var bu sıcakta allah akıl versin

Ya ben ćocuğuma niye eziyet edeyim Allah aşkınaa zaten her gün biz o minibüse biniyoruz onun sağlığı için e o zaman bindirmiyim eziyet oluyo diye 

Çocuk alışkın diyorum ve mutlu bile oluyo araçlara binince 

0 oy
önce (1,775 puan) tarafından

Bak canım benim babam yogunbakimdaydi hastaydı bende başka ilde kayinpederime bakıyordum düşün kizlari bana senin baban hasta sen burda buna bakiyorsun diyorlardı bunu niye yazdım sen bı iyilik yapacağın zaman karşındaki insan kim olursa olsun bunu Allah için yap o zaman kirilmazsin içinde kuşkuda olmaz☺️

Tabi evladın ilk sırada olmalı önce onun rahatlığını düşünmesin 

Bende zaten Allah için yaptım ama görüyorumki burdakilerde anlamamış beni tabiki çocuğum öncelik ben zaten o kadın ićin olmazsa bile sık *** hastaneye gidiyoruz 

Ya herkesin evladı tabiki kendi önceliği o yüzden akıl vermem kimseye ama iyiliğe gelince yazdığım gibi

Anladım canım teşekkur ederim 

🤗

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 308 göst.
+3 oy
17 cevap 663 göst.
21 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Smr evin (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,282 göst.