+1 oy
876 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (48 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Abimle 3 yıldır kaçarak evlendiğim için küsüz. Evlenme aşamasında ve eşim göndermem diyor. Hiçbir şeyimizde yanımızda değildi. Şimdi bizde olmayız diyor. Bende ağzıma geleni saydım. Senin ailen kaçarak evlendiğimiz için kınada düğünde evine almadı, takıyı geçtim çorap bile almadı, yüklü miktarda borçlarını biz ödedik, kürtaj oldum gelmedi, düşük riskimde geldi bir damla su vermedi, bebeğe bir şey alacaktı bir ay oyaladı almadı daha neler neler. Bu saydıklarım hep eşimin ailesinin bize yapmadıkları. Hala eşim diyor ki beni çiğniyorsun gidemezsin izin vermem. Çıldırdım bende eşime dedim senin ailenin tüm saygısızlıklarına rağmen ellerini öptüren sensin abimin baştan tavrı belli idi dedim. Ama ailen yanımızda gibi olup ağzımıza etti. Sen hala abimi istemiyorsun dedim. Eşim hala diyor ki yok sen kocana karşı geliyorsun. Beni yok sayıyorsun diyor eşim. Bende dedim fikir söylemek karşi gelmek değil vs. Sabah sabah birbirimizi yedik eşimle

14 Cevaplar

+8 oy
(4,535 puan) tarafından

Ailen eşini başta istememekle haklıymış. Eşinin haddinemi ailenle görüşme diyecek. Kocana karşı geliyorsun ne demek tövbe haşa Allah mı bu adam hayırdır. Ama canım kusura bakma da bir koca için aileye karşı gelirseniz ne eşiniz ne de ailesi sizi adam yerine koymaz değersizleşirsiniz. Yani demek istediğim hayat hep tercihlerimizin sonucu. Yaptığın tercihlerin sonucunu yaşıyorsun şu an.

(476 puan) tarafından
+1

olmus bitmis olay abinle barismissin heralde. haliyle ben senin ailenle arana girmiyorsam sende beni

ailemle arama girmemelisin diye  esine anlatman gerek ne hakla. ozaman senin ailende bunlari yapti bize eve almadi  vs de ozaman senin ailenlede gorusmeyelim beni cigneme

sende gorusme madem

de bakalim noluo. olan olmus bariailmis . abi kardes  gerekirse kacma olmasa bile bir bardak su yuzunden kavga edip sonra hicbisey olmamis gbi barisirda kardeslerin arasina kendi anne babalari bile giremez ki.

-Reklam-
+6 oy
(163,446 puan) tarafından

Gidip gitmemeye karar vermesi gereken sizsiniz gitmek için izin istememelisin izin istedigin için hatalisin 

+4 oy
(23,975 puan) tarafından

Aile siliyorsak ben okeyim ama önce senin aileni silerek başlarım bilgin olsun derdim. İşte bu yüzden hiç bir el oğlu aileye tercih edilmemeli kendilerini bir halt sanıyorlar + asla bizim yaptığımızı onlar yapmaz yani bizim için ailesinden vazgeçmez ya da karşısına almaz kısacası değmez 

(4,535 puan) tarafından
+1

Hiç bir erkeğin ben karıma kaçtım kendi aileme karşı geldim dediğini duymadım. Bu erkek egemenliğinden şikayet edip sonra da tam göbeğine kendi elleriyle atlıyorlar. 

(23,975 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+1

Biz onların ailesine surat assak veya cevap versek ziyaret etmesek ne bileyim en basiti yemeği damak zevkine göre yapmasak iyi ağırlamadı diye dert olur ama onlar maşallah silsin atsın ailesini benim keyfim öyle istiyor deme hakkını kendinde görüyor biz kadınlar da buna firsat veriyoruz ne yazık ki. 

Eşin yanında aileyi değersizleştirmek kendini değersizleştirmek aslında bir nevi kendi topuğuna sıkmak 

(4,535 puan) tarafından
+1

Çoğu kadın bunu anlamıyor. Aman olan olmuş diyip üstünü kapatıyor. Böyle yaparak yapılan yanlışları normalleştiriyor. Böylece bu hatalar yanlışlar hiç değişmeden aynı şekilde yapılmaya devam ediyor, nesilden nesile aktarılıyor maalesef .

+3 oy
(3,795 puan) tarafından

İstemiyorsa o gitmesin. Sen gidersin

+2 oy
(4,777 puan) tarafından

Al biletini git ne diye izin istiyorsun

+1 oy
(541 puan) tarafından

Anlatım bozukluğunuz çok fazla size bişey yapmayıp borçlarını ödediğiniz kişi abiniz mı eşiniz mı 

(48 puan) tarafından

O kadar sinirlendim ki eşime yazamamışım. Eşimin ailesinin borçlarını ödedik. 

(541 puan) tarafından

Siz baştan yanlış yaptınız kaçarak evlenerek olan oldu ama ailesine baştan bu kadar taviz vermeniz sesini çıkartmayarak eşinizi cesaretlendirmiş ailenizle barışın kapısında paspas olun gerekirse arkanızda bi aileniz olsun ki eşinizin ailesi sizi ezemesin ve eşinizle kavga ederken senin ailen böyle yaptı şunu yaptı gibi ailesine laf sokmak yerine sadece abinizin durumuna odaklanın onun üzerinden konusun

+1 oy
(5,024 puan) tarafından

Kime kızgın sın anlayamadım

(48 puan) tarafından

Eşime kızgınım. Abime göndermiyor beni. Kendi ailesinin yaptıklarını yok sayıyor

0 oy
tarafından

Evliliğe aileleri katmayin katmayin katmayin madem kaçtın mutlu olmasıni bil canım yapacak bişey yok ben neden eşimin ailesinin  borcunu odeyim demi herkes başını kasisin kaynanam ev istedi aldı borcunu ödeyecek beni ilgilendirmez esimide ilgilendirmez ben ev alırken kaynanam bana para verdimu hayır 

0 oy
(1,859 puan) tarafından

Abimin bir bildigi varmış  erkek olarak kendini o abinin yerine koysun benm ablam da kaçtı 5 yıl bBam konusmasi abim de çocuğu olunca çocuğu için barıştı çok seviyordu ilk yeğeniydi   ablam aynı mah. Lerdi ama arka sokaktan giderdi kocası ayrıldılar tabi ailelerin bir bildugi oluyor iste

0 oy
(1,641 puan) tarafından

Kusura bakmasın eşiniz ama onunda kardesi kaçsa ya da kizi oda beni saymadi bizi sildi diye konusmazdi yardim etmezdi.

0 oy
(23,180 puan) tarafından

Ben olsam bu konuda eşimi dinlemezdim. Eşin haksız

0 oy
(22,604 puan) tarafından

O zaman kızınız varsa oda kaçsın babası da arkasında dursun bunu söyle eşine empati duygusu gelişmemiş demekki bizdede kaçan kızla uzun süre barismazlar adam olaymış kaçırmadan aile rızasıyla alaymis 

0 oy
(1,033 puan) tarafından

Abin sana küsmüş kaçtın diye e demek ki artık barışmış eşin ne karışıyor. Kardeş sonuçta ömür boyu küs mü olacak eşin seni yalnızlaştırıyor üstelik kendi ailesi de zarar ziyan olmuş daha ne haddine laf ediyor .bu kadar yüz verme eşine

0 oy
(27,136 puan) tarafından

Seni yok saymamam için ailemi yok saymayacaksın diceksin ne olursa olsun onlar senin ailen eşinin haddine değil göndermemek karışamaz Allah aile konusunda eşe izin vermemiş yani izin alman gerekmiyor sen ailenin yanında ol bakma ona

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 417 göst.
16 Mart 2020 Diğer kategorisinde BALDANTATLIBEBEK (134 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,746 soru

24,129,007 cevap

333,938 kullanıcı

...