+1 oy
103 göst.
önce Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Günaydın hanımlar benim 2 çocuğum var ilki normal ikincisi Sezaryen ama ikincisinin eşi aşağıdaydı hamileliğim hep sıkıntılı geçti 35 haftada acil sezeryan oldum şimdi 3. Ye hamileyim buda riskli geçiyor eşi aşağıda ileride çıkar mı yukarı bilmiyorum bide kanamam var kese etrafında doktor yine erken alcaz çocuğu diyor sıkıntılı geçiyor yani yine bu 2. Sezaryenim olacak benim bir dıştan birde içten dikine kesim var bir öncekinde çocuğu çıkarmakta zorlandıkları için birde içten dikine kesi atmışlar bunda ne olacak bilmiyorum artık tüpleri mi bağlatmak istiyorum günah boyutunu biliyorum ama birde sağlık söz konusu her hamilelik farklı bir risk olacak gibi hemde rabbim çocuklarıma ömür versin 3 çocuk yeter diyorum Allah korusun ileride kazayla bidaha olursa bana bişey olduğunda arkamda 3 çocuk kalmış olacak tabi rabbim bilir başımıza gelecekleri ama ben yinede önlemimi kökten almak istiyorum yaşım 29 bu arada sizinde fikirlerinizi merak ediyorum siz bu durumda napardınız? 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,903 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Allah'ın istemediği bazı haller duruma göre Allah ruhsat verir ümidi içindeyim. Sağlık durumun ortada zaten 3 çocuğun var diyelim. Bakmak da kolay değil eskisi gıbı değil ki karnı tok olsun sağ olsun sal sokağa bahçeye kuzenlerle, nenelerle, dedelerle buyume devri bitti

Çocuklar artık yalnız büyüyor. Ve tehlikelı çok tehlikeli bir çağda. Biz hiçbir zaman okula velimizle gitmedik ama şimdi yalnız gönderebilir misin? Kaç defa servis beklerken kaçırılma girişimine maruz kalan çocuk gördük? Kaç çocuk okulda kursa taciz ya da tecavüze uğradı? İnsan bunları düşününce neden 4-5 çocuk yapsın ki?

Bi de annenin de sağlıklı bir psikolojiye sahip olması lazım.i aslında iyi ve bilinçli bir anne olmasına rağmen öfke kontrolü olmayan nice annelerin elinde de ziyan oluyor çok çocuk. Şimdiki çocuklar da çok yaramaz. Etkili ilgilenince zeka gelişiyor ve yaramazlık artıyor acaba bunu kurcalasam ne olacak annem bunu istemıyor dur bi daha bi daha yapayım o kadar inat ki...Herkes sağlıklı bakabileceği kadar dünyaya getirmeli. Kordon bağlatma sebebi sanırım Allah'ın yaratma iradesine karşı gelindiği düşüncesiyle günah olduğu söyleniyor. Ama Allah isterse imkansizdan bile olur. Düşün o yöntemde bile çocuk olma ihtimali var

önce (373 puan) tarafından

Gebeliklerim riskli geçmese yine bağlatmazdım ha 4. Yine istemezdim ama önlemimi daha sıkı alırdım o durumda bile hamile kalma riski neyle korunursam korunayım olacaktı şuan buda korunurken olmuştu ama üzülmedim yinede rabbimin emaneti elimden geldiğince dikkat ediyorum sağlıkla doğsun diye ama sürekli yatmak zorundayım haplar falan kullanıyorum çocukları yaz kursundan aldım götürüp getiremiyorum diye okul açılacak çocuğumu nasıl götürücem kara kara onu düşünüyorum yani bide 4. Olursa tekrar bi riskle karşılaşıcam ve bu sefer daha zor olacak hep günah haram diyorlar ama bu durumda yinede haram mı kafam çok karışık 

-Reklam-
0 oy
önce (7,002 puan) tarafından

Ben tamamen  kısırlastirmadan yana degilim Allah korusun evlarindan birine birsey olsa kordon kanı gerekse baglatinca tüp bebekten baska care kalmiyor onun yerin kola takilan var o baya iyi koruyormus aylik igneler var spiral var bir suru sey var korunma yöntemi olarak kesin istemezsen ikili uclu korunursun 

önce (373 puan) tarafından

Ama yinede hamile kalırsam benim sağlığım tehlikeye girmeye başlıyor artık 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 99 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Elfu (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,360 göst.
26 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 664 göst.
11 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Nagiiiss (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 276 göst.
4 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lorkelorke (48 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,121 soru

24,094,566 cevap

331,983 kullanıcı

...