0 oy
442 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Kızlar ben 3yıldır eşimden ayrıyım boşanma sürecimiz devam ediyor ben eşimin evinde mahkeme kararıyla oturuyorum neyse bir tane halam var iki tane yetişkin çocuğu var oğlu askere gidip geldi kocası ölünce yurt dışındaki akrabalarımzdan para toplandı babamdan da 300bin lira istediler.. Haliyle biz hepimiz annemde bunu kabul etmedi 2milyona yakın para toplandı ama ısrarla babamdan para bekliyorlar halamlar yıllardır babamdan para çektiler çocuktuk ses edemedik ama artık yetti her başları ağrıdığında babamı aradılar ben maddi olarak çok zor durumdayım kira vermiyorum ama oturduğum ev geçici daha önce kuzenime dedim babam bu parayı veremez verirse karşında bizi bulur kim kime bu devirde 300bin lira ev parası vermiş dedim neyse bugün yine babamı arayıp işte 100bin ver bende duydum babam kem küm ediyor veririm de demiyo vermem de demiyo bende halalarımın kızlarını (hepsi yurt dışında ) durum attım okudular hepsini sildim çocuklugmzdan beri babalarından çok babama dayadılar her sorunda babama koştular babam bugün bana 1lira verirken kırk kere düşünüyo Halama o parayı verirse büyük olay cıkar kaldı ki babamlar iki anneli diye babam tek oğlan beş kız hakkını alsın üveylere kalmasın diye mirası hukuk yoluyla böldü herkes fazlasıyla hakkını aldı parayı alan halamda dahil herkes tatile oraya buraya gitti şimdi ev eski içine tadilat babamı arıyorlar bende sinirlendim durum attım sonra hepsini sildim 

image

9 Cevaplar

+5 oy
(408 puan) tarafından

iyi yaomissin bendece. kardesidir yardim eder tamam ama  once can sinra canan demisler. kendi kizinin durumu dardayken baban kardesine yani halana yardim edemez etmemeli

-Reklam-
+3 oy
(1,578 puan) tarafından

Durum değilde direk arayıp veya özelden yazman daha iyi olurdu

+2 oy
(26,236 puan) tarafından

İyi olmuş benim halamda miras derdine düştü geberecek para diye babamın hakkında ileri geri konuşmuş uzaktayız diye bende attım durum görüyo farkında ve durumlarıma hemen bakıyo bu halalar ne ya böyle

+2 oy
(5,616 puan) tarafından

Yavrum yürek mi yedin sen helal olsun iyi yapmışsın ama baban ne tepki verdi bu yaptığın durum hakkında 

Benim babam benim param kimseyi ilgilendirmez der 

(373 puan) tarafından

Canım babam çok zengin bir insandı yemin ederim babamdan çeke çeke babamı yediler her g.t tutuşunca babama yetiş dediler para babamın parası ama yanında annem var annem kısın soğuk evde oturuyo soba yakıyo halamda iki yetişkin çocuğu var 3ü çalıssa 3*asgari ücret paşalar gibi yaşarlar ama yıllardır babamı sömürdüler aslında bilerek ev parası toplama lafını çıkardılar dedem babanannem yok halamda koca öldü kiraya çıktı halamlar aralarında konustı biz para toplama lafını çıkarırız kardeşimiz de utanır  ev almak zorunda kalır diye düşündüler artık para babamın değil yaşlı annemde var yanında yaslı haliyle buz mutfakta yemek yapar annem için taş üzerine taş bırakmam

(163,444 puan) tarafından

3 agsari ucretle paşalar gibi yaşanmaz hayatım mümkün degil

(373 puan) tarafından

Niye ben haftada 3gün çalışıyorum temızlık yapıyrm aylık 12bin alıyorum niye ben yettiriyorumda onlarda yettirsin 1kiraya gitse 2yine yeter. iki dayım yurt dışında bende numaraları bile yok. Ama hazıra konmak daha kolay 

(143 puan) tarafından
+1

Niye mümkün degil Allah aşkına sanki yalıda büyüdünüz 3 asgari ücret memur maaşı milyon tane insan geçiniyor çok şükür 

Gecinmiyor milyon tane insan sadece gecindigini zannediyor 

+1 oy
(362 puan) tarafından

haklısınız ama karışmaya hakkınız yok babanız kaç yaşında insan kendi aklı fikri ağzı dili var bu tepkiyi kendisinin vermesi lazım yıllardır verememiş olsada

(373 puan) tarafından
+1

Yıllardır bizim pasifliğimizden sizin halanız babanızdan ev almak için para talep etse ve üstelik sizin durumunuz daha sıkışıksa evet baba Halama ver senin önceliğin o mu dersin lütfen empati kurun azıcık. Büyük halam Annemin kolundan 4bilezik alıp üzerine yattılar neye karışmayacagım çok pardon annemin hakkı olan herşeyi kendi hakkı gibi gördüler 

(362 puan) tarafından

Bu hakkı zamanında anneniz babanız gözetecekti anneniz kendi bileziklerini rızası ile verdiyse geçmiş olsun ben kendimden yola çıkıyorum eğer ben vermek istemiyorsam kimse bileziklerimi kolumdan çekip alamaz anca kolumu kesmeleri lazım babanız yıllarca hem sizden kısmış hemde sizlerin hakkını yedirmiş yazdıklarınızdan öyle anladım babanız kendi ailesinin rızkını yediriyorsa anneniz ses etmiyorsa siz sadece durum atıp babanızı küçük düşürdüğünüz ile kalırsınız siz üzülüyorsunuz çocugu olarak annenizin durumuna ama babanız kesin olarak masaya yumrugunu vurmadığı sürece ne yapsanız boş

(4,726 puan) tarafından

Soslu tavuk kimi insan çok pasif. Ben post sahibine hak veriyorum. Benim kayibabam da oyle kendi malını bacısına yediriyor agzi aç konuş desen açmaz. Aşırı pasif. Öyle verme yapma demekle olmuyor. Pasif insan hayır diyemiyor 

(362 puan) tarafından

Blog yazarına bende hak veriyorum ama babasının karekteri ne yaparsa yapsın değişmez yazar sadece üzüldüğü ile kalır ve annesi sesini çıkartmayarak daha da körüklüyor bu durumu ve blog yazarı bu yaptıgı ile bişey elde edemez ne yazık ki sadece kendini yıprattıgı ile kalır şuda var karşı taraf yüzsüz ise ne yaparsa yapsın işe yaramayacak

+1 oy
tarafından

Sen evlat olarak karışma derim onlar kardeş sonuçta babanin durumu olmasa beklemez zaten varsa sendende esirgiyorsa bu halanin değil babanın suçu 

(373 puan) tarafından
+2

Hayır babam daha önce telefonda o parayı vermeyecrgini söyledi destek olurum dedi ama destekte olamaz olamaz olamaz annem kısın soğuk evde oturuyo babamla köye geliyor 6ay köyde yasıyor telefonu kırık kolunda tek bileziği yok o parayı veremez kimse kimseye o parayı veremez benim de iki abim var bir kere arayıp birşey isteyemedin kızılaya kadar gittim ama abi şu faturamı öde diyemedim onlarda diyemez artık 

tarafından

Aile içini sen biliyorsun tabiki noyle bi durumda istese ne olacak para yoksa söylenir durur yani

0 oy

Yani kendince haklı olabilirsin ama iki kardeş arasinada girmek doğru değil kendimden örnek veriyim kuzenleriniz gibi basım sıkışsa babam yerine amcami ararım ondan yardım yada destek isterim demekki sayılarını baba yerine koymuşlar ben amcamdan böyle bişi istesem eşi veya çocukları bu şekilde düşünmez aile bağı farklı demekki 

0 oy
(1,985 puan) tarafından

2 milyona yakın para toplandığını nerden biliyrousn? Babanın diğer kardeşleri varlıklı herhalde. Neden halana ev alıyorlar ki herkes yapmaz bunu ayrıca halanın çocukları varsa onlar bakamıyor mu annelerine. Neden kardeşlerinden para istiyor? Niye ev alıyorlar ki halana halamın buna ihtiyacı mı var neresinden baksam soru işareti valla 😄 haklısınız bu arada. O kadar para az değil bi de zamanında da çok vermiş dıyorsun. 

(373 puan) tarafından

2milyona yakın para net toplandı 40bin euro ne kadar ediyo işte sadece halamlar değil bizim herkes yurt dışında orda herkes birbirine haber vererek kendi aralarında topladılar Konya'da merkezi yerde ev bulamadılar evler çok eski babama da diyorlar içini sen tadilat yaptır. Bide söyle bir durum var oğlunun altında araba var babam dedi arabayı satın paraya ilave yapın halam diyo neymiş genç araba hevesi varmıs :S yemin ederim abartmıyorum aynen böyle dedi. Başka bir akrabamız da dedi ki beni de aradılar ama benim kızım yurt dışında temizlik yapıyo ben neden kron vereyim kendi kızı sabaha kadar oturup öglene kadar yatıyo dedi yani iki çocukta calışmıyor oglu yeni askerden geldi 

(1,985 puan) tarafından

Benim de keşke böyle akrabalarım olsa 😅 tadilat yapılacak ev toplanan paralarla mı alındı? Bu arada bu paralar borçla verilmiyor demi karşılıksız? Valla enteresan herkesin kendini halana mecbur hissedip para toplaması

(373 puan) tarafından

Canım köyde çok kişiye ev yaptılar bu şekilde evde aldılar evet karşılıksız 100bin verende oluyor 1bin verende herkes ne kadar yapmak isterse.. İnsanın durumu olursa yapar ben hayra birşey diyemem ama direk babamdan o kadar para talep edilmesi çok saçma 

0 oy
(907 puan) tarafından

Yani evet ama bazı durumlara çok kızıyoruz ama yaptığınız paylaşım çocukça.bu konu babanla kız kardeşi arasındaki mesele. Babanız bu kararı verecek aklı melekeleri yerindeyse böyle duruma müdahil olmak yanlış. 

(373 puan) tarafından

Canım iş öyle aklı melekelerini yerindeyselik birşey değil bunun yıllardır süre gelen bir çekme isteme eylemi var hani insan insana yardım eder ama öyle değil benim annem yaşlı babam annemi boşamayısn diye zamanında hep ezilmiş  halamlar gider gelir anneme laf sokar biz önceden çok korkuyorduk ama artık büyüdük büyüdük büyüdük kimse annemin hakkını alamaz annem eli titreye titreye babama su getirir halamda da oturduğu yerden 300bin istiyor ister çocukça ister cahilce olsun ama artık dursunlar 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 265 göst.
3 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nursena324 (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 348 göst.
6 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 783 göst.
11 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 535 göst.