0 oy
222 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (957 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Hep kendilerini üstun görme oğullarini üstun görme kibirlilik degisik ya midem bulandi artik tek güzel ve yakisikli kendileri dünyada

Bu sekildemi sizinkilerde bitek bendeki varliklar mi Boyle 

7 Cevaplar

+2 oy
önce (1,677 puan) tarafından

Ataerkil toplum, ataerkil düzen ve ataerkil zihin yapısı yüzünden.

Mesela kız alınır, neden? Kızı kök ailesinden koparıp kendi ailelerine katma merasimi olarak görülüyor. Halbuki gerçek; iki çocuğun da kendi kök ailesinden ayrılıp YENİ BİR AİLE kurmasıdır.

Bir kere biz toplum olarak evvela burada hatalıyız.

Sonra kızı misafir gibi evlendirip, eş ailesine hizmetçi gibi sunmak var. Ancak damadı misafir gibi evlendirip yine misafir gibi eş ailesine gidip oturduğunu görüyoruz. Yine yanlış.

Bakın, hizmet etmek yanlış demiyorum ve demem de. Benim kendi isteğimle hizmet etmem başkadır, hizmetin benim “görevim” olduğunun ima edilmesi çok başka.

Geneli baz alıyorum tabi, her aile bir değildir. Benim kök ailem gibi.

Yoksa herkes gibi benim eş ailesi de sizinki gibi.

Sosyal çürüme diye bir şey var ya, aslında bu evlilikte hep olan bir şey. 

önce (957 puan) tarafından

Çok güzel anlatmışsınız

Benimkiler surekli Kari kiz meselesi konusuyor hoslandigi kizlari istedikleri kizlari yoruldum 10 senedir ayni laflar ayni kavgalar 

En son eşim camide dul bir tane abiye ben sana hanımı bulacağım demiş kaynatan bunu anlattı arabada eşimden için kendisine karı buldu da başkası kaldı diyor bunun uzerine cok buyuk kavga ettik bu laf degil cünku 

Evlendiğim gününün ertesi günü başladı bu lafları etmeye kaynatam

önce (1,677 puan) tarafından

Herkes kendi seviyesini belli eder, çok zavallı söylemler bunlar. Allah bizi öyle olmaktan ve öyle insanlarla ömür geçirmekten muhafaza etsin. Amin. 

Malesef ömrum bunlar ile geciyor bosanmayi bile düsundum laftan almiyor çunku bende yoruldum midem bulandi artik

-Reklam-
0 oy
önce (23,641 puan) tarafından

Ah canım yaa boşversene Allahın en sevmediği insan tipleri bunlar 😉

Evet igrencccccler

0 oy
önce (23,504 puan) tarafından

Benim kayinvalidem sürekli şanslısın iyi herife düştün derdi bütün dünyayı gezse benim gibi gelin bulamazdı oysaki milletin gelini tok gözlüyüm uygun yollu şeyler istedim diye övünür ben düğün takılarımı bile kredi çekip kendim aldım kimseninde haberi olmadı 

0 oy
önce (2,478 puan) tarafından

Benim kaynanamda hep derdi annenin damayları arasında en iyisi benim oğlum şöyle iyi böyle iyi diye övünüyordu.

Birgün yine komşularla konuşurken aynı lafı ortaya attı en yakışıklısı benim oğlum diye sürekli bacımın nişanlısıyla kıyaslıyordu.bende napalım sidikmi yarıştıralım dedim sesi kesildi.sonra komşumuz olan yaşlı teyze dedi,gelinin oğlundan daha güzel deyince iyive kesildi sesi

Yerinde olsam böylelerine pabuç bırakmam.yarın birgün seni bu şwkilde eşinle kıyaslar

Surekli kiyasliyorlar evdigim gunden beri artik bosanalim dedim esime yoruldum gayette guzelim ana hep kendilerini üstun görme var

0 oy
önce (4,703 puan) tarafından

Esimi cok seviyorum, annesiylede genel olarak aram iyidir ama en ufak seyde oglunu savunur, ne yapiyor ki beni moglum, ne diyor ki vs. Kendi ailem bizdeydi, kayinvalidemlerde bizdeydi. Biz esimle tartistik ufak bir konu geçti. Hemen oglunu savunmaya basladi, bende babamin yaninda patladim artik. Konu ne bilmeden hemn oglunu savunuyorsun, ne olursa olsun biraz adaletli ol artik diye sitem ettim ağladım, birkmis artik icimde. O arada babamda nezaketini koruyarak arka çıktı bana, iki tarafli dinlemeli olayları, koru korune savunulmaz diye. Ailemin arkamda oldugunu görünce artık eskisi gibi bos bos savunmaya gecmiyor oğlusunu. Bazen ufak capli krizler gerekiyor demek ki biseylerin yoluna girmesi için 

Benimkiler cok farkli 10 senedir hep konustigu kizlari soyluyor lar yolda kiz görse kiz sana göz koydu vesaire diyorlar esime

önce (4,703 puan) tarafından

Benimde eltim oyle yapıyordu. Gulup geçiyordum, benden once olanlar banane sonucta. 10 yil olacak hala konusuyor, birgun dedim ki, yemiyorum bunlari hala anlamadin mi dedim. O gun bugündür duymadim daha, sende dene :)

0 oy
önce (4,258 puan) tarafından

Ne benim ailem ne de eşimin ailesi öyle değil 

0 oy
önce (3,714 puan) tarafından

El kızı ne bilirmisin. Bak işte biz o el kızıyız hepsi bu 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 258 göst.
+2 oy
3 cevap 196 göst.
31 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Pakize333 (6,164 puan) tarafından soruldu