+1 oy
733 göst.
Diğer kategorisinde (22,391 puan) tarafından

Saçma bir soru olcak belki ama bugün demledigim çay için bile eleştiri aldım da kim nasıl isterse öyle demler demek yerine öyle olmaz biz icmeyiz vs vs 4 yıldır da böyle demlerim halbuki 

Ben önce kaynamış suyu koyarım demliğe üstüne de çayı koyarım altını kapatır 5 dk demlenmeye bırakırım bu tarifi Rize'de gittiğimiz çay fabrikalarında vermişlerdi birde arkadaşımın yıllarca kahvecilik yapmış babası 

Sizler nasil Demliyorsunuz? Ya da bu şekilde demlenen çayı içmez misiniz ?

21 Cevaplar

+5 oy
(455 puan) tarafından

normalde once kaynar su konup onun. ustune cay eklenirmis cay yanmasin diye. yani senin yaptigin dogru . ben ketilda su kaynayana kadar cayi caydanliga koyup cayin ustune kaynar suyu dokuyorum. aslinda yanlismis cay yaniomus ama amaann iyor rahatima gelio. cay oyle demlendi icmem diyende zikkinin kokunu icsin. bardaga kiyup getirmisim onune tukurmedim ya ic iste

(22,391 puan) tarafından
+1

Evet o şekilde çay haslama oluyor yaniyor diye bende böyle yaparım Türk Kahvesini de aynı bu şekilde yaparım o kaynarken içine çeker yavaş hiç kaşık sokmam içine kaynamaya yakın bir karıştırırim bol köpüklü mis gibi olur 

(2,807 puan) tarafından

Canan kaynanamı yok etmede bana yardım edermisin.kadın bu laflarla fazla yaşamaz zaten😂😁

Ben alt çaydanlık kaynayınca üstekine çayı koyup sonra su ekliyorum.çay sonuçta kimse nasıl yaptığını görnediği sürece bal gibi de içerler.

(5,111 puan) tarafından

çay yok bk için 😅

-Reklam-
+2 oy
(28,268 puan) tarafından

Bende bu şekilde demliyorum nesini beğenmemişler nasıl demlenmesi lazımmış 

(22,391 puan) tarafından
+1

Demlikte sıcak suyla sonra suzucekmissin o suyu vs vs

(455 puan) tarafından
+1

az bi suyla calkaliosun caydanligin icinde cay doldurur gibi dokuon o calkaladigin suyu. wma ugrasmiyorum valla ben oyle yikamaya falan

(28,268 puan) tarafından

O neymiş ya ilk defa duyuyorum saçmalamış kim diyorsa onu kendi evinde öyle demlesin millete karışmasın madem 

(22,391 puan) tarafından

Sence kim diyebilir kocamın gereksiz ailesi görümcem gördü bugün demleme şeklini de anne Nur böyle demliyor dedi sanki şikayet eder gibi kaynana da açtı ağzını ay alın demleyin herkesin bir usulü var demeyin hiç kendiniz yapin o zaman dedim .. alıngan oldum zaten zor nefes alıyorum sıcaklar gebelik birde yaptığım begenilmiyo çıldırıyorum 

(28,268 puan) tarafından

Boş yapmışlar ya boşverr herkesin bi usulü vardır kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz o öyle demliyo diye sende yapacak değilsin sonuçta 

+2 oy
(1,489 puan) tarafından

Bende o şekil demliyorum diğer türlü çay yanıyor onlar nasıl yapıyor mus

(22,391 puan) tarafından
+1

Aşkım önce çayı koyup sıcak suyla yıkayıp demleme bende o şekilde sevmiyorum çay yanıyor gibi oluyor 

+2 oy
(5,861 puan) tarafından

Bende böyle demliyirum hem acımıyor da 

(22,391 puan) tarafından

Aynen akşama kadar dursa tazecik kalıyor eltim de soğuk suyla demler mesela herkesin usulü farklı saygı duymak lazım 

+2 oy
(6,479 puan) tarafından

Bokk için deseydin 😂

(659 puan) tarafından

Allah napmasin seni midem kalktı 😂😂😂

(6,479 puan) tarafından

Öylesine böyle diceksin aslında canm 😂 kadın çay yapmış düşünmğş etmiş biz böyle içmeyiz demişler . Sen kimsinde misafir evde ben bunu içmem yemem dersin . Öylesine böyle yapıcaksın anlıyacak sıçan faresi 😂

(659 puan) tarafından

Yani hiç hoş olmamış kadına çay demlemeyi öğretmek bazı insanlar konuşmak için konuşur 

(23,949 puan) tarafından

Kemal Sunal bir filmde diyor çay yok b.k için diye ben de öyle demek istedim 😂

(22,391 puan) tarafından

Valla sinirle ağzımdan çıkarsa şaşırmam bu aralar ruh halim hiç iyi değil gebelik aşırı zorluyor 

+1 oy
(26,988 puan) tarafından

Ben önce suyunu kaynatıyoorum demliğe 2 yemek kaşığı çay koyuyorum kişi fazlaysa artıyor sayı üzerine kaynamış suyu döküp bir iki kabartıyorum alt suyuda kaynayıncaa miss gbi tavşan kanı çay oluyor 😇

(22,391 puan) tarafından

Yengemde böyle yapar 

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Ben demliğie çayı atıp üstüne kaynamış suyu döküyorum. Çayı demlikte önceden bekletmiyorum bu arada demleyeceğim esnada demliğe 2 kaşık atıp üstüne su ilave ediyorum. Dediğin şekil daha doğru sanki ama geç demleniyor öyle de

(22,391 puan) tarafından

Bütün Kahveciler rizeliler böyle yapıyormuş ben böyle yapılır demiyorum ama herkes istediği gibi yapsın ne alaka yani çay tartışması başka işimiz mi yok

(2,005 puan) tarafından

Yani biz içmeyiz böyle demek de garip tabi haklısın 😄

(22,391 puan) tarafından

İstiyorlar ki herşeyi onlar gibi yapayım inadına yapmıyorum yapmiycam 🤣

+1 oy
(23,949 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben kaynar suyu demin üzerine koyarım  önce çayı  sicak sudan geçirip sıcak suyu eklerim azıcık ateşte bekletip üste alırım altta kaynayan suyun buharina demlenir. ama o üstten eklemekte güzel oluyor

Konudan bağımsız bunu söyleme ukalalığına sahip misafir kim merak ettim biri bana öyle demlersen icmeyiz dese gidin evinizde öyle demleyin o zaman derim 😂🙈

(22,391 puan) tarafından

İnkâr değil ben onlara misafirdim görümce bulaşık yıkarken sende çayı demle dedi bende demledim kuyruguna basılmış kedi gibi anneğğğğğ Nur boylr demliyor dedi ciyak ciyak kaynanam da başladı öyle değil böyle olur benim usulum neyse onu yapın benim evimde cart curt he dedim senin için ben bütün duzenimi sana göre ayarlarım 

+1 oy
(390 puan) tarafından

Ben çayı atar üstün kaynar suyu eklerim  demini alır içeriz. 

(22,391 puan) tarafından

Öyle çabuk aciyor ve çay yanıyor ama o şekilde seviyorsanız öyle yaparsın tabi ❤️

+1 oy
(5,111 puan) tarafından

soğuk demliyorum. soğuk suyu koyuyorum üstüne çayı atıyorum, çaydanlığın altına da su koyuyorum. yavaş yavaş kaynıyor 

(5,111 puan) tarafından

ha bu benim şeklim. doğru mudur bilemem  kimin nasıl demlediği de beni ilgilendirmez. sana değer verip evine gittiysem sen ne yaparaan onu yer içerim. bu kadar basit 😂

(22,391 puan) tarafından

Kürt eltimde böyle yapar genelde biz hep böyle demleriz derdi

(5,111 puan) tarafından

valla eşim görmüş deneyelim mi dedi, benim de kolayıma geldi 😂😂 tek seferde oluyor 😂😂

+1 oy
(14,938 puan) tarafından

Aynı şekilde demliyorum. Çayı koyup üzerine kaynayan su eklendiğinde çay acı oluyor 

(22,391 puan) tarafından

Aynen boğazı yakan bir tat oluyor 

(14,938 puan) tarafından

Ama işte kimi de onu seviyor. Babam mesela öyle "çay dediğin buruk Bi tat bırakcak" diyo

(22,391 puan) tarafından

Babamda öyle sever mesela ama kim nasıl demlerse demlesin laf etmez kahveyi de o şekilde yaparım ben mesela bol köpüklü ve kıvamı koyu olur su gibi olmaz kendi kendine yavaş yavaş demlenir kaşık sürmem hiç 

+1 oy
(2,201 puan) tarafından

Benim arkadaşımın babasınında caylıkları var banada aynı tarifi o verdi yalnız bana demliğe suyu koyduktan sonra tezgahta 2 dakka beklet oyle cayı ekle haşlanmasın demişlerdi  sonrasındada en az 10 dakka dem almasını bekle demişti bende öyle yapıyorum  içmeyende zık kım içsin tövbe estağfirullah ya 🤣

(22,391 puan) tarafından

Camış gibide içtiler misin kırın etsede 🤣🤣

(2,201 puan) tarafından

İçerler yuzusuzler bacım koca tarafı değil mi illa bi kulp bulcaklar benimde misafirim gelmişti sunumluklarımı çıkarmıstım görümcem sunumluklarıma laf etmişti çok mu lazım bunlar falan demişti bende sana lazım olmayabilir bana lazım ben Boyle gördüm Boyle buyudum diye susturdum eşimde biraz çıkıstı sustular sonra 🤣🤣

(22,391 puan) tarafından

Kız benim kızın doğum gününde görümcem o kadar şey hazırlamışsin boşuna bir Mevlüt okutsaydin bunlarla dedi ya 🤣🤣🤣🤣 

(2,201 puan) tarafından

Hepsi mi aynı olur ya 🤣🤣🤣🤣

(22,391 puan) tarafından

Şaşmaz 🤣🤣🤣🤣

+1 oy
(1,535 puan) tarafından

Senin demedigin gibi demlerin çay orjinali öyle demlenir

(22,391 puan) tarafından

Evet bende öyle biliyorum canısı 

+1 oy
(240 puan) tarafından

Ben her türlü çayı önce soğuk su ile yıkarım sonra demlerim. Kaynamadan önce atmamaya çalışırım yıkayıp direk demlerim. Diğer türlü acı olur. Yıkadığım için de çayım berrak olur herkes beğenir 

(22,391 puan) tarafından

Kaynanam da böyle ister de bende böyle sevmiyorum 

+1 oy
(15,134 puan) tarafından

Demleme sıcak su üzerine bitki olacak şekilde yapılır hatta su kaynadıktan sonra beş dakika kapatılır derecesi biraz düşer su konulur üste dem konulur. Diğer türlü çay yanar

(22,391 puan) tarafından
+1

Tam olarak bende öyle yapıyorum suyu koyup üst demliğe altını kapatıp 3 5 dk sonra da çayı atıyorum kendi kendine demleniyor sonra gerekirse altını tekrar açıp 5 dk ısıtıyorum 

(15,134 puan) tarafından

Doğru olan o nucuum eleştirenlere Karadenizli bir ablamın selamı var de😅

(22,391 puan) tarafından

Eşimin gereksiz ailesi eleştiriyor bu kadar mı zıt olur bizimle tam tersi yaptıkları herşey ve kendi yaptıkları her zaman doğru olan senin yaptığın boş asla öyle alışmış demezler 

(15,134 puan) tarafından

Bırak kız üzerine düşünmeye değmez he de bildiğini oku çayı da kendi evinde içsin beğenmiyorsa

+1 oy
tarafından

Ben soğuk suyla demliyorum

Ben cayinsuyu kaynıyor sıcak suyla demliyorum 

Kaynanamgil şu kaynıyor çayi atıyorlar üzerine sıcak suyu koyuyolar ve demi kaynatiyolar 

Fokur fokur ama öncesinde çayı yıkıyorlar 

(22,391 puan) tarafından

Benim kaynana da öyle yapıyor 

tarafından

He işte kaynatıyo çayın aklı başına gelecekmiş şanki kendilerinin aklı çok başında 

+1 oy
(7,927 puan) tarafından

Bende öyle demlerim. Mis gibi olur

(22,391 puan) tarafından

Bencede mis gibi oluyor 🤣

+1 oy
(1,853 puan) tarafından

Bende böyle demliyorum kimisi çayı yıkıyor o güzel olmuyor yengemgil öyle yaparlar anneannem içmez hâlbuki görmese anlamıyor bile ama huy edinmiş çay tozlu olurmuş tozu gitmesi için yıkanması gerekirmiş yikadiklari için çay bulanık oluyor lezzetli olmuyor  

(22,391 puan) tarafından

Yıkanınca birde suyu sıcak olduğu için çay haşlanıyor tadı kaçıyor kaçak çay bide yıkadığı diğer çay olsa tozlu vs derim de 🤣

(1,853 puan) tarafından

Bizde kaçak çay kullanıyoruz ona rağmen anneannem yıkayın demeye başlıyor bazen he yıkadım diyorum anlamıyor bile çok güzel olmuş diyor 🤣🤣

(22,391 puan) tarafından

Bizimkide aynı görmese içer bir kere gördüler ya artık yikasam da olmamış bu derler 🤣🤣

+1 oy
(1,892 puan) tarafından

Altını mı kapatıyorsun ilginç kısıkta demlenmesi lazım iyice

(22,391 puan) tarafından

Ben bu tarifi Rize'de aldım 6 7 yıl oldu hepte böyle yaparım Kahveci amca da böyle tarif etti babam da dükkan da böyle demler herkeste bayılır babamın çayına 

(1,892 puan) tarafından

Bende deneyeyim bakalım öyle merak ettim, Ben de rize'den çay aldım fabrikadan anlattılar ama demledikten sonra kısıkta 15 dakika kaynatacaksınız dediler , demledikten sonra altını kapat demediler , senin dediğini kaynanam yapıyor altını da geri açmıyor, çayın tadı böyle yavan oluyor, ama sen herhalde bir süre sonra geri açıyorsun

(22,391 puan) tarafından

Ben 5 dk demlendirip kısık ateşte yine açıp 5 6 dk fokurdatiyorum maksat çay sıcak suyla haslanmasin yavaş yavaş demini alsın 

(22,391 puan) tarafından

He çaydanlığın altına su koymadigim için böyle alttan aldığım su demlemeye de suyunada yettiği için öyle yaparım ama çok yapınca su eklemem gerekirse alta kapatmadan kaynatirim 

+1 oy
(1,029 puan) tarafından

Bende o şekilde demlerim ama altını kapatmam. Altı çok kısık şekilde açık kalır demini daha güzel alır. Alttaki kaynadıkca üstteki demlenir.  15 dakika o şekilde altı açık kaynar sonra içeriz. 

(22,391 puan) tarafından

5 dk kapatıp kendi kendine demlenmesini beklersen daha güzel oluyor sonra kısık ateşte bende açarım 

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 934 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Nehirr1562 (7,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 102 göst.
28 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde ElaLii (557 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,511 soru

24,125,980 cevap

333,746 kullanıcı

...