4 yaşında oğlum bu sene anadinifina baslicak devlet buruk bi heycan var ihtiyaç listesi her okul ayrımı veriyor yemek bizden olacak beslenme çantası falan istiyorlarmış normal çanta haricinde suluk falan
Bunların hepsi okula göre değişir şu an için senin alman gereken çocuğun kolay giyip çıkarabileceği birkaç parça kıyafet olabilir. Özellikle alt kısımları çok kolay çıkarabileceği şekilde olsun eşofman tarzında falan. Belki küçük bir çanta alabilirsin beslenme çantası gibi değil de yani çocuklara uygun sırt çantaları oluyor ya anaokulu kreş çantası diye geçer. eğer beslenme koyacak olursan içine beslenmenin sığacağı kadar bir geziye falan gidecekleri zaman da böyle bir kat yedek kıyafet koyacak kadar ama öyle çok büyük bir şey olmasın çocuğun taşıyabileceği bir şey olsun. Suluk alabilirsin böyle damlatmayan akıtmayan sağlam bir suluk olabilir ne çok büyük olsun ne çok küçük. Kıyafet çanta ve suluk dışında şu an herhangi bir şey için acele etme derim. Geri kalanı okullar açıldığında öğretmenin isteklerine göre alırsın mesela okulda panduf mu kullanacaklar yoksa spor ayakkabı mı veya terlik mi bunu bilmeden bir şey almak sıkıntılı olabilir. Ben panduf almıştım ama öğretmen panduf istemedi yaşları küçük panduf ayaklarından sürekli çıkıyor uygun yolu bir spor ayakkabı veya cross tarzı terlik alalım onlarla idare edelim demişti sonra bütün sınıf olarak o meşhur terliklerden almıştık hani yazları 7den 70e herkesin ayağında olan hastahane terliği gibi olan terliklerden :) kırtasiye içinde biz havuz yapma kararı almıştık yani havuzda şöyle oluyor hoca bir miktar belirliyor o miktarı sınıf annesinin ıban'ına attık öğretmen de ihtiyaç oldukça sınıf annesinden parayı istedi ihtiyaçları aldı yani tek tek alışveriş yapmadık hem de çok iyi olmuştu daha az masraflı oldu israf olmadı biz böyle ıncık cıncık kalemlere silgilere tek tek isim yazacağız diye uğraşmadık çok iyiydi. Yıl sonunda da kalan paralari çocuklara harcamıştı geçen sene 3 yaş sınıflar 1500 topladı 4 yaş sınıflar 3000 topladı bakalım bu yıl ne istenecek :) bazen öğretmen liste veriyor markasına kadar işte şu marka kalem bu marka defter şu marka ıslak mendili bu marka tuvalet kağıdı vesaire vesaire o şekilde tek tek alışveriş yapıyorsun bazen de sadece diyor ki 12 tane kuru boya 12 tane pastel boya 2 tane ıslak mendili falan onu da sen cebine göre hangisi uygunsa onu alıyorsun falan filan. Bizde yemek okuldan veriliyordu çok iyi oluyordu sıcak sıcak çorbası yemeği oluyordu biz sadece hergune bir meyve ve kuruyemiş belirledik çantasına onu koyuyorduk o kadar.
Ayyy çok saol canım tecrübeler herseye bedel gercekden yazdıklarını dikkate alacağım çantası suluğu var kıyafet alayim dediğin gibi indirimden falan gerisini de zamana bırakayım uzun uzun yazdığın için çok teşekkür ederim hepsi çok kıymetli bilgiler
Beslenme çantası, suluk, panduf al. Diğer ihtiyaçlar için öğretmenin liste vermesini bekle. Bazen para toplayıp ortak malzeme aliyorlar. Tek tek değil herkes ortadan kullaniyor.
Bole küçük sırt çantası hariç birde beslenme çantası mi yoksa sırt çantası işimi gorurmu
Eğer okul yemeklı ise beslenme çantasına gerek yok küçük bı canta yeterlı
Beslenmeyi siz koyacaksınız diye anladım ben doğru mu. Eger beslenmeyi okul verecekse beslenme çantasına falan gerek yok. Beslenme sizdense ekstra beslenme çantasi al, beslenme örtüsü ve beslenme kutusuda almalisin.
Biz koyacağız canım beslenmeyi doğru anladın teşekkür ederim ayrı bir çanta alayim bu sene lazım olmasa bile illa lazım.olacak allahin izniyle
Aralıkta 4 olacak oglum 2021 li bu sene alıyormu devlet okulu
Canim devlet okulu 4 yas dolunca aliyor aralik.ayi olduğu için almaz seninkini belli bir ay var sanırım eylül ekim falan da alıyor ama oteller tabiki her yaş grubunu aliyor
Anladım canım
Baktım canım e devlette uygunluk gözükmüyor dursun busene istemiyor oda zaten ömür boyu gidecekler okula sıkılmasın erkenden
Biz gittik sorduk Kasım 2021 li almadılar 4 yaş diye seneye dediler 2 ilkokul olan yere sorduk bağımsızlardada yeterli sayı oluşmamış açmadılar bu sene öyle kaldı
Aynen bizimde görünmüyor e devlette
Bı dönem gtti şuan 5 yaşında bende liste bekliyorum bakalım ne atacak bisiru masraf Allah yardım etsin valaha suluk beslenme kabı beslenme çantası suluk işte açılınca besleme listesi.atacaklar ayran meyevsu toplu alacam
Suluk ve çantası var ama tabiki.ihtiyac listesi bitmez :) Allah yardımcımız olsun başlıyor okul serüveni
Evde sklyorlar kızım hiç durmuyor habire okul.nezaman nezman dye
Kesinlikle tecrübe olarak söyleyeyim beslenme çantası olsun 2 sene oglum anaokuluna gitti listede makarna vardi salçalı her hafta kıyafetleri yağ oldu beslenme kutusunu kıyafetlerle koymayın bu sene kızımda gidecek bize tecrübe oldu sonuçta yedek kıyafet koyuyoruz
Mantikli ben bi beslenme çantası alayim bu sene lazım olmazsa allahin izniyle diğer seneler zaten lazım olacak
Kesinlikle al canım sonuçta yemek koyuyoruz ve bunlar cocuk kapaklarını iyi kapatamaz ne olur ne olmaz
1,482,697 soru
24,253,858 cevap
341,091 kullanıcı