+2 oy
210 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,525 puan) tarafından

Merhaba kızlar ilk oğlumun kulakları kepçe şapka taktırmadı hiç kepçe kulak önleyici bant almıştım onuda taktırmadı kepçe olmaz diye düşünüyordum malesfki oldu, şimdi 20 günlük bebeğim var havalar sıcak şapka giydirmiyorum kulak bandıda kayıyor çıkıyo kulakları bükülüyor gibi artık ne yapmam gerekiyor bi akıl verin bana

7 Cevaplar

+2 oy
(1,797 puan) tarafından

Genetiktir, ne yaparsan yap engelleyemezsin. Ancak o bantlarla hafif bir geriye çekilme olur ama o da çıkarır çıkarmaz bir aya kalmaz eski haline döner.

(1,525 puan) tarafından

Eşimin kulakları küçük benimkinde de o kadar açıklık yok niye böyle oluyo anlamadım 🙄

(1,797 puan) tarafından

Gen dediğimiz şey sadece ana babayı kapsasa keşke, üst soyun tamamını kapsıyor. Belki de senin veya eşinin atalarında veya daha yakınında birileri kepçedir.

Benim ana babamın kulakları küçücüktür ama ben ve erkek kardeşim kepçeyiz. Öyle sırıtan bir kulak yapımız yok ama belli yani, dayıma çekmişiz. Diğer tüm kardeşlerimin kulakları yok denecek kadar küçük.

Çekinik gen meselesi aslında, belli ki sende veya eşinde kepçe kulağa sebep olan gen çekinik kalmış ama evladının DNA’sında bu gen kendini göstermiş.

Soyumuzun gen havuzunda hangi genlerin evladımızda çekinik veya baskın olacağını kestirmek çok zor, örneğin iki beyaz çift biri turuncu saçlı biri zenci ikiz kızlara sahip olmuşlardı. Haberlere çıkmıştı. Meğer baba tarafından kızıl geni, anne tarafından zenci geni çekinik kala kala gelip bu ikizlerde baskın olarak ortaya çıkmış.

Hatta bir aile vardı, beyaza yakın sarı saçları var hepsinin ama büyük oğulları zenci doğmuştu. DNA testi yaptırıyor, onların çocuğu çıkıyor. Gen havuzunu araştırınca büyük büyük atalarından birinin zenci olduğu ortaya çıkıyor. Var böyle vakalar.

Mesela benim gözler baba tarafından merkezi heterokromi. İki renk var yani, dış halka yeşil, iç halka turuncu. Ablam da öyle, dış halka mavi, iç halka sarı. Erkek kardeşimde de var, dış halka zeytin yeşili, iç halka turuncumsu sarı.

Şimdi bu merkezi heterokromi benden kalıtsal olarak kızıma geçmiş.

-Reklam-
+2 oy
(2,783 puan) tarafından

Bazıları genetik oluyor benim büyük oplanda hafiften kepçe.bendede biraz var diğer vebeğimde yok ama bişeyde kullanmadım

(1,525 puan) tarafından

İnşallah bu oğlumda da olmaz 

+2 oy
(5,417 puan) tarafından

Benim küçük kızımda öyleydi 

Bende bıraktım kendi haline 

Kiz olduğu için suan saçları kapatıyor 

(1,525 puan) tarafından

Maalesef benim ikiside erkek, ten ve göz rengini o kadar önemsemiyorum ama kulak olunca çok takıyorum kafama 

(5,417 puan) tarafından

Dogrudur canım ama şöyle düşün 

Rab'bim herseyden önce can sağlığı versin 

Ya sağlıklı olmasalardi o zaman ne olacaktı 

Bi de öyle düşün 

Bence bu kadar takma 

Zamanla alışıyor insan 

+2 oy
(5,177 puan) tarafından

Yatarken kulagini duzeltsene bende kepce kulaktim oyle sapka taktirmaz misim koca kiz oldum 14 yasimda kapandim boneyle sikmaktan duzeldi 1 seneye 😂

(1,525 puan) tarafından

Sürekli başını çeviriyor düz yatıyorsa 1 saat sonra çapraz oluyor yatagında , normale göre hareketlimi bilmiyorum düzeltiyorum sürekli

14 yaşına kadar kafana takmışşsın büyük ihtimalle😊büyük oğlumu ameliyat ettirmeyi bile istiyordum kulağından ilerde akran zorbalığı çekmesinide istemiyorum malum ülkemiz şartları

(5,177 puan) tarafından

Valla taktim da hic bi zaman care uretecek potansiyelim olmadi kabullenmistim akran zorbaligi da yasadim malesef ama artik yeni nesil bilincli simdi duzelmese bile ilerde illaki care arar bulurlar belki kulak arkasina falan bisey yapistiriliyodur vardi caresi ya duzelir ilerde Allahin izniyle

+2 oy
(1,831 puan) tarafından

Hem genetik hem değil 

Oglumdan biliyorum çünkü 

Eşim kepce bende kepceyim(sacimi toplamam)genetik olarak oglum kepçe olmalıydı ama olmadi

Yani oglum kepçe degil 

Sizde se durum tam tersi olmus yani genetik değil sonradan 

+1 oy
(3,505 puan) tarafından

Kulak bantları var onları dene

+1 oy
(1,003 puan) tarafından

Kızım 35 gün küvezde kaldı her görmeye gittiğimizde sağ kulağı katlanmıştı ben düzeltiyordum ama dikkat etmedikleri için kepçe oldu öyle kaldı yani sol kulağı öyle değil genetik olabilir ama ilk bi kaç ay bizim elimizde olduğunu düşünüyorum ben olsam şapka takardım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 151 göst.
+3 oy
6 cevap 208 göst.
+3 oy
11 cevap 281 göst.
0 oy
2 cevap 142 göst.
12 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur29 (358 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,477 soru

24,111,731 cevap

332,996 kullanıcı

...