+1 oy
149 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (469 puan) tarafından

Oğlum 16 aylık önceden haşlanmış yumurta yiyordu ama şimdi artık sevmiyor galipa veriyorum geri çıkarıyor yag da hiç sevmiyor ağzına sürmez o derece nasıl sevdirebilirim ona kizlar kahvaltıda yediği tek şey patates kızartması domates salatalık tatlıda  yemez peynirde sevmez 

8 Cevaplar

+1 oy
(5,783 puan) tarafından

4 yaşına girecek hala severek yemez. Her halini denedim yumurtanın. Anca pankek, krep falan onlarda yerdi. Sonra anladım ki ben onun yanında hiç yumurta yemiyorum. Ben de tiksindim yumurtadan gebelikte. Onun yanında az az yedim öyle yer oldu. Bazen yumurtalı smoothie yapıyorum, içecek gibi içiyor yumurtayı :))) Tarifi;

1 haşlanmış yumurta (soğumuş olursa iyi olur)

1 sb süt, severse kefir de olur

Bal ya da pekmez,

Vanilya özütü,

Varsa ejder meyvesi (çok canlı bir renk veriyor)

Bunları güzelce bızt bıızt yapıyorum meyveli süt diye içiyor :)) Ama bunu genelde hastayken kahvaltı yapamazsa veriyorum

(469 puan) tarafından

Anldm cnm teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
(863 puan) tarafından

Ben 9 aylık bebeğime mucver yaparken koyuyorum içine 1 tane patates köftesi yaparken yine aynı şekilde 1 tane bahlari omlet yapiyorum krep pankek yapiyorum bazen küçükken annem kabartma derdi yapardı onu yapiyorum 1 yumurta biraz su un tuz v3 yarım paket kabartma tozu ile çok güzel yiyorlar

+1 oy
(1,526 puan) tarafından

Benim kızda 3 ay falan yumurta yemek istemedi bende vermedim 3 ay sonra kendime yaptım yedim ve sen kucukken yumurta çok severdin bir kere tadına bak dedim tekrar yemeye başladı her gün mutlaka 1 tane haşlanmış yumurta yiyor

+1 oy
(2,584 puan) tarafından

Ben oğluma peyniri tostla yedirdim. Yumurtayı da kaşık dökmesi gibi yapardım yumurta bir kaşık yoğurt biraz un bazende muz ezip koyardım öyle pisirirdim. Ya da muzlu yumurta pisirirdim. Muzu çok seviyordu. 

+1 oy
(4,982 puan) tarafından

1 orta boy muz, güzelce ez. 

içine 1 yumurta

hatta biraz kuruyemiş ez koy, ceviz, fındık badem gibi

az biraz da tahin

güzelce çırp pankek gibi pişir. benim kızım bayılıyor buna, bazen ara öğünlerinde bile veriyorum 

+1 oy
(5,518 puan) tarafından

Yemin ediyorum sana bu benim kız 4 yaştan bildiriyorum hala yemiyor ancak pankek yaparsam bir iki tane tırtıklıyor içinden

+1 oy
(124 puan) tarafından

Omlet tarzı deneyin içine farklı seveceği şeyler koyabilirsin 18 aylık kızım haşlanmış sevmez tereyağda yaparım bende o şekil seviyor

+1 oy
(4,293 puan) tarafından

Oğlum azıcık yumurta yiyiyor sadece. Domates Salatalık da yemiyor. Ben azıcık su, tereyağ ve yumurtayı çırpıp karıştırıyorum lapa gibi kapatmadan da üstüne az bir şey kaşar ekliyorum bir de tuz güzel oluyor canım yarısını yiyiyor en azından yoksa kahvaltı yapmaz. Sürekli karıştır tavaya yapismasin lapamsi olsun ama çok lezzetli oluyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 112 göst.
13 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarioglusumm (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 118 göst.
+1 oy
1 cevap 119 göst.
20 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sil bastan_ (3,410 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.

Kategoriler

1,472,414 soru

24,110,871 cevap

332,959 kullanıcı

...