+1 oy
375 göst.
önce Diğer kategorisinde (780 puan) tarafından

2 yaşına bastı basalı uyku sorunu yaşıyoruz. Önceden geç uyurdu ama geçte uyanirdi şimdi gündüz az uyumasına rağmen gece toplam 8-9 saat tek uyuyor. Alışmış 6-7 de uyanmalara gerçekten taakatim kalmamış.  Lütfen bişey diyin geçecek mi acaba bu neydi böyle oldu ya gündüz de az uyur çok uyumaz bildiğim kadarıyla gece 12 saat uyumaları gerekiyor. İnternette baktım. Bizimki en fazla 9 saat uyuyor. Şuan ayağımda sallıyorum ama boş gözleri açık aglicam ya erken uyanirdi ama iyiydi yine 8 e de razıydım son haftada çok berbat bişey oldu 

17 Cevaplar

+3 oy
önce (4,604 puan) tarafından

çocuk dediğin erken yatar erken kalkar, geç yatsa bile erken kalkar. onların biyolojik saati böyle. bu yüzden o sana ayak uydurmayacak sen ona ayak uyduracaksın, erken yatacaksın. 

büyüme hormonu 22.00-02.00 arası salgılanır em fazla bu yüzden o saatlerde derin uykuya geçmesi gerekir çocuğun 

öyle tabii ki. çocuklar için uyku saati özelikle karanlıkta uyumak çok önemli. 

bizim burda bir komşu var, kadının 4.çocuğu, sırf kendi geç yatsın diye gece 2-3te uyutmaya alıştırmış çocuğu. bazen 10-11 gibi yürüyüşe çıkıyorum gece, bakıyorum o çocuk dışarıda, yaşı da küçük 2.5 yaşlarında ame 1 senedir görüyorum öyle.

benim kız 2-3 aydır 9 a doğru uyuyor. onun öncesinde akşam 7de uyuyordu sabah da 6 civarı uyanıyordu. en başından berş böyle alıştırdım. akşam oturmaya annemlere falan bile gitsek maksimum 6.30da ayrılıyorduk yanlarından kızın uykusu bozulmasın diye

alt komşum da kızını geç yaptırıyordu, gece 3-4 ü buluyordu, sesi geliyordu ondan biliyorum. sonra okul zamanı geldi kız okula adapte olamadı, sabahları kalkamıyordu. 

önce (373 puan) tarafından

Yeni araştırmalara göre çocuk 8-10 arası yatarsa hem zekasal hemde bedensel dinlenme oluyormuş . Bir hormon salgılanıyormuş ama adını unuttum 

önce (6,166 puan) tarafından

Melatonin mi

Galiba 🤣

doğrudur, boşuna çocuklar uykuda büyür denmiyor. 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,770 puan) tarafından

Bnmkide uyandı ablasını uyandırdı cnm yaz ayında malesef boyleler..  balkondan uyuyirduk aldı ablasını içeri gtri. Gözümü açamadım açsam benimde gotrcek 😂

önce (780 puan) tarafından

Biz tekiz mesela kimse yok bide klima da açık oda serin süt verdim su verdim hala sallıyorum çok pis inada bindim uyuyacak diye. Öyle bi esniyor ki görsen sanki zorla uyandirmisim uyumamak için çabalıyor sanıyor o uyusa gariban anası lunaparka gider kendine parklarda kaydirakta Kayar🥴🥴

önce (6,770 puan) tarafından
+1

Ahahaha sonu efsaneydi 😂😂😂

Vala cnm çocuktur hani onların aklina akıl sır errmiyor . Bende çözemiyorum onları ne diyim bilemedim 😂😂😂

+1 oy
önce (688 puan) tarafından

4 yaşındaki çocuğum 2 saat önce uyandı. Bende artık bu durumdan yoruldum. Rabbim canlarına sağlık versin bizlere güç kuvvet versin

Neden yaaa bildiğim kadarıyla büyüdükçe düzelmeleri gerekiyor. Ben öyle görüyorum etrafimda. 

+1 oy
önce (2,951 puan) tarafından

Gel sarılalım arkadaşım tam tamına 25 gündür gece saat başı hatta bazen sallyorum 5 dk sonra kalkıyor her gün 4 dedin mi ayakta sonra salla salla dur işin yoksa 🤯 neden böyle oldu anlamadım gitti 10-10 buçuk dedin mi uyurdu 9-10  gibi kalkardı sıcaktan mı dişten mi çözemedim gitti valla ama tükenmiş durumdayım Allah yardımcımız olsun 🙂‍↔️

Kız bide ödüm kopuyor böyle alissa. Ben gündüz uyutmim bugün bakalım nolcak. Gerçekten uykuyu çok seven biriyim uykumdan edilsem o günüm zehir geçer. 

Valla aynı ben tam dalıyorum hop kalkıyor yastığı veriyor anne e ee Allah ım sana geliyorum diyorum 🤸🏻‍♀️🤣

😄😄benimki hala uyanık düştü artık uykusuzluktan ama boş 

Öğlen uykusuna yattığı zaman sende yat bari yaa 🫠

Öğlen uykusu ile aram pek iyi değil ama bugun kessin yatarım 

0 oy
önce (1,361 puan) tarafından

Ortalama 2 yaşında çocuk günde toplam 12 saat uyumalı en az demişti bizim doktorumuz .10 saat gece 2 saat gündüz ideal olanı .ama her çocuk farklı .benim kızım geçen hafta 2 yaşına girdi ve bir günde çocuk huy degistirdi 2 yaş sendromu geldi bir anda .uyku gerilemesi direnme ne varsa yaşadık uyku konusunda .Allah'tan bu hafta oturdu düzeni yine .

Akşam 22 .00 gibi uyuyor sabah 8 gibi uyanıyor . öğlende 14.00 gibi uyuyor 16.00 ya kadar .normal düzeni bu ..sabah erken kalkmak zorluyor insanı ama çocuklar genelde böyle ben erken kalkmayı sevdiğim için sorun olmuyor 

Ayy şu sendrom atak kriz bunlardan artık midem bulanıyor 2 yıldır sürekli bunları yaşıyoruz. Bı geçmedi gitti. Bende erken kalkarım da uykusu gelmesine rağmen uyumamasi beni çok sinir ediyorr

0 oy
önce (8,713 puan) tarafından

Bacım sana diyeceğim tek şey beterin beteri var benim kız sende olsa cinnet geçirirsin o zaman sen. Yapabileceğin bir şey yok canları istediği saatte uyanıyorlar. Sen erken uyuymaya çalış akşamdan vakit kalsın sana 

Uyuduğu zaman işlerim oluyor maalesef ki. Gece iş yapıyorum biraz uyuyana kadar1 o geçiyor. Ben inatçı insanları hiç sevmem sıkıntı orda yoksa erken kalkmis önemli değil bı sekil ayak uydururum. Çocuğum geç uyumasına rağmen erken uyanıp sürekli esneyip gözlerini zor açması beni sinir ediyor hayır yani bu inat nedir 

önce (8,713 puan) tarafından

Bende öyleyim ama anladım ki çocuğa ayak uydurmak gerekiyor sinirlenme in faydası olmuyor  akışına bırak 

Gerçekten doğru söylüyorsun ayak uydurmak gerek 

0 oy
önce (3,003 puan) tarafından

Biz de genelde 7 buçuk 8 uyanıyoruz bazen 9 a oluyor ama çok nadir akşam 10 da yatıyorlar gündüz de erken kalkınca 1 2 saat arası uyuyorlar bende zor uyanitorum ama alışıyoruz nabalim yine uyuyorlar şükür ki 6 da çok erken yaw cidden  uyku gerilemesi vardır canm geçer elbet uykusu var uyuyamiyor demekki benmkiler haftaya yaşına 2 yaşına gircek

Bu hafta öyle oldu ya. Öyle değildi iyi uyur uyandı çok berbat bişey olmuş. Bide inada binmiş her konuda hep ağlar zirlar bu 2 yaş sendromu gerçekten berbat biseymis önceden zaptedebiliyordum artık yapamıyorum 😄😄

Bende ikiz bacı iki tane bilmem mı bende baş edemiyorum sinirlerim bozuluyor iyice.

Ablamın ikizleri yolda bazen durup dalıyor düşüncelere benimkini görüyor ben bundan iki taneye nasıl bakacam diyor 😄😄😄

0 oy
önce (2,516 puan) tarafından

Bu saydıkların hiçbirşey.oğlum 2 yaşına ilk girdiği zamanlar gecenin 4'ne kadar otururduk kendi uyamazdı benide uyutmazdı.oyuncak atı vardı onu odada dolaştırıp kişneyip dururdu.birde o dönem hamileydim hasret kalmıştım uykuya.

Ne zaman duzene girdi 

3 aydır çok şükür güzel uyuyor.öğlen uykusu yok ama akşam 9 gibi uyuyup sabah 8 8.30 gibi uyanıyor.

Kaç aylık canım 

30 aylık

0 oy
önce (5,706 puan) tarafından

Aslında sorun olan bir şey yok. Çocuklar zaten o saatte kalkmalı. Oğlum 7 gibi uyanmazsa ben uyandırırım. Gündüz de aynı şekilde çok uyursa uyandırırım ki gece erken yatsın sabah erken kalksın. Çocuk doğal biyolojik saatini bulmuş bence çile değil. 

Elinde olsa 12 yi bulur gece öyle yatar ben olabildiğince erkene cekiyorum 

Uyku sevmiyor sanırım :( Gündüzü 1 saatle kısıtlı tut, inşallah zamanla 9'da yatar akşam. Bir de şimdi yaz mevsimi, 9'da anca akşam oluyor ondan da uyumak istemiyor olabilir

Evet uykuyu hiç sevmez elinde olsa günde 1-2 saat uyur 😄😄. Şimdi ona bakiyorum çok kötü oldum az önce istemeden bağırdım stresli günler geçiriyorum üstüne oğlumda böyle yapınca bayılacak gibi oldum sinirden bağırdım o kadar kötü oldum ki kendimden nefret ettim 

Evet çok zor ama ona bağıracağın zaman sebebin o olmadığını hatırlamaya çalış. Sebep kesinlikle kuzularımız değil. Belki eşin, belki ailen, belki bir arkadaşın, belki işin. Ama asla o değil. Gücümüz bunların hiçbirine yetmediği için masum kuzularımıza yetiyor. Böle düşününce zalimce geliyor belki ama gerçek bu. Sinir yükselmeye başladığı an onların hiçbir kötülüğe sebep olmayacaklarını hatırlamaya çalışıyorum ben :(

önce (4,231 puan) tarafından

Oğlum daha küçük 13.5 aylık ama doğduğundan beri az uyur. Akşam 8 de uyuturum en geç 8.30. Sabaha kadar 5 6 kez kalkar sabahta 7 de uyanır gündüz de sadece 1 saat uyku yapar bu kadar. Çocuktan çocuğa değişiyor ama bazı çocuklar uykuya daha düşkün 

0 oy
önce (1,476 puan) tarafından

Gece 12 de uyusa da akşam 9 da uyusada 7 buçukta uyanıyor o yüzden akşam 10 da mutlaka uyutuyorum öğlen de 2 saat uyuyor böylelikle tamamlamaya çalışıyoruz uyuması gereken saatlari 30 aylık 

Gerçekten haklısın o yüzden erken uyutmaya calisacam 

0 oy
önce (5,765 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

12 saat gun icinde toplam uykusu. Yani oglen 2 saat aksamda 9 saat uyku ona yeter. Benim buyuk oglum 27 aydan sonra ogle uykusunu birakmisti. Aksam 8 9 gbi yatar sabah 8de kalkardi. Ondan oncesinde 7yi gormemistim sabah uykusunda bazen 5:30da bile kalkardi. Suan 7 yasinda aksam 10da yatar sabah 8de kalkar. Cok cok nadir 9 a kadar uyur. Kucuk oglumda suan 27 aylik. Gunduz uyumadan gece uyursa 9 da yatar sabah 8 max 8:30da uyanir ama oglen uyursa aksam en gec 10da uyur sabah 7:30da en gec kalkar. Yani cok normal erken kalkmasi. Duzeni guzel aslinda. Senin yapabilecegin tek sey uyudugunda vurup kafayi yatmak :)

Geç uyuyup erken kalması mi normal? 

Erken yaşta erken kalksın zaten ama o da yok işte 

önce (5,765 puan) tarafından

Kimden gec yattigindan bahsettigini anlayamadim. Senin cocugun icinse sabah uyanma saatirn gore 9 10 araliginda uyuyor demek, bu da normal bu uyku zamani. 

0 oy
önce (14,196 puan) tarafından

Oğlum 5 yaşına kadar her sabah 6da uyandı artık alışmıstım bu sene biraz daha uzadı 7bucuk 8i buluyor uyanması şimdi de kızım başladı erken uyanmaya :D 

Artık eski uykular yok ben en iyisi kendimi buna alistiracam 😄😄

0 oy
önce (2,033 puan) tarafından

Oooo benimki 5 yaşında sabah 5 de 6 da en geç 7 de kalkıyor ben alıştım artık.. bazı cocukla4 ne yaparsan yap uykuyu sevmiyor aslında 7 ile 8 arasi çocuklar için ideal .

Gündüz hiç uyutma akşama kadar dayanabilirse 8 9 gibi uyut 1 2 hafta dene  ne olucak bakalım. 

0 oy
önce (9,617 puan) tarafından

2 yas demeyin çıldıracagım aaaaa imdat sıcaklar ve 2 yaş intihar sebebi😭😭😭

0 oy

Canım karartma perde al , o zaman daha sağlıklı uyuyorlar

Evet odalarında bende kullanıyorum 

0 oy
önce (11,157 puan) tarafından

Cokda erken uyanmiyo aslında. Benimki 5 6 da güne başladığı olurdu.

0 oy
önce (311 puan) tarafından

4 yaşında oğlum doğduğundan berli sabah uykusu bilmem en geç 8 de ayakta 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 345 göst.
31 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
11 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Suda (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
10 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Serapse (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
22 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,832 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,219 soru

24,083,280 cevap

331,320 kullanıcı

...