+1 oy
55 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (163 puan) tarafından

Çürük diş enfeksiyonu yüzünden bademciklerim çok şişti şu bile içemiyorum acilde şişlik gitsin diye kortizon lütfen iğne yapıldı vücudumun bazı bölgelerinde elde ayakta yüzde yanma var. Ateşin 36.5 ateşimde yok başkası dokunuyor ateşin yok soğuk hatta diyorlar

2 Cevaplar

+1 oy
(1,916 puan) tarafından

İlacın prospektüsünü oku yan etkileri arasında söylediğin şikayetler var mı dıye. Ağır ilaçlardır dikkatli kullanmak lazım. 

-Reklam-
0 oy
(27 puan) tarafından

Öncelikle şunu söyleyeyim: kortizon (kortikosteroidler) güçlü bir iltihap baskılayıcıdır ve acil durumlarda şişlikleri hızlı azaltmak için kullanılır. Ancak bazı kişilerde yan etkileri olabiliyor. Özellikle yüksek doz veya enjeksiyon şeklinde verildiğinde, vücutta sıcak basması, yanma hissi, yüz kızarması gibi etkiler görülebiliyor. Yani senin yüzde, elde, ayakta yanma hissetmen bu iğneyle ilişkili olabilir. Ateşin olmaması da normal çünkü kortizon ateşi de baskılayabilir; bu yüzden kendini yanıyor gibi hissetsen bile termometre 36.5 gösterir.

Yine de bu yanmalar dayanılmaz hale geldiyse ya da nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi gibi başka belirtiler de eklenirse, bu bir alerjik reaksiyonun parçası olabilir. O zaman mutlaka tekrar bir doktora görünmek gerekir. Bazı durumlarda alerjiye bağlı yüzeysel kan damarları genişler ve bu da yanma hissi yapar. Ayrıca enfeksiyon vücutta yayılıyorsa, bu da farklı şekillerde kendini gösterebilir.

(163 puan) tarafından

Antibiyotik agrı kesici kullanıyorum. Dediğiniz doğru doktor alerjı iğnesi yaptı acilde ve bütün ilaçlarım değişti. Bugünde alerji ilacı yazdı saglık ocagındaki doktor. Bunun dışında ne yapmak lazım bol şu içiyorum. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 491 göst.
+2 oy
1 cevap 53 göst.
23 Mayıs 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hukema (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 262 göst.
19 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Minnos_1 (8,669 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.

Kategoriler

1,471,319 soru

24,097,419 cevap

332,178 kullanıcı

...