+1 oy
595 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (7,099 puan) tarafından

Ev sahibi yüzde 90 zam istiyor. Eşim de kabul etmiyor. İşine gelmiyorsa çık demiş ev sahibi  :(

16 Cevaplar

+2 oy
(616 puan) tarafından

Gülüm IBAN numarasından mı atıyorsunuz kirayi? 

Şuan kiraniz ne kadar?

(616 puan) tarafından

22 bin TL istiyor değil mi? 

Bu senenin tefe tüfe oranı %43 

Yani 5.160 TL zam yapması gerekiyor. 

17.160 TL kira ödemesi diye gönderin adamın hesabına . Arayıp sorarsa deyin ki tefe tüfe %43. Kabul etmiyorsan ver mahkemeye , bizde vereceğiz . Evini mühürlesinlerde gör deyin .

(7,099 puan) tarafından

Aynı binada oturuyoruz kötü olmak istemiyorum :(. Her sene böyle kafasına göre kira belirlicek bu adam. En iyisi çıkmak her sene aynı sorunla uğraşmaktansa

(616 puan) tarafından

Aynı binada oturun gülüm ne fark eder, kapına dayanirsa çağırırsın polisi Allah aşkına hakkınızı yedirmeyin. Şimdi bi taşınmak 100-120'den aşağı değil 

(7,099 puan) tarafından

Bakalım belki eşim tekrar konuşur biraz indirim yapar belki bir umut. Yada eşime dedim acaba çıkmamizi istiyorlar ondan mi böyle yapıyor ev sahibi

(202 puan) tarafından

Ev sahibin aşını soy adını ver ben senin yerine masaka şikayet ederim böyle se.refsizleri

-Reklam-
+1 oy
(28,170 puan) tarafından

Aaa bu ev sahipleri iyice kırdı kafayı ayol

(7,099 puan) tarafından

Geçen sene ucuza oturmuşuz o yüzden bu sene böyleymiş dediğine göre ev sahibinin. Dünyanın da sahibi sanıyorlar kendilerini ev sahibi olunca

(28,170 puan) tarafından

Olsun o kadar zam yapamaz mahkemeyi verin sözleşmeniz yoksa

(7,099 puan) tarafından

Yok ya uğraşamam mahkemeyle Allah ından bulsun

+1 oy
(6,632 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsn canm 

(7,099 puan) tarafından

Allah razı olsun

+1 oy
(6,777 puan) tarafından

Neden hakkınızı aramaktan bu kadar çok korkuyorsunuz 

Yorumlar da gördüm sizler bizler böyle yaptıkça ev sahipleri böyle yapmaya devam eder

+1 oy
tarafından

Allah yatdimciniz olsun bazı insanlarda merhamet versin bende 8 aylık hamileydim taşındım başka şehre hemde bide geldim on gün annede bekledim sancım olur diye kendi evime gece saat 1di geldim saat 2de sancım başladı düşün yani ev curcuna ben doğuma gittim 

(7,099 puan) tarafından

Oooo daha zor. Ben kızıma 8 aylık hamileyken taşınmıştık. Taşınma işinin çoğu eşime kalmıştı

tarafından

Doğurdum eve geldim ilkbi hafta hiç durmadan evi yerleştirdim çok zor ama çok şükür kurtulduk o şehirden elhamdülillah Allah sizede hayırlısını versin 

(7,099 puan) tarafından

Amin cümlemize

+1 oy
(1,889 puan) tarafından

Yorumları bı okudum cevap vermeden önce. Neden hakkımızı savunmuyoruz neden uğraşmıyoruz biz böyle yaptıkça herkes topunu çok kolay sürüyor ortalıkta. Kanunlarla yasalarla konuştuğunuz sürece kimse hiçbir şey yapamaz. Bu ev sahipleri kadar AÇÇ  parayı seven insan bilmiyorum gözünüz doysun bee. 

(7,099 puan) tarafından

Parayı çok seviyorlar acınacak haldeler bence hiç ölmeyecekmiş gibi ne bu para sevdası mal mülk sevdası anlayamıyorum

(1,889 puan) tarafından

Bide bazılarında ev sahibi yükseklik modu var kiracıyı asalayici küçümseyici. Sen kimsin neyin sahibisin de küçümsuyorsun insanları di mi yani. Senin o duruma gelmeyeceğinin garantisi mı var 

+1 oy
(5,469 puan) tarafından

öyle kafasına göre çık diyemez. tefe tüfe neyse o. 

avukata vereceğinizi söyleyin, hatta bir avukata danışın size anlatsın. 

(7,099 puan) tarafından

Aynı binada oturuyoruz kötü olmak istemiyorum yüz yüze bakıyoruz yani ben utanırım onlar utanmaz

(5,469 puan) tarafından

o zaman her sene taşınırsın böyle sürer gider. kiracılar hakkını aramadıkça bunlar böyle yapmaya devam edecek

(5,469 puan) tarafından

5 sene mi tefe tüfeden oturulur, sonrasında enflasyona göre tekrar hesaplanır. benzer evler kaça kiraya gidiyor falan yeni fiyat belirlenir ama 1 senelik kirada olmaz 

+1 oy
(1,625 puan) tarafından

Hakkınızı aramaktan korkmayın bende ev sahibiyim. Resmi zam oranı neyse o. Üstüne çıkamaz. Dava açın. Bide bu ekonomide el insaf gerçekten bazı insanlara insan demeye bile utanıyorum. Benim kiracımda uyguna oturuyor ben kalkıp %90 zam yapamam ne vicdana sığar nede yasalara yani. Allah haksız kazancı yedirmesin

(7,099 puan) tarafından

Aminnn

+1 oy
(856 puan) tarafından

5 sene dolmadan tüfe üzeri zam yapamaz 10 sene dolmadan da keyfine göre çıkaramaz

(7,099 puan) tarafından

Bunu biz biliyoruz ama onlar anlamak istemiyor

+1 oy
(915 puan) tarafından

O kadar zam yapamaz efendim az sesiniz çıksın hakkınızı yedirmeyin böyle çıkarcı insanlara. Çıkma sende git nereye istiyorsan şikayet et de çıkmıyorum de hakkın değil de yapmayın gözünüzü seveyim.

(7,099 puan) tarafından

Eşim iki saat dil döktü ama nafile

(915 puan) tarafından

Siz topu ona atacaksınız bukadar zam yapamazsın hakkın yok ben de çıkmam dedinizmi

(7,099 puan) tarafından

Çıkmam demedi eşim

+1 oy
(400 puan) tarafından

Mersin'in kiraları çok yüksek hangi semttesiniz.

(7,099 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Mersinde nasıl kiralar

+1 oy
(916 puan) tarafından

Canım hakkını ara çıkarabiliryorsan çıkar de 2 sene en kısa o düşünsün yatır hesabına %43 olan fiyatı kafan rahat otur kabul edecek bizim geçensene ev sahibi 5000 den 15 dedi vermedik 10 bin dedi eşim 9500 dedi kabul etti şimdide ekimde tefe tüfe ne olursa ondan hesaplar veririz 

+1 oy
(1,927 puan) tarafından

Çok demiş vicdansız bende taşındım 1 yıl oldu 15-den 20 yaptı ama degmezdi ev bana göre büyük ama duzenszdi alt kat takıntılı TOKİ evinw tasindik ses olayı çok olmuyor inşallah gitmiyordur sesimiz  alt kata dikkat etsemde çocuklar laf dan sözden anlamiyor 16 tuttuk en azından seneye bı anda çok yapmaz eşim önceden konuştu ev sahibi sana verim demiş tutarsan sana bu fiyat eve göre kiramiz iyi içime siniyor Allah'ım seninde gönlüne göre versin 

+1 oy
(10,001 puan) tarafından

Bizim ev sahibi çok iyi biri geçen sene 2500. Olan kiramı 6 bin yaptı bu sene aynı şekil yarı yarıya zam yapar biz girerken de öyle anlaştık ben çok zam yapmam neyse kiraniz ondan bile az yaparım dedi 2 sene zam yapmadı eşim askere gidecek gelecek iş bulucak diye kadın 900 TL yükseltmedi  her sene sözleşmemiz yenilenir hiç pazarlık yapmayız 

+1 oy
(80 puan) tarafından

Bende kirada oturuyorum benimde her sene 100/100 üstüne zam yapar müstakil ev ikinci kata ben oturuyorum evi ahım şahım değil ama 15 bin veriyorum bahçe var ben temzliyorum bu sene meyveyi karşı komşuya vermiş bütün bahçeyi bende konuştum ben temizlerim ben sularım ben biçer ben budarim ama başkası meyveleri toplayıp yesin bu ne ya benimde iki çocuğum var bende artık temzileyip sulamiyorum dedim kim toplayıp yiyorsa o temizlesin yani ev sahibinden bıktık bıktık Allah isteyen herkese gönlüne göre ev nasip etsin 

(7,099 puan) tarafından

Aaaa o nasıl iş öyle cefasını sen cekicen sefasini komşu mu sürecek 

+1 oy
(1,139 puan) tarafından

Bizde aynı durumdayız hatta 100% zam yapacam beğenmiyorsan çık dedi. Oysaki 4 ay önce kiramızı yükseltiler. 

Dünde evi sattıklarını söylediler. Yeni ev sahibi de kendi eve girecekmiş 1 buçuk ay mühlet verdi. 3 aylık bebeğimle nasıl taşınacam bilmiyorum. 

Eşimdeeli kırılmıştı 2 aydır alçıda. Doğumdan önce geldi zaten şehir dışından derken 3 aydan fazladır evde. 2 gün sonra şehir dışına calışmaya çıkacak. 1 ay sonra da kayınlarım evi bulup taşıyacaklar. 3 aylık oğlumla nasıl evi toplayıp yeni gireceğim evi temizleyip sereceğim hiç bilmiyorum. Eşimde gelmeyecek çünkü çalışmaya devam edicek

(7,099 puan) tarafından

Ev satıldıktan sonra altı ay hakkın yok mu oturmak için

(1,139 puan) tarafından

Bilmiyorum bize çıkın dediler

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 221 göst.
28 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 252 göst.
0 oy
16 cevap 410 göst.