+4 oy
987 göst.
Diğer kategorisinde (2,005 puan) tarafından

Ya hakikaten bazı şeylerden gına geldi. Aklıma gelenleri yazacam

Mezuniyet töreninde anne babasına cübbe giydirmek

Düğünde damada abuk subuk nesneler takmak

Kız istemeye meşalelerle, havai fişeklerle trafik terörü estirerek ordu gıbı gitmek. 

Sünnette annenin gelinlik giyip evleniyormuş gibi edaları

Bir fenomen bir şey yapsa hemen herkesin yapması gibi gibi aklıma gelenler bunlar.

Bir x markası telefona sahip olmayı ayrıcalık sanmak. Değerinden fazla parayı ismi için vermek...

Birileri yapıyor diye özenip taklit etmek acayip iğreti geliyor. Neden insan kendi özünü yaşamaz ki? 

23 Cevaplar

+10 oy
(138 puan) tarafından

Hepsine okey ama mezuniyette anne babaya cübbe giydirmek çok güzel birsey bence özentilik degilde gelenek gibi birsey oldu artık.o anne baba binbir emekle okutuyor evladının mezuniyetini görüyor ve çoğu anne baba kendisi yaşayamamıs o duyguyu.O cübbeyi giymek her anne babaya mutluluk gurur veriyordur bence

(2,005 puan) tarafından

Anne babanın giymesi nasıl gurur versin gerçek olan bir şey değil ki. Birileri yaptı şimdi her mezuniyet döneminde karşımıza çıkıyor. Ben pek bağdaştıramadım. Anne babanın giymesi ne alaka? Bi anlamı yok. Yapanlar da özenip eksik kalmamak için yaptırıyor anne babasına

(3,642 puan) tarafından
+1

Evladını o şekilde görmek için neler neler yapiyor o anne baba gayette güzel birsey ben  kızıma destek olucam mesleğini eline alacak o güzel gününde hem yanında olucam ve öyle birsey yapsa çok gurur duyarım onunla oturur ağlarim mutluluktan ozentiysede çok güzel birsey 

(2,005 puan) tarafından

Saçma geliyor. Ben olaya realist bakıyorum kusura bakmayın sonuçta o anne ya da baba o okuldan mezun olmadı maddi manevi emek veriliyor O çocuk okusun ıyı yerlere gelsin diye ama bu olayı bireysel düşünmeyin ilk aklına gelen yaparak hoş bir harekette bulundu ama artık kolektif bir eyleme dönüştü. Yani biri dese ki x in kızı annesine cubbesini giydirdi fotoğrafını çekti hoş tebessüm ettirir ama herkesin bu hareket sonrası aynı şeyi yapması sizce de özenti değil mi? anne babası üzerinden şov yapıyorlar bir çogu da bir bardak su istese off kalk kendin al diyecek çocuklar. Zaman bu çocukların zamanı. Hiç biriyle konuşulmuyor hiç birinden bir şey istenemiyor. İstisnalar var tabi..

-Reklam-
+5 oy
(3,642 puan) tarafından

Elinin uzamayacagi yere dilini uzatma herkesin kendi yaşantısı onlar özenir sen ozenmezsin o yüzden neden niçin demeyelim :)

Bak ben çok severim iphone hatta cokta isterdim iphone 15 pro max olmasını şuan o telefonun 2 kat parası olsa bile gidip almam sadece seviyorum amacım özenti değil ismi değil görüntüsü şekli çok hoşuma gidiyor 

(2,005 puan) tarafından

Keşke elim de uzanabilse 😅 

Millet böyle özendikçe biz de gıcık oldugumuzu söylemeyelim mi yani 😀

(3,642 puan) tarafından
+1

Söyleme bacı boş boşuna başını yorma bu konular için sen konuşsanda birsey degismeyecek özenen kişiler devam edecek o yüzden salla gitsin 

Neree elin uzuyo sjsj

+4 oy
(6,137 puan) tarafından

içinde bir yerlerde eksik olan insan davranışları 

bu sevgi olabilir

zamanında çektiği maddi sıkıntılar olabilir 

ama bak gerçekten zengin insanlara, ne marka paylaşırlar ne başka bir şey o hayatın içinde doğduklarından onlara bu lüks normal gelir abartı bir şey yapmazlar 

ama ya sonradan görmeler, onlar çok fena

ama emin ol sosyal medya olmasaydı şu an bırak kıs isteme merasimlerini falan düğün yapan bile olmazdı.

geçenlerde bir paylaşım vardı. 

birinin babası tarlada kullanmak için kendine stanley termos almış, büyük olanlardan. kızı mı oğlu mu dalga geçiyor, babam bakın ne almış diye. 

aslına bakarsan adam doğru amaca hizmet etmek için almış. tarlada güneşin altında buz gibi suyu olsun diye. ama bizim beyaz yakalılar veya influcer tayfası pipetli termosu evde kullanıyor onunla story atıyor 😂 termos kullanım amacı bu mu yani🤦🏼‍♀️

(2,005 puan) tarafından

Instagramda önümüze çıkıyor işte takip etmesek de görüyoruz birini görme ikiyi görme o kadar çok ki illa görüyorsun neyin nesi bu özenti dıyorsun.

Ayy evet o pipetli termos da var her elde dediğin gibi 🫨

(6,445 puan) tarafından

Gözde ama stanleyi çok seviyorum. Özentiden çok tutku oldu, Neredeyse her boyutunu alıyorum 🤣 

(6,137 puan) tarafından

ben de çok seviyorum. belki 10 yıldır falan kullanıyorum. bi pipetli olanından almadım. evim de boy boy stanley var. zamanında uygunken aldık koyduk. 

2 litrelik de var 750 ml olan da var günlük kullanmaya 😂 

eşimle termos tutkunuyuz😝  stanley, thermos ve quechua termoslarım var😅 koleksiyonumu bir ara toplar atarım foto😂🤦🏼‍♀️2 yaş bebemin bile 2 tane Termosu var😂😂😂

uzun yolculuklarda falan o büyükler var ya parasını deli çıkardı çoktan.

biliyorsunuz adanada yaşıyorum, su hemen ısınıyor. her markette de soğuk su olmuyor. deli oluyorum buna niye dolaba su koymazlar ki. 

o yüzden gün içinde dışarıda olacaksam da Termosumu alır çıkarım evden😂 ama meşale gibi gezdirmem tabi😂

kahve için de kullanıyorum artık, soğuk kahvelere para yetmiyor yav😂

sevgili atam bile stanley kullanmış 100 yıl önce biz kullanmayalım mı😅

(6,445 puan) tarafından

Hahaha stanley resmen bir ihtiyaç oldu. O pipetli olan çok su sızdırıyor ya, devrildiği an akıtıyor. Alırsan akıtmaması için özel tıpaları var onları da al yanına. Yolda harika bir şey oluyor. Ben çaysız yapamam minik  termosuma çay kahve yolda keyif yapa yapa gidiyorum. 🤣🤣🤣

(6,137 puan) tarafından

valla o pipetliler daha doğrusu uzun süreli pipet kullanımı dudak çizgilerinin çabuk oluşmasına sebep veriyormuş hatta bu yüzden kıvrımlı olanları çıkmış pipet gibi ağzının içine almıyorsun da dudağından çekiyorsun gibi garip bir şey 😂

kahve termosu mug mı ne diyorlar ya o tarz kullanıyorum ben de daha çok 

(24,576 puan) tarafından

Çay için bir litrelik olan var kendime yaptığım en büyük iyiliklerden biri hatta geçen yıl bir tane de yemek termosu aldım ben Stanley özenti falan değil valla ihtiyaç okuldaki harcamamı minimuma düşürdü üç öyle termos parası kar etmişimdir bir senede 

(2,289 puan) tarafından

Herkes pahalı şeylere sahip olmanın özentilik olduğunu sanıyor azı da yetiniriz diyorlar ama ucuz etin yahnisi de malum . Herkes kendi bütçesine göre beğendiği şeyleri yapıyor bu neden sorun oluyor ki 🤣

(6,137 puan) tarafından

amaca uygun olduktan sonra kullanılan ürün parasını hakkediyordur. kimi gerçekten bakım bende de var diyerek alıyor.

valla termoslarımdan ben de çok memnunum. iyi ki almışım zamanında, dolar falan bu kada yüksek değildi 😝

(2,289 puan) tarafından
+1

Valla ben her şeyin kalitelisini seçip alıyorum elimden geldiğince bu akla ne gelirse ucuz bir şeyler alıyorsun elinde patlıyor 30 tane alıyorsun ki bu söylenen şeye uymuyor iş görsün yeter gözüyle   ama 1 tane kaliteli alıyorsun ömürlük oluyor her şey özentilik zannediliyor ama herkes imkanı neyse onu yapıyor imkanı olur tercih eder veya etmez imkanı olmaz özenir onun için kendi hayatına imkan sunar . Hayat ciddiye alınmak için çok kısa ya 😂

(6,137 puan) tarafından

ucuz etin yahnisini yatakta yedim ben. mobilyayı komple bir yerden aldık. güzel hoş iyi, yatak da veriyorlar aman dedik. 4.5 sene oldu, yatak felaket. yavaş yavaş hissediyordum da birden fena çöktü, gidecem nerde iyi yatak varsa onu alacam vallahi yatılmıyor koltuğum daha rahat yataktan 🤦🏼‍♀️sırt ağrısına kaldım 

(24,576 puan) tarafından

Ay o yatak benimde kanayan yaram 😂 ve bunu oğluma yatak aldığımızda fark ettim onunki çok güzel bizimki resmen işkence ilk fırsatta ben de değiştireceğim 

(6,137 puan) tarafından

benim kızın yatağı da çok güzel arada uyandı bahanesiyle gidip yanında yatıyorum rahat yatayım diye 😂

eşim yerde bile yatar, ona koymuyor 😂

(2,289 puan) tarafından

Ben o konuda şanslıyım annem bir mobilya fabrikasında müdürlük yaptığı için her şey torpilli 😂

(6,137 puan) tarafından

valla güzel işmiş 😅

+3 oy
(2,289 puan) tarafından

Açıkçası ben bu yazıda yapamadığın için yani bazı şeylere ulaşamadığın için böyle bir yorum yaptığını düşünüyorum . Kişisel algılama seni tanımıyorum gerçekten tamamen kendi fikrim doğru ya da yanlış bilmiyorum 🙏 anne babaya cübbe takmak bence çok onurlandırıcı keşke ben de yapabilseydim . Ben düğün falan yapmadım nikah yaptık sadece orasını bilemem ailemin durumu yerinde olduğu için de hep En son model tel kullandım . Ha bu demek değil herkesin gözüne soka soka yaptım şu konu da haklısın görmemiştik çok ayrı bir şey zamanında hani eksiklik hisseden ezilen insanlar her şeyini gösteriş şeklinde yaşıyor maalesef evet bu konu da haklısın ama bazı şeyler özentilikten ziyade elinde bulunan imkanlarla yapılan şeyler 

(2,005 puan) tarafından

Ben realist bir insanım gerçek olmayan gerçekçi olmayan hiçbir şey sevmem yapmam yapamam.  samimiyet insanıyım. Riyakarlık bana göre değildir. Beni tanımıyorsun tabiki ama bazı huylarımı o kadar değerli görürüm ki toplumdaki insanlara bakınca. O yüzden özenti diyorsam özentidir. Neden yüzlerce örnek görüyoruz? Biri kuyuya taş attı herkes aaa biz de yapalım diye birbiriyle yarışıyor. 

(2,289 puan) tarafından

Herkesin gerçeği kendine bence hayatı bu kadar ciddiye almamak gerekiyor yaşaması çok zor olur şayet 

+2 oy
(10,245 puan) tarafından

Şöyle bir baktımda hiçbirini yapmamışım sırf herkes yapıyor diye yapılanı değil aksini yaparım genelde 😅 onlarda sürü bende ters psikoloji var galiba 

(2,005 puan) tarafından

Ben de öyle. Bir şeyi herkes yapıyorsa ben yapamam

+1 oy
tarafından

Dimi ama ben sadece gülüyorum böylelerine 

(2,005 puan) tarafından

Ben yazık diyorum 

+1 oy
(2,263 puan) tarafından

Ohh şükür hiç birini yapmadım 😌

(2,005 puan) tarafından

Ne mutlu sana 🙂

+1 oy
(6,680 puan) tarafından

Benimle aynı şeyleri düşünen biri ohhh ya ohhh

(2,005 puan) tarafından

😁😁

+1 oy
(5,356 puan) tarafından

Hepsi saçmalık heryıl yenisi çıkıyor . Boş beleş işler . Bide şu lafa sinir oluyorum 'viral olan' şeyler hiçte denemem yapmam almam . Elimde 5 bine aldığım tel var gayet mutluyum 3 yıl ı geçti alalı tam hatırlamıyorum nezamn aldım

2 oğlum sünnet oldu hastanede oldu geldi. Düğün aklıma bile gelmedi. Zaten sosyal medya hesabım yok takip etmem kimseyi 

YouTube karşıma çıkıyor onada sinir oluyorum ben izlemek istemiyorum niye çıkıyor bunlar karşıma die

(2,005 puan) tarafından

Çünkü o kadar çok ki mutlaka çıkıyor insanın karşısına ben de takip etmem böyle basit içerik üreticilerini. Ama Instagramda karşıma çıkıyor keşfette

(5,356 puan) tarafından

Hadi integramda çıkması normal 

Ama YouTube da ele geçirdiler shorts die bişey yoktu ne güzel ozamn daha iyiydi YouTube istediğim şeyi izler çıkardım . 

+1 oy
(3,446 puan) tarafından

Olaya biraz daha geniş baktığımızda daha vahim vakalar var.çorap değiştirir gibi değişilen evler,koltuk takımları,düğünlerde takılan abartı takılar,

Mükemmel hediye alan kocalar jestler ibsan bunları izleye izleye kendi gayatını sorgular.çokta tanıdığın var bu fenomen tayfaya özenen.o yüzden kendimde uzak duruyorum öylelerinden

+1 oy
(1,368 puan) tarafından

Sosyal medya olmasa bunların hiçbiri olmazdı emin ol 

Herkes herşeyi göstermek istiyor 

(3,642 puan) tarafından

Asıl eskiden çok şey varmış şimdi eskisi kadar eğlenceler yok 

(1,368 puan) tarafından

Sadece eğlenceler değil yaa .sosyal medya inanılmaz bir hal aldi. Herkes influencer olma yolunda ne yapacağını şaşırmis durumda. 

Bir yerde hak da veriyorum 13 senelik öğretmenim oku oku çalış çalış zor geçiniyoruz.sosyal medyada 3 5 link paylaşıyorlar lüks hayatlar yaşıyorlar haklı bir yerde insanlar ozenmeye .emeğin okumanın da değeri yok artık .

(3,642 puan) tarafından

Okusan bile sonun bi cafede bitebilir malum ülkemiz çok gelişmiş durumda o yüzden herkes kolay kazancın peşine düşmüş durumda bir gün büyük bi patlama olacak hadi bakalım ne zmn 

(2,005 puan) tarafından

Haklısın herkes her şeyi göstermek istiyor 

+1 oy
(5,790 puan) tarafından

Aman bacım,dertsiz başına dert mi arıyon da bunu kafaya taktın. Bırak kim neyi nasıl biliyorsa öyle yapsın,kimsenin hikayesini bilmeden yorum yapmak doğru gelmiyor bana. Ama şu bir gerçek ki yeterli param olsa ben de minimal şekilde kalite ve konfor peşine düşerim,bunu şov ya da gösteriş haline getirmem ama kalite ve konforu çok severim. Bu senin nezdinde nasıl görünür bilmiyorum ama ben böyleyim.

(2,005 puan) tarafından

Bu benim nezdimde gayet makul bir istek ☺️ zaten sorun teşhir etmek, göstermek için yapmak

0 oy
(1,592 puan) tarafından

Doğru yorum tebrik ederim seni 

(2,005 puan) tarafından

Teşekkür ederim 😌

0 oy
(1,154 puan) tarafından

Bide gelinlik üstüne forma vardı bi ara neyse ki bitti darısı diğerlerine 

(2,005 puan) tarafından

Ayy evet çok haklısın forma ya da mesleki üniforma. Ne alaka yani ne alaka düğünle. 🫨🫨🫨

(3,153 puan) tarafından

Ayyy tüylerim diken diken oldu birden ne nefret bişi ya 😅😅

(1,154 puan) tarafından

Ben ilgi odağı olmayı sevmediğimden nikah yaptım tertemiz oh kınada bile gerim gerim gerildim ☺️

(3,153 puan) tarafından

Bende çok gerildim kınamda kapımızın önü müsaiti orda yaptık ona rağmen bitsede gitsek modundaydım😅

0 oy
(1,963 puan) tarafından

Aşko o kadar haklisin ki özentilik konusunda yani…

Mezuniyet neyse hadi şahsen benm mezuniyetimde ailem uzakta diye yoktu keske babam olsaydi cok isterdim.

Erkek annesi olmama rağmen sünnet annesi olayi cok cringe geliyo bana asla yapmam. Yapanlarla dalga geciyorum 🤣

Burda bahsettiğin X telefon iPhone sanirim. Bu genelde Z kuşaginda var. Benm 14-16 yasindaki tüm ögrencilerimde bi iphone hastalığı var gerçekten. Yani bende iPhone 15 kullaniyorum ama ayricalik neresinde bunun bilmiyorum. Bunu gencler çok abartıyo. Teknolojik açıdan bakarsan üstün bi telefon o kadar. 🤷🏻‍♀️

(2,005 puan) tarafından

Ayy yaşlı başlı insanların cebinde yazık diyorum ne alaka. Daha istediğini arayamıyor kimileri ama cebinde malum telefonlardan. Yeni sürümlerini bilmiyorum ama kullanabilen için etkili özellikleri vardır. Hiçbirini kullanamayan insanlar sırf ismi için alıp kullanıyor sadece alo demek için 😁

Mezuniyet anne babasının yanında olması güzel bir şey benimkiler de uzaktı hiç istemedim gelin demedim. Ayrıca cübbe gıydirmek de hoş bir hareket olmuştur ilk yapan için ama şimdi bir akım haline geldi. Özentiden başka bir şey değil malesef

0 oy
(1,716 puan) tarafından

Damada abuk subuk takma şeyler yıllardır var en az 10 yıldan fazla biz 8 yıl önce düğün oldu eşime de emzik verdiler eşim ayva verdi bu eğlenmek amaçlı özenti değil ama sırf ismi var diye bir telefona Dünya para vermem bende sünnet düğünü baştan aşağı saçmalık ama yapana da saygı duyuyorum çoğu kadın düğününde gelinlik giymediği için sünnet düğününde giyiyor yani içinde ukte kalmış ondan giyiyor 

(2,005 puan) tarafından

Emin ol öyle yapan anneler düğün görmeyen gelinlik giymeyen kadınlar değildir. Tabi empati yapmak yine de güzel bir şey 👍

0 oy
(712 puan) tarafından

Böyle şeyler mi varmış 😌iPhone özentilikten ziyade gerçekten kaliteli bir telefon. Boykot olmasaydı ben çoktan almıştım 

(2,005 puan) tarafından

Kaliteli mi tartışılır ama farklı özellikleri var. O özellikleri de herkese lazım olmayacak herkesin kullanamayacağı. Ona rağmen alıyor millet %80 özentiden kullanıyor

0 oy
(28,469 puan) tarafından

Evet çok haklısın bunlar gerçekten sıkmaya başladı akımmı yapıyolar ne zıhımsa valla yeto

(2,005 puan) tarafından

Bence de yeter bir şeyleri de herkes yapıyor diye yapmayıverın

0 oy
(2,778 puan) tarafından

Sünnet zmninda bazı anneler öyle giyinir geçen paylasimda kadın dümdüz beyaz balık model.gelinlik giymişti bende aaa böyle saçma olmuş dedim ama sonra düşündüm dedim belki kaçarak evlenmiş oğlunun sünnetinde içinde kalacağına gelinlik giymiş diye 

Olabilir yargılamak herkesin kendi hayatı istediğini yapar 

Telefona da gelsek bende görüntüsünü beğenirim eşime derim banada alsana der böbreğini satak öyle ancak alırız diye dalga geçer 😂😂

(2,005 puan) tarafından

Görsel olarak estetik duruyor ve hoşunuza gidiyor olabilir sırf bunun için dünya kadar para vermeye değer mi? Bence değmez. Kullanışlı da değil ayrıca. 

Sünnet anneleri için yapılan bir empatidir belki evlenirken gelinlik giymedi diye ama hiç sanmıyorum. Her şeyin yeri vardır. Komik değil mi sizce de çocuk sünnet olacak ama anne gelinlik giymiş. Bence sünnet olayını çok abartıyrolar.

(3,642 puan) tarafından

Kınamak hiç istemiyorum ama bana saçma geliyo ya düğünü olmayıp sunette gelinlik tarzı giyinmek saçma madem düğün olmadı giy gelinlik git fotoğraf çektir ne diye cocuk pipi kesmiş diye gelinlik giymiş moduna burunurler ki

0 oy
(208 puan) tarafından

Ayy birde fenomenlerin tekrardan evlenmeleri onları unuttun  neymiş içimizde kalmış 😅

(2,005 puan) tarafından

Doğru 😄 takip etmediğimiz halde her şeyi biliyoruz ya bi de takip etsek ev arkadaşı olacaz kendileriyle 😄

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 291 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Berobi44 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 391 göst.
26 Haziran 2021 Diğer kategorisinde ❤ Çimen Gözlüm ❤ (7,094 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,827 soru

24,188,991 cevap

336,794 kullanıcı

...