+4 oy
987 göst.
Diğer kategorisinde (2,005 puan) tarafından

Ya hakikaten bazı şeylerden gına geldi. Aklıma gelenleri yazacam

Mezuniyet töreninde anne babasına cübbe giydirmek

Düğünde damada abuk subuk nesneler takmak

Kız istemeye meşalelerle, havai fişeklerle trafik terörü estirerek ordu gıbı gitmek. 

Sünnette annenin gelinlik giyip evleniyormuş gibi edaları

Bir fenomen bir şey yapsa hemen herkesin yapması gibi gibi aklıma gelenler bunlar.

Bir x markası telefona sahip olmayı ayrıcalık sanmak. Değerinden fazla parayı ismi için vermek...

Birileri yapıyor diye özenip taklit etmek acayip iğreti geliyor. Neden insan kendi özünü yaşamaz ki? 

23 Cevaplar

0 oy
(1,909 puan) tarafından

İnsanların çoğunda bı şeyler eksik maddi manevi olarak eksik hissediyorlar kendilerini ruhu aç bı kere..onda var bende niye yok o almış giymiş takmış gezmiş vs.vs. mesela şu Ajda bilezik acayip takıldım buna mesela ulan etrafımda yokluktan ağlayan ne kadar insan varsa o bilezik moda olunca 5 er 10 tane kollarında gördüm hani yoktu para hani ağlıyordun yokluktan. Varsa niye yok diyorsun yok diye diye yok olacaklar. 

(2,005 puan) tarafından

Bu bilezikler gram olarak daha düşük olduğu için işçiliksiz olduğundan insanlar yöneliyor. Basit bir halka bunun özenti değil de kıyıya köşeye attıklarıyla almışlardır Tam yatırımlık. Ayrıca ince ve zarif oldugu için de özenti insanların böyle şeylerle yetineceklerini sanmıyorum. Alan yatırım için, günlük kullanım için alıyordur. 

-Reklam-
0 oy
(3,151 puan) tarafından

Bende popüler kültürün kölesi olmuş şeyleri sevmem itici geliyor misal düğün yapmadık isteme töreni evde oldu yüzükler takıldı eşimin ailesinden 5 kişi geldi o kadar (korona zamanı o yüzden sadece 1. derece aileyi kabul ettik) evden davulla zurnayla bilmem neyle çıkmadım çünkü dua ile çıkmayı daha çok istedim x marka bana hep itici geldi sevmiyorum sevenlere saygım var ama bunu bir statü olarak görenlere bi tarafımla gülüyorum 😅allahıma bin şükür mutluyum ben eşimi eşim beni sever beni herzamn mutlu etmeye çalışır 4 yıl oldu evleneli ikimizde ne yaşantımızda nede yapamadıklarımızdan pişman değiliz yada kişisel olarak bir şeye sahip olamadığım için üzgün değilim misal sürekli dolap yenileyemeye de karşıyım bir şey eskitmeden sırf çok kullandım yada modası geçti diye atmam tabir yerindeyse yırtılana kadar da giyerim giyiyorum da çünkü insan ne cebindeki telefonla ne üstündeki elbiseyle bi statüye çıkmaz ha çıkar ama oda özenti ve mal düşkünü insana öyle gelir ne demiş Mevlana "ne insanlar gördüm üstlerinde elbise yok ne elbiseler gördüm içlerinde insan yok" konu elbise değil tabiki burda ☺️  ama ilerde bir evim olursa evim güzel olsun ve içimde olan şeyler var  onlar olursa çok mutlu olurum evcimen bir insanım evin huzur vermesini istiyorum o da tbaiki cebimin yettiği yere kadar. Herkesin yaptığı şeyi yapmak çok ucuz birşey bence 

(2,005 puan) tarafından

Demek istediğimi özetlemişsin. "Popüler kültürün kölesi" olmaktır bu

(3,151 puan) tarafından

Kesinlikle öyle canım biri saçma birşey yapıyor sürü gibi peşinden gidiyoruz hiç aklımız fikrimiz yok madem sürü psikolojisi ile hareket ediyoruz neden biri yardım yaptığında yada iyi birşey yaptığında da peşinden gitmiyoruz anlamıyorum. Yok Challenge yok akım yok fenomen ne saçma şeyler ya 

0 oy
(14,763 puan) tarafından

Yazdıklarınin hiçbirınde yokum 

Mezuniyetim ülkemde idi bizde o tür şeyler yok 

Süpün isteme fln hiç birini yapmadık 

Hiçbir fenomeni takip etmiyorum 

Efeyi de sünnetde öyle şey giymem para verseler 

Malum telefondan kullanıyorum sırf çok fotoğraf çekiyorum kamerası için 

(2,005 puan) tarafından

Annem de kullanıyor ama kamerası ıyı değildi. Başka bir modelinde ses sisteminde sorun yaşıyordu. O biraz sever markayı. Yani her modelinşn kamerası ıyı değil benim telefonum 15 binlik daha iyi çekiyordu onunkinden 😄

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 291 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Berobi44 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 391 göst.
26 Haziran 2021 Diğer kategorisinde ❤ Çimen Gözlüm ❤ (7,094 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,812 soru

24,188,684 cevap

336,784 kullanıcı

...