+2 oy
712 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,664 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar, bir sonuca varamadığım için size sormak, akıl almak istedim.

Kısa anlatmaya çalışacağım ama ozun olursa nolur kusura bakmayın.

Şimdi sadece eşim ve benim bildiğimiz bir mesele var, mümkün mertebe kimsenin bilmesini de istemiyorum.

Geçen günlerde kaynanam ses kaydı attı işte içeriği kısaca “ben o şeyi biliyorum, görümcelerin de biliyor, kimseye de söylemem” diye yeminler vs

Şaşırdım yani, eşime sen mi söyledin dedim hayır dedi.

Sonra büyük görümcem aradı, dedi ki “ben seni rüyamda gördüm böyle böyleydi, kendimi de aynı şekilde gördüm” diye.

Dedim ki, “abla rüyayla amel edilmez ama hayrolsun” bunun üzerine dedi ki “gerçekten öyle mi peki?”

Ben de “bu mantığa göre sen de öyle olmalısın” dedim ama beni karıştırma vs diyor.

Bu konuşmada anlatmak istediğim, bir yerden öğrenilmiş ama bunu güya rüyada gördüme yedirmeye çalışıyor.

Özel hayat demeden ayıp günah bilmeden çat çat sorduğu için de “ben yalan söylemem evet” dedim. Kimsenin bilmesini istemediğim bir meseleydi ama patavatsızca sorduğu için devamlı, mecbur bıraktı.

Eşime de söyledim böyle böyle oldu diye, dedim “onların ağzında bakla ıslanmıyor, yeminlerine güvenmiyorum. Bu yüzden başkasından duymalarındansa kendi ailem benden duysun” dedim. Eşime sordum ama istişare ediyoruz.

“Söyleme istersen” deyince “sebep?” Dedim, bir şey demedi. Ben de söyleyeceğimi söyledim. Ve aileme de anlattım meseleyi. Üstümden yük kalktı.

Eşim de “sen benim sözümü dinlemedin” diyerek bana küstü. Ailesinin patavatsızlığına duyduğu öfkeyi benden çıkartıyor kendince.

Annesine, ablasına kızdı mı kızmadı mı bilmiyorum ama bana küsmesi çok tuhaf geldi.

Eşim söylemediği için ben nereden bildiklerini bilmiyorum, aklıma bir şeyler geliyor ama kanıtlayamayacağım için su-i zan yapmak istemiyorum.

Şimdi mesele %70 beni ilgilendiren bir mesele. Yani bu saatten sonra her şeyi bana soracaklar, her durumla ben muhatap olacağım. Onun başı ağrımayacak.

Bir akıl verin, ne oluyor anlamıyorum. 

16 Cevaplar

+1 oy
önce (1,664 puan) tarafından

En İyi Cevap

Konu gebelik kızlar, tüm yorumlar için hepinize teşekkür ederim.

Henüz daha kese var ama kalp atışı yok, o sebeple tamamen saklama ihtiyacı hissetmiştim. Yüksek riskli diye adlandırılıyor, düşük tehlikesi var.

Söylediğimiz zaman hadsizce hemen niye 3. Çocuğu yaptınız diyecekleri için bu insanlara söylenmez. Yoksa ben de isterim müjdelemeyi. 

önce (3,313 puan) tarafından

Aklıma gelenmiş ☺️Allah yardımcın olsun cnm. Haklısında eşinin dolmuşluğu sana gelmiş. Halledersiniz siz Allahın izniyle 

S.E abla sende düşünürmüsün yeni bebek ? ☺️

önce (271 puan) tarafından

Allah verirse tabiki gülüm isterim 

Rabbim gönlüne göre versin inşAllah ❤️

önce (271 puan) tarafından

Amin kuzum 

-Reklam-
+3 oy
önce (1,021 puan) tarafından

sanırım sen de eşitliği sağlamak adına kendi ailene söylemiş bulundun. ayrıca sadece eşinle senin bildiğin bir meseleyi rüya ile öğrenmeleri mantığa aykırı. yani ihtimali çok düşük zaten. bana öyle geliyor ki hakikati Allah bilir de eşin kendi ailesine söylemiş ve onlarda sana bildiklerini söylediği için kendi suçunu bastırmaya çalışarak sana küsmüş gibi geldi. 

Böyle söylüyorsun içime kuşku düşüyor. Ama saklamak isteyen oydu, önceden de böyle meselelerimiz oldu ama hep ağzımız yandı. Şimdi namusu gibi koruyordu. Söylediyse benden çok kendine ihanet etmiş demektir.

Ben hala onun söylemediğine eminim, bir şekilde öğrendiler ve ben o şekli biliyorum ama dile getirsem kavga çıkarırlar.

Ne yapacağımı bilemedim. Şayet dediğin gibiyse küsme huyum olmadığı halde küstüğünün iki katı küser, üstüne yaptığı haksızlık sebebiyle ağır şekilde konuşurum. 

önce (4,016 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum,yani ikisinden başka kimse bilmiyorsa kim söyledi onlara,bence kocası söyledi 

Kocamı tanıyorum, önceki meselelerde ağır şekilde ağzı yandığı için bunu namusu gibi koruyordu. Hatta öğrenmelerine benden daha büyük tepki veren oydu. Suçluluk duygusu da değil ya, eminim ondan. Daha çok ailesinin kendisini yine hayal kırıklığına uğratması üzerine yaşadığı bir buhrandı bence.

Ben de eşitlik olsun, başkalarından değil benden öğrenmiş olsunlar diye aileme söyleyince de “ailesine söyleyen” damgası yedim, üstelik sözünü de dinlememiş oldum. Küstü.

Kendi söylemiş olsaydı, açığa çıkınca ona nasıl kızacağımı bildiği için küsemezdi bence. Hatta aksine aileme söylemek için beni o teşvik ederdi. O yüzden eminim o söylemedi. 

önce (4,016 puan) tarafından

O zaman evinde dinleme cihazı felan var,yoksa nasıl öğrenecekler, rüyada gördüm felan yalan bunlar 

önce (1,021 puan) tarafından

içine kuşku düşürmek istemezdim inan. 

ne diyeyim rabbim hayra çıkarsın. 

+3 oy
önce (11,944 puan) tarafından

Hamile misin acaba diye geldi aklıma 😅 yani artık yapacak bişey kalmamış iki taraf da öğrenmiş oldu meseleyi. Eşin de illaki barışacaktır seninle ortada bişey yok çünkü.

Böyle şakkadanak sorunca işte özel meseleleri mesajda cevapsız bırakabiliyorsun ama aramalarda üst üste soruyorlar, susamıyorsun.  Suskunluğunu da bir şeye yoruyorlar çünkü.

Ortada bir şey yok değil mi? Ben de diyorum ki kaçırıyor muyum acaba neden anlamıyorum…

Ben zaten sormadım tahmin yürüttüm sadece :) 

Ya bide kime ne ki özel meselelerden, niye sürekli sorup rahatsız etme gereği duyuyorlar insanları hiç anlamıyorum.

Balayında görümcem arayıp o iş oldu mu olmadıysa bak tanıdık doktor var demişti mesela. Bu arayışlarında da tam olarak aynı rahatsızlığı hissettim.

Ben kimseye soramam ya, kardeşim evleneli bir sene oldu, eşi veya çocuk hakkında ufacık soru bile soramam, kendi özelleri diye. Kendi bilecekleri iş çünkü. 

+2

Yuuhhh görümce de tam görümceymiş yalnız 😂 keisnlikle söylememekte haklısın. Hayırlı olsun 🙈😍

+3 oy
önce (2,760 puan) tarafından

Bana hamileymişsin gibi geldi 

Eğer öyleyse tahmin etmiş olabilir yeme, içme, hal,hareket, kilo alımı falan bunlardan yola çıkarak öğrenmişlerdir, burda eşinin suçu yok bence ve o yüzden eşinin zoruna gidip sana küsmüştür

Eşimin bana karşı zoruna giden şeyi anlamıyorum, fitili ateşleyen ben değilim ki. Zorla soran, biliyoruz zaten diye başıma kakan, özel mi değil mi demeden üsteleyen, rüyamdan öğrendim diyerek ***** yerine koyan ben değilim ki.

Eşimle birlikte gizlerken kalkıp aileme anlatsam anlarım küsmesini ama benim ne suçum var da benden çıkarıyor?

Bak canım başta konuşmuşsunuz sadece aramızda kalacak bu durum kimseye söylemeyecez diye, 

Kaynanan görümcen kendiliğnden öğrenmişler, 

Ee eşinde ben söylemedim onlara sende ailene söyleme diyince sen de dinlemeyip söyleyince haliyle bozulmuş 

Keşke o an eşini dinleseydin ortak karar verip öyle söyleseydin aile ne, 

Not! Kaynanan görümcen kesinlikle haksız sana saygı duymalılardı

Ben söylemeseydim başkalarından öğreneceklerdi. O başkaları eşimin ailesi oluyor, bunu da “aaa siz bilmiyor musunuz, bak oğlumla gelinim bizden bir şey saklamazlar” şeklinde nispet eder gibi olacaktı. Eşim de bunu biliyor, yine buna benzer bir meselede böyle oldu ve yine biz söylememiştik.

Kaynanam annemi sevmiyor, çekemiyor. Ben bu lafı kolay kolay söylemem çünkü kul hakkıdır ama bu bizatihi kaynanam dile getirdiği için biliyorum. Öfke anında tüm düşüncelerini küfreder gibi sıralar, bağırır, çağırır, edepsizce iftiralar atar. Her şeyi beklerim ondan.

Benim annem dul diye annemin karşısında ölsün de kurtulayım diye ağladığı kocasıyla övünen bir kadın bu. Kendisi umreye giderken bir sorun yok, annem giderken nereden buldu parayı (siz mi verdiniz demeye getiriyor) nasıl gider, biri hayrına mı götürüyor vs vs çok aşağı gören laflar etmişti. Annenle ben bir değiliz diyen biri, aşağılık kompleksi var.

Kızları, oğulları bile bana idare et o böyle biri diye teselli veriyorlar.

Bana attığı ses kaydının asıl amacı da “ben herkesten (annenden) evvel biliyorum” demek. Anneme karşı çok farklı bir takıntısı var, annem ondan uzak duruyor.

İnşallah anlatabilmişimdir. 

Anladım canım kendince çok haklı sebeblerin var, benimde demek istediğim eşinle huzursuz olmadan anlatmandı

+2 oy
önce (2,963 puan) tarafından

O meseleyi çok merak ettim valla 

Her kesin dilinde olduguna gore pek iki kisilik bi olay degil gibi

Ve eşinin aileside hic masum gelmedi basina kakicaklar bu mevzuyu kesin

Mesele dediğim de öyle büyük bir şey değil ama evvelkilerde ağzım yandığı için bunu da gizlemek istedim. Saklamak en doğal hakkım çünkü.

Ayrıca sonsuza dek saklanabilecek bir şey de değil, günü gelince kendi hür irademle ifade etmek isterdim ama bildikleri halde zorla ağzımdan almaya çalışmaları, yarın bir gün bize sen söyledin demek için.

Ben onlar kadar hin düşünemiyorum. 

+2 oy
önce (4,689 puan) tarafından

Sen strese girme, onlari strese sok. Israrla sor nerden ogrendiklerini. Rüyamda gordum diye yalan soylemekte gunah, ben inanmadim acik soyleuim diyebilirsin. Sana soru soracaklari zaman sen soruyu kmlara geri cevir

Rüya olayına asla inanmıyorum, görmüştür olabilir ama buradan öğrenmek de deli saçması yani. Peygamber mi veli mi bu insanlar?

Neyse diyorum, öğrendiler bitti gitti. Bundan sonraki maçlar için hazırlanmam lazım. 

+2 oy
önce (4,515 puan) tarafından

Başka kimse bilmiyorsa ya sen ya eşin söyledi yani başka bir açıklaması yok evinize böcek konmadiysa

Tabi eşinin ailesi bilirken senin söylemene kızması bence son derece yanlış. 

Belki de suçluluk psikolojisi üste çıkmak amacıyla yapıyor. Kimi insan suçunu bilince bastırmak için ya bağırır ya da böyle küser. 

Ben olsam ne yapardım? Bana sorsalar ne cevap verirsin bilmiyorum ama konuşmamayı tercih ederdim sanırım bu de olay benimle ilgiliyse. 

Olayı öğrendikleri için büyük ihtimalle sürekli soracaklar. Oğlunuzdan öğrenin derdim herhalde 

Eşimin söylemediğine eminim çünkü benden çok saklayan oydu. Son ana kadar kimsenin bilmesini istemedi çünkü daha önce de böyle bir durum olunca ağzımız çok yandı bizim. Namusu gibi korur yani.

Nereden öğrendiklerini biliyor gibiyim ama sorup kanıtlayamayacağım için gözardı etmek zorundayım. Sorarsam çünkü kaos çıkar.

Soru soracaklar, ben de aynı senin dediğin gibi susma hakkımı kullanacağım. Farz değil, vacip değil. 

Sıkıntılı bir durum. Eşin söylemediyse durum daha kötü bence gerçekten ajanlık falan var işin içinde. 

Herkesi her şeyi bilmesine gerek yok,zaten öğreniyorlarmış bir şekilde 🤷🏼‍♀️ 

En fazla bunu diyebilirsin rüyanızda görürsünüz sonucu diyerek 🤦🏼‍♀️

Ahahshajaksjshsb aynen merak ettikleri her şeye bunu diyeceğim, rüyanızda görüyorsunuz ya bunu da görürsünüz. Harikasın 🤣

Ajanlık konusuna, eşimin söylemesinden daha yakınım mesela. Öyle bir güven vermiş adam, onlar da öyle bir güvensizlik. Ama su-i zan yapmayayım yine de, neyse diyorum. Rabbim de görüyor. 

E rüyalarında olayı öğrenmişlerse 2 istiareye yatsalar sonucu da öğrenirler😂 tövbe yarabbim 😂😂 

Vardır güvenmemekte haklı sebeplerin o yüzden büyük ihtimalle şüphelerinde de haklısındır.

Bu olayı biraz sansürlü anlattım, üstü kapalı olmasına rağmen olay anlaşılabiliyor mesela. Tamamen içeriği açık şekilde anlatsam demek ki direkt hepiniz benimle aynı şeyi düşüneceksiniz. Hani başka ihtimal bırakmıyorlar.

Güvenin bir sinyali var, kime güvenmek gerek kime güvenmemek gerek anlayabiliyorsun. Bir de üstüne yaşatılanlar olunca… tek kullanımlık güven de birden çöpe gidiyor. 

+2 oy
önce (2,851 puan) tarafından

Bence sizin yaptığınızda yanlış bir şey yok. Hamilesiniz diye düşünüyorum ve bunu aileniz sonra öğrenirse haklı olarak derler ki neden eşinin ailesi biliyorken biz bilmiyoruz. Onlardan zarar gelmeyecek de bizden mi zarar gelecek diye düşünebilirler. Öyle veya böyle ileride zaten belli olacaksa bu kadar üstüne düşmenin de mantığını ben anlamıyorum. Önce öğrenince madalya mi alacaklarmis? 

Ben bu önce öğrenme gayretinin sebebini biliyorum, yukarıda bir yoruma da yazdım.

Beni veya eşimi düşünmüyorlar, bu anneme karşı bir nispet aslında.

Korkunç ya, asla sevmediğim hoşuma gitmeyen durumlar.

Eşim, her defasında ailesi beni böyle durumlara soktuğu için mahcup oluyordu ama şimdi ne değişti anlayamıyorum.

Havadan nem kapan biri değilim, kimse hakkında da o böyledir diyecek bir yapım yok. Herkesi olduğu gibi kabul ediyorum ancak bazen yapılan bazı şeyler bende bile yeter artık etkisi oluşturuyor.

Mesela geçen bu sebeple kavga ederken eşim ASLA demeyeceği bir şey dedi, kısaca başkaları tarafından dolduruşa geldiğimi ima eden bir cümleydi hatırlayamıyorum şimdi. Bu annesinin lafıdır. Devamlı söyler eşime. Eşimi ben dolduruyormuşum.

E madem aklı kendine yetmeyen biriyim, ne diye a’dan z’ye her işin için benden akıl alıyordun dedim bende. Annesinin ağzıyla konuştu bana ilk defa, sonra da küstü.

Ne diyebilirim ki? Kendine gelip aklını kullanmasını bekleyeceğim. Sonrası Allah Kerim. 

+2 oy
önce (23,461 puan) tarafından

Ben olsam nereden öğrendiklerinin peşine düşerim kaldı biliyor olmaları gelip bana sormaları hakkını vermez kimseye. Ben biliyorum görümcelerin de biliyor söylemeyiz kimseye de ses kaydı ile atılması çok itici geldi bana Rüya ile tahmin ile öğrenilecek bir şey ise bildiklerini kendilerine saklasaydılar tövbe estağfurullah ermiş mi bunlar. Ayrıca kural bir kere bozuldu ise ben tekrardan saklama sözünü tutmam geriye kalan da öğrensin derdim 

Hay ağzınla bin yaşa ya!

Yemin ederim noktasına virgülüne kadar benim düşüncemin aynısını dile getirmişsin.

Her şeyi yine bir nebze anlarım, tolere de ederim eşim arada kalıp üzülmesin diye ama eşimin bana küsmesini bir türlü idrak edemiyorum. Oturmuyor. Neden?

Boş veriyorum ya, Allah görüyor. 

+2 oy
önce (5,680 puan) tarafından

1. Temiz kalplinin, iyi niyetlinin karşısına gerçek her zaman çıkar. Hala daha onların vebaline girmemek adına suizan etmekten korkuyorsun, bu da pamuk kalbinin hatırına gerçeğin en kısa zamanda elinle koymuş gibi karşına çıkacağı anlamına gelir. Sen sadece suizan etmekten kaçın, nasıl öğrendiklerini Allah karşına kanıtıyla, detayıyla çıkaracak eminim.

2. Eşin konusunda haklısın. Feraseti güçlü bir kadınsın bence, eşim demedi diyorsan dememiştir. Amaa senin ailene söylemen de küsmesini aklamaz. Kavlinize sahip çıkmış evet ama tavrı maalesef ailesinin mahcubiyetini taşıyamamak tam olarak. Sağlıklı mı? Asla. Ama böyle sorunlu bir kayınvalideden de en fazla bu kadarı oluyor demek ki. Eşin böyle bir anneye göre puri pak bir adam bence. Dik dur, ama ona da bu tavrı çok görme. 

3. Yalana girmeyecek olsa ben de şöyle derdim "Anne rüyamda sizi gördüm ailecek evimize dinleme cihazı koymuşsunuz" ahahahhaha :))) 

4. Allah sabrını arttırsın, sakinliğini korumana yardım etsin, gerisi tıkır tıkır çözülür. Sen de çekirdeğini alır izlersin :))

Yaklaşık 3 senedir evliyim, analiz etme neticesinde içime doğan her durum yavaş yavaş ortaya çıktı.

Belki 10dan fazla iftira atıldı, hepsi de ortaya çıktı. Bana söyledikleri her şeyi aslında onlar yapıyormuş.

Tatlı yalandansa acı gerçeği tercih ettiğim için her gittiğimiz yerde bana soru sormasınlar diye akrabaları meşgul ediyorlar veya beni egale etmeye çalışıyorlar. Onlar çok kolay yalan söyleyebiliyorlar ve bu beni aşırı rahatsız ediyor. Yüzlerine karşı “acaba bana kaç kere yalan söylediniz?” Diye soruyorum gülerek geçiştiriyorlar.

Eşim gerçekten böyle bir aile içinde pırlanta gibi çıkmış, bazen diyorum meğer ben değil sen benim kaburgamdan yaratılmışsın. (3 ay büyüğüm de)

Dinleme cihazını bir kere büyük eltimin bana çocuklar için verdiği beşikte görmüştüm, istemediğim halde gönderdikleri için ben de iade ettim. İşte bunlar en kalitelisi, en pahalısı, biz birkaç sene temiz kullandık şimdi de o kullansın diye Allah razı olsun düşünmüş göndermiş ama içinde bulduğum şeyden sonra güvenim sıfırlandı.

Evimi düzenli olarak temizlemesem veya başkası temizlemeye geliyor olsa bu kadar emin olmazdım ama evimde dinleme cihazı olmadığını biliyorum. Yeni koydularsa bilemem.

Of ne diyim, sıkıldım ya. Bıktım, bunaldım, s*****yerine konulmaktan yoruldum.

Adam olana bir kez söylemek yeter, yetmeli. Bana yetiyor mesela. Kaç defa daha söyleyeceğim özelime karışmayın, bilmeniz gerekiyorsa ben söylerim diye bilmiyorum.

Bazen çok zorlanıyorum siyaset yapamadığım için ama Allah’la aramı bu sebeple bozamam yani kimse de kusura bakmasın.

Yukarıdaki yorumlara da yazdım, eşimin annesinin ağzıyla konuştuğunu. İlk defa duyuyorum. Bir de bana diyor sen dolduruşa geliyorsun diye. Hangi konuda? Kim dedi mesela bana kalk ailene de söyle diye? Çok tuhaf ya, bana annesinin ağzıyla konuşunca şok oldum. Dedim benim aklım kendime bile yetmiyor madem niye a’dan z’ye her iş için benden akıl alıyorsun? Bunu kendime hakaret sayarım yani. 

önce (5,680 puan) tarafından

Oyy neler okudum ben :(( Allah şifalarını versin gerçekten ruh hastalıklarının çeşitli formaları bu anlattıkların. Eşin de özel bir insan belli ki, Allah karşısına seni ve aileni çıkarmış. 

Ben böyle meraklı, sürekli haber alma telaşında olan ve kafası entrikaya basan insanların istihbaratta çalışması gerektiğini düşünüyorum. Biz gibi normal insanlar kaldıramaz bu tilkileri :))

Bunu eşim de söylüyor, tam mitte çalışacak kafa var bizimkilerde diye. :))

+2 oy
önce (22,911 puan) tarafından

Eşin ailesinin ağzını kapatmayı deneseymis keşke. Bildiğin bir yerden öğrenmişler ve senin ağzını aramışlar dediğin gibi. Eşinden ogrenmediklerine emin misin peki? sadece ikiniz biliyorsaniz .

Eşin haksız. Kendi ailesinin kusur araması arayıp sorması ayip değil de senin ailene olayı soylemen mi hata yani. 

Tam olarak ben de böyle düşünüyorum.

Benim ailemin eşime karşı bir ayıbı olsa ondan evvel ben sorarım aileme.

Eşimin ailesine karşı da ayıp olmasın diye ben sormadım, o sorar diye. Normalde sorar çünkü, ilk defa böyle bir şey oldu çok şaşkınım.

Sanki ben herkese duyurmuşum gibi muamele görüyorum, enteresan.

Onun söylemediğine de eminim. Tabi ki garanti veremem, burası dünya hemen her şey olabilir ama eşimi tanıyorum. Ailesine söyleyip tekrar bize ateş saçmalarına müsade edeceğine Allah muhafaza ölür daha iyi. Çünkü evvelden de çok ağzımızı yaktılar. 

Konu hamilelik mis sanırım. Üstteki yorumlardan okuduğum kadarıyla. Ben daha ciddi bir konu zannetmiştim. Sır gibi birşey. 

Şimdi şöyle ki bazıları hamileliği kadınların kirpikleri den bile anlayabilirlermis. Benim öyle arkadaşım var mesela. Eğer öyle birşey değilse bence boş attılar dolu tuttular. Ya da eşin onlarla görüştüğü zaman istemeden bir skeilde biseyler ağzından kaçırdı. Senin hamileliğini çağrıştıracak biseyler. Ve onlar da maşallah usluptan tavirdan belli olduğu üzere şeytana pabucunu ters giydirecek cinsten insanlar oldukları için anladılar. 

Sizin hayatınıza da özel ilgileri olduğu çok ortada. Dinleme cihazı falan filan. Çok çirkin. Ama ben şu konuyu cihazla öğrendiklerini zannetmem. Eşinin ağzından kaçırdığı birşey olabilir. Belki o bile farkında değildi kaçırdığınin. Ama sonra da onlar boş atıp dolu tuttular. 

Evet, gebelik konu. Ama henüz ne kalp atışı var ne de ultrasonda bebek. O kadar küçük.

Mümkün değil yani bedenimden belli olması.

Benim gebelikte bazı belirtilerim oluyor, bu da hep 2.trimesterde oluyor.

Zayıfladım mesela, 8 aylık çocuğum var emziriyorum.

Ben onların nasıl öğrendiğini biliyorum da işte. Ayrıca memleketteydiler yani beni çok görmediler öyle. Görünce de çarşaflı görüyorlar. Gebe olduğumu anlamaları için süperman gibi gözlerinde xray olmalı veya beta değerini yüzümden anlayabilmeliler.

Ayrıca 90 kiloyum, 172 boyum var. İster istemez iriyim yani.

Yani belki dış gebelik, belki çocuk Allah korusun ölü, belki kalp atışını hiç duyamayacağım, belki tutunamayacak düşecek? Zaten devamlı kanamam var, düşük tehlikem var. Zehirlenme geçmişim olduğundan yüksek riskli diye adlandırılan bir gebelik. Biliyorsun bunu madem niye beni bir şey olursa size de açıklama yapma zorunluluğuna sokuyorsun?

Hayatım yeterince zor değilmiş gibi bir de herkesin neden hemen 3. Çocuk konulu hadsiz söylemlerini dinlemek zorundayım…

Bazıları gerçekten çok düşüncesiz oluyor. Neyse sen tskma kafana. Ailene söylemekle iyi yapmışsın. Eşinin kusmesi de gereksiz. Kayınvaliden belki de anneni senden önce arayıp baaak ben senden önce öğrendim diyecekti. Ki diyebilecek birisi de sanırım. Senden duymaları iyi olmuş. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bebisin. İnşallah bu hamileliğin bundan sonra Cook sorunsuz geçer. 

+2 oy
önce (1,372 puan) tarafından

Ne münasebetsiz ailesi varmış özel hayatınla ilgili bişey sanırım neden sana söylüyolar biliyoruz yok bahanelere girmeler falan biliyorsan sus söyleme niye bildiğini gelip sana yumurtlamışlarki hemen ben olsam bende aileme söylerdim yani seninkiler ailede benimki elmi bide konu seninle ilgiliymiş eşin gereksiz yere trip atmış ben diyim o konuda duyrulur etraftan ama bakalım kim gelir sana der bu çoğu bilir susar banane der 

Benim hayatım hakkında daima benim kararım diye bir tavrım var, her zaman her yerde herkes bilir bunu. Eşimin ailesi her anımı onlarla yaşayayım, onlardan akıl alayım(!) veya onlara ne var ne yok anlatayım istiyorlar. İşleri yok, harbiden sitcom izler gibi beni izliyorlar.

Evvela son gelinim diye böyle sanıyordum ama neredeyse 3 sene olacak, insan hiç mi bıkmaz? Dua ediyorum, kaynım evlense de gözler benden çekilse diye. Kızcağıza Allah yardım etsin. 

+1 oy
önce (14 puan) tarafından

Aynısı başıma geldi 3 düşük yaptım 4. Cuyu kimseye söylememe kararı aldım belli bi süre en azından kalp atışını duyana kadar eşim de ağzından kacirms ama bana demiyordu annesi falan işte rüyada gördüm hamilesin bilmem ne ben inanmadjm açıkçası eşimi sıkıştırdim itiraf etti tabi o da düşük oldu sonra eşim dersini aldı 4. Düşükten snr bence senin eşin söylemiştir bunun başka bir açıklaması olamaz ya da mantıksız gelebilir evine ya da tlfnuna dinleme cihazı koymuştur ki kimse onla ugrasmaz

Benim tüm gebelikler riskliydi, bu da öyle. Allah’a havale ediyorum ya ne diyeyim. Eşim söylememiştir ama ona eminim. 

+1 oy
önce (2,587 puan) tarafından

Esin söylemiş olabilir ağzından kaçırmıştır belki ailesi öyle ogrenmistir ama esin söyledi mi soylemedimi yalandan demedim diyorsa anlarsın ilaki esin söyleyip soylemedigini 

Diğeri de belki mide bulantısı kusma veya halsizlik gibi belirtilerin varsa suphelenmisler yalandan rüyada gördüm deyip ağzından alf alma calismislardir 

(Kaynanamin eltisi var tanırım kız hamile olmasına rağmen saklanmıştı rüyama gelmişti ben söyleyince hayr dedi hamile değilim sonra halsizlik hep yorgunum deyip yatmasindan diyince onaylamisti evt hamileyim kimse demiyorum sen anladın demişti ) 

Bundan da olabilir şimdi 

Hiçbir belirti yok, zaten beni bir kere gördüler ne zamandan beri onda da çarşaflıydım.

Biri 20 diğeri 8 aylık 2 bebeğim var, yorgunluk çok normal ama onu bile belli etmedim, her işe koştum. İmkanı yok yani belirti görüp anlamalarının.

Rüyada ben de görüyorum, görülür yani bir sorun yok bunda. Sorun, kendisini de hamile görmesine rağmen kendi hamile değil ama ben kesin hamileyim şeklinde konuşması. Sala*k değilim, sala*k yerine konmak iğrenç bir şey.

Benim kızdığım şey, ben her şeyi soğukkanlı bir şekilde eşime yansıtmadan tolere ederken eşimin bana küsmesi.

Küsmek çocuk işi bana göre, ben küsmem. Küsene de alayla bakarım yani çocuk musun sen diye… İşte erkeğin küseni de çekilmiyor. 

+1 oy
önce (290 puan) tarafından

@Alaska canım belki gerçekten rüyasında gördü ben yeni doğum yaptığımda arkadaşımı gebe olarak görmüştüm aradım kız dediki şüpheleniyorum ama daha test yapmadım aradan zaman geçti az gerçekten hamileymiş 

Ben de gördüm arkadaşımı, görülebilir. Benim kızdığım kendisini de aynı rüyada hamile görmesine rağmen benim gebeliğe kesin gözüyle bakıp ısrarla öyle mi diye sorması.

Bu mantığa göre o da hamile, ben de mi ısrar edeyim? Konuşmayı duysaydın, bildiği meseleyi rüyanın arkasına gizleyip ağzımdan laf almaya çalıştığını anlardın. Sala*k yerine kondum resmen. 

önce (290 puan) tarafından

Kötü olmuş canım ya ama eşinin küsmesi saçma olmuş bende ona takıldım hayırlısı olsun 

Her şeyi en iyi onlar biliyor, en iyi onlar bilecek. Her şeye onlar karar verecek. Bencillikle uğraşıyorum. 

+1 oy
önce (716 puan) tarafından

Sırf bu yüzden şuan akraba ziyaretlerinde bulunmuyorum çünkü belli oluyor hamile insan eltim geçen geldi eşimin kimseye söylemediğini %100 eminim hatta dedi gözüne birşey olmuş dedi niye böylesin dedi belli oluyor yani eğer yakın zamanda yan yana geldiyseniz

Ben 90 kiloyum, 8 aylık bebeğim var ve emziryorum. Bir kere karşılaştık, onda da çarşafım üstümdeydi. Ayrıca henüz ultrasonda bebeğin kalp atışı bile duyulmadı, o kadar küçük. 50 senelik kadın doğum uzmanı zor anlar ki benim belirtiler hep 2.trimesterde belli oluyor.

Hatta sana şöyle söyleyeyim, ikinci gebeliğimi 5.aya kadar kimseye söylemedim, kimse de anlamadı. Yani imkansız. 

önce (716 puan) tarafından

Bilmiyorum cnm esin belki ağzından kaçırmıştır istemeden demiatir birşey söylemeyin falan olabilir 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 196 göst.
0 oy
3 cevap 603 göst.
0 oy
2 cevap 407 göst.
18 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,824 soru

24,077,798 cevap

331,038 kullanıcı