+1 oy
302 göst.
Diğer kategorisinde (1,683 puan) tarafından

Sinirlerime hakim olamıyorum çok çabuk sinirleniyorum. Lohusalık mi yoksa geçer mi bu ya? 2. Dogumumu yaptım. Sürekli sakin kalmaya çalışıyorum ama 4 yaşındaki kızım doğal olarak kıskançlığın da etkisiyle aşırı inat. Durumun farkındayım ama istemeden çok bağırıyorum. Mesela dün eşimle çok basit bir şey konusunda münakaşa bile sayilmicak bir sürtüşme yaşadık ağlama krizine girdim. 

Bir de kızımda sarılık çıktı gece gündüz saatte bir emziriyorum ne uyku var ne dinlenmek. Gündüz de büyük kızım uyumuyor durmuyor. Çok yorgunum siz nasıl başediyorsunuz?

7 Cevaplar

+1 oy
(24,567 puan) tarafından

Yani her şey üst üste gelmiştir tabiki yeni hayata adapte olma süreci çoğunun kıskançlığı lohusalık hormonları varsa uykusuzluk yorgunluk 

(1,683 puan) tarafından

Nasıl sakin kalabilirim acaba 😂

(24,567 puan) tarafından

Bu günlerin gelip geçici olduğunu düşünüp derin nefes alarak 

(1,683 puan) tarafından

Yani kızıma başta çok sakin yaklasiyorum yapma kızım diyorum anlatıyorum ısrarla devam ediyor. O ısrarla inatla aynı şeyi yapmaya devam edince gözüm dönüyor.  Doğumdan önce de hem eşimle konuştuk hem kendi kendime dedim sakin olcaz kizmicaz diye ama yapamıyorum valla 😂 yakın zamanda da geçecek gibi durmuyor hadi hayırlısı artık 

(24,567 puan) tarafından

Ama onun içinde ekstre bir durum bu alıştığı düzen değişti yeni sürece onun uyum sağlaması da zaman alacak kendine tanıdığın zamanı ona da tanıman gerekiyor. Kendini de yargılama ben de kısa süre önce kürtaj oldum o süreçte oğluma daha tahammülsüz idim sonuçta biz de insanız robot değiliz duygu değişimlerini bazen yönetemiyoruz 

-Reklam-
0 oy
(10,227 puan) tarafından

Başetme yöntemini bilmiyorum bende tek çocuk var bazen o bile deli ediyor ikisiyle Allah yardım etsin bağırman bişeyi düzeltmeyecek 4 yaşındaki de çok büyük değil sonuçta onun içinde zor adapte olmaya çalışıyor e bide kıskanıyorsa hırçın olmadı normal 

0 oy
(28,460 puan) tarafından

Lohusalık yorgunluk hepsi olur canım geçici bi süreç kendini sakinleştirmeye çalış mutlaka 

0 oy
(6,114 puan) tarafından

Normal canım. Bazen tek çocukla insan çığrından çıkıyor. 

Kendine mi bakacaksın, Yenidoğana mı diğer çocuğuna mı, eve mi, yemeğe mi

Biz kadınların üstüne bazen çok gidiliyor. Gerek eşler gerek aileler gerek kendi çocuklarımız. 

Bu dönemde biri sana yardımcı olsa şu halinden daha iyi olursun. 

Bende tek çocuk var, lohusalıkta küvezden çıktıktan sonra kızım benim hiç halim yoktu, kız uyuyor ben uyuyordum. Bu durumda bi de beni bekleyen başka çocuk olsa baya zorlanırdım kesin. 

O yüzden kendini suçlama, yardımcısı olsun olmasın çoğu kadın benzer şeyler yaşıyor. Sen de biliyorsun bu dönemler geçecek.. 

(1,683 puan) tarafından

Ya ilk kızımda kaynanamla beraber bakmıştık. Şimdi kaynanam benden beter yorgunum sürekli uyuyor. Bir de çocuklarına bakamiyor pozu vermek istemiyorum o yüzden bu sefer gidip kalmak istemedim. Yani zaten ilk kızıma da o bakıyor çalıştığım için ikinciye de o bakacak doğum iznim bitince hem dinlensin diyorum. Sabretmeye çalışıyorum

0 oy
(11,634 puan) tarafından

Bende 2 çocuk bir bebek var dün sinir krizi geçirdim önce öfke patlaması yaşadım bağırdım sonra kendime vurdum.en son gülme krizine girdim herşey bittikten sonra bir sakinlik geldi bugün iyiyim patlama yaşadım bitti. Bende lohusa olduğum için böyleyim diyorum

0 oy
(486 puan) tarafından

Sinirli olman çok normal.. bende doğumdan sonra sinirli biri oldum kızım 1 buçuk yaşına geldiyinde düzeldiğimi fark ettim.. 

0 oy
(4,933 puan) tarafından

Hepimiz bu yoldan geçtik. 4 yas yine kendini kurtarmıştır kendi yer üstünü degistirir wc ye gider. Benim ilk kızım 2.5 yaşında idi kardeşi doğduğunda ve çok zordu çünkü kolik bebekti ve 6 ay sürdü ablası daha ne kendi yerdi ne 5 dk bensiz dururdu.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 436 göst.
27 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Baldananne (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 748 göst.
0 oy
3 cevap 487 göst.
9 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 922 göst.
13 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu