0 oy
274 göst.
Diğer kategorisinde (403 puan) tarafından

Hanımlar ben kızıma 1 yaşından beri normal süt veriyordum sağlıklıdır diye sürekli vermek istiyorum ama kızım 2 yaşında süt içmemeye başladı şuan 5 aydır süt içmiyor ben zorla iki üç gün verdim ama gene istemiyor sizce tekrar süte başlamalı mıyım gelişimi için gerekli diye düşünüyorum 

Sizler hala süt veriyor musunuz? Kaç yaşa kadar verdiniz? Ve kaç yaşa kadar içilmelidir?

14 Cevaplar

+1 oy
(5,851 puan) tarafından

Aslında verilmemesi gerekir diye biliyorum ben inek sütünü. Ben 1 yaşında memeden kesmiş olsam 2 yaşa kadar inek sütü yerine mama verirdim sanırım.

(436 puan) tarafından

yani oyle oluyir zaten sut bebek besini degilki mama bebek besini. sut ekstra bisey icecek gibi yani . elma suyu armt suyu gibi icecek ara ogun tarzi bisey

(141 puan) tarafından

Neden öyle düşünüyorsun bak benim eltim çocuğuna 7.aydan sonra keçi sütü verdi bir yaşından sonra Aptamil verdi cogunluk inek keçi sütü yigenim şuan biberon hiç almadığı için üzülüyoruz ne inek sütü içiyor ne keçi sütü gelişim için bunları yapmak lazım 

(5,851 puan) tarafından

İnek sütü ve keçi sütü arasında çok fark var canım. İkisinin aminoasit profili farklı. Keçi sütü yapı olarak anne sütüne en yakın besin

(5,086 puan) tarafından

Bu bizim değil doktorların beslenme uzmanlarının düşüncesi, araştırması. İnek sütü insanlar için uygun bir besin değil. Zaten çoğu insanda laktoz lntoleransi var ayrıca fazla kullanımı demir eksikliği yapıyor. 

Gelişimi için inek sütüne de keçi sütüne de manda sütüne de gerek yok. Yoğurt, peynir, kefir, tereyağı tüketmesi kafi

(141 puan) tarafından

Ben daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ya ben bebeğime 7.aydan sonra keçi sütü veririm çünkü benim sütümü az az içiyor benden pek alamadığını diğer sütlerden alsın isterim çoğu kişiden keçi sütünün faydasını duydum herkes farklı düşünüyor tabi herkesin doğrusu kendisine ama ben veririm ya çünkü bizi de bu günlere getiren annem annemin büyükleri vs gayet sapasağlamiz içenler de sapasağlam en kotu ne olabilir benim eşim dogsugundan beri inek sütü almış iyi bir şey değil evet ama bir şeyi yok çok şükür şuan üzülüyoruz yani yigenim biberon tutmaya alışmadi bir aydan sonra diye ki hiçbir sütü içmiyor bebek vücudu bütün sütleri almalı diye düşünüyoruz biz ve çevremiz araştırırsan da çoğu insan keçi sütü temin etmeye çalışıyor ilçe ilce zaten sık sık olmazki ek gıda alıyorlar ara ara her bebek süt ve süt ürünlerini yiyemiyor özellikle de alerjik bir bebekse

(5,086 puan) tarafından
+1

süt zararlı bir besin değildir ama evet fazlası demir eksikliği yapıyor. 

keçi sütü de evet inek sütünden daha iyidir, ama keçi peyniri keçi yoğurdu, keçi sütünden de iyidir. 

ben de süt veriyorum haftada 2-3 kez. (bebeğim 20 aylık olduktan sonra başladım) 

tercihimse kefir, peynir, yoğurt yönünde. 

özellikle kefirin faydalarını bilmeyen yoktur. 

kimse çocuğu için kötü bir şey yapmak istemez. ben gıda mühendisleri ve doktorumun tavsiyelerine uyuyorum. tek bir doğru da yoktur tabii ki

sağlıkla kalın. 

-Reklam-
+1 oy
(482 puan) tarafından

Bende burda okuduklarımdan sonra öğründimki süt demir eksikliği yapıyomuş sık tüketildiği zaman o yüzden boş verin içmesede olur

+1 oy
(2,988 puan) tarafından

Benim kızım 4 yaşında şimdiye kadar ben hiç süt vermedim. Boyu da üst sınırda gelisimii gayet iyi. Çocuk kendiliğinden bıraktıysa ne güzel çünkü bir yerden sonra bağımlılık yapıyor. Arkadaşların da belirttiği gibi demir eksikliği, hazımsızlık gibi sorunlara da sebep oluyor. Benim arkadaşımın kızı 3 yaşına kadar süt içti ve otizm şüphesiyle gittikleri dooktor bir an önce bıraktirmaniz lazım dedi. Sütün içindeki kazein çocukta uyuşukluk yapıyormuş.

(2,988 puan) tarafından

Ne kadar çok ortak noktaları var 😂 ben 1.70im eşim de 1.83. 4 yaş kontrolü için gidince soracağım aslında boyu fazla mı uzun, sorun olur mu diye. Bilmiyorum Eylül doğumlu olduğu icin sınıfta ay olarak en küçük benim kızım ama küçük durmuyor hiç aralarında. Bu sebeple avantajlı gibi ama fazla iri de olmasın. 

(4,758 puan) tarafından

Boyun uzun olması bence hiç de sorun olmaz genetik çünkü tamamen, kilo fazla olsaydı o sorun olabilirdi belki. Bence ne güzel kızınız size cekti maşaAllah bence 1.70 leri görür hatta daha da uzun olabilir  benimkiler 1.65 1.70 arası olsa yeter 😂

(2,988 puan) tarafından

18.5 kilo. Kilosu da iyi aslında da boyundan dolayı zayıf olduğunu düşünüyorlar. Bbence ideal 1.65-1.70 arasi. Ben de diyorum inşallah en fazla 1.75 olur 😀 Ben tesettürlüyum, öyle aşırı da uzun sayılmam ama elbise boyu konusunda çok sorun yaşıyorum. Teşekkür ederim, Allah bağışlasın çocuklarımızı 

(4,758 puan) tarafından

Bende tesettürlüyüm orta boy sorun yaşamıyorum ama uzun arkadaşlarım evlilik konusunda hep zorlandılar biri 1.72 biri 1.74 idi turk erkekleri genelde pek uzun boylu olmuyor bu konuda muzdarip idiler 😅 

(2,988 puan) tarafından

Evet Türkiye standartlarında zorluğu çok kadın olarak uzun olmanın 😀

0 oy
(5,086 puan) tarafından

demir eksikliği yapar sütün fazlası 

yoğurt yesin

peynir yesin

kefir içsin 

tereyağ tüketsin 

süte gerek yok

(403 puan) tarafından

Öyle mi diyorsunuz ama maalesef kızım ayran içmez kefir içmez sadece zorla yoğurt veriyoruz arada 

(5,086 puan) tarafından

meyveli yoğurt, meyveli kefir deneyin ama hazırları değil evde kendiniz yapın. kefir özellikle her gün içmeli şahane bir içeçek. 

0 oy
(6,677 puan) tarafından

Kızım 23 aylık toplasam şimdiye kadar ancak bir su bardağı süt içmiştir

(403 puan) tarafından

Emzirmeyi ne zaman bıraktınız ve gelişimi iyi mi

(6,677 puan) tarafından

23 aylık emziriyorum gelişimi iyi

0 oy
(1,095 puan) tarafından

ben hiç vermiyorum çok bugün ilk defa ona uygun sütlaç yapacağım öyle vereceğim. sütü kimse önermiyor. diş sağlığını dahi etkiliyor. bu arada kızım 15 aylık hiç vermedim. 

0 oy
(582 puan) tarafından

Kabızlıkta yapiyomus süt canm eltimin oğluna doktor soylemis

0 oy
(1,535 puan) tarafından

Sütü öyle içmiyorsa pankek sevdiği bi kek falan yapıp katabilirsin benim yeğenimde yumurta yemiyordu mercimek çorbasına bile kırıyıduk öyle yiyodu yediği şeylere sütü kat ztn yoğurt olarek tüketmesi daha sağlıklı inekler sürekli aşı ve iğne oldukları için aldıkları ilaçların süte geçtiğini bu yüzden sağlıklı olmadığını böylayor bi çık doktor aslında peynir yoğurt formunda fermente edildiği için daha sağlıklı süt halinden

0 oy
(7,059 puan) tarafından

40 aylık olcak anne sütü hariç süt icmedi onun yerine yoğurt peynir yiyor kansızlık yapıyor diyorlar süte benim oglanda sevmedi zorlamadim bende 

0 oy
(1,534 puan) tarafından

1 yaşından beri teklif ediyorum ara ara ama içmiyor sevmiyor bende zorlamiyorum onun yerine kefir aydan yada yoğurt veriyorum 

0 oy
(436 puan) tarafından

asrin hatasini yaomissin. 1 yasindan beri sut degil eger anne sutun yoksa mama vermen gerekiyordu.

sut 3 yasindan sonra icerse icer. demireksikligi ve pif bir sekilde kalorisiz birsekilde sivi ile beslenmis oluyir cocuk .

(403 puan) tarafından

1.5 yaşında mecburen emzirmeyi kestim.ama mama değil normal süt veriyordum 

0 oy
(889 puan) tarafından

3.5 yaşında hala uyurken biberonla içiyor dişleri felaket kırıldı ön dişi bırakmıyor aglıyor uyumuyor sütü içmeden nasıl olacak bilmiyorum bende

0 oy
(5,875 puan) tarafından

Gelisimi icin hicte gerekli degil. Aksine bagirsak yapisini ve yeme duzenini bozar. Ilk ogluma 2 yasindan sonra verdim seviyodu diye ki oyle 1 bardak falandi gunde; kansizlik, istahsizlik, kabizlik sorunu olustu. Yiyen cocuk yemez oldu sadece sut icmek istiyodu. Icince de sisip yemiyodu. Resmen ciliz, zayif biseydi. En son doc bir cocuk doktoruna goturdum. Sutu direk degil fermente sekilde tuketmeli (peynir, yogurt, kefir vs) hatta biz yetiskinler bile oyle tuketmeliyiz demisti. Ne zaman sutle arasi acildi toparladi cocugum. Suan haftada 1 icer o da krep falan yaparsam. 7,5 yasinda boyu yasitlarina gore uzun, kilosu da cok onde. Beden gelisimi icin saglikli sebze meyve ve ozellikle protein agirlikli beslenme eksik olmamali.

0 oy
(26,821 puan) tarafından

Benimkiler bazen içiyo çok sık vermiyorum 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 278 göst.
5 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Citipiti (5,228 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.
22 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Syvldc (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 581 göst.
11 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yamukprenses (1,650 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 144 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Mrvk04 (253 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,245 soru

24,122,252 cevap

333,541 kullanıcı

...