+1 oy
371 göst.
Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından

Dun hafif otizm supesi var dedi devletteki doktor. Ellerine aldiklari kagitta o var mi bu yokmu diye soru soruyorlar sonra sak diye tani koyup yolluyorlar. Cocugu alip ilgilenmiyor bakmiyor sadece adiyla bi kere sesleniyor bakmazsa otizm. Dun hastaneden ciktiktan sonra hemn ozel bi klinik arastirdim daha detayli bakilmasini istedim. Bugunse hemn gittim doktor oglumla yarim saat ilgilendi sonra uyaran eksikliği ile hafif otizmin belirtilerinin çok benzedigini detayli incelenmesi gerektigini soyledi. Yani uyaran eksikligi teshisi aldik. Ordan cikinca eşim bi doktora daha gisterelim dedi randevu icin aradik bugun gidelim diye doktor yarin gelmemizi soyledi esimde sehir disina cikacagi icin ikna edip bugun ikinci bir ozel klinige daha gittik. 2 uzman tarafindan 45 dakikalık bir Seans ile gözlemlendi korku duygusu endişe duygusu algı kapasite göz teması issme tepki herşeye uzaktan izledim seansı öğretmen ne dedi ise hepsini yaptı göz teması kurdu isme baktı direk bana öğretmen bu çocuk asla otizm değil dikkat ve algı zorluğu yaşıyor kardeş kıskançlığı var. hiç komut vermemişsinniz dedi neye dayanarak otizm dendi bu çocuğa 5 dakikalık bir kontrol hiçbir test yapmadan nasıl söylediler bunu dedi. haftanin 3 günü eğitime getir 45 dakika algı dikkat sorununu çözelim davranış bozukluğunu düzelteyim dedi diyeceğim o ki hanımlar eğer şüpheniz var ise asla bir doktor ile kalmayın farklı uzmanlara götürün ve özel eğitim öğretmenleri de seans yapıp gözlemlesin. 

9 Cevaplar

+2 oy
(4,530 puan) tarafından

Devlet hastaneleri maalesef baştan savma yapıp gönderiyor

-Reklam-
+1 oy
(5,760 puan) tarafından

Canım tam olarak anlamadım. Dikkat ve algı sorununu kim çözecek? Psikiyatrist mi?Yoksa psikiyatriste bağlı özel eğitimci,psikolog ve ergoterapist mi?

(21 puan) tarafından

Gittigimiz  klinik hem cocuk psikiyatris var hem ozel eğitim hocası  pazartesi günü  tekrar gidecegiz o zamn dahs detaylarini yazarim

(5,760 puan) tarafından

Anladım canım seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşadık. Biz ergoterapi,özel egitim ve oyun terapisiyle sorunu çözdük gibi bişey. Şuan 6 yaşında sadece özel eğitimle devam ediyoruzboronci sınıfı bir yıl erteledik ne olur olmaz diye.

Eğer maddi sıkıntınız yoksa devlet doktorunun tanısını biraz erteleyin derim,egitimleri disardan kendiniz aldırın.Ama eğitimler ciddi anlamda çok masraflı oluyor,bir de 3 5 ay aldık bitti diye düşünme en az bir yıl ve ne kadar çok egitim alırsa o kadar çabuk düzeliyor.

(21 puan) tarafından

Bende devletten uzak durmaktan yanayim uzun bi surec olacak bizim icin de insallah  daha saglikli bi sekilde atlatiriz. Bizim gittigimiz yerde de oyun terapisi vardi oraya yonlendirirmi acaba? Bu dediklerinizin hepsine ayri ayri mi odeme yaptiniz? Kres filan onerdimi doktorunuz

(5,760 puan) tarafından

Kreş hiçbirzaman öncelik olmadı oğlumda,sosyal anlamda gelişimi sıkıntılıydı çünkü kreşe gitse bile hiç oynamadım çocuklarla. 

Evet ödemeyi ayrı ayrı yaptık. Seansı ortalama bin lira felan tutuyor. Oyun terapisi daha farklı tabi,o daha yüksekti.

+1 oy
(1,081 puan) tarafından

İlk önce devlete gittik otizim denildi . Daha sonra özele gittik orasida otizm dedi oğluma . Tabi durmadık üzerine düştük uyaran eksikliği denildi bunun üzerine başka biryer atipik otizim dedi genel olarak oğlumda ne var çözemedik 

Komut alıyor adına tepkisi var zeka konusunda 6 yaşındaki çocuğa denk ileri seviyede . Öğretmenleri gören uzman kişiler çok şaşırıyor ama bir türlü oğlumda ne var çözemedik . Sadece cümle kurmuyor ve takıntıları var . Cümle çok az canı isterse. 

Ama okuma yazmayı çözdü kitap okuyor yazıyor. Ne yapacağımızı sasirmis durumdayiz tükenmek üzereyiz . Oglunda ne gibi belirtiler var 

(3,697 puan) tarafından

Tanı koymak çok güç, çünkü size söylenen olası durumlar birbirine çok benziyorlar. Gerçekten davranış psikolojisinde uzman birine gitmek gerekir.

Dediğim şey çocuğun kapasitesi olmasına rağmen, tercihen konuşmak istememesini açıklıyor. Tabi bu çok üstün körü bir tanım. İnternette bayağı bilgi var, bakarsınız. Çocuğunuz bu tanımlara uyuyor mu, ona göre doktora sorarsınız. 

(5,760 puan) tarafından

Büyük ihtimalle çocuğunuz atipik ve çok akıllı. Böyle akıllı çocuklar uzmanların aklını çok karıştırıyorlar. Her uzmana farklı şekilde davranıp kendilerini tanıtmak istemiyorlar. 

Çok çok iyi ve deneyimli bir profesör bulup 2 3 seansta tanı koymasını isteyebilirsiniz. Doktor değiştirmek değil de aynı doktora birkaç kere götürmeyi deneyin. Belki doktora güvenirse kendini açabilir.

(21 puan) tarafından

Disari ile iletisimi zatif insanlari cok seviyor ama konusmuyor goz temasindan kaciyor 4 5 aydir konusmaya basladi zaten dediklerini bi ben anliyorum net degil kelimeleri

(1,081 puan) tarafından

@Cherry benim bu dediklerim nereden baksan 1 1.5 sene oldu oğlum şuan özel eğitime gidiyor düzelme var sadece cümle kısıtlı ve şarkı söyleme takıntısı var 

(5,760 puan) tarafından

Dil terapisi de düşünebilirsiniz aslında. 

+1 oy
(3,697 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sizin adınıza çok sevindim. Ne mutlu ki doğru tanıyı alabilmişsiniz. Umarım en kısa sürede çok hızlı bir ilerleme de kaydedersiniz🍀

+1 oy
(2,689 puan) tarafından

Burda postlar göre göre aşırı korkuyorum benm kızım 4. Yaşında şükür göz teması herşeyi var ama bebeğim 6aylik doktora götürmüştüm göz teması var iyi demişti getirdim eve araştırdım interneten baktim nedenlerine şükür sorun yok ama merak ettim 6aylik bebekte anlaşılır mi ismi cagirsam bakmaz zatn sürekli bakmaz saniyleuk bakıp başka yöne yönelir 

Bu aralar heep.tv açık bakıyor izliyor sorun olur mu bakması 

(21 puan) tarafından

Bize tvyi kesinlikle yasakladı. Bakmamasi daha iyi bebeginizin. 6 aylik cok kucuk daha 12. Aydan sonra daha cok belirtileri basliyor

0 oy
(284 puan) tarafından

Kaç yaşında cocugunuz birde merak ettim hic bebekken tv izkiyormuydu

(21 puan) tarafından

34 aylik  1 yasindan sonra izlemeye basladi. Son zamanlarda da daha sık izliyordu 

0 oy
(5,233 puan) tarafından

Aynen şimdi çocuğuna otizm denen kişilerin Allah bilir ne kadarı otizm değil aslında, uyaran eksikliği. Bi de aba denilen eğitime gönderildiyse daha da beter oluyor çocuğun durumu.

0 oy
(3,004 puan) tarafından

Devlet hastanesindeki doktorun size 45 dk ayırma gibi bir lüksü yok ne yazık ki. Diğerleri kapıyı yıkar o durumda. Direkt otizm demese de başka doktorlara da gösterin dese daha iyi olurmuş tabii ki. Geçmiş olsun. 

0 oy
(517 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bi kaç aya önce kadar sizinle aynı şeyleri yaşadım türkiyede devlet hastanesi'ndeki doktor 4 dakika 56 salise inceledi otizm bulguları var agır otizm dedi doktorla tartışıp odasından çıktım çocugumda evet bi farklılık var ama bunun sebebi otizm veya zihinsel değil bundan çok eminim eşimle konuştuk 24 saatlik yoldan geldi sabahın köründe özel kliniğe gittil devletteki doktorun söylediklerini söylemedik tam 54 dakika boyunca inceledi dikkat dağınıklığı çok fazla olduğu için odak sorunu yaşıyor hiperaktivite kesinlikle yok önce dikkat ve odak sorununu çözmemiz gerek dedi uzmanımız ordan çıkıp başka bi kliniğe gittik  onlarda birebir aynısını söyleyince hemen bi akademiye yazdırdık 2 ay bile sürmeden odak sorunu belirgin seviyede azaldı sonra yurtdışına taşındık çocugum burda doğdugu için buranin vatandası devlet özel bi yaşam koçu tayin etti ( türkiyede özel Eğitim öğretmeni diye geçebilir) her gün evde 4 saat hem özel Eğitim hem günlük hayat üzerine Eğitim alıyor aynı zamanda özel bi beslenme programı var odak sorunu kesinlikle kalmadı sürekli ağzına bişey götürme olayı bitmeye yakın dışarda daha rahat iletişim kurabiliyor dün klinik günüydü yaşam koçumuz 10 sayfalık rapor yazmış çocugumuz otizm veya benzeri belirtileri hiçbir zaman  göstermemiş sadece sosyalleşme ve odak sorunu kaynaklı belirtiler göstermiş ve şuan belirtiler kaybolmuş fakat 6 ay daha Eğitim almayı sürdürecek eğer devletteki doktora güvenseydim şuan çocugum gereksiz yere gereksiz eğitimlerle sağlıklı beyni sağlıksız bi bireye dönüşecekti her zaman 3.4. Alternatifler değerlendirilmeli

(21 puan) tarafından

Cok haklisiniz iyi ki sizde ozel kliniklere basvurmussunuz.  Ben malatyadayim ve o kadar cok imkanim yok deprem sonrasi zaten olan doktorlarda kaçtı. Çok zorlaniyorum iyi bi doktor ve ozel egitimci bulmakta

(517 puan) tarafından

Yakın Çevre illeri araştırdınız mı türkiyedeyken hareket akademisine kaydettirmiştik yakın illerde hiç araştırdınız mı

(21 puan) tarafından

Arastirmadim cevre illere gidip gelebilecegimizi sanmıyorum burada arastirmaya devam ediyoruz halen

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 548 göst.
0 oy
4 cevap 117 göst.
10 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnoskalp23 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 390 göst.

Kategoriler

1,473,592 soru

24,127,004 cevap

333,793 kullanıcı

...