+3 oy
347 göst.
önce Diğer kategorisinde (368 puan) tarafından

3 aylık hamileyim başından beri riskli geçiyor bende böyle olunca kimseye söylemedim sürekli yatıyorum zaten ama eşim yeni yeni herkese söylemiş arayan bana niye söylemedin ben herkes miyim diyor ya diyorum riskli geçiyor zaten böyle böyle bide alınıyorlar Allah aşkına hamile kaldığım gibi herkesi tek tek arayıp ben hamileyim mi diyecektim ki siz ne zaman söylediniz çevreye? Ben mi yanlış düşünüyorum bide bilince öğrenince ne olacak yani sanki bi faydaları var... 

21 Cevaplar

+1 oy
önce (6,948 puan) tarafından

Ben soylemezdim ama doktor evden cikmicaksin dedi o sira babaannem lokma dokturdu ve bir hafta sonra mevlid okuttu esim olunca ben olmayinca herkes ogrenmis oldu 

önce (368 puan) tarafından

Ya tamam söylenir de ilk aydan ben ne bileyim doğru bulmuyorum 4. Aydan sonra bana kalırsa tehlike atlatılınca öyle söylenir yani trip atmak ne bide anlam veremiyorum gerçekten 

-Reklam-
+1 oy
önce (237 puan) tarafından

Canım benim  4 haftalıktı öğrendik herkese söyledik 

2 ay sonra düşük tehlikeli atlattım 

Bu iyi ders oldu bana bize 

Bende onu diyorum ilk 3 ay zaten riskli yani nedir ne değildir pek belli olmuyor tehlike geçsin söylenir ama söylemedin ilk aydan diye trip atmak ta ne bileyim saçma değil mi :D

önce (237 puan) tarafından

Evet canım cok saçma bence trip atmak 

+1 oy
önce (1,745 puan) tarafından

Ben kimseye dememistm annem hastanede yatınca yanında duramadm ama küçük oğlum yzuunden hamilelikden de değil ziyaret de bile zehir etti annemden başka çocuğu bı saat bile emanat edecek kimse yok annemde demiş millet laf etmesin diye mi ne ama kime neyse işte şuan benimde riskli kimin faydası var ki demek zorunda mıyım iki dogumdada gördüm herkesi nirinde memlekette oldum halde aç kaldım eve.geldim gün anneme izin vermemislerdi bir kişi eline bir çorba alıp gelmedi ikincide ev taşıdım neler yaşadım bı kişi naptın nasılsın demedi üstüne eşyalı evden taşınan ablam günlerce dert yandı halbuki bende taşıdım ev koca ev çocukla hamile halimle yerlerde yatıyordum denk geldik ama. Demedim kaynanama annem demiş hadsiz niye diye derde düştü bı kere kapımıza gelmedi 7 yıllık evliyim  nasıl.gidiyor nasılsın bile demiyor herkesden soğudum kimse benim için bı anlam ifade etmiyir biliyormusun niye demedin bile diyemicek.kadar mesafemi koydum 

Bende ev buldum taşınacam bir kişide demiyor yardıma geleyim hala niye söylemedin diyorlar yahu bi faydanız yok meraklı Melahatlar size söylesem ne söylemesem ne bilmeyin daha iyi bebek doğuncada 2. Günü kapıda biterler sevmeye geldik diye 

+1 oy
önce (1,371 puan) tarafından

Ben 3 bebeğimi kaybettim herkese öğrendiğim gibi yaydım çok pişman oldum sonra şimdi hamileyim ama 3 4 aylık olana kadar demedim sadece iki tarafında ailesi ve uyardım demeyin kimseye diye  diyip ben yabancımıyım diyenleride aldırmadım yabancısın tabi bilsen ne işime yarıcaksın yani boşver

Aynen öyle canım haklısın, 

+1 oy
önce (4,492 puan) tarafından

Ben daha kan testi çıktı haber verdim. Yahu bir dur, kese görünsün en azından değil mi 😂 

Kimyasalı var, dışı, boşu var😂 

Şükür sağlıklı bir gebelikti ama bir daha gebe kalırsam (düşünmüyorum ama) belli bir süre söylemem. Yani en azından risk ortadan kalkana kadar. 

Gerek yok canım ya bence herkes anında bilmek zorunda değil 

+1 oy
önce (1,443 puan) tarafından

6 aya kadar hiç kimseye söylemedim annem eşim babam tek biliyordu 6 aydan sonra herkese söyledik kimse de gönül koymadı hakları da yok bu benim özelim 

Bende böyle düşünüyorum kimseyede şimdiye kadar söylemedi diye gönülde koymadım 

önce (1,443 puan) tarafından

Biri bana gelip hamile misin diye sormadı sormayinca da söylemedim gerek duymadım bir daha hamile kalsam yine aynısını yaparım 

+1 oy
önce (4,689 puan) tarafından

Ya hamile olan benim, cocuk benim ister soylerim ister soylemem kimene... benim eltimde ayni seyi söyledi, neymis kotu bir durumda ona haber ediyormusum bunu baskalsrindan duymusmus... bunu dedigine cok kirildim mesela. Demek ki ihtiyacim olunca artik onu aramamaliyim. Daha annesine duyurmadan eltime mi duyuracaktim? Isteyen kirilsin kussun. Kimseye hesap vermek zorunda değilim 

O kadar doğru ki... 

0 oy
önce (1,606 puan) tarafından

Ben ogrendigim gün yedi sülalem duymuştu..

Tabi sevincten ve heyecandan kaynakli.. 🤣🤣

Seninki farkli bi durum risk varmis soyleyene de söylemeyene de saygim var.

Tamamen senin tercihin.

0 oy
önce (3,283 puan) tarafından

Kızımı eşim salk gibi hemen herkese söylemişti. Şimdi tekrar hamile kalsam 3 aydan önce kimseye söylemem

0 oy
önce (9,564 puan) tarafından

7. Ayında duyduğum arkadaşlarım oldu tercih onun bende son zamana kadar söylemedim çok kişiye belkide olmuyordu zaten doğum için memlete gidince öğrendiler 

0 oy
önce (4,640 puan) tarafından

Ben ilkini 12 haftalıkken diğerini 12+6 iken söyledim yani ikisini de geç söyledim. Kaynanam da dahil. Eşim dışında kimseye söylemedim öğrenir öğrenmez 

0 oy
önce (23,447 puan) tarafından

Geçenlerde hamile idim bir oğlum var ailemle iken öğrendim sonra eşimin ailesine gittik hali ile iki tarafta öğrendi akrabalara söylemedim sonra boş gebelik çıktı kürtaj oldum hiç alakasız birilerine söyleyenler de oldu şahsen bundan çok rahatsız oldum bir daha hamile olsam özellikle o kişilere uzunca süre söylemeyi düşünmüyorum siz de gülerek evet çekirdek aile dışında HERKESE söylemedim deseydiniz 

0 oy
önce (1,245 puan) tarafından

Bende şuan 3 aylık hamileyim öyle pek bilen yok bilmelerine gerek de yok bence kzıımda da söylememiştim 3 ay annem ve kardeşlerim dışında ailem tarafından bilen yok 

0 oy
önce (1,038 puan) tarafından

İlk hamileliğin mi dışında diğer ikisini söylemedim. Göbeğim çikinca herkes anladı . söylemek zorunda değilsin cnm 

0 oy
önce (4,236 puan) tarafından

6 haftalıklen herkes öğrendi. Ama bizi  durum farklıydı tabi.

0 oy
önce (1,586 puan) tarafından

surekli gorustugun varsa mecbur soylicen soylemesen bile goren anliyor

0 oy
önce (4,890 puan) tarafından

Öğrendinde noldu başın göğe mi erdi diceksin 😅

Ben söylemeyelim desemde eşim durmaz söyler genelde 

Ama görümcem maşallah çok iyi saklar biz ilk bebeğini 12 haftalıkken öğrendik.. hamilelikte çok saklarsan okadar haya lı olurmuş çocuk eskiler bide utanırmış söylemeye 6 aylık olunca çevresi öyle anlarmış 

0 oy
önce (6,804 puan) tarafından

Haklısın kimseye söylemek zorunda değilsin dost var dusman var . Ben 3 yıldır bekliyorum ikinci olsun diye ameliyat oldum miyom aldırdım çocuk olsun diye şu an olmasını bekliyoruz ve eğer olursa kimseye demeyi düşünmüyorum bu süre zarfında kim neymis öğrenmiş oldum millet hamile olduğunu öğrense nolcak gelip de evine faydası mj olacak ben geçen yıl ameliyat oldum açık ameliyat ve çok sorun yaşadım bi Allah'ın kulu da bi şeye ihtiyacın var mı demedi daha niye olmuyor diye kınadı millet beni o yüzden hamile kalsam da söylemeye niyetim yok

Söylemek zorunda değiliz herkesin özeli  

0 oy
önce (4,744 puan) tarafından

Benimkide riskliydi biz 4,5 aylıkken söyledik 

Ayrıca bu neyin tribi anlamıyorum ki aslında yanlış yapıyoruz çocuk yapmaya karar verdiğimiz gün herkes tek tek arayıp biz seviştik belki çocuğumuz olur haberiniz olsun demek lazım

0 oy
önce (1,802 puan) tarafından

Çok haklısın canım. Zaten ilk üç ay söylenmez gerek yok. Herkesin Afra tafrasının da fizana kadar yolu olsun 

İlgili sorular

+1 oy
26 cevap 850 göst.
8 Şubat 2025 Diğer kategorisinde curious (1,160 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 446 göst.
12 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 481 göst.

Kategoriler

1,469,724 soru

24,076,419 cevap