Benden başka böyle düşünen var mı acaba böyle bilmiyorum. Taharet alacağımız zaman direk suyla elle yapamıyorum çok tiksiniyorum ıslak mendille küçük veya büyük tuvaletimi temizleyip ondan sonra suyla elle taharet alıyorum dinen yanlış olur mu acaba sizce veya anormallik mı yapıyorum
Yav bacim yıka işte nasil yıkıyorsun yıka gavurlar peçete ile silip geciyor😂
Ya direk yapamıyorum işte kendimden tiksiniyorum resmen. Bı sorayim dedim iste
Ellemek zorunda miyiz? Ben suyla ve peçeteyle hallediyorum. İlla ellicez mi yani? Hic saglikli degil. Ellerini istediğin kadar yika diski kalintisi tirnak aralarina girebilir. Yemek yapıyoruz çocuğumuz var ona dokunuyoruz cesitli hastaliklara davetiye bence.
Ya insanların nasıl yaptığını bilemem ellemek şart değil tabi ki herkes farklı farklı yapıyor demek ki. Hijyenik değil tabi yaa
Bende önce peçeteyle temizleyip sonra suyla temizliğimi yapıyorum. Diğer türlü zaten hijyenik değil bence özellikle büyük tuvaletimizde direk elle temizleme işlemine geçilemez bana göre.
bencede tubalet kagidiyla kaba pisligi alip sonra elle yaomak bencede daha iyi. islak mendildense tuvalet kagidi . dinen degilse islak mendilin icindeki kimyasallari surecegime kuru tuvalet kagidi ile kaba oisligi silip sonra elle taharet bence daha mantikli bende bu sekil yaparim
Evet ben hep bu şekilde yapıyorum ekstra ıslak mendil kullanmıyorum. Zaten direk elle temizliğe asla başlamam mümkün değil. Bu şekilde en hijyenik olan bana göre.
Temiz olduğu müddetçe bir sorun yok.
Temiz olduğuna kanaat getirmek ve hakikaten temiz olması arasında fark var ama dikkat.
Taharetten önce de sonra da peçete kullanırım için almaz benimde
Ben de aynı yapıyorum canım
İster evde ister dışarıda
Klozeti ıslak mendille silmeden giremiyorum
Pecete su ile olmadan yapamıyorum
Klozet bande hiç yok gorumcenin evde tek klozet var valla sabah giderim akşama kadar tutarım asla yapamam hastanede bile alaturka bulurum
Ben de alaturka oturamıyorum
Olmasi gereken oyle degil mi zaten bende oyle yapiyorum direk necasete dokunmak bilemedim
Sadece peçete kullanmak bana yanlış geliyor
Sadece peçeteyle temizlemek olmaz zaten taharetlenmek önemli olani zaten
Niye ıslak mendil 🤦♀️ kız zaten tuvalet kağıdı var o yeter anam sonrası da güzelce su ile yıka çık yeterki temiz olsun 😒
Büyük abdestini yaptın mesela kuru peçete kuru olduğu için tam tmeizlemez pisliği yine de kalır ama ıslak mendille silip sonra suyla taharet alırsak ne pislik kalır nede ıslak mendil zarar vermez suyla yıkıyoruz çünkü sonradan
Önce selpakla temizlenir peçete ile ya da her neyse ne kullanıyorsan sonra suyla önden arkaya doğru iyice temizlenir daha sonra tekrar peçete ile ya da selpakla kurulanır
İlk önce peçete kullanırım sonra su sonra tekrar peçete en nefret ettiğim konudur ya 🤮
Bunu da konuşmadık demeyiz
Önemli olan suyla taharet bıtınce necasetın kalmamış olması. Nasıl yaparsan yap 😀
Ee yani direk özelllikle 💩 yaptığın zaman direk el sürülmez zaten 🤮 peçeteyle ıslak mendille temizlersin sonra güzelce su ile sonra yine kurulamak için peçete ile 😀
1,471,114 soru
24,094,335 cevap
331,973 kullanıcı