0 oy
334 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (350 puan) tarafından

Kızlar komsumdan peynir siparişi verdim 10 kilo. Kadın peyniri yapmış ama köydeymiş . Benden parasını istiyor peynirler de 1 ay sonra gelecekmiş . Eşimde kabul etmedi peyniri getirir parasını veririz diye. Ay vallahi arada kaldım eşimden gizli birşey de yapmak istemiyorum 

Malı almadan para verilir mi kizlar ? 

19 Cevaplar

+3 oy
önce (1,916 puan) tarafından

Yok öyle getirsin peynirini alsın parasını 

önce (350 puan) tarafından

Kız verir misin diye de söylemediler , komşum dedi ki peynirin hazır parasını istiyor kadın , kızına düğün yapacakmış sıkışık durumdalarmış diye . Eşimle konuşayım abla dedim kaldı öyle 

-Reklam-
+2 oy
önce (178 puan) tarafından

ilk önce peynir gelsin gör 

Hemen parasını verme 

Eşim van peyniri sipariş etmisti 

Parasını yolladı 

Gelen peyniri çöpe attı 

Yazık yani 

Peyniri gör öyle ver paranı 

önce (218 puan) tarafından
+1

oylede peynir kotu gelsede sana ozel yapilan birseyse  geri iade edilmez ki. belki on kiloyu yapmayacakdi senin siparisin var diye yapti.  kadina guvenerek siparisini vermissin  bide komsun yuzyuze bakican. peynirini yaptisysa yollamicakmi oeynir gelince sende parasini verirsin . de peynir kotu ciksa begenmeseniz biz bunu sevmedik parasini vermiyoruz al urununj almicam denmez bence.  sev yada sevmesende mecbur sana ozel siparis yapmissa alirsin sevmeyerek yersen yersin.  bu hazir urun degilki al iade ediyorum deyip veresin. 

hazir el isi örguler gibi dusun. kisiye ozel siparis ile yapilio mesela. begen yada begenme kadin sana izel olarak öruyor dikiyor zaman emek harcio. ben bunu sevmedim deyip iade etmek cok buyuk hak o kisiye .  sana ozel yapilmis bise baskasi almaz onu atiyorum satacak baska kimsesi yoksa da.  sen guzel olacagina guvenerek siparis veriyosun yapimina baslaniyor sonucta.

atiyorum mobilya dolap yaptirdim ben sevmedigim yerleri var. ama sinucta benim siparisimle benim evime ozel yapildi. adama ben bunu begenmedim vazgectim almicam diyemem. bana ozel yapilan uretilen bisey.

sende peyniri sana ozel olarak vermissin ekstra kadin yaptigindan on kilo fazla yapmis sen alicam diye sana guvenerek. onun parasini peynirini begensende begenmesende  vermen gerek bence zaten

Ama Canan ben o peynirden yedim zaten , kötü derken bozuk çıkarsa anlamında dedim. Sonuçta o peynirin tadını biliyorum 

he bozuk cikarsa zaten kadinin hatasi yada saklama kosullaeinda hata vardir tabi o normal yani  ozaman  tabi kadina bozuk diyeceksin oara vermicen yada para vermissende kadin yenisini tazesini yollucak. ama habi yok begenmedim sevmedim diye almamk olmaz diye dusundum bede . tabi bozuk cikarsa hakli eisn

Yok canım tadını biliyorum zaten ona göre sipariş verdim 

+2 oy
önce (437 puan) tarafından

Tabiki hayır.. 

Vermeyeceğim canım bende 

+2 oy
önce (1,736 puan) tarafından

Eşin haklı bence kadında degisikmis istememesi lazım vermedigi peynirin parasını 

Oda akrabasından alıyor , onlarda 20 kg sipariş vermiş onlar vermiş parasını. Komşum güvenilir ama diğer kadını tanımıyorum 

Versin canım ama sen vermek zorunda degilsin eşini.dinle bide peynir den emin misin annem de alır bazen kötü çıkıyor bildim yerden bile alsan annemde salca yapar satar önden almak yoktur borç vermek olur 

Peynirden yedim aşırı beğendiğim için sipariş verdim zaten canım 

Aynı kişi bile yapsa bazen aynı olmuyor maalesef annemin başına geldi basma peynir yapılır bzm oralarda en çok sulu olmuş hemde dolabın altında çok bekletmisler az az yapıp mi.koymuslae bilmem agirlasmisti taze peynir gibi değildi annem dagitarak bitirdi onu

Kadın tutmayan peynirlerini bir başkasına satmıyormuş canım yıllardır bu işi yapıyormuş ve buzhanede bekletiliyormuş

+2 oy
önce (7,748 puan) tarafından

Bildiğin peynirine güvendiğin insanlar olsa olabilir ama tanımıyorsun sanırım ve peynir kötü çıkarsa paranıza yazık olur.

Bu arada kg ne kadara aldınız

Canım komşum güvenilir severim ederim , daha önce komsumda yedim tadını çok beğendim öyle sipariş verdim muş peyniri 250den aldım kilosunu 

+2 oy
önce (925 puan) tarafından

Bence peynir gelmeden verme parasını canım 

Öyle yapacağım canım komşum güvenilir ama eşimde haklı 

+2 oy
önce (9,530 puan) tarafından

Sürekli aldığın bildiğin yerse bence verilir ama ilkse vermezdim kaynanamın tereyağ verdiği adamlar var hazır diyince parasını atarlar ama kaynanam kışın kargolar erimesin diye 

Ya ben onlarda yedim aynı peyniri ve çok hoşuma gitti, köyden geliyor dedi bende banada sipariş verin dedim , ilk kez alıyorum yani 

+2 oy
önce (1,430 puan) tarafından

Peynir gelmeden verme

Öyle yapacağım canım artık 

+2 oy
önce (6,797 puan) tarafından

Peyniri almadan verme derim 1 aydan bahsediyorsun 

Evet canım işte komşum güvenilir ama eşim güvenmiyor 😁 vermeyeceğim canım söyleyeceğim 

önce (6,797 puan) tarafından

Eşin guvenmemekte haklı canım . Ben de vermezdim 

+2 oy
önce (6,132 puan) tarafından

Koyun peyniri mi nerde yapıyorlar kilosu kaç lira

Ben olsam ben de vermek istemezdim

Ben komsumda yemiştim hep aynı kadına yaptırıyorlarmış canım muşta yapılıyor kilosunu 250'den aldım 

önce (6,132 puan) tarafından

Ben birkaç hafta önce 350 den aldım koyun inek karışık. Muş peyniri yemedim hiç sert bir peynir türü mü salamurada mı satılıyor

Değişik bir peynir canım , lor peyniri gibi ama değil, lor gibi çok dagilmiuor çok lezzetli 

+2 oy
önce (5,257 puan) tarafından

Olurmu öyle şey peynirini verir parasini alır 

Malı vermeden parasini vermek nerden cikiyor 

Belki sıkıntılı olacak peynir garantiyemi alıyor kendini hayırdır 

Verme tabiki de para yok de geç 

Gelince vereceğiz de 

Benim yerime sen sinirlendin 😁 vermeyeceğim canım ama komşum güvenilir diyor 

önce (5,257 puan) tarafından

Olsun 

Ben sevmem öyle seyleri 

Peynirini al parasini ver 

Önden para almak nedir 

+2 oy
önce (21 puan) tarafından

Ben vermezdim şahsen ha çok güvendiğim bir yerde elimde varsa veririm ama onun dışında vermezdim

Komşum çok güvenilir ama satan kadını tanımıyorum canım komsumda yemiştim peyniri çok beğendim tadını öyle sipariş verdim 

+2 oy
önce (23,418 puan) tarafından

Tabiki hayır peynir belki küflenecek belki sana hiç ulasmayacak olur mu öyle şey 

İşte eşimde ondan korkuyor , vermeyeceğim bende söyleyeceğim 

+2 oy
önce (932 puan) tarafından

Biz her sene köyde yaptırırız orda buzhanede muhafaza ederler parasını da peşin göndeririz 

Benim peynirlerde öyle buzhanede muhafa ediyorlarmış 1 ay sonra İstanbul'a geleceklermiş o zaman getirecekmis 

+2 oy
önce (3,273 puan) tarafından

Peyniri bi otobüse koyup göndersinler madem hazır ne diye 1 ay bekliyor peyniri almadan sakın paranı verme bak benim öz ve öz teyzem bana yağ gondercek yağı gonderdikten sonra ödemesini yapicam kendisi öyle dedi 

Peynir siparişi verdim 2 hafta içinde geldi ama tereyağ içinde vakit vermedi peynir siparişleri olduğu için 

Muş'tan İstanbul'a çok uzak canım uçakla geleceklermiş onlar muhafaza eder diye düşünüyorum 

Aşkım bende erzueumdan getirttim otobüsle hemde gayette sağlam geldi 

Suda peynir zaten gülüm valla dur bakalım söyleyeyim otobüste gönderirlwr mi diye

Benimki suda değil normal tel peyniri sıcağa gelemez ama.teyzem güzel dondurup gönderdi gelene kadar halen buzluydu annem direk dolaba koydu ben evime gelincede buzlu şekilde çıkardı evime getirdim istanbuldan sakaryaya 

+2 oy
önce (5,727 puan) tarafından

Markette mali gormeden nasil vermiyosan urunun parasini, peyniri almadan tabiki verme. Cok lazimsa para uzaktan kargoyalayacak ya da otobuse neye emanet edip gonderecek oyle parasini isteyecek. Zaten komsun istememis senden araci biri demis sanirim. Hic topa girme.

Bazıları özel sipariş olduğu için vermek zorundasın diyorlar ama öncesinde öyle birşey demediler bana 

+2 oy
önce (4,444 puan) tarafından

karışıklı güven söz konusu 

biz salça için önden para verdik mesela. gidip biber alacak vs diye. salçayı da daha yeni yapacak işte  belki 1 ay falan sürer siparişleri topluyor şimdi yapan. 

yıllardır aynı kişiden alırız. 

önce (1,770 puan) tarafından

Bi de ya vazgeçerse kadın o peyniri satacak kimse bulamaz belki. Sipariş üzerine yapılan her şeyde para önceden alınıyor en azından yarısı. Komşusu kendisine güvenmiş ki alıp yapmış yeni parasını istıyor

önce (4,444 puan) tarafından

evet sipariş üzerineyse belli bir miktar vermek gerekiyor 

Ama başta bana böyle birşey demediler ki. Öyle demiş olsalardı eşim güvenip kabul etmezdi. Bu siparişi ben yaklaşık neredeyse 8-9 ay oldu sipariş vereli. Hatta unutmuştum bile ben kadın arayıp söyleyince aklıma geldi. Peyniri komşumun köylüsünden alıyorum . Komşuma güveniyorum ama karşı tarafı tanımıyorum. Kadın ta Muş'ta oturuyor parayı versem peyniri getirmese ben eşime ne diyeceğim sonuçta para kolay kazanılmıyor 

0 oy
önce (1,570 puan) tarafından

Verilmez 1 ay sonra cok uzun sure 

Baştan söyleseler zaten kabul etmezdim

0 oy
önce (1,770 puan) tarafından

Kusura bakma ama komşun alıp yapıp senden hiç para almamakla hata etmiş. Emekle yapılmış siparişlerde paranın yarısının teslimattam önce alınması taraftarıyım. Sen ona güvenmiyorsun da o niye sana güvensin yarın bir hafta sonra diye diye aylar sonra parasını vermeyeceğini nerden bilsin? Peygamberimiz der ya işçinin hakkını alın teri kurumadan verin diye. İnsan kendi parasının dilencisi oluyor. Yapmış işte komşunsa yapmadığı şeyi yaptım demez herhalde. Ama para öyle deyil veririm veririm denilir verilmez. Yanlış anlama ben genelleme yaparak empati ile kendini onun yerine koymanı tavsiye ediyorum. Seni tanımıyorum sonuçta sen öyle yapacaksın demıyorum 

Komşuma çok güveniyorum o yapsa direk parayı veririm ama köyden yaptırmış . Ben neden tanımadığım bir insana para vereyim ki. Yoldan mi topluyoruz paraları . Komşuma söyledim peyniri verdiğin gibi eline parayı veririm direk . 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 610 göst.
9 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Evrim.34 (601 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 231 göst.
30 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 342 göst.
0 oy
4 cevap 254 göst.
1 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biriiste (501 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,432 soru

24,072,287 cevap

330,736 kullanıcı

...