+1 oy
341 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (406 puan) tarafından

Farkında mısınız her yeni yıla girdiğimiz de bir yerde ya yangın ya deprem oluyor büyük depremin üstünden 2 yıl geçti tekrar oldu 2 yılda bir deprem yaşıyoruz Dünya yavaş yavaş yok oluyor ormanlarımız kalmadı masum hayvanlar yanarak ölüyo 😔Felaket senesindeyiz sanki

11 Cevaplar

+9 oy
(4,073 puan) tarafından

Namaz yok abdest yok dünyada savaş çok 

Şükür yok

(1,961 puan) tarafından
+1

Alakasi yok canim islamiyetten once de doga olaylari hep vardi. Volkanik patlamalar depremler seller hortumlar. 

Kimse namaz kilmiyo diye deprem olmaz yani.

Bilim diye bi şey var. Depremin sebebi fay hatlari.

Japonyada da deprem oluyo hemde 9.1 ama hicbi bina yikilmiyo ve kimse ölmüyor.

(406 puan) tarafından

Zamanla gelir kıyamet bir anda kopmuyor yavaş yavaş su kitligina kadar geldik izmirde yağmur yagmadigi için geceleri su kesiliyor

-Reklam-
+3 oy
(6,255 puan) tarafından

E bir yerde Dünya sonu gelecek bir gezegen, neden şaşırıyorsunuz ki :) Galakside sonu olmayan bir yaşam formu yok. Dünya da miadını dolduracak. İnancımıza göre de zaten kıyamet gibi yekûn bir bitiş var. Tüm bunlar da bitiş öncesi oluşumlar.

(406 puan) tarafından

2019 öncesine dönsek keske

(6,255 puan) tarafından

İstersen 2000 öncesine dön yine bitecek Dünya'nın kaynakları :( Biz de bu bitişin başlangıcına şahit olan nesil olarak geldik gideceğiz :/

(406 puan) tarafından

İzmir'de yaşıyorum su kuraklığı başladı burda bazı ilçeler de gece 11 den 5 e kadar su kesintisi yapıyorlar bizim olduğumuz ilçe de yoktu bizde de az az geliyor artık yağmur yagmadigi için barajlar boşalmış yavaş yavaş kıyamet alametleri cogaliyor bir anda olsa kıyamet kopardı zaten

+2 oy
(3,083 puan) tarafından

Kıyamet alametleri iste insanlar toplumlar düzelmedikçe bu Doğa olaylarda düzelmez Rabbim hidayet eylesin

+2 oy
(2,263 puan) tarafından

Bazıları dinsizlikten, insanların arsızlığından bahsetmiş ama ben buna katılmıyorum. Dinleri geçtim insanlar bile daha varolmadan önce depremler, seller, yangınlar gibi doğa olayları vardı. İslamiyetten önce savaşlar, kıtlık, felaketler, doğal afetler yine vardı ve bunu dinsizlikle bağdaşlaştırmak saçma. 

Bazı şeyler yaradılışın kanunu. 

(4,825 puan) tarafından

Benzer şeyler yazmışız. Elde edilen kaynaklarda bile her yüz yılda bir büyük salgın hastalıklar yaşanmış. Şimdikiler sanki dünyada ilk defa bu zamanda yaşanılmış gibi davranıyor. Hayır bizim bunu bu şekilde şiddetli bir şekilde hissetmemizin sebebi ülkemizin gelişmemiş ülkeler arasında olması. 

(2,263 puan) tarafından

Gelişmemiş ülke olarak doğru dedin. Ülkemizin jeolojik konumu deprem bölgesi ve bu bilindiği halde hiç bir teknolojik gelişme kaydedilmiyor bu konuda. Uzak doğu da 7 şiddetinde olan deprem de insanların burnu bile kanamazken biz binlerce ceset çıkardık molozların arasından. Bunu dinsizlik değilde bilimsizlik olarak algilasalar ülke münhasır medeniyetler seviyesine ulaşacak ama nerdeeee...

(406 puan) tarafından

Kıyamet zaten senin dediğin gibi bütün belirtiler bir anda yaşanıp kopmuyor zamanla yasanaan şeyler bunlar nasıl olecegimiz doğmadan belli Canım sende Kur'an oku istersen Vekem min karyetin ehleknâhâ fecâehâ be/sunâ beyâten ev hum kâ-ilûn(e) yani Türkçesi Biz nice şehirler helak etmişiz ki azabımız gelip çattığı zaman ya geceydi; halk, uykuya dalmıştı, yahut da gündüzdü, öğle uykusundaydı, dinlenmedeydi Kuran'da da dünyanın sonunun yavaş yavaş bu şekilde geleceği yazıyor insanlar su savaşı verecek kıtlık olacak vs gibisinden kıyamet bu şekilde gelecek yavaş yavaş Mülk Suresi - 16. Ayet Tefsiri Göktekinin sizi yerin dibine batırmayacağından emin misiniz? Bir de bakarsınız yeryüzü altüst olmuş bu kadar merhametsiz insanlara Allah kendini hatırlatıyor su kuraklığı yağmur yağması Allah'ın takdiri İzmir'deyagmur yagmadigi için geceleri sular kesiliyor

+2 oy
(4,825 puan) tarafından

Deprem , yangın ,sel ,doğal afetler hep vardı. Hep var olacak . Sadece nufus arttı, yaşam alanları arttı ,kalabalıklaştı dünya. doğal olarak etki alanı genişledi daha çok kişi var etkileniyor ve iletişim çok geliştiği için bütün dünyanın haberi oluyor. Eski zamanlarda kimin neyden haberi oluyordu. Milyonlarca yıl önce bile olan depremlerden kıtalar bugün ki konumunu almış , milyonlarca yıl önce düşen meteorlardan dinozorlar yok olmuş. Ki bunlar daha büyük afetler. Şimdi ki sorun hiçbir şekilde doğal afetlere hazırlık yapılmaması Türkiye nazarında konuşuyorum. Daha geçenlerde Rusya da büyük bir deprem oldu neredeyse hiç hasar yok. Dünkü 6.1 lik depremde bina yıkıldı ve maalesef can kaybı var. Ve kıyamet yaklaştı diyorsunuzda kıyamet zaten dünya varolduğundan beri yaklaşıyor. Yaşam zaten bunun üzerine kurulu. Sonsuz kainat sonsuz yaşam vermemiş ki Allah hiçbir şeye 

(406 puan) tarafından

Canım sende Kur'an oku istersen Vekem min karyetin ehleknâhâ fecâehâ be/sunâ beyâten ev hum kâ-ilûn(e) yani Türkçesi Biz nice şehirler helak etmişiz ki azabımız gelip çattığı zaman ya geceydi; halk, uykuya dalmıştı, yahut da gündüzdü, öğle uykusundaydı, dinlenmedeydi Kuran'da da dünyanın sonunun yavaş yavaş bu şekilde geleceği yazıyor insanlar su savaşı verecek kıtlık olacak vs gibisinden kıyamet bu şekilde gelecek yavaş yavaş Mülk Suresi - 16. Ayet Tefsiri Göktekinin sizi yerin dibine batırmayacağından emin misiniz? Bir de bakarsınız yeryüzü altüst olmuş bu kadar merhametsiz insanlara Allah kendini hatırlatıyor  canı veren de alan da Allah o kişilerin kaderinde yazılmış yaşıyorlar nasıl olecegimiz doğmadan belli su kıtlığı yağmurun yağması Allah'ın takdiri herkes yağmur duası yaptı İzmir'de gece sular kesiliyor Kuran'da su savaşları da geciyor

(4,825 puan) tarafından

Evet yazıyor zaten bu açık açık yazarken niye şaşırıyorsunuz olanlara . Bu arada benim kuran okuyup okumadığımı Allahtan başka kimse bilemez. Bana tavsiye vereceğine aç da bir iki bilimsel bir şey oku. Ama ben Müslümanım diyip bilimsel olayları yada olanakları reddedersen her şeyin olumsuzluğunu en üst seviyede yaşarsın. Bu dünya yaraltıdığından beri kıyametin kopacak zamanı var zaten. O zamana da yaklaşıyoruz eee yani kıyamet yaklaşıyor diye bilimi terk mi edelim bu yönde doğal afetlere ilgili çözüm aramayalım mı önlem almayalım mı . Her şey Allah tan diyip bütün olan biteni kabul mu edelim ne yapalım ? Hiç bir gelişmeyi olumlu yönde uygulamayalım mı, Ne de olsa helak olacağız diyip kös kös bekleyelim mi ? Mesela sel oluyor dere yataklarına ev yapmaya devam mı edelim, deprem oluyor binaları yıkılmaya müsait mi yapalım, her yanıyor müdahale etmeyelim mi oturup sadece dua mı edelim. Teknolojinin bilimin bütün nimetleri Müslümanlara haram mı?

(406 puan) tarafından
+1

Tabii ki ben önlem almayalım demedim deprem değil anlattığım şeyden bunu cikarmayin deprem değil bina oldurur diye bir kelime var ama kadere iman denen bir şeyde var önlemler alınmazsa tabi ki çok fazla can kayıpları olur ama benim burda bahsettiğim yangın değil örnek veriyorum su kıtlığı su kitliginin olmaması yağmurdan buna nasıl bir öneriniz var ben hasa bu arada Kuran okumadığınız söylemedim elbet kim kimden iyi kim okuyor bilemeyiz bu ayeti hatırlatmak istedim çünkü yüzyıllardan beri bu kadar deprem ve su kıtlığı gorulmemisti hasarlı bir bina da oturup ölmeyi beklemek elbette hata ama bu depremi durdurmuyor veya Allah'ın kendini zalimlere bir hatilratmasi dünya zalimlerle doldu eskiden beri hiç 2 yıl arayla deprem olmuyordu yani ecelin gelmisse o bina sağlam olsa kaçarken diğer binanın altında kalırsın Allah ol der ve olur

+1 oy
(3,621 puan) tarafından

İnsanlar duzelmedigi sürece bunlar az bile bizlere hayırlısı ile canımızı teslim edeydik

+1 oy
(1,961 puan) tarafından

Ormanlarimizi pkklilar yakiyor bilerek. 

Depremler de cok normal çünkü deprem ulkesiyiz fay hatları haritasina bakabilirsin. Ama ülkece ne yangina ne depreme önlem almayı bilmiyoruz. Bu bizim sucumuz.

Dinle yada yeni yilla vs alakasi yok.

Biraz bilim okuyan biri zaten deprem olacagini bilir ve önlem alir.

Adamlar yillardir buyuk istanbul depremi olacak diye uyari yapiyolar.

Devlet izlesin anca önlem almak yerine.

O kadar geri kalmis bi ulkeyiz ki inanamiyorum depremi namaza nasil bagliyorlar.

İslamdan once de doga olaylari vardi.

Volkanik patlamalar, seller depremler. Degil islamiyet dünyada insan yokken de bunlar vardi.

(406 puan) tarafından
+1

Canım sende Kur'an oku istersen Vekem min karyetin ehleknâhâ fecâehâ be/sunâ beyâten ev hum kâ-ilûn(e) yani Türkçesi Biz nice şehirler helak etmişiz ki azabımız gelip çattığı zaman ya geceydi; halk, uykuya dalmıştı, yahut da gündüzdü, öğle uykusundaydı, dinlenmedeydi Kuran'da da dünyanın sonunun yavaş yavaş bu şekilde geleceği yazıyor insanlar su savaşı verecek kıtlık olacak vs gibisinden kıyamet bu şekilde gelecek yavaş yavaş Mülk Suresi - 16. Ayet Tefsiri Göktekinin sizi yerin dibine batırmayacağından emin misiniz? Bir de bakarsınız yeryüzü altüst olmuş bu kadar merhametsiz insanlara Allah kendini hatırlatıyor 

+1 oy
(6,834 puan) tarafından

O kadar mazlumun ahı gözyaşı kanı yerde mi kalacakti sustuk elimizden bı şey gelmedi gazze için onların ahi yerde mi kalacakti.

Namaz yok . Abdest yok . Şükür yok . İ.tlik uğursuzluk desen dolu. Çıplak desen dolu gençleri hali içler acısı hepsinin ağzında akla gelmeyecek küfürler . 

Küçük kıyametler Allah siz kendinize gelin diyor anlayana 😭 

Manisa da oturuyorum dün aklımız başından gitti çocuğuma nasıl koştum o sallantı da hiç bilmiyorum gözüme uyku girmiyor korkudan basım zonkluyor Rabbim bize acısın öyle acîziz ki rabbim hatırlatıyor 😭

0 oy
(28,451 puan) tarafından

Kıyamet alametleri canım boşver sen öbür dünyana hazırlık yap 

0 oy
(16,028 puan) tarafından

Yaklaşıyor dünyanın sonu 

Vicdan merhamet ahlak kalmadı insnalar da 

0 oy
(5,680 puan) tarafından

Felaket senesinde değiliz canım 

Git gide zaman kotulesiyor 

Kıyamet alametlerini yaşıyoruz 

Zaman daha kötüye gidecek 

Allah kendine inanan kulları önce alacak yanına 

Ve kötüler kalacak 

Rab'bim diyecek ki yiyin birbirinizi 

Es dost akraba anne baba baba cocuk kimse kimseyi tanımayacak 

Çoğu insanların dini imanı para olacak 

Herkes gecim derdine kendi derdine düşecek 

Sokakta öpüsenler sevişenler normal görülecek 

Ölümler hastalıklar felaketler çoğalacak 

Kötülük iyice yayginlasacak 

Bunları biliyoruz ve yaşıyoruz ve daha da çok yasayacagiz 

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 2,287 göst.
20 Aralık 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Nature Daphne (1,889 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 566 göst.
29 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 164 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Papatya3535 (576 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 241 göst.
8 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,406 soru

24,182,976 cevap