0 oy
250 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (44 puan) tarafından

3.5 yıldır evliyiz. İlk bir iki yıl eşimin ailesinin borçlarını ödedik. Evlenirken hiçbir şey yapmadılar sadece bir alyans. Şimdide eşime diyorum ki bana bilezik al yüzük al kendimi kadın gibi hissetmek istiyorum. Sen çok paragözsün vs diyor. Eşimin tüm birikimi ailesinde ve vermiyolar. Bende sen pasif birisin kendi hakkını bile alamıyorsun diyorum. Aileme ne diyeyim vermezlerse diyor. Ya bir tek taşta mı alamıyorsun vs dedim biraz tartıştık. Bu arada eşim ev işlerine yardım eder çiçek falanda alır. Fakat dili bir yılanın dilinden daha zehirdir. Yaptığı tüm iyilikleri yok eder

Not: Ailem arkamda değil

5 Cevaplar

+2 oy
önce (5,653 puan) tarafından

Eşin de sen de çocuksunuz. 

Eşin hala ailesine bağlı olduğu için çocuk. Sen de öncelikle eşini ailesinden ayırmak yerine kendine tektaş, bilezik istediğin için çocuksun.

Eşin ekonomik özgürlüğü olmayan biri. Senin ilk sorunun, eksiğin bu olmalı ziynetten önce.

önce (44 puan) tarafından

Ayrılmayan insana ne yapabilirim ki. Belki özentilik belki heves ama bende istiyorum öyle şeyler. Eşimi düzeltemiyorum ki hiçbir şekilde

Ayrılmayan insanla kalan ömür geçecek mi? Bana tektaşımı bileziğimi alsın da gerisi çok da sorun değil diyorsan bilmiyorum.

Şartlarım imkanlarım el versin kızımla düzen kuracağız. Ama şartlarımı iyileştirmem gerek. Kızımı bilinmezliğe sürükleyemem

Kızın büyüyene kadar sabredeceksin, kızın büyüyünce de çalışacaksın. Çalışıp işini düzene koyunca da eşini karşına alıp resti çekeceksin. Ya bağımsız bir erkek olursun ya da bizsiz kalırsın.

Aynen öyle yapacağım allah izin verirse. Şuan şartlarımı iyileştirmeye çalışıyorum

-Reklam-
0 oy
önce (226 puan) tarafından

esin 10 yas cocukmu. ?ailesinin borcunu ödemişsinizdir ama size düğün masrafı yapmıştır ödemişsinizdir tamam normal borc bittikten sonra kendi yanınızda kavrulmaya devam etmeniz gerekmiyor mu? demek ki eşin çocuk anne babasindan izinsiz scamiyordur bile. evlnip yakmis basi i senin

Yok düğün masrafı da bize aitti. Eşimin ailesi hiçbir şey yapmadı. O borç şahsi borçları idi onu ödedik. Evlenmeden önce bireysel biriydi. Ne zaman evlendik aileci oldu

önce (226 puan) tarafından

cok sacma siz vok rahat geciniyorsaniz tamam ailesine yardim etsin. ama  senden kisip cocugundan kisip atiyorum evine mutfak alisverisine esyana istedigin sey sana yok yok yok deyip millete saciosa . biz essek basimiyiz sunu istiyoruz ihtiyac var diyorum umursamiosun. denir.

ben olsam ailesine de laf soylerim kac aydir au ihtiyacimiz var sagin solun baskalarinin bircunu odemekten  kendi evinin ihtiyacini gideremiyorki esim derim ailesinin duyacagi uzerine alinacagi bir ortamda

Eşimin ailesi için bir söz var tam onlarlık "Arsıza kazık çakmışlar bu tıngırtı nereden geliyor demiş". Tam olarak bu sözde ki gibi insanlar. Onlar da yüz yok benim eşimde söyleyecek yürek yok

0 oy
önce (7,082 puan) tarafından

Ailenin ne yapmasini bekliyorsun önce eşin buyumeli 

Destek olsalar kalacağımı düşünmüyorum bu evlilikte. Çünkü benim bir kızım var onun geleceğini düşünmek zorundayım

0 oy
önce (23,429 puan) tarafından

Ailesine mı ? Mesela çok paragözsünüz diyebilir kelimeleri doğru yerde kullanalım 

Kusuruma bakmayın demek istediğiniz şeyi anlayamadım

önce (23,429 puan) tarafından

Ailenden paranı al dediğinde vermezlerse ne diyebilirim ki demiş ya mesela onlara paragözsünüz diyebilir haksızsınız diyebilir artık hakkımı size yedirmeyeceğim diyebilir ama totosu yemiyor o yüzden seni paragöz diye manipüle etmek işine geliyor. Borca destek olayım demiş ödemiştir ben ona bile takılmam ama birikim neden ailesinde dursun. Biz evlendiğimizde eşim sen çalışıyorsun ev güvenli değil diye bir kez demişti verelim altınları annem saklasın diye çok tepki gösterdim sonra da götürdüm bankaya yatırdım Maalesef yanlış olan eşiniz düzelir mi sağlam bir kazık yiyip ekonomik olarak sıfırlanmadan sanmıyorum 

Yediğimiz kaçıncı kazık saymayı bıraktım artık. Umarım düzelir

0 oy
önce (6,748 puan) tarafından

Yani eşine bile farkında bile değil sanki evin hanımı sen misin kayınvaliden mi önce onu idrar etmesi lazım sonuçta her şey evin hanımında biter o da sensin yani önce onu aşılaman lazım ona öyle ya da böyle bunu hiç bilmiyorum bencelik yapmıyorsun bence ki bunları istemez senin en doğal hakkın

Onu nasıl aşılarım inan bilmiyorum. Ama yoruldum. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 315 göst.
6 Mart 2023 Diğer kategorisinde curious (1,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 503 göst.
+1 oy
22 cevap 1,607 göst.
+1 oy
14 cevap 451 göst.
19 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,798 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,556 soru

24,073,820 cevap

330,819 kullanıcı

...