+2 oy
654 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,840 puan) tarafından

Bundan 15 sene önce flan bişey kınamıştm. Bana kalsın ne olduğu. Başıma gelince dedim ki demek ki bu hayatta hiç bir şeyi kınamamak lazımmış . O günden beri de kınamıyorm. Büyükte konuşmuyorm. Eşimin baba tarafı biraz sıkıntılı. Vefat eden amcasınn çocukları. Kızlar ve erkekler daha doğrusu. Biri kocaya kaçtı 4 çocuğu bıraktıp,biri kocasını aldatmış biri karısı onu aldaatmış boşanmış sonra o kadınla tekrar evlendi flan.. kınamak için anlatmıyorum olayı açıklamak için anlatıyorum. Eşimin bir ablası var. Başka kardeşi yok. 37 yaşında 17 yaşında oğlu ve 10 yaşında kızı var. Görümcem ağzında asla laf tutamayan biri. Geçen kaynanama komşuları geldi. Tam 1 saat boyunca kocasını anlattı. Ölse maaşını alsam az rahatlasam flan diye. Dün de kayın babama Başka şehir de yaşayan ablasının çocukları geldi. Görümcem başladı amca çocuklarının yaptıklarını anlatmaya. Kayın babam da var yani. Tamm sevmebilirsn ama sonuçta babanın yeğenleri. Ben şahsen sırf babama saygımdan ve sevgimden anlatamazdm. Başka baba olsa onu orda azarlar ve evde kovar. Kovar deme sebebimde, kayın babam çok sert bir adam. Yani asla konuşmaz kimse ile. Nasl anlatmsam bilemedm. Güya kaynanam ve görümcem korkar kayın babamdan. Korktukları böyle ise korkmadıklarını siz düşünün Şimdi diyeceksinz ki abartıyorsn. Anlatmak istediğim böyle bir şeyin onunda başına gelebilme ihtimali. O kadar kolay anlatıyor ki sanki başına hiç gelme ihtimali yokmuş gibi . Hayr var. Senin kocaman olmuş oğlun var kızn var. Başta sen varsın ya. Kocanın seni aldatmayacağı veya senin aldatmayacağn kesin mi. Ben insanları gerçekten anlamıyorum. Eşimide uyarıyorum sakın kimseyi kınama ayıplama.. bilmiyorum kızlar ben böyle düşünüyorum. Kimsenin hayat hikayesine gülmemek lazm. Çünkü bizim hikayemiz daha bitmedi..

Sizin başınıza hiç geldi mi kınadığınız bir şey. ?

23 Cevaplar

+5 oy
(424 puan) tarafından

Yanlış anlama canım ama aile içi başkasının yaşadığı problemleri buraya yazıp insanları günahına ortak etme, yazarken aile içi problemlerini bir başkasına anlatıyor gibi anlatabilirdin tabiki bu senin tercihin 

Ve sana tavsiyem görümcenden olabildiğince uzak dur çünkü bu kadın seni cehenneme götürür ben sana söyleyeyim 😂😂

(424 puan) tarafından

Ya feyzoş sjsjsj ama haklıyım kötü bir insan kadın 😁

(3,305 puan) tarafından

Aşkım sonuna kadar haklısın sonsuz artı olsada versem 😁

(8,271 puan) tarafından

Post sahibi aşırı takıntı yapmış görümceyi bence 

(424 puan) tarafından

Olabilir Hafsa hiç hatırlamıyorum diğer postlarını ama ne bileyim görümce de pek masum gelmedi gibi bana 😁

(8,271 puan) tarafından

Bu post çok uzun okumadım yorumlara bakayım anlamak için dedim 😊 ama genel olarak hep görümce veya kayanandan dert yanıyor 

-Reklam-
+3 oy
(1,772 puan) tarafından

Cok uzun yazmissin okumadim.

Yaramaz erkek cocuk annelerini kinardım bekarligim da. 🤣🤣🤣🤣

Simdi bende aynindan oldum.

(1,840 puan) tarafından

Kız okusana ya 🤭🤭😂😂 

+2 oy
(1,056 puan) tarafından

Kendimi bildim bileli büyük konuşmaktan korkarım. Tek bi kez büyük konuştum onu da yaşadım maalesef 

(1,840 puan) tarafından

Bende artk çok dikkat ediyorum 

+2 oy
(1,789 puan) tarafından

Annem bu konuda çok dikkat eder edenede bazen sinir olur bazen kendi daha beter durumda iken bile başkasını eleştirenler olur hatta bende dikkat ederim insanız kusurumuz illa olmuştur bizimde çor çocuğumuz var bazen düşünerek konuşmak gerekiyor 

(1,840 puan) tarafından

Bende bazen Allah'm kınamıyorm kınamk istemiyorum diyorum. İlla olmuştur. Ama gerçekten çoluk çocuk sahibi ise daha çok dikkat etmek lazm 

+2 oy
(2,734 puan) tarafından

Kınamaktsn ziysde asla asla dediğim şeyleri yaşıyorum.

+2 oy
(94 puan) tarafından

Bir akrabamın çoçugu azımdaki yemekleri çıkarıp dolap aarkalarına yastık altlarına falan saklardı . Annesi yemediginde kızdıgı için falan heralde. 

Oraları temizlerken neler neler söylerdim terbiyesizler, Allahınızdan bulun falan. Sonra çoçugum oldu ve.eeee 

Süpriz

Aynısı oldu🤭 bu huyunu bıraksın diye elimden geleni yapıyorum ama 

+2 oy
(23,707 puan) tarafından

Bilinçli yapılan eylem dedikodusunu yapmam tabiki bana ne. ama buranın tabiri ile aileye topluma uygun değil diye eleştiririm Allah akıl fikir versin derim  Bir tanıdığım üç çocuğunu bırakıp kocaya kaçıp tekrardan çocuk yaptı. Onun hayatı beni ilgilendirmez deyip geçmedim mesafe koydum çünkü benim için çevremde böyle insanlar olmamalı düşüncesindeyim 

(1,840 puan) tarafından

Zaten 2 kız ile konuşmazlar. 2 oğlan ile de denk gelirse. Mesafe den ziyade lafını sürekli yapması kınayacak şekilde.  O tuhafıma gidiyor biraz  

+1 oy
(1,942 puan) tarafından

Burda bile kinayalanlar oluyor gerisini sen düşün 

+1 oy
(6,425 puan) tarafından

Kınadığım başıma geldi 

+1 oy
(2,915 puan) tarafından

Benim eşimin ailesi  insanları çok kınıyor, buna eşim de dahil. Eşimin bir tane erkek kardeşi var sadece, evlerinde kız yok o yüzden kız çocuk yetiştirmekten bihaberler. Kayinbabam sürekli milletin kızını kinar, eleştirir, herkese akıl dağıtır. Eşim de laf eder arada. Ben eşime kızıyorum senin de kızın var her şeye laf etme, büyük konuşma diye. Onların çenesinin ceremesini ben çekmek istemiyorum. 

+1 oy
(172 puan) tarafından

Valla bacım hani bir söz vardır ya; 

Başkaları haramın içinde yüzse onlara dokunmaz,

Ama Sen harama niyet etsen boğazında kalır.

Böyle maalesef herkesin imtihanı farklı bende boğazında kalanlar kısmındayim bırak kınamayı aklımdan geçirmeye korkarım.

Hayat, beni söylediklerimle sınamak için pusuda bekliyor resmen.

+1 oy
(1,517 puan) tarafından

Öyle büyük şeylerde kınama yapmıyorum ama ufak şeylerde kınadım başıma gelmiştir özellikle çok kınadığım eltimin oğlunun kopyasını doğurmam gibi 

Ama kaynanam olacak yaratık çok büyük kınar kınadığınıda yaşar hiç utanmaz yine kınar öyle öyle geberip gidecek 

+1 oy
(478 puan) tarafından

Evet............

+1 oy
(721 puan) tarafından

Başkasında görüp duyduğum ne varsa hep başıma gelmiştir kınamıyorum zannediyorum ama içten içe kınamışım demekki 

+1 oy
(4,954 puan) tarafından

Ayıplama kınamak için bi olayı başka birine anlatmak için bile yetiyor anlatıyorsun ki senin için mantıksız bişey yada olmayacak bişey die anlatıyorsun yani senin için demiyorum herkes için böyle 

Ben kocama güvendiğim halde beni aldatmaz diyemem insan bu beşer şaşar

Ama şunda büyük konuşurum yada net konuşurum diyeyim

Aldattığı an benim için bitmiştir affetmek benim için yoktur

+1 oy
(376 puan) tarafından

Kinadigim demeyim ama eşimin halasının iki tane oğlu vefat etmişti ikisi de genç ve ani ölüm oldu dedim ki kadın nasıl dayanacak herhalde kafayı yer dedim ama insan öyle bir dayaniyormus ki kendin bile sasiriyorsun torunum vefat ettiğinde çok iyi anladım 

+1 oy
(88 puan) tarafından

Evet kınadım çok kötü birşey hemde Ve başıma geldi Kınamayin büyük konuşmayın asla 

+1 oy
(2,149 puan) tarafından

Evet başıma geldi bı arkadaşım kendinden kaç kişiyle evlendi bende aradaki yaş farkı çok dedim nasıl kabul ettiyse dedim ve aynısı benim başıma geldi bende yaş farkı olan biriyle evlendim 

+1 oy
(581 puan) tarafından

Benim de başıma geldi canım ama kınamak değil 

Beklerim 3 yıl dedim 

Dua yerine geçti 

3 yıl sonra dileğim oldu 

Konuşurken dikkat edin Dua yerine geçiyor 

+1 oy
(738 puan) tarafından

Annem, annanem kınarlar. Bi insanın kendi başına gelmese de çocuklarından çıkar bu yaptıkları. Ve maalesef yaşıyoruz bu durumu cocuklar olarak. :((

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 963 göst.
8 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Dereva (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 851 göst.
23 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 856 göst.
14 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Emor (222 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 872 göst.