0 oy
662 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,686 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selamlar, 

Benim küçük bıldırcınlarım henüz çok ufaklar. Ama ilerisi için düşünüyorum tabi. 

Sizce ona özel telefon /tablet yaşı ne olmalı?

Günümüz çağında teknolojiyle çok içiçeciyiz. Öyle ya da böyle bununla tanışacaklar fakat her şeyin kontrollü olması gerekiyor.

Eşimin tarafında bu konuda çok dikkatliler. 

Benim tarafta biraz daha rahatlar. Toplumun da getirdiği farklılıklar var. 

Sizler nasıl düşünüyorsunuz? Ne zaman almayı planlıyorsunuz?

20 Cevaplar

+1 oy
(5,889 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben 34 yasindayim biz kucukken telefonlar yeni cikmisti ve ben 13 yasindayken annemler almisti. Evet suan gunumuz caginda belki liseye kadar sabredilmesi zor. Sahsen ben ortaokula gectiginde yani 10 11 yasinda eger ihtiyac gerekirse alacagim. Cunku benim zamanimla suanki zaman bir degil. Iletisim icin gerekli. Hatta buyuk oglum 7 yasinda cocuk saati var. Sitenin bahcesine inse bile ondan beni ariyo acil bi durumda. Ilerde saat yerine telefon sart olur cunku saatte belirli kisilerle irtibat var. Telefon ile hasir nesir olma durumunu kontrol altinda tutmak gerek ve gozetlemek gerek yaptiklarini, yani teknolojiden tamamen soyutlamak cozum degil. Suan oglumun kendi tableti var 1 senedir, onda da suresi var. Hep boyleydi hepte boyle olucak. Bu konuda ebeveynin istikrari ve netligi onemli.

(3,686 puan) tarafından
+1

Çok doğru gerçekten. Daha çok sizin gibi düşünüyorum. Bu şekilde kontrolü sağlayabilirsek ne güzel. 

Akıllı saat için de ben de kızım için düşünüyorum. Ki bence başlangıç için çok yararı olur. Sonrasına zamanı gelince bakarız artık. O dönemin getirdiği şartlar çok farklı olabilir. 

(5,889 puan) tarafından

Kesinlikle zamanin sartina gore fayda yarar analizi yapilip ona gore ilerlemek gerek.

-Reklam-
+3 oy
(23,174 puan) tarafından

Üniversiteye gidince olabilir o da ihtiyaç olursa . Ya da okuldan daha önce isterlerse kontrollü şekilde kullanmak kaydıyla olabilir ancak. Başka türlü ben çocuklarıma telefon tablet almayı düşünmüyorum. Lise çağında çocuğuma ulaşmak maksatlı telefon lazım olursa da o zaman tuşlu telefon alırım. Bilgisayar kullanmaları gerekirse de evin salolunda kullanırlar. Oğlum 5 yaşında. Biz pek vermeyiz telefon. Arada sırada YouTube dan video izlemek için kısa süreli alır. Telefonlarimizda oyun yok. Arkadaşların çocukları ellerine telefon tablet aldıkları zaman bizimki hemen dibinde biter aynı ciğerci kedisi gibi. Ama yapacak bişey yok. İyilikleri için böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa tablet telefon alsam versem çocuğa benim için daha kolay. Evde yok gibi olurlar. Çocuk bakmak daha kolay olur o zaman ama tercih etmiyorum. 

(23,174 puan) tarafından
+1

Akıllı telefonu üniversite ye giderken almayı düşünüyorum evet. Şimdiden gelecek İçin net kesin konuşmaya gerek yok. Ama şimdilik planım bu yönde. 

(3,686 puan) tarafından

Küçük yaş grubu için dediğin çok doğru. Benimki de ciğerci kedisi gibi oluyor. 

Ama üniversite yaşına kadar telefonsuz olması çok zor olur. Mesela tuşlu diyoruz ama, bir olay oldu diyelim, o an fotoğraf çekebilmeli ya da konum atabilmeli. 

Mühim olan kontrollü kullanmak. 

(23,174 puan) tarafından

Bilmiyorum bakalım o zaman olsun duruma göre karar verilir 

(4,529 puan) tarafından

Senin çocuğun lise yaşına gelince tuşlu telefon kalmaz piyasada. 

(23,174 puan) tarafından

O da aklıma geldi 🤣 ya işte nasip artık bakalım 

+3 oy
(3,381 puan) tarafından

12-13 yaşından önce alınmasını doğru bulmuyorum. Hatta liseye başlayınca alınmalı. Çünkü telefon alınınca çocuğu kontrol etmek daha zor bir hâl alıyor. Toplum çok bozuk erken yaşta telefon çocuğu sizden uzaklaştırır

(3,686 puan) tarafından

Haklısınız, heleki kontrolsüz verilen telefondan çok korkmak lazım. 

(3,381 puan) tarafından

Kesinlikle, şuanda ki planım liseye başkayacağı zaman almak. O zaman bile kazanacağı liseye bağlı alınacak telefon markası. Bir şeyleri istiyorsa beklemeyi ve çabalamayı öğrenmeli

+2 oy
(1,857 puan) tarafından

İletişime ne zaman ihtiyaç duyarsam o zaman almayı düşünüyorum şuan 5 buçuk yaşında   evde bırakıp bı pazara markete gitme döneminde mesela o güveni ne zaman hissedersem orta okul vs bilmiyorum net yaş vermek mantıksız çocuğa bağlı 

(1,857 puan) tarafından

Gerçekten gelince zor kurtuldm kardesi var diye mecbur kaldım   tuntun sarı diye brisey varmış dünyadan haberimiz olmazdı bizim orda öğrendi bana hep derler hiç telefon demiyor helal olsun yenge flan  derlerdi buyukler de eleştiriyorlar o ayrı şuan fazla çizgi film izliyor biraz ama kreş  a baslicak daha kisitlicam gelirken telefonu orda bıraktık dedik 5 yaş ne krizler gecirdik günlerce oturup ağladım TV  telefon kadr degil nereye gtse telefon diyordu hiç sevmiyorum iyice aklı erene kdr almamaya calisirm   hastalık gibi 

(3,686 puan) tarafından

Büyükler eleştiriyor çünkü kendileri mani olamamışlar, bir şekilde başlarından savıyorlar. İstiyorlar ki kimse de başaramasın. En iyisini yapmışsınız, ne kadar geç, o kadar iyi. Okula gidecek olması da çok iyi, bu şekilde gününü daha dolu geçirir. 

(1,857 puan) tarafından

Öyle canım bana çizgi film izlese rahat edersin diyolar küçük abisi izlesede bakmıyor büyük de skntidan bakiyo memlekte gidince hiç aramiyo ama artık büyüdü anlıyor yegenimn biriside parmağında oynatıyor hiç sözümü dinletemedim  en azından küçük ne yapsak bozuyor arada kalıyorum kreşe gitmişti iyiydi bu yıl anaokula gidecek  inşallah birisi olsa hiç aramiyor da smdiki çocuklar da telefon TV bağımlısı oynwyacak çocuk da bulmak zor 

(3,686 puan) tarafından

Günümüz şartları da zor, bizim şansımız vardı. Hem arkadaş konusunda, hem oyun konusunda. Şimdi ki çocukları da anlamak gerekiyor tabi. Okula başlayınca yine iyi olacaktır. 

(1,857 puan) tarafından

İlk okuldada skntı vallahi zor  mahallemizde komşu kizina korkak demiş arkadaşı tun tun izletmis  bı video altidna gördüm. Çocuklar evde görmese bile çoğu okulda ogrenirmis Allah'ım iyi insanlarla karşılaştırsın oyunlar flan zaten aşırı saldırgan çocuklar yapiyor  bu devirde zor 

+2 oy
(6,750 puan) tarafından

Bence liseye geçmeden alma sakın bende çok karşıydım fakat eşim kızıma kıyamadı 13 yaşında aldı şimdide pişman keşke liseye geçince alsaydım diyor şimdide

(3,686 puan) tarafından

Peki kontrol edilmesi çok mu zor oluyor? Yani günde 1 saat verilince kabul etmiyor mu? 

(6,750 puan) tarafından

Bazen kabul ediyor bazen etmiyor en iyisi almamak ders çalışmasına engel oluyor çünkü aklı telefonda kalıyor

+1 oy
(5,121 puan) tarafından

şimdi hem gerek hem değil. 

zararlı yanları var faydalı yanları var. 

biz tabletsiz büyüdük çünkü yoktu. ama şimdi var. çağa da ayak uydurmak gerekiyor diye düşünüyorum. 

benim yeğenlerim biri 11 biri 9 yaşında, ablam geçen sene aldı tablet. 

o da artık çevredem ötürü aldı, bir yere gidiyoruz bütün çocuklarda tablet bizimkiler sıkılıyor diye aldı. 

benxe en erken 5-6 yaş civarı olmalı yine. tabii ki kontrollü bie şekilde, her yere girip çıkmamalı çocuk 

(3,686 puan) tarafından

Benim aile tarafı da aynı şekilde. Hepsinin var. Diğerinin olmadığı için aşırı dışlanma hissi oluyor. Ama ben bizimkilere uzağım diye yine rahatım. 

+1 oy
(455 puan) tarafından

benim ki 8 yasinda bu sene aldik kendine ozel tablet. ama 4 yastan beri babasininkini. anasini aglatti. oglan 3 yasinda o da suan babasininkinin anasini aglatti. ablasiyla kavga dobus kapisiyorlar bir tableti. kizimagecen sene saat aldik iletisim icin  hatli matli bisey.  11 yas gibi heralde telefn alinir yada 12 yas diye dusunuyorum yada durum ne gisteri bilinmez belki 13

(3,686 puan) tarafından

Ben alsam ve bu kadar kullansalar kabul edemem ya, o yuzden ne kadar geç, o kadar iyi. 

+1 oy
(6,479 puan) tarafından

İpad var bizde senelerdir kızıma özel olaram almadık zaten pekte tablet telefonla işi olmıyor çok nadir niloya izler 4.5 yaşında 

(3,686 puan) tarafından

Gözetimli kullanımda çok sakınca yok zaten. 

+1 oy
(1,597 puan) tarafından

Ben ne kadar geç olursa daha iyi olur kafasindayim ama eşim takmış alacam tablet diyor bakalım kim kazanacak 😁 telefonu da vermiyorum hiç 4 yaşını geçti sadece TV o da belirli zamanlarda kapatılacak dediğim zaman kapatıyor sorun çıkarmıyor çok şükür 

(3,686 puan) tarafından

Başka çocuklar olunca söz geçirmesi daha zor oluyor. Aslında almaktan ziyade kullanımı kontrol etmek önemli. 

+1 oy
(1,086 puan) tarafından

Oglumun 6yasi var almayi simdilik dusunmuyorum evde benimkine bakiyor televizyona bakiyor.Amma ileride 10-12yasinda alirim herhalde okula gidiyorlar,oradan cikip oyretmen yanina gidiyorlar bide ben calisiyorum merak ediyorum aramam icin gerekli

(3,686 puan) tarafından

Tabiki, ben dahil çoğu kişi bu durumda alma taraftarı. 

+1 oy
(3,679 puan) tarafından

Yani tabletler için 10 yas bence uygun telefonda oyle ama bazen çalışan anneler oluyor ihtiyaç oluyor falan filan qma oda 10  yas ve üzeri olabilir

(3,686 puan) tarafından

Evet doğru, biraz o an ki şartlara da bağlı. 

+1 oy
(9,916 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızım 5 yaşında tableti ve akıllı saati var günde iki günde bir 45 dk izler izlemez tablete düşkün bir çocuk değil şarjı bitse 10 gün farkına varmadığımuz oluyor almasakta olurmuş ama akıllı saat bence şart 

(9,916 puan) tarafından
(588 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

(588 puan) tarafından

Acilmiyo link cnm

(9,916 puan) tarafından

Rica ederim aa bende açılıyor ama Smart Berry çocuk saati yaz çıkar canım yinede tekrar ekleyim 

https://ty.gl/42jog84ov6p3c

(588 puan) tarafından

Tamam canm

+1 oy
(5,231 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bizimki de şu an 5 yaşında büyük olan. En az lise diyorlar. Ama iletişim için tuşlu bi telefon olabilir orta okulda.  Onu da şimdiki çocuklar zor kabul eder. Telefon sahibi çocuğu ödev başına oturtmak çok zor oluyor. Bağıra çağıra anca. Okul hayatı yapabileceğinden daha kötü olur başarısı etkilenir. Sizinle iletişimi  azalır. İzlediği şeylere göre saçma sapan davranmaya da başlayabilir. Allah yardımcımız olsun.

(3,686 puan) tarafından

Evet, çevreden görüyoruz zaten. Şuan ki dönemde teknolojiden soyutlamak imkansız zaten. Bunun dışında ne kadar kontrol edilebilir bu önemli. 

+1 oy
(434 puan) tarafından

Valla benim oğlum 6 yaşına girecek hiç vermedim eline bayramda geziyoduk çocukların elinde gördü bı ara istiyordu bı yere gidibxe istiyor du bende niyete gitmiyorum çünkü çocuğu aileden uzaklaştıriyor teknoloji bende istemiyorum babasi o zaman alicam dedi izin vermedim onun yerine etkinlik yapıyoruz bisiklet aldım çocukluğunu yasasın bence biz TL büyümedik

(3,686 puan) tarafından

Aynen öyle. Valla ben bayağı sokakta büyüdüm sayılır. Ama o dönem ve şimdiki dönem de bir değil. Şuanki ihtiyaçlar da bir değil. Ama mümkün olduğunca geç alışması da en iyisi. 

+1 oy
(27,019 puan) tarafından

Biz aldık tablet ama süreli kullanıyorlar

(3,686 puan) tarafından

Süreli ve kontrollü ise zaten zararı dokunmaz o kadar. 

+1 oy
(1,523 puan) tarafından

Malesef ki teknolojinin kötü taraftarıyla da iç içeriz. Ama ben öyle lise de üniversiteye kadar hiç almiycam taraftarı değilim ha çok mantıklı fakat öyle de olunca çocuklar sonradan görme oluyorlar. Telefon ayrılmaz parçaları oluyor. 10 12 yaşından sonra tabletleri olabilir telefon için Çok ama çok erken 18 yas olmalı telefon yaşı. Çok ta lazım olursa arkadaşların dediği gibi tuşlu olur. 

(3,686 puan) tarafından

Yukarıda da örnek verdim, bir sorun çıktı ve konum atması lazım diyelim, bu dediğiniz çok zor olur. Ben de erken yaşta akıllı telefon istemiyorum. Bilmiyorum nasıl olacak. 

+1 oy
(482 puan) tarafından

Benimki henüz minik daha 2 buçuk yaşında bana kalsa almam hiç en azından 15 yaşına kadar... ama biliyorumki birazcık aklı erince diretecek

(3,686 puan) tarafından

Sadece diretmesi de değil, en basitinden okuldan bile isteyebilirler. Aslında bir ihtiyaç, fakat nasıl kullanılacağı çok önemli. 

+1 oy
(3,795 puan) tarafından

Yani bilmiyorum. Okul uzaksa ders çıkış saatlerini, nerde olduğunu öğrenmek için eski sürüm bi telefon ola bilir. Arkadaşlarıyla annenin telefonundan iletişime geçe bilirler. Son sınıflara doğru diyecem. O zamanda ünverste sınavları geliyor. Gerçekten nasıl olmalı bu 

(3,686 puan) tarafından

Biraz ailedeki şartlara da bağlı dediğiniz gibi. Biraz da duruma bağlı yani. 

+1 oy
(4,331 puan) tarafından

Burada çocuklara hat alıyorlar akıllı saat icin anasinifindan itibaren. Ama genel itibariyle telefon icin minimum 5. Sınıftan sonra 

(3,686 puan) tarafından

Akıllı saat bana da çok mantıklı geliyor. 

0 oy
(6,760 puan) tarafından

18 yaşından önce düşünmem herhalde alsam alsam tuşlu alırım on sekizden önce 😀

(3,686 puan) tarafından

Yukarıda arkadaş yazmış, o zamana kadar tuşlular kalır mı, bu da var😌

(6,760 puan) tarafından

Ben şimdiden alıp saklayayım😀

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 167 göst.
0 oy
4 cevap 159 göst.