+2 oy
209 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (253 puan) tarafından

İmdaaatttttt diye bağırıyorum artık hanımlar yemeyen çocuk sorunu yemeyen cocuk sorunu yemeyen bebek sorunu hatta öldüm gerçekten öldüm aşırı aşırı aşırı red yapan bir bebegim var 14 aylik olacak yakında 3 aydan beri mamayi bile zorla veriyorum suan telefona alıştırdım da Allahtan bir nebze olsun icirebiliyotum düşünün ekrana alıştırdım diye seviniyorum.. çünkü elimden bur sey gelmiyor artık bütün tahliller normal alerjisi var raporlu mama kullanıyoruz mecbur alerji kaynaklı kusuyor cogu seyi hazmedemiyor yemediği için kabizlik sorunumuzda var maalesef 14 aylik oldu milletin bebesi neler neler eline alıp yiyor bu anca alıp oynuyor sonra atiyir asla ağzına götürmez her yemek zamanı ağlar mecbur telefon gosteirirm artikonunla bile kanmiyorr yoruldum bunun ustune pütürlü şeyleri asla kabul etmiyor hemen öğürüyor kusmaya çalışıyor hic cigneme zahmetinde bile bulunmuyo yani bir bebeğin hic mi sevdiği bir sey olmaz beni bile hic emmedi o kadar istajsiz kii 3.5 aylıkken mama reddi yaptığı için elimde bayıldı o günden beri çile devam ediyor devam ediyor bilerek gece yazdım ki anneler olarak gece bir tek elimize telefon geçtiği için belki aktiflik cok olur benim gibi anneler vardır belki nasil alistiiram benim gibi olanlar nasil düzeltti gerçekten bir akıl verin delirmek üzereyim doktor bile bir şey yapamıyor 

10 Cevaplar

+2 oy
(49 puan) tarafından

Benim ikizlerden biri öyleydi dotorumuz vitamin takviyesi 

Ve fortini diye bı içecek verdi hergun 3 tane içir dedi oylelikle istahi azda olsa düzeldi şimdi 4 yaş olacak zorlamıyorum yemek isterse yiyor istemezse sonra yiyor önceden çok peşinde koştum gezerek yedirdim baktı artık uğraşmıyorum kendisi istemeye başladı 😎

-Reklam-
+2 oy
(1,296 puan) tarafından

O kadar takıntı yapmıştım ki kızım yemıyordu. Özel mamalar sütler neler yaptım neler 2 yaşında iken 9 kıloydu. Gelen giden şunu ver bunu ver yaptım verdım yıne yemedı. Ne yaparsan yap yemeyen yemez. Ama 2 yaşından sonra karar verdım artık üstüne düşmeyeceğim diye ve öylede yaptım. Makarna yapardım küçük küçük doğrar tabağı bırakırdım yanına bir kaç kez yemedı attı sonrasında yediğini gördüm. Çorba yapardım aynı şekılde döke döke yedı. Öyle öyle alıştı. Şimdi tombiş bi kızım var 😀

(253 puan) tarafından
+1

Akli biraz yetse bende oyle yapicam son çare suan direk kusmak istiyor bende korkumdan denemiyorum artık 

+2 oy
(57 puan) tarafından

Ayyy benim kızım resmen benimki ek gıdaya gevtık yedı ama oda bır buçuk yasına kadar falan aşırı seçici sadece pılav tavuk makarna ne yedirecem artık şaştım kabizlik kronik olacak artık bo çağre bulamadım 5 yasına girecek bende bakiyim yorumlara falan neler yapmadım birlikte yaptık ona yaptırdım oynatarak tv telefon vererek yok anacım yok yemeyınce yemiyor birşeyi ısrar ederek verınce gerı atıyor çiğnemeden çiğnentirirsem öğürüyor 5 yasına giriyor bırde ya düşün 6 aylık ek gıdaya geçen bebek gıbı öğürüyor

(253 puan) tarafından
+1

Gözüm korktu bacım 😭😭😭😵‍💫😵‍💫

(57 puan) tarafından
+1

Korkmasın bacım zamanla olacak zaten zamanda göz svıp kapayıncaya geçiyor hatta bı ara yemek bıle pişiremezdım kokusundan mıdesı bulanırdı kusardı bu ne böyle dedım aldım gıttim doktora dedim yemiyor yemediği gını evde pişen yemek kokusuna kusuyor dedim bana dediği şey bazı çocuklar bu tür hassas olabilir benim oglımda böyle dedi bi yinede bı kanlarına bakalım dedı kan verdik bı sıkıntısı çıkmadı çok şükür 

+2 oy
(557 puan) tarafından

Bu kadar Üstüne düştüğünüz için yemiyor bırakın yemesin 2 günde açlıktan ölecek değil ya 3.günü kendisi yemek isteyecek aç olan insan herşeyi yer siz sürekli alternatif sundugunuz sürekli tabak elinizde kovaladıgınız için nasilsa annem bişeyler yapar düşüncesi oluştu çocugunuzda

+2 oy
(2,252 puan) tarafından

Benim kızımda 2 yaşında hiç bişey yemiyor bende doktora götürmeyi düşünüyorum her gören zayıf diyor ama ne yaparsam yapayım yemiyo millet ben yedirmiyorum zanndiyor 

+2 oy
(546 puan) tarafından

Canım sen çok stres yaptığın için çocuk yemiyor. Verme aç kalsın . Yap yemek bırak köşeye ister yesin ister yemesin. Bırak döksün sacsin o aciktikca yiyecek

+1 oy
(8,311 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun kaç kilo merak ettim 

+1 oy
(172 puan) tarafından

Kıyamam ya nasıl sıkmışsin kendini . O mamaları benim oğlum zayıf diye vermişti Dr . Aynı sen gibiydi akşama kadar sadece iki tane vermekti işim illallah ettiriyordu. Ama bizim Dr un verdiği vitaminler çok iyiydi bence onların da etkisi oldu. Balık yağı vermişti, d vitamini ama miktarı artırdı, sonra bağışıklık için bir şey verdi o mükemmel bir şeydi benim oğlan o zaman bir yaşını doldurmamışti düşün. Önce telefon televizyon verme çocuğa önüne koca bir sofra bezi ser kendin bir kek yapabilirsin pankek olabilir yada muz elma gibi bir meyve uzaktan gözün üstünde olsun. Senin onu izlediğini görürse de yemez. Onu öyle bırak sen işine bak. Ben oğlumu çamaşır sepetine koyuyodum mutfakta yanıma alıp öyle yemek vs yapıyordm. Eline bir domates muz ne bileyim çilek ne bulsam verirdim iki buçuk üç yaşına kadar yedi birşeyleri, sofrada makarna yoğurt sulu yemek ne varsa ona da küçük bir tabak yapıyordum aşırı seviyodu  kendi yemek yiyormuş gibi yapmayı sofranın etrafın üstünün basının varya canına okuyodu. hatta et yapsam sofrada ona da Koca bir but verirdim o eti bütün üstüne başına sürer sofraya dağıtmayı nasıl beceriyordu bilmiyorum ama yemekten sonra onu hemen yıkıyordum düşün . Eşim çok kızardı sofra ne hale geldi çocuğu pis alıştırıyosun diye ama asla dinlemiyodum sanki o temizliyor. İyiki de dinlemedim şuan oğlum 3 buçuk yaşında maalesef kendisi bişey yemiyor canı istemezse çiğnemiyo bile ama pes etmek yok masaya meyveleri ince küçük dilim yapıp bırakıyorum, bazen iki kaşık yoğurt, bazen kek hangisini yerse artık. ha yiyor mu hayir yemiyor hatta üzerine dağıtıyor iş çıkarıyor bana ama o çatal kaşığı kullanmaya bayılıyor. Onun için bile yiyecek mutlaka biliyorum daha küçük deme yaşına uygun kaşık çatal ver ona dagitsun döksün uğraşsın hatta yemek yiyen çocuklar varsa yanına bol bol götür iyi gelecek 

+1 oy
(399 puan) tarafından

Daha çok çevresinde yemeği böyle iştahla saldırarak yiyen birileri olmalı.ona hiç ye demeden ham ham abarta abarta çok güzelmiş falan diyen birileriyle saldira saldira yiyince bir yerden sonra oda oynayıp sonra yemeğe başlar.en sevdiği kişiler kimse onlardan yardım iste.benimki aannem dayıları babası falan böyle baya saldırıyor tarzı abarta abarta yiyince gülüp oda biseyler yiyordu.benimleyken yemiyo sıkılıyor gibiydi.hicbisi yemeyince de sürekli biseyler pisiriyordum onu dene bunu dene diye.2 yaşında birşeyi bir hafta yiyorsa 1 ay yemeyebiliyor.bana su yemeği yemem diye ağlıyorsa nenesine yada babasına yerim diye ağlıyor bu bebekler garip.cok üzme kendini kalabalığa sok bolca istaha gelir yavaş yavas.bir lokma bile kârdır derim hep.

0 oy
(5,280 puan) tarafından

Nerede oturuyorsunuz? İstanbul Avrupa yakasında bi doktor var ona bi gidin isterseniz?

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 277 göst.
10 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bahar_6565 (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde kgulsum590gmail.com (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 746 göst.
0 oy
4 cevap 174 göst.
20 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kadinca_3112141 (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,245 soru

24,136,527 cevap

334,320 kullanıcı

...