0 oy
147 göst.
Diğer kategorisinde (3,467 puan) tarafından

Kızlar bel fıtığı hamilelik için engel mi? Bugün bir arkadaşım bel fıtığın varsa doktora danışmadan hamile kalma dedi. Geçen ay korunmayı bıraktım ikinci çocuk için. Ama bu arkadaşım ikinciyi istediğimi bilmiyor, ileride düşündüğümü biliyor sadece. Bel fıtığı olup hamilelik yaşayan var mı? 

7 Cevaplar

0 oy
(1,991 puan) tarafından

Ben de bel fıtığı var herhangi bir sıkıntı olmadı , nasıl bir fıtık cok mu ileri derecede

(3,467 puan) tarafından

1 tane fıtığım var. Ani ters hareket yaptığım zaman kitleniyorum ve serum taktırmak zorunda kalıyorum

(1,991 puan) tarafından

Bende de fıtık vardı çalıştığım zaman çok ağrım oluyordu fizik tedavi falan aldım  dinlendikçe geçti gebeliğe engel bir durum oldugunu dusunmuyorum, gebelikte de zorluk yaşamadım doğumda da zorluk yaşamadım hatta evde kaldıkça iyileştim diyebilirim, hatta sanki bebek iyi bile geldi , bende de bir tane fıtık vardı belirgin şekilde

-Reklam-
0 oy
(6,545 puan) tarafından

Ben varım ağrılı sancılı oluyor onun dışında bi problem olmuyor şimdi yani doğumdan sonra daha çok ağrı oluyor 5 kiloyu geçince bele yüklendiği için ayağıma vuruyor ağrısı 

(3,467 puan) tarafından

Bunu tahmin ediyorum ama arkadaşım doğumdan sonra ayağa kalman aşırı zor olur diyor

0 oy
(2,291 puan) tarafından

Bende 2 tane fıtık var bı sorun olmadı ama sonrası belden uyuşma olduğu için Ağrı oluyor

(3,467 puan) tarafından

Benim fıtığım da kızım doğduktan sonra oluştu ve ağrı yapmaya başladı. Doktor yürüyüş önerdi ama düzenli yapmak imkansız olunca eve yürüyüş bandı alıcam bu ay. 

0 oy
(3,600 puan) tarafından

Bende bel fıtığı var bu şekilde doğum yaptım.

Şimdi derecesi nasıldır bilemem içinde şüphe kalmasın diye istersen doktora danış bana da diyorlardı hamile kalamazsın diye ama çok şükür engel olmadı 

(3,467 puan) tarafından

Hamilelikte ve doğumda bir sorun yaşadınız mı? 

(3,600 puan) tarafından

O zamanlar yaşamadım ama sonrasında zorlandım zor bir doğum da geçirince belki de o yüzdendi bilmiyorum doğumdan sonra daha kötü oldum dizlerim belim kitleniyordu oğlum 2 yaşında hâlâ bel fıtığından çekiyorum

(3,467 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Hamile kalır mıyım bilmiyorum ama inşallah problem yaşamam

0 oy
(926 puan) tarafından

5 tane bel fıtığı ve Kanal darlığı açık  ameliyatı uzerine sezaryan yaptım doktorum normal bile dogurabilirsin engel değil dedi benim nasip olmadı o ayrı. 

(3,467 puan) tarafından

Bende normal doğum yapmak istiyorum ikinciyi ama fıtıktan dolayı her doktor riske girmiyormuş

0 oy
(2,764 puan) tarafından

Engel olmuyor ama aşırı zorlanmistim ben benm fıtık biraz ilerlemişti son aylarda aşırı ağrım vardı yatamiyorum oturuyor pozisyonda yastık koyardım dik yatardim doğumdan sonrası berbattı felç geçercesine saniyelik olsa hareket edemiyordum başıma ağrısı atardı bir ay sonra duzelmistim biraz fizik tedaviyle 

Ama benm fıtık ağır ilerlenmiş 

Senin yeni baslangicsa sorun olmaz diye düşünüyorum 

Vede iş yaparken ayaktayken daha çabuk yoruluyorsun diğer gebelere göre 

(3,467 puan) tarafından

Nasıl doğum yaptınız

0 oy
(49 puan) tarafından

Fıtık sırtımda var. Tam sütyen kopçasının olduğu yerde. Babam dövdüğü için oldu ayrıca. Dr a gitme şansım oldu evlendikten sonra. Kesinlikle hiç bir şey itme ve çekme. Ağır kaldırma vs dedi. Tamam dedim. Kızıma hamile kaldım. Problem yaşamadım. Kızım 3 yaşındayken boşandım. Zincir markette çalıştım. Ne itmeler, çekmeler yaptım tahmin bile edemezsiniz 😊. Yüzlerce ton mal taşıdım. Kızımın birinci sınıfa başlayacağı sene evlendim. Kızım şimdi 3 e geçti. Önce bilerek  çocuk istemedim. İnsan korkuyor ister istemez. Artık eşime tam anlamıyla güveniyorum. Şimdi 14 haftalık hamileyim. Çalışıyorum da. Dr içiniz rahat edecekse gidin tabiki. Ama inanın Allah kolaylık veriyor.

(3,467 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun inşallah. Benimde belki hiç sorun yaşamadan biter o sürecim olursa

(49 puan) tarafından

Umarım inşaallah 😊

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
3 cevap 155 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ebru yilmaz (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
1 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selcanttt (2,362 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 156 göst.
4 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zuzum81 (906 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,405 soru

24,182,992 cevap

336,439 kullanıcı

...