+3 oy
1,021 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Kardeşim inşallah inşallah eylül ayında universiteye başlayacak. Farklı şehire gidicek ve o şehirde babamın akrabası var orda kal maddi açıdanda kolay olsun diyor. Evleri geniş kardeşime yatak odasıda vericekler ve universiteyede yakın arabayla 15 20dk. Ama bu ailenin evde bekar oğlu var çalışıyor aynı evde yaşıyor anne babasıyla annemde hayır gitmesin ayrı ev tutalım kızlarla kalsın diyor. Kardeşimde ben kızlarla anlaşamam hem yemekte yapamam o evde yaşasam mis gibi aile yemeği yiyecem söylüyor ama bencede kız kıza kalsın oğlan için demiyorum ama o yıllar öyle daha eğlenceli sanki ama bir tarafdanda haklı yemek yapmayı falan bilmez bizden ta uzakta nasıl olucak bir büyük lazım. Annemde o evde erkek var ben seni o eve sokamam diyor. Bence biraz abartılı düşünce ama ne diyebilirim ben

Sizce hangisi iyi akraba evinde yaşamak mı yoksa kızlarla yaşamak mı? 

39 Cevaplar

+1 oy
(1,030 puan) tarafından

Üniversite 1. Sınıfa yeni başlamıştım. Evine gittiğim aile gençken dedemin öğrenci diye evini açıp cebindeki harçlığa kadar verdiği bir adammış. Adı Özgürdü adamın. Okumuş bir şirketin CEO’su olmuştu. Maddi durumları çok iyiydi. Bana o zaman yurt çıkmıştı yurtta kalıyordum haftasonları onlar çağırmıyordu ama ben gidiyordum arada bir ev ortamı görmek için. Bu arada evlenmişti özgür abi iki küçük çocuğu vardı. Bir Haftasonu Özgür abi şehir dışındaydı yine gittim. Saat 11 e gelmeye yakın ki 11 yurda girmek için son saattir kadın bana geç olmasın hadi seni yurduna bırakalım dedi halbu ki ben eşyalarımı çantama koymuştum orada kalacaktım o gün ve eşyalarımı da görmüştü. Kafamdan aşağıya kaynar su döküldü resmen kovuldum. O kadar kötü hissettim ki tam 8 yıl geçti fakat ben hiç unutmadım o anı. O kadar zoruma gitti gittim ağladım yurtta. Bunu sana neden anlattım çünkü bir şey der kırılır incinir kardeşin içinde kalır unutmaz böyle zihninde kalır. O yüzden en mantıklısı yurtta kalması yurtta tanıştığı kafa dengi arkadaşlarla sonra eve çıkar 

(2,854 puan) tarafından

Onlar çağırmadigi halde gidiyormussunuz zaten bence sizin yaptığınız yanlis baştan itibaren. Kimse sürekli misafir ağırlamak zorunda değil yani hem de cagirmadigi insani

(1,030 puan) tarafından

Bana Özgür abi hep ne zaman sıkılırsan gel burası senin evin sayılır demişti o güveni oradan almıştım.Adama lafım yok hatta kadına da yok. Farkettiyseniz yazımda onlar hakkında yorum yapmadım sadece başıma gelen bir olaydı unutamadığım o kız çocuğu aynı muameleyi görür belki kırılır diye paylaşmak istedim. Ayrıca ne kadar ön yargılı bir insansınız üniversite 1. Sınıf diyorum ben o zamanlar 17 18 yaşlarında bir kız çocuğuyum.  Şu yazıdan şu kötü yorumu çıkarabildiyseniz kalbinizin yansıması der susarım :)   

(2,854 puan) tarafından

Ne güzel iki cümleyle psikolojik analiz de yaptiniz. Kotu insanlar dediniz demiyorum ama yaşanan kirikligin sebebi tamamen sizsiniz. Resmen kovuldum diyerek de karşı tarafi gayet suçlayıcı bir cumleniz de var bu arada.Yani bunun için buyuk olmaya gerek yok ki cagirilmadigin yere sürekli gitmemeyi çocukluktan beri öğretiyor aileler. 

(1,030 puan) tarafından

Sizin başka bir şeye canınız sıkılmış olabilir  günün gerginliği ve stresini burada atmaya çalışıyor olmalısınız. zira şu yorumuma muhalefet olmanız gereken hiçbir gerekçe bulamıyorum çünkü. Eğer hayatta ki her olaya bu kadar muhalifseniz psikolojik analizi ben yapamam işin ehline yönlendirilmelisiniz. İyi günler.. 

(2,854 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Burda stres atma gibi bir durum yok. Çok abes gelen bir durumdu ve karşı taraf ayıp etmiş gibi anlattiginiz için ben de fikrimi belirtmek istedim.Niyi günler

-Reklam-
+1 oy
(4,896 puan) tarafından

Uzaktan bir akraba sonuçta 3 5 gün değilki 4 yıl kalacak belkide daha fazla 

Bana çok mantıksız geldi

Evde oğlan cabası ateşle barut

Ama kardeşinin istemeside tuhaf geldi ben olsam ayrı ev isterim kızlarla

+1 oy
(849 puan) tarafından

Kaç senelik yazmamışsın dört senelik üstünden gidecek olursak ilk sene yurtta kaösın. Sınıfta illaki arkadaş edinir. Yurdu beğenmezse ikinci sene eve çıkarlar.İki yıllıksa da gitsin yurda veya aparta. Akraba evini baştan eleyin bence. 

+1 oy
(448 puan) tarafından

Kesinlikle kızlarla yaşamak..

+1 oy
(720 puan) tarafından

Akraba derken nasıl bir akraba? Amca, dayı filan olabilir de uzak akrabada yıllarca kalınmaz. O kadar korkuyorsa ve yemek, temizlik yapmaya üşeniyorduysa biraz daha ders çalışıp kendi şehrinde okusaydı. Anneniz o evde erkek var demiş de kızlarla kalınca erkek hiç girmeyecek mi sanki evlerine. Bunun kontrolünü yapmak çok mümkün değil, kardeşin getirmese ev arkadaşı getirir erkek arkadaşını. Bu şartlar altında en sağlıklısı özel yurtta tek kişilik odada kalmak. Yemek derdi olmaz, yalnız kalmaz, aynı odayı paylaşmadığı için kavga çıkmaz. 

+1 oy
(53,907 puan) tarafından

ben kardes evinde kalmaya karşıyım akraba nedir ya yurtta kalsin kahvalti ve aksam yemegi oluyor. 

0 oy
(4,654 puan) tarafından

Hic te abartılı bir düşünce değil. Bunlar kardeş değil ki. Kardeş olmayana evlilik düşüyor. Bu 10 12 yaşında erkek çocuğu değil ki. Benimde kızım var bekar gencin olduğu eve değil birkaç ay 1 gece bırakmam

0 oy
(2,076 puan) tarafından

Komşumun kızı ilk 3 ay yurtta kaldı sonrasında arkadas olduğu 3 kızla evebcıktılar 4 kişi ev kiraladılar  internetten baka bakada yemek yapmayı ögrenmişler aralarında kura cekmişler yemek içinde yemek bitince sıra kimdeyse o yapıyomus 

0 oy
(248 puan) tarafından

Her üniversite kazananın basijda bir büyük olup aile yemeği mi yiyor sanki. Ya başka yere gitseydi. O dediklerini paşa paşa yapmak zorundaydı.

0 oy
(2,854 puan) tarafından

Bırak akrabayı abla, abi evinde bile kalıp okunmaz bana göre. Burda anneniz haklı. Ve yemek yapmayı da her eve çıkan bilmiyor ki, bir şekilde öğrenecek. Evde bekar erkek varken hem de ne cesaret Allah aşkına. O erkek olmasa bile kendi düzeni olan bir ailenin yanına para da versem asla gitmek istemem. Aile de bugün tamam der yarın bir gün yaptığı her şey gözlerine batar 

0 oy
(2,515 puan) tarafından

Yurtta kalsın bence akraba da kalacağına erkek olmasından ziyade insan insana yük oluyor bir müddet sonra. Sıkıntı çıkar mutlaka.

0 oy
(5,289 puan) tarafından

Akraba evinde de yan gelip yatamaz 

Kardeşin öyle zannediyor ama 

Hem bekar erkekte varmış hoş olmaz bence 

Onu geçtim bir olur iki olur ama üçüncüye sıkıntılar doğar, illaki sorunlar cikar 

Babangille akrabası da kötü olur 

Gerek varmi bence yok 

Kardeşine çitlat bence 

Akraba evini otel gibi kullanamaz herseyi ev sahibi yapacak, o hiç bisey yapmayacak

0 oy
(1,058 puan) tarafından

Tabiki yurtta kalmalı. 

Annene sonuna kadar katılıyorum. Hiç uygun değil 

0 oy
(1,283 puan) tarafından

Ben kimsenin çocuğunu okusun diye yanıma alıp.sorumluluk.almam.iki ggin idare eder sona sorun çıkarır lar mis gibi yan gel yat millet hizmet etsin ne ala

0 oy
(5,151 puan) tarafından

Devlet yurtlarında kalsın o zaman. Akrabanın evinde kalacak da otel mi orası illa işin ucundan tutması arada salata falan yapması ne bileyim çorbayı karıştırması gerekecek. Her şey hep hazır mı olacak sanki.

0 oy
(1,378 puan) tarafından

Ben kesinlikle anneni haklı buluyorum bunun abartıyla gericilikle alakası yok baksana insanlara kendi öz evlatlarına kardeşlerine göz diken pisliklerle dolu ve genç bekar erkek diyosun genç bi kız onun yanına bırakılırmı bunun gecesi var gündüzü var evde tek denk gelmesi var kimse annesinin karnında yemeği öğrenmişı iki yumurta kıramiyo diye bu riske girmeye değmez olmadı yurda verin yemek derdi olmasın ama ben böyle bir ihtimali asla görmezden gelemez dim kızım yok ama olsa kabul etmezdim bende öyle büyüdüm ve iyikide öyle büyümüşüm tedbirini alcaksın iyi olan insan kendine iyi olsun kimene

0 oy
(30,110 puan) tarafından

Bu kadar nasil Rahat olup guvenebiliyorsunuz hayret ediyorum gerçekten tuaf yani 

0 oy
(2,129 puan) tarafından

Anneniz hakli 

0 oy
(1,826 puan) tarafından

Şimdi biri sahte hesap sahte hikâye dediği için kendimi yormak istemiyorum yazacağım şeyi yazmicam

İlgili sorular

+11 oy
13 cevap 469 göst.
0 oy
3 cevap 277 göst.
+3 oy
10 cevap 187 göst.
0 oy
17 cevap 436 göst.
8 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde sweetlady (890 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,095 soru