+3 oy
978 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Kardeşim inşallah inşallah eylül ayında universiteye başlayacak. Farklı şehire gidicek ve o şehirde babamın akrabası var orda kal maddi açıdanda kolay olsun diyor. Evleri geniş kardeşime yatak odasıda vericekler ve universiteyede yakın arabayla 15 20dk. Ama bu ailenin evde bekar oğlu var çalışıyor aynı evde yaşıyor anne babasıyla annemde hayır gitmesin ayrı ev tutalım kızlarla kalsın diyor. Kardeşimde ben kızlarla anlaşamam hem yemekte yapamam o evde yaşasam mis gibi aile yemeği yiyecem söylüyor ama bencede kız kıza kalsın oğlan için demiyorum ama o yıllar öyle daha eğlenceli sanki ama bir tarafdanda haklı yemek yapmayı falan bilmez bizden ta uzakta nasıl olucak bir büyük lazım. Annemde o evde erkek var ben seni o eve sokamam diyor. Bence biraz abartılı düşünce ama ne diyebilirim ben

Sizce hangisi iyi akraba evinde yaşamak mı yoksa kızlarla yaşamak mı? 

39 Cevaplar

+6 oy
önce (11,944 puan) tarafından

Yine mi sen 😂 Allah aşkına hangi hayatın doğru çok merak ediyorum ya.. bin tane hesap ve bin tane farklı hayatlar... admin hanım birden fqzla hesabı olan kişiler engellenmiyor muydu? 

önce (11,944 puan) tarafından
+1

😂😂 zehraöyku ayrı o sevgi bulut, mahinur grubundandı😅

@Nagiş❤️ bu zelihamert olan evet

önce (363 puan) tarafından

Aslında Zeliha mert güzel yorumlar yapıyordu kendi özü olsa iyi kız aslında 🥲 en son başkalarının fotoğraflarını paylaşıp ben eşim ve oğlum demişti 

önce (15,045 puan) tarafından

Ay onu ne ara yaptı 🙄

önce (363 puan) tarafından

@Emineninanesii abla gel buraya 😁 çok yakın zamanda hocam 😁

önce (309 puan) tarafından

Geldim geldim hayrola🤣🤣🤣

-Reklam-
+4 oy
önce (245 puan) tarafından

anaaa kardesin istiomu bende siz akrabada kalsin istiosunuz kardesin istemiodue diye dusunerekden okuyodum.  sahsen akrabamin evinde kalmak istemem .  misafirlik birgun iki gun. yurtta mis gibi ortam

ozgurluk varken aile evi gibi evde neden kalmak istim ki. oglu olmasa bile cok sacma akrabanin yaninda olmak istemezdim . kardesin bi universte ortamina gtsin orgurlugun rahatligin tadini alsin o da istemez anne baba evi gibi akraba yanina gidip gelmeyi

+2

ya yangi ogrenci yemek yapioki kolay kolat . sabah kahvaltilik yerler zaten . aksam yemegini okulda yemekhanede yesin tatlisindan cirbasina bireginden sulu yemegine bedavadan halliceydi bizim zamanimizda okul yemekhaneleri. kaldiki bi universte ogrencisi vaktini yemek yaparak harcamakda istemez ya gezer ya hazir yer ya okulda yemekhanede yer🤣🤣🤣 eve alisveris yapmaya para harcamaz🤣 oyle dirt dortluk ev yemegi yemek isteyen ogrencide olmaz. yeterki ozgur kalayim kuru ekmek arasida yerim diye dusunen birine donusur emin ol

önce (10 puan) tarafından
+2

Küçük ya o yüzden korkuyordur ilk defa bizden ayrı kalıcak birde ilk senesi oraya yabancı ama bencede orda rahat etmez uni ortamı kız kıza güzel

+2

aynen oyle e universteye gdecek kisi kucuk degilki akli herseye yeter:) 18 de gttim ben mesela . malum cemaat yurdu aile evi gibi oluo saatleri belli gdic gelis takip falan . o donem mulakata girdim . annemlerin zoruyla . ama mulakatta sevgilim var namaz kilmiyorum falan demistim. beni istemediler kontejan dildu deyip

reddettiler mulakatta:) ben zaten almasinlar beni diye oyle demistim. sonra ozel yurt bulduk mis gibi kaldim 3 kiz 37 yillik omrumde en guzel 5 sene :) hatta yurt degil apartti. 1+ 1 tuvalet banyo mutfak yatak odasi salon hepsi icinde eve cikmis gibi ama yurt yonetiminde. 

+4 oy
önce (1,745 puan) tarafından

Kusura bakmasın da canım o evde kalınca o evdede yardım etmesi gerekmiyor mu hatta daha çok yardımci olması gerekiyor mahcubiyet oluyor sonucta bu nesil gercekten bı hoş annemede öğrenci çok gelir memleketten akraba annemi biktirdilar koca.genc kızlar kendine hizmetçi arıyor atrtik bakıyorum 

+3 oy
önce (1,020 puan) tarafından

yurtta kalsın daha mantıklı bence

evde bekar oğlan varmış ne işi var kardeşinin aç kalmasın diyorsanız annen gitsin arada yemek gönderin. 

+2

Yemek bir şekilde hallolır. En kötüsü hazır yemek yer zamanla öğrenir bencede rahat olmaz ama yanlız kalıcak diye korkuyor başında büyük olsun istiyor

+2

yani mantıklı değil canım kızın bir mahremiyeti bile olmaz belli mi olur en ufak bir hareketi laf olabilir nasıl garanti ediyorsunuz. birde belki arkadaşlarıyla gezmek tozmak isteyecek sence akraba evinde ne kadar rahat olur. birde oğulları varmış evde hiç olmaz inan ki. hem biraz zorlukla karşılaşmalı hep el bebek gül bebek olamaz bu hayat öyle bir hayat değil. herşeyi öğrenmesi gerek bazen tek kalması daha iyi. 

+2

çok istiyorsa haftasonları bazen yemeğe gitsin anne yemeği gibi olur onada 

+2

İşte annemle babam öğretmedi aman bunu yapma aman şunu yapma diye diye kızı bu hale getirdiler şimdide tecrübesiz şekilde gönderiyorlar. Annem zaten istemiyor o evde yaşamasını babamda kızımı yanlız bırakamam diyor

+2

benim kardeşimde hiç bi şwy bilmiyordu başka şehire gitti daha sosyal oldu kendi başına işlerini halletmeyi öğrendi nerde ne yapacağının farkına vardı her zaman arkasında yanında olamazlar ama çok istiyorsa babanla annende taşınsın o şehre ama ennnn mantıklısı yurt daha güvenli dünyanın binbir türlü hali var o akrabaya nasıl güveneceksiniz olmaz yani gerçektrn olmaz

+3 oy
önce (4,748 puan) tarafından

Kardeşin midesini o kadar düşünüyorsa yaşadığı şehirde bi üni tercih etseydi çok yanlış bence neler duyup neler görüyoruz dünyanın binbir türlü hali var o zaman tekrar hazırlanıp seneye kendi şehrinizde yazsın en makul seçenek yurt 

+2

1yılı çöpe mi gitsin. Başka şansı yok ya okuyacaak ya okuyacak akraba evi ona uygun geliyor ama kızlarla yaşamak daha iyi çünki bende o yollardan geçtim. O kızlar bunu dışlar diye korkuyor yanlız kalmaktan

önce (969 puan) tarafından
+1

Evde kalmak istemiyorsa bu yurda yerleştirin, akraba evinde kalmak hiç mantıklı gelmiyor bana  1 sene 2 sene değil 4 sene olmaz yani akraba evinde

+3 oy
önce (1,484 puan) tarafından

Ben. Daha geçen hafta bir öz dedenin yıllarca kız torunlarını hatta kendi kızını bile taciz ettiğini duydum diyeceklerim bu kadar 

+3 oy
önce (23,447 puan) tarafından

Abartılı değil çünkü oğlan babasının oğlu değil ayrıca üni okuyacak yaşa gelmiş kız en azından karnını doyuracak kadar yemek yapmasını öğrensin artık 

+2 oy
önce (1,127 puan) tarafından

Bu öyle bir iki haftalık birşey değil yıllar süren bir süreç insan babasının evinde bile bu kadar uzun kalamiyor illa sorunlar çıkacak araya soğukluk girecek bence hiç gitmesin daha iyi ev tutar isterse arada gidip bir iki gün kalır şahsen ben bu kadar uzun kimseyle ne kendi evimde nede başkasının evinde yapamam

+2 oy
önce (1,276 puan) tarafından

Bence kim olursa olsun.k8msenij evinde kalinmamali. Sırt ne olursa olsun. Sonuçta herkesin kendi ailesi düzeni var. Şimdi sana kiarlik olsun diye kal dediler ama yanlarında en fazla 1 hafta kalsan insanların gözüne batarsın. Ve insan rahatsız olur .şahsen ben kimseyi kabul etmem .kimsede de kalmam. Allah düşürmesin tabi. 

+1

Yani doğru rahatda edemezsin ama yanlız kalmaktan korkuyor

önce (1,276 puan) tarafından
+1

Yapacak birsey yok malesef.hedefe çiçekli yollardan gidilmiyor. 

+2 oy
önce (17,129 puan) tarafından

Kimsenin evinde bu kadar süre kalınmaz. En iyisi yurt bence. Daha arkadaş ortamı olmadan evde tutulmaz. İlk sene yurtta kalsın sonra isterse ev tutsunlar. 

+1

Teyzemin oğlu yurtda kalmıştı 3sene beğenmedi orayı her yurt aynı olmaz ama 

+2 oy
önce (4,505 puan) tarafından

bir akrabadan kurtulup başka akraba derdine düşmesin ya yurda gitsin ya ayrı eve çıksın. 

ablamın evi olsa uzun uzadıya kalmam kimsede

+2 oy
önce (4,689 puan) tarafından

Hicte abartili bir dusunce değil, annen hakli.

1. Hem erkekli evde ne isi var

2. Neden yillarca akrabada yuk gibi yasasin?

3. Bir zajmet artik yemegini yapar :) universiteli olacak 2 yumurta 1 malarna yapmasini bilmiyorsa da intermet gibi bir secenek var

Yani elin evinde nasil rahat edecek, hem o hem siz.

+1

Yada hazır yemek alır ısıtır yer birde yanlız kalmaktan korkuyor. Kızlarla yaşasa beni dışlarla diye korkuyor

+1

Kusura bakma bana biraz bahane gibi geldi bunlar, asil akrabayla kalmaktan korksun. Hayir birde nasil iciniz rahat ediyor, 1 2 hqftq defil ki, milletin duzenini bozmaya hakkiniz vrmi sizce?

+1

Akrabanın kendisi söyledi bizde kalsın diye hazır yatak odasıda vericeklermiş

Sizde beles hizmet diye erkekli eve salmaya razi misiniz? Sasiriyorum cidden....

+2 oy
önce (15,579 puan) tarafından

Ne kadar rahat edebilecek 1 ay değil ki kaç sene kalacak 

Yurtta kalsa daha iyi 

+2 oy
önce (5,743 puan) tarafından

Ay akraba herseye karisacak. Arkadasi gelse gelemez, arkadasina gitmek istese gidemez. Ilkte guzel gibi gelse de sonrasinda bunalir.

+2 oy
önce (4,238 puan) tarafından

Başkasının evinde ne işi var annen sonuna kadar haklı. Kardeşin de koskoca kız kendi temel ihtiyaçlarını da karşılasın bir zahmet. Devlet yurdunu beğenmiyorsanız özel yurtta kalsın. Hem yemekeleri güzel olur hem de ev işi yapmamış olur. Kız kardeşin akşam dışarı çıkmak istese size hesap verdiği yetmezmiş gibi bir de onlara hesap verecek. Kafasına göre istediği saatte girip çıkabilecek mi başkasının evine.  Onların kuralları Onların istediği gibi yaşamak zorunda kalacak. 

+1 oy
önce (735 puan) tarafından

Mis gibi yurt varken akraba evinde ne işi var kardeşin de nasıl rahat edebileceğini düşünüyor anlamadım ki evde birde bekar erkek var akrabanizin yerinde olsam ben istemezdim bikac gün tamam da üniversite yıllar süren bişey. 

İlk yıl yurda gitsin begenmezse zaten bir çevre edinir 2.yil eve çıkarlar arkadaşlarıyla akraba yanında kafasına göre gezemez arkadaş cagiramaz hal hareketine sürekli dikkat etmek zorunda vs yemek yapmayı da zamanla öğrenir kimse unide açlıktan ölmez tek derdi yemek olsun canım ya:)

+1 oy
önce (7 puan) tarafından

Yemek bir şekilde hallolur ama bencede ya yurt yada başka ev çünkü olmaz yabancı yani bide ema et diye herşeyine karışırlar  siz zor durumda kalırsınız en fazla o aileye göz kulak olabilir misiniz diyebilirsiniz 

+1 oy
önce (83 puan) tarafından

Yurt çıkmıyor mu gerekirse ozel yurda verin ev kirasını  Ödemektense yurda yapin odemeyi yemeği temizliği hazir olur . Akraba evinde de nereye kadar insan annesi ile uyum sağlanamıyor bi baskasinin evinde zor olur bence yorulup yatsa adi yatti olur temizlik yapayim dese evime karisti olur ne geregi var 

+1 oy
önce (23,566 puan) tarafından

Bencede kızlarla kalsın öyle iş olurmu hiç

+1 oy
önce (6,187 puan) tarafından

Yurtta kalsın . Ne yani elalemin evine gttiğinde temizlik iş güç yapmayacakmı oradada yapıcak mecbur . Ye iç kenara çekilmi olacak . Ayrıca akrabanızın evi çok saçma evde bekar adam olmasa bile baştan aşağıya saçma evde akrabınızın eşi var sonuçta . Bende samsunda okudum teyzemde kaldım teyzemin eşi yok ben teyzem ve 3 tane yiğenimle aynı evde kaldım evde enişyem olsaydı asla gtmezdim

İlgili sorular

+11 oy
13 cevap 461 göst.
0 oy
3 cevap 277 göst.
+3 oy
10 cevap 184 göst.
0 oy
17 cevap 435 göst.
8 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde sweetlady (890 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,772 soru