0 oy
131 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (341 puan) tarafından

İki yaşına yeni girmiş kızım konuşmuyor anne baba dede nene vs diyor ama göz burun ayak bunları tam soyleyemiyor göz teması kuruyor söylediklerimi anlıyor ama dışarda arabadan yabancılardan korkuyor çok toplum içine girmeyiz normal mi 

6 Cevaplar

0 oy
(16,787 puan) tarafından

TV tablet izliyorsa uzak tut konuşma zorluğu olabilir bol bol konusun işini kolaylaştırıp istediği şeyi söylemeden vermeyin..ve yaşıtlarıyla vakit gecirecek bı yere götürün surekli

-Reklam-
0 oy
(1,849 puan) tarafından

Ekran var mı 2 yaşındayken kızım da öyleydi çocuklarla bile oynamak istemezdi dil terapisti çocuk psikiyatrisi gelişimsel pediatri uzmanı gördü hepsi normal ekranı kesin dedi ve şuan kızım 31 aylık masaAllah diyeyim susmuyor biz ne dersek tekrarlıyor göz burun bunların hiçbirini bilmiyordu hepsini tek tek anlata anlata sora sora öğrettim ekran varsa kesmeniz gerekiyor bol bol sohbet edin kitap okuyun belirli bi süreden sonra sizi tekrar ederek kelimeler öğreniyor anne bile demiyordu çocuğum 

(2,195 puan) tarafından

2.5 yaşında nasıldı acaba konuşma durumu

(1,849 puan) tarafından

Şu 1 ay içinde açıldı 

(2,195 puan) tarafından

Benim kızım da 28 aylık kelimesi  var ama cümlesi yok bir an da nasıl açıldı ekstra bişey yaptınız mi

(1,849 puan) tarafından

Ekrani kestim bol bol sohbet ettik ekstra birsey yapmadım 

0 oy
(1,312 puan) tarafından

Benim oğlum 33 aylık olana kadar sadece baba dedi ne yaptıysak konuşmadı şimdi 37 aylık bizim gibi konuşuyo 4 ayda mucizevi bi aydınlanma yaşadı sanki.

0 oy
(26,300 puan) tarafından

Çok küçük daha birde ekrandan elinden geldiği kadar uzak tut canım

0 oy
(2,671 puan) tarafından

benim kızımda Eylül'de 2 yaş olacak oda korkuyor yabancılardan , korkma değil de çekiniyor yaklasmiyor kimseye 

0 oy
(23,097 puan) tarafından

Kızım 2 yaşında. 4 kelimeli cumle kuruyor artik sosyallesmeniz gerek dostum. Bol bol kitap okumalisin. Konuşmalisin onunla.  Ekran varsa ekranı kesmelisin. 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 186 göst.
+1 oy
3 cevap 195 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nisa17 (352 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 136 göst.
24 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Azrasudd (190 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 558 göst.

Kategoriler