0 oy
239 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (1,776 puan) tarafından

Ben kötü bir insan degilim etrafindakiler beni sever. Annem etrafinda sevilen bir insan . 

Ama biz 3 günden sonra aynı evin icinde barınamıyoruz. Annem sürekli sağa sola börek baklava yapayim diye  knedinii yorup yorup sonra bütün kinini nefretini benden kusuyor. 

Annemden uzakta oturuyorum . Yılda toplasan 10-15 gün gelebiliyorum evine. Kadin benimle gecircegi günleri kavga ile doldurmak icin uğrasiyor .

Simdi yine iki gündür hem evde salça yapicam diye kendini paraliyo hem baklava borek yapmaya calisiyo. Ben kendimce ona yardim etmeye calisiyorum ama asla yetmiyor. 

Bile bile lades dedim geldim yine eşim 1 hafta sonra beni burdan alacak diye geri de dönemiyorum evime . Yani kapana sıkışmış gibiyim 

7 Cevaplar

0 oy
önce (14,194 puan) tarafından

Sende bu sefer herşeyine tamam de geç bir daha da uzun zaman gitme bacım 

önce (1,776 puan) tarafından

Şu an onu yapmaya calisiyorum . Dua edin Allah annemin kalbine dinginlik versin

-Reklam-
0 oy
önce (128 puan) tarafından

Annenizi en iyi siz tanıyıp bilirsiniz hep böyle ise bunu kabul edip bilerek gittiğiniz için şikayet etmemeniz gerekiyor ama arada böyle yapıyor ise peki tamam deyip geçeceksiniz

Şoyleki telefonda cok iyiyiz. Sürekli beni özlüyomuş gibi manupule edip benim gelmemi sağlıyor. İki günden sonra kalbinde ne kadar irin nefret varsa bana akıtıyor. 

Ama ne bileyim bi annede evladini senede 10 gün cekebilmeli bence.

Annenizin huyunu suyunu siz biliyorsunuz hep böyle yapıyormuş anladığım kadarıyla siz her seferinde bu duruma kanıyorsunuz öncelikle insanları tanımayı öğrenmek zorundasınız bu yaşta kandırılmamayı bilmek zorundasınız bu huyunuzu düzeltmeniz gerekiyor herkesin annelik davranışı farklıdır kuşaktan kuşağa annelik kriterleri davranışları farklıdır annenizin kuşağı genelde hep aynıdır sizin kuşağınız kendi annelerinizin davranışlarını yersiz ve haksız bularak kabullenmez çogu zamanda haklıdır karekteri oturmuş huyu suyu belli olan bi insan değişmez sizde bunu kabul edip ona göre yol izleyip karar vereceksiniz

Ben zaten huyunu suyunu degistirebilcegimi bilsem her gelmemde bu konu uzerinde tartisirdim. Ama yapmiyorum kabulleniyorum. Analık hakkı darılmasın diye geliyorum . Sizce peki dogru olan senede 10 günde olsa hic gelmemeli mi. Ne yapmam gerekir. 

Eğer annenizin huyu suyu hep böyleyse 1 gün görüşmek yeterli 3 5 10 güne hiç gerek yok

0 oy
önce (19,557 puan) tarafından

Ele iyi kendi ailesine gelince de böyle olan insanları hiç sevemiyorum ele yapacağı iyiliği kendi çoluğu çocuğuna yapsın ilerde el değil evlatlari bakacak 

Kesinlikle . Evlatlarina gelimce kalbini kessen  irin akıcak kadar kötü kalpli ele iyi. 

İşin kötü tarafi telefonda beni getirene kadar manipule edip gelmemi sagliyor. Sonrasi boyle.

7gün nasil gececek diye kara kara dusunuyorum

Bu benim kaynanam gitmiyoruz diye sitem eder gidince de garip davranır annem şükür aylarca dursam hiç sesini çıkarmaz 

Peki mesela annenle kalırken nasıl iyi geciniyosun. Ne yapiyosun. Gercekten bunu merak ediyorum . Ne yapmiyorum neden sevmiyo annem beni. Yani mesela 10 gün annende kaldin diyelim. Nasil gecer gunleriniz ne yapsrsiniz

Annem çalışıyor kendi iş yerimiz var ben sabah kalkar evi toplarım yapılacak bişey varsa yaparım onların gelmesine yakın kahvaltılarını hazırlar veririm genelde ev işlerine destek olurum annemin yükünü hafifletmek için ev dışında çok zaman geciremiyoruz çarşıya pazara çıkarız bazen annem çok gezmeyi sevmez yoruluyor da işlere yardımcı olduğum için annem sürekli minnet duyar gitmem yanasinca ağlamaya başlar alıştık iyice diye ben 1 ay kalıyorum gidince bide 

0 oy
önce (1,604 puan) tarafından

Annen seni içini boşaltabileceği bir kum torbası olarak görüyor. Maalesef ki annen hasta. Terapi görmesi gerekiyor çünkü ele iyi çocuğuna kötü olmak da içeride bir yerde bir travma sebebiyle olabilir.

Psikolog değilim ama bu davranışların normal olmadığını görebiliyorum. Siz de öyle. Hiçbir hatanız yok, belki de anneniz kendi annesinin ona uyguladığı psikolojik şiddeti bilmeden size uyguluyor olabilir. Evlat olduğu zamanlar annesinin yükünü alma sorumluluğunu yüklenmiş olabilir.

Benim kaynanam annesiz büyümüş mesela, üvey anne görmüş. Kendi evlatlarını hakiki manada dinleyip anlamaya çalışan bir yapısı yok. Anne kavramını kullanıp devamlı söz dinletme ve ben size hayatımı verdim mnipülasyonuyla ajitasyon yaparak evlatlarını kendine minnet etmeye zorlama eğilimi var. Çünkü o da öyle gördü.

Annenizin çocukluğunu, hayat hikayesini bir dinleyin.

Ben anne babamın tüm ömrünü dinledim, onlar ne yaşadıysa anlattılar biz de çocukları olarak onlarla empati kurduk. Hakiten efsane zorluklar yaşamışlar, hayatlarının kitabını yazmayı düşünüyorum.

Annemin her hareketinin arkasındaki bilinci çözebildiğimiz ve biz devamlı konuşarak ne oldu sorusunu ciddiyetle sorduğumuz için iletişim açısından elhamdülillah ve maşallah ki genelde sorun yaşamıyoruz.

Annenize anne değil de bir zamanların çocuğu, genç kızı, yeni gelini, yeni anne olmuş toy kadını olarak görün. Kim bilir onu kim bu hale getirdi?

Annemin cocuklugu köy hayati baba dayagi. 22-23 yaşlarindaykende annesi vefat etmiş. Travmaları var cok net. Babamı da sevmiyor. 

Ama şoyle bir seyde var annem ne yapiyosa kendine yapiyosa. Kendine asırı fiziksel yük bindiriyo kimsenin boyle bir beklentisi yok. Kendini bu sekilde sevdirebilcegine inanmiş bunu uygulamaya calisiyor.

Ama ordan alacagi pozitifi enerji icin bizi feda ediyor. Hani bi seyi severek yaparsin sonucunda mutlu olursun değdi dersin. 

Annemde oyle bi sey yok. Mesela yarinki piknik icin güya hazirlik yapiyo sabahtan beri. En basindan beri yapmaya calistigi seylerin gereksiz oldugunu anlatmaya calisiyorum dinlemiyor. Günün sonunda güya bizim mutlulugumuz icin yaptigi seylerin üstüne yudumunda kursaginda kalsin gibi cumlelerle bogazinda birakiyo. 

Hasta oldugu cok net . Doktora gitmeye asla ikna olmaz. Keske bi cozumü olsa

0 oy
önce (4,191 puan) tarafından

Bunun çözümü yok maalesef. Bir yaşa gelmiş değiştiremezsin. Annen sizi sahibi olarak görüyor. Her şeyi derim yaparım ederim ama onlar bana karşılık vermesin ben diyorsam kabul etsin çünkü en mükemmel en kutsal anne benim kafasında. Görüşmeyi en minimumda tutacaksın 3 günden fazla kalmayacaksın. He tamam diyip geçiştireceksin. Gelmeni istediğinde bahane bulacaksın çocuk durmuyor düzeni bozuluyor ben de sen de çocuk da rahat edemiyoruz. Sen bize gel falan filan. 

0 oy
önce (23,371 puan) tarafından

La havle çek bol bol ☺️☺️☺️

0 oy
önce (777 puan) tarafından

Sen de el gibi davran sana da yaranmaya çalışsın

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 530 göst.
0 oy
8 cevap 326 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,243 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 392 göst.
14 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mesutun hatunu (322 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 637 göst.
16 Ekim 2022 Diğer kategorisinde siyaholta (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,774 soru

24,063,668 cevap

330,263 kullanıcı

...