+1 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (172 puan) tarafından

Kızlar selam cümleten hepsiniz iyisiniz inşallah 🥰♥️ uzun zamandır antidepresan alıyorum anksiyete ve panik atağım var bir süre önce ilaca rağmen geçmiyordu sıkıntılarım Dr'a söyledim ilaca ekleme yaptı.

İkiye çıkınca aşırı rahatladım yaani insanın iç huzurunun olması sakin kalmak falan nasıl bir şey unutmuştum resmen iyiydim.

Ama son birkaç haftadır maalesef fazla atak geliyor yaani sıkıntı stres herhangi olumsuz bir şey olmasa bile durduk yerde panik atağım tutuyor geçene kadar ölüyorum sanıyorum ama çok kötü gerçekten. 

Böyle anlarda ne yapıyorsunuz. Yardım pliizz 

5 Cevaplar

+1 oy
(8,701 puan) tarafından

Peki vücutta kasılma vs yasadınızmı 

(172 puan) tarafından

Hayır öyle bir şey olmadı ama elim ayağım titriyor çeneme kadar için titriyor resmen derin derin nefesler alıyorum istemsiz kesik kesik göğsüme bir öküz oturuyor sanki hiç ama hiç bir şey yapamıyorum 

(8,701 puan) tarafından

Panik atak geldiğinde mi böyle oluyor 

(172 puan) tarafından

Evet canım.

-Reklam-
0 oy
(28,219 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah ☺️

(172 puan) tarafından

Amiinn çok çok teşekkür ederim canım ♥️ 

0 oy
(3,797 puan) tarafından

Panik atakmı bilmiyorum. Ama ben bekarken babamın sürekli içip içip evde kavga çıkarması, bazen şiddet göstermesi bende ani çarpıntı yapmışdı. Babam hiç yanımda yokkende kalp çarpıntım falan oluyordu. Evlendikden bi süre sonra o geçti. Ama ne zaman fazla stres yapsam oluyor. Bide hamilelikte çok oldu. 

Yani eğer seni üzen, seni strese sokan kişi, kişiler, düşünceler, olaylar varsa bide bunlardan uzaklaşmayı dene. 

(3,797 puan) tarafından

Bide magnezium var ya canım. Magnezium biskoglukonat. Yatmazdan 2saat önce içmek çok iyi geliyor. Kalp, kas, uyku düzeni. Yani vücudumuz kafamız rahat oluyor. Böyle olunca ruhumuzda rahat oluyor kendimizi iyi giss ediyoruz. Herhangi bi sakinleştirici ilac değil sonucta. Vitamin ve mineral komplexi. Vucudumuzun en çok ihtiyacı olan minerallar. 

(172 puan) tarafından

Eevt zaten İlk baş sebebi stres sıkıntıdır. Normalde benim ev boks ringi gibidir hani abartısız söylüyorum sakin huzurlu bir gün yok ama ben alıştım kendimce başa çıkma yollarını buldum yada bulduğumu sandım bilmiyorum. Ama sebebsiz yere olması gerçekten nefesimi kesiyor artık 

(172 puan) tarafından

Yaa acaba kendimiz mi aldınız magnezyumu Dr tavsiyesi mi istersem kendim alabilir miyim acaba

(3,797 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eczaneye sor canım bilmiyorum. 

Bak öğlen telefonda babamın içib konuşmalarını duydum. Abimin nişanını bozacak nerdeyse. Hamileyim bide. Çarpıntım oldu kavga ettik babamla. Engeli bastım. Kaç saat oldu. Hatta misafir bile gittim komşuya kafam dağılır diye. Dayanamadım geldim duş aldım hiç rahatlayamıyorum. Magneziumu içib uyuycam hemen.  Vucudda magnezium eksikliği çok fazla  varsa 2-3 hafta sonra da etki göstere biliyor. Geçenlerde okudum. İnsanların faiz 80i magnezium eksikliğiyle yaşıyor. Sonra diyorki daha doğrusu yaşamaya çalışıyor. 

Stres kabizlik da yapa baliyor. Magnezium sindirim sistemine iyi geliyor. Alırken magnezium istiyorum. Ama şu şu sorunlarım var de. Çünki magnexiunun çok fazla çeşidi var. Bazısı kabızlık için kullanılırken, bazısı ishal için kullanılıyor. Saç dökülmesi, tırnak kırılması, solukluk. Vücudumuzun neye ihtiyacı varsa bulub yerine koymalıyız. Tüm belirtiler stresli ortamda yaşayan bir bireyde de oluyor. Belki sana iyi gelir☺️ bana iyi geldi çünki. 

(172 puan) tarafından

Kıyamam canım çok üzüldüm senin için Allah ferah bir kapı açsın size inşallah sana da şifa etsin yarasın magnezyumun. Soracağım mutlaka canım çok teşekkür ederim 🙏 ❤️ 

0 oy
(1,395 puan) tarafından

Çocukluğumdan beri bende panik atak var ilaç su bu bence bana göre etki etmiyor tabi her insanın duygu düşüncesi farklı  .bu bir piskolojik rahatsızlık ben üstüne giderek başardım sayılır korkularımn o an olacallarin üstüne gittim öyle öyle şuan iyiyim şükür  

(172 puan) tarafından

Ben yapamıyorum eski takıntılarıma bakınca anlıyorum ki bende de uzun yıllardır var bu şeyler çünkü hatırlıyorum daha 15 16 yaşımdayken gece rüyamda annem yada babamı görünce mutlaka kalkar annemlerin odasının karşısında ki ışığı açar bir müddet beklerdim nefes aldıklarından emin olduktan sonra gider yatmaya çalışırdım. Ama evlendikten sonra böyle bir şey mümkün olmayacağı için eşime bişey diyemezdim utanirdim ama sabaha kadar uyumaz beklerdim ki annemin babamın sesini duyayım. Annemi yada kardeşlerimi aradığımda telefonlari açılmazsa herkesi ararım abartmıyorum kardeşlerim dayım teyzelerim yengelerime kadar arardım ben ulaşamıyorum siz konustunuz mu bugün diye bu çeşit takintilarim korkularim çok fazla var beni aşırı yıprattı elimde değil asla

Bazen korkularımın üzerine gideyim diyorum senin gibi ne olacaksa olsun yeter artık çok yoruldum diye ama inan yapamıyorum göğsüm sıkışmaya başlıyor aşamiyorum bunları 

(1,395 puan) tarafından

Yok zaten şuan istesende bu durumda yapamazsın . ALLAH uzun Sağlıklı hayırlı ömür nasip etsin annen babana ,ben babamı kaybettikten sonra yaşım 18 büyüdüğümü anladım ve aslında en çok neyden korkuyor tedirgin olup kafama takiyorsam fark ettimki o başıma geliyor .

Bu sadece ölümlü alakalı bir durum değil 

Bende geceleri annem babamın nefesini kontrol ederdim .

Kendi basima üstüne giderek hallettim evet ama gectimi hayır halen korkularım var ,ama piskolojik destek ise yaramaz ilaç su bu en azindan benim bunyeme yaramadı diyeyim .insan kendi bedenini beynini daha iyi tanıdığı için herşeyin üstüne gitmek zorunda kalıyorsun yani bunu başarmak zorunda kalıyorsun.

İnşallah sende başarırsın 

(172 puan) tarafından

Bende babamı on yıl önce kaybettim maalesef ikisininde mekanı cennet olsun kuzum.

Tabii ki murphy'nin kitabını okudun mu bilmiyorum ama orda konu tamamen düşüncelerimiz.

Düşüncelerimiz ile hayatımıza nasıl yön vereceğimizi anlatıyor ve bu konu benim düşündüğümden de derin.

O kitabı okuduktan sonra anksiyetem biraz daha azdı :))) çünkü düşüncelerime hükmedemiyorum.

Bilirsin bişeyi ne kadar yapmıcam düşünmücem dedikçe aksi olur. Yaani bende öyle maalesef..

İlaçlar şuan bende iyi kuzum Allah şifa etsin. İçmediğimde hemen anlaşılıyor, çevremdekiler terör estirdiğimi söylüyor ama elimde olmuyor maalesef..

(1,395 puan) tarafından

Adına sevindim canım ilaçlar ise yaramış olmasına . yok okumadım hiç o kitabı 

Ama işte dediğin gibi herşey beyinde bitiyor orda başlayıp orda bitiyor sevdiklerini kaybetme korkusu herşey ama bir gün bunları yaşayacağımızı biliyoruz . ama ilaç iyi geldiyse sana devam et bencede

(172 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım elimden geldiğince aksatmamaya çalışıyorum 🙏☺️

0 oy
(69 puan) tarafından

Geçmiş olsun kuzum benim kızımdada var anksiyete kesinlikle nefes egzersizi tavsiye ederim o an geldiğinde nefes egzersizi yap sayı say kafanda  biraz rahatla ve yürüyüşe çık müzik dinle rahatlarsın basit gibi görünür ama işe yarar

(172 puan) tarafından

İnanın hepsini deniyorum aklımın bir oyunu olduğunun farkındayım lakin baş edemiyorum asla. Ben normalde iğne oyası yaparım elişleri ile de meşgulüm ama yok 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 196 göst.
10 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 178 göst.
9 Mart 2025 Diğer kategorisinde Elfu (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Busra34 (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 319 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sevdaa 21 (1,070 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,503 soru

24,155,691 cevap