+1 oy
640 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (76 puan) tarafından

Allah aşkına yargilayan bsy yazmasin yargilayaninda başı gelsin şuan o kadar doluyum öfkeliyim ki anlatamam. Kimseye anlatamiyorm o yusden yazıyorum buraya. Umarım benm gibiler vardır ve içimi rahatlatirsinz yazdıklarınızla. Oglum 3.5 yasinda ve 5 aydir oğlumu taniyamiyorum öfkeli sinirli saldırgan birine dönüştü birden. Vurup duruyor kötü sözler söylüyor. Bagirmalar cagirmalar anı sinir krizleri. Eve gelmek istemiyor afedersnz I T gibi sabahtan akşama kadar disardayiz ne yemek yer doğru düzgün ne uyur ne yerinde durur yemin ederim salonda koltukta uzanıp 5 dakika televizyon izlemek çay içmek benim içim imkansiz olmuş. Cok uykum var dinlenmek istiyorum. Bıktım yemin ederim çok yoruldum çok tükendim. Biri arıyor konuştuğumu görüyor bilerek ağlama krizi başlıyor kapatır kapatmaz susuyor. Napicam ben böyle tek benm oğlum mu böyle acaba ağlayarak yaziyorum suan bende kriz gecitd8m artık poposuna vurarak aglayarak uyuttum şuan elimde olmadan ya bende insanım şimdi de vicdan azabı çekiyorum ama kizlar vallahi bende yoruluyorum napcam bennn:((((

21 Cevaplar

+9 oy
(2,221 puan) tarafından

Bence bu konularda kimse yargılamamalı, linç etmemeli. Evet her ne kadar çocuğumuz olsa da bizde insanız sonuçta bazen sabrımız taşabilir çok normal. 

Senin şu anki ruh halini anlayabiliyorum. En küçük kardeşim daha beterdi. Annemin bazen sinirden ağladığını hatırlarım. 

Yaşıtlarıyla oyun aktiviteleri oluyor. Arada oralara goturebilirsiniz. Yani neler yapılabilir pek bilgim yok ama bı doktor desteği de alabilirsiniz.

-Reklam-
+6 oy
(11,157 puan) tarafından

Yargilayanin başına gelsin dediğin yerde koptu bende sartel bacım. Demekki zamanında birilerini kınadın da başına geldi. 

Benim de 3 ve 5 yaşlarında iki oğlum var aşırı derecede yaramazlar huysuzlar. Umarım sizin geçici bir durumdur 

+5 oy
(5,154 puan) tarafından

Bu ara bi değişiklik oldu mu? Hırçın yaramaz çocuklarla arkadaşlık kurması, youtube izlemeye başlaması, kardeşin doğması, sizin elinizde olmayan sebeplerden artık daha az ilgilenmeniz veya başka sebeplerden dolayı bunalıp daha sinirli bi insan olmanız? Bunlardan biri var mı?

+3 oy
(4,647 puan) tarafından

Pedagog okulu var canım youtubeda ısrarla onu izlemeni tavsiye ediyorum.  Ben uygulamaya başladığımdan beri çok şey değişti oğlumda ve kendimde.  Her şey güzelce anlatılıyor Adem Güneş anlatıyor.  Öfkeliyken ne yapılmalı,  nasıl davranılmalı  nasıl davranılmamalı.  Bunun gibi bir çok içerik var . Ama en önemlisi orda diyor ki öfke öfkenin mayasıdır.  Yani çocuk öfkeliyken sende ona aynı şekilde davranırsan öfke öfkeyi besler . O anda sadece çocuğunuza temas edin ona sarılın diyor . Ordan dinlesen ve uygulasan faydasını görürsün inşallah canım.  Ona anlat vurmaması gerektiğini ama nasıl davranması gerektiğini de söyle aynı zamanda.  Örneklerle açıkla. 

(4,243 puan) tarafından

Benim oğlum 13 aylık ama ben de bakayım youtubeden ❤️

(4,647 puan) tarafından

Bakabilirsin canım bahsediyor orda 

+2 oy
(41 puan) tarafından

Benim oğlumda 3 buçuk yaşında aynı senin oğlun gibi benimki gündüz bile uyumuyo bize vuruyor çağırıyor saat gece 11 oluyo uyumak istemiyor ymeek yemiyor yaşıtlarına göre çok zayıf kalmış doktor Mama yazdı 48 tane içmek istemiyor bende bütün gün peşindeyim bir yudum icsin diye bende senin gibiyim herhlde yapacak birşey yok 

(76 puan) tarafından

Sabrım kalmadı artık nasıl davranacağımı bilemiyorum kontrol edemiyorum onu yemin ediyorum 5 ayda psikolojim bozulmuş inanabiliyor musun

(41 puan) tarafından

İnanırım bende öyleyim bide ben kaynanamla oturuyorm bagirdigimda gelip hemen aliyo o yüzden çok simarmis

+2 oy
(2,866 puan) tarafından

Kardeşi var mı? 

+2 oy
(904 puan) tarafından

Allah eksikliklerini gostermesin 30 yasindayim iki oğlum var tansiyonum 8 e düşüyor . Söyleyeceklerim bu kadar

+1 oy
(6,175 puan) tarafından

Ne oldu da birden böyle oldu? Önce bunu bulmak gerekir

(76 puan) tarafından

Çocuk doktoruna götürdüm pedagog'a yönlendirdi 3-4 yaş sendromu dediler Gel gelelim ben kafayı yiyeceğim gerçekten baş edemiyorum

+1 oy
(4,006 puan) tarafından

Yok tek senınkı oyle degıl valla telefon elime alamıyorum sabır edeceksin herkesin cocugu Bı donem böyle agrsıf surece oluyor ,bnmkı suyla cok oynar yapma etme anlamıyorlar dışarı canı ısteyınce cıkarız gece 

Uyumaz 5 yasına girecek ama zor hersryıyle evlat zooor

+1 oy
(4,642 puan) tarafından

İnsanız yoruluyoruz tahammülümüz kalmıyor. 

Ama neden böyle oldu acaba oğlun, çocuk bu her şey beklenir ama bu kadar öfkeli olması normal mi?

2 yaşındaki kızım da beni telefonda konuşturmaz, inadı bazen çıldırtıyor. 

Pedagoga götürsen sonrasında da kreş veya oyun grubu falan

+1 oy
(23,548 puan) tarafından

Bir anda böyle olmasının bir tetikleyen sebebi olmalı bence onu bulmak lazım bu kadar çaresiz kalsam bir pedegog desteğine başvururdum bir yol gösterir illaki 

+1 oy
(2,095 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım 4 yaş sendromuna giriş yapmışsınız bizde buna benzer şeyler yaşadık inadın inat tuttun mu tutuyo şimdi bide WC alışma sürecinde cok güzel soyluyodu gece bile kalkıyordu nazar mı değdi ne oldu anlamadım birden soylemeyi bıraktı üstüne yapmaya başladı inadından soylemiyo canı isterse söyluyo bende onun krizlerindeyim 🤦🏻‍♀️

+1 oy
(694 puan) tarafından

Benim oğlumda şuanda 3.5 yaşında 3 yaşına girmeden önce aynı böyle olmuştu içinden bildiğin canavar çıktı böyle bağıran vuran ağlayan bişey olmuştu ama dayanılacak gibi değildi bi ara tvden youtube videoları çok izlemişti onları izlemeyi bırakınca öyle hırçınlaştı ama ben Bi daha açmadım yavaş yavaş toparladı şükürler olsun sende acaba video izlettin kestin mi 

+1 oy
(24,113 puan) tarafından

Zaten kim neden yargılasınki anlayışlı olunması gereken bir konu 

+1 oy
(371 puan) tarafından

Canım 3'5 yaş sendromu hemen hemen her çocukta var 

Biz atlattık şükür şuan 5 bitti 6 ya girecek 

Canım öyle olduğu zamanlarda bırak işi gücü 

Dikkatini baska yöne çek 

Ve temas kurmaya çalış 

Sarıl sev öp 

Size vurmasına da gelince 

Benim ki de bana vuruyordu 

Bana vurmaması gerektiğini anlattım tabi faydasını göremedim ısırıyordu ittiriyordu saç çekiyordu 

Rehabilitasyona gidiyordu

Anaokuluna gidiyordu 

Rehber öğretmeni ile görüştüm dedim ki böyle geldi ve okula gozlemledi 

Ve dedi ki bana abla psikologa götür 

Götürdüm 

Psikiyatriye götür dedi belki sakinlestirici ilaç verir dedi benim ilgi alanım değil dedi.

Neyse Götürdüm psikiyatriye ve ilaç verdi bize

Arada ver dedi.

Arada veriyorum.

Öğretmenleri ile sürekli istişare icindeyim 

Ne zaman oglumla ders yapsalar okulda rehabilitasyonda hep soruyorum çocuğun durumunu.

Ve diyorlar ki abla çocuğa ilaca devam et.

Hem grup Hem bireysel dersleri oluyor.

İnşallah bu yıl 1 e başlayacak 

Epilepsi otizimi var 

Zeka geriligi 

Bilissel gelişim bozukluğu var 

Konuşma terapisti alıyor 

Burda hiç kimse seni yargılamaz ki.

3'5 yaş sendromudur o.

Biraz sabırlı olun.

Çünkü geçiyor 

Yaşı cok küçük.

İstersen pedogoga sorabilirsin.

Yine de sen bilirsin.

Kusura bakmayın uzun oldu biraz ama 

Yaşadıklarımız bundan ibaret.

+1 oy
(2,601 puan) tarafından

Yeminle benm.kizimda şuan öyle ben ikinci bebeğe bağladım kesin kardeşi oldu ondan değişti diye 6 aydır asla beni takmaz bana bağırır vurur hep inadima gider sinirden başım agriri dişlerim agriri sikmaktan 

Seni çok iyi anlıyorum şuan bebek ayağımda saliyorum ben yazayotum kızım TV son ses açıp bağırıyor 

+1 oy
(35 puan) tarafından

Bence sendromu 

Benimkide öyleydi gerçi hayla öyle ama eskisi kadar değil doğum günümüze 10 gün kaldı gün yaklaştıkça biraz daha sak inliyor gibi ama hala çıldırmaları sinir krizleri mevcut uyumama vs

+1 oy
(818 puan) tarafından

Ah canım hep öyleyiz benim ki kiz versiyonu sadece gün içinde yapma etme dur otur demekten gına geliyor bazen ister istemez de popisin vuruyoruz biraz olsun korksunlar diye ama kötülüklerinden değil bazen beni yargılıyorlar ama benim ki koltuktan çok atlıyor evin içinde takla atmalar bir yere tırmanmaya ki düşse benim vurduğunda daha çok canı yanacak Allah korusun kirilcak bir yerleri ve desteksiz büyütüyorsunuz helede daha bir zor çok seviyoruz killarina zarar gelsin istemiyoruz ama dediğim gibi bazen bunalıyorum ve bazen de üyeliklerine vuruyoruz ister istemez 

+1 oy
(3,728 puan) tarafından

Bazen çok zorluyorlar evet. Günlerce telefonla konuşamaz oluyorum. Evde oyun alanı yaratmaya çalış. Oyalanacak birşeyler yeni oyuncaklar. Ben son zamanlar baya zorlanıyorum. Sokağa çıkmak istiyor. Sokakda da uslu gezmez. İlerlemiş hamilelikle eğil kalk kucağa al yere indir eline aldığını ağzına götürmesin diye koş. Şu an bahçeye salıncak kaydırak futbol sahası falan alsam nasıl olur diye düşünüyorum. Kendisi yalnız oynayamaz 14 aylık. Bende ya sokakta koştur ya bahçede  düşmesin diye ne fark eder diyorum. 

(3,728 puan) tarafından

Duvar kağıdını yırtmış. Havalar sıcak diye bezini açmıştım. Gitmiş yere işemiş. Amcasının yeni gömleğiyle çişini silmiş, kanepenin arkasına bastırmış. Kaç gün evde gömlek aradık🫣🫣

+1 oy
(7,003 puan) tarafından

Tek cocukmj acaba bununda etkisi olabilir cnm sana yapışıklıgi bütün ilgiyi üzerine çekmek istiyor kızımda o şekil evde tek olunca nefes aldırmaz ama başka çocuklar olunca yanıma gelmez 

İlgili sorular

+3 oy
16 cevap 492 göst.
29 Mart 2025 Diğer kategorisinde Kubrabas (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 551 göst.
16 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde EymenikonunAnnesi (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,305 göst.
23 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde OgretmenAnnee (1,686 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 418 göst.
9 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Miss dilek (762 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,502 soru

24,086,701 cevap

331,536 kullanıcı

...