+1 oy
141 göst.
önce Diğer kategorisinde (943 puan) tarafından

Merhaba kizlar kizim 6ay 5gunluk biz tadimlari yaptik.Yumurta tadimive pekmez tadimi yapmak istiyorum.Havalar cok sicak yumurta sarisi versem yan etkisi olmasindan korkuyorum vere bilirmiyim.Bide dut pekmezi ne zamandan vere bilirim

5 Cevaplar

+1 oy
önce (4,390 puan) tarafından

yumurta sarısını çay kaşığı ile az az vererek 1 haftada tam sarı edecek gibi ayarla. hiçbir zararı olmaz, eğer alerjisi yoksa. sonra beyazını da verirsin

ama pekmez yerine öz versen daha iyi bi se hava sıcak pekmezle pişer çocuk iyice

asla bulamaç yapıp verme. 

genelde pekmezle yumurtayı karıştırıp verirler, çok iğrenç bir şey ya, hiç bulamaç yapma her şeyin tadını alsın çocuk 

evet evet alerji varsa kesersin zaten, hemen belli eder kendini 

önce (943 puan) tarafından

Tamam tesekur ederim

önce (6,069 puan) tarafından

Ay öyleleri var çok tuhaf. Bana sormuştu komşum yumurtayı nasıl veriyorsun diye. Sade pişirip veriyorum dedim. Yiyor mu demişti. Çünkü kendisi herşeyi karıştırıp veriyor. O şekilde olmaz ki ama tek tek gıdaların tadını bilmesi lazım

Yuta bilirmi diye dusundum amma dogru tadini almadi karistirirsam alamaz.

maksimum labne ile verdim ben, bulamaç hiç doğru gelmiyor. düşünsene sen yer misin öyle bir şeyi?

-Reklam-
0 oy
önce (3,022 puan) tarafından

Ben de diğer kızım da yumurta sarısı Labne ve üzüm pekmezi karıştırıyordum kahvaltılarda sevip yiyorum ama dediğin gibi şu an hava sıcak oğlum da 5 aylık ama daha ben de 1-2 ay sonra başlarım Sen de her gün olmasa da iki üç günde bir ver Bence yumurta sağlıklı

Yumurtanin sarisi yalniz yeyemez muzla katsam olurmu peki

önce (3,022 puan) tarafından

Muzla bilemiyorum ama güzel olur mu ben labne ile veriyordum hep

Yalniz yiye bilirse oyle veririm olmasa labneyle katarim

0 oy
önce (394 puan) tarafından

6 ay 1 haftalık.pekmez veriyorum çok azıcık ama.hatta bu sabah yarım ceviz muz pekmez karıştırıp verdim.öğünn olarak.kuzu kıyma kızı etine de başladık.doktor takibinde.

Bende yumurta 3gun vereyim sonra pekmeze geceyim istiyorum 3gunde onu veririm.

önce (394 puan) tarafından

3 gün kuralı ile zeytin yağı ile karıştırıp ver canım.lezzetli olur.

Tamam tesekur ederim oyle yaparim

0 oy
önce (3,106 puan) tarafından

Valla herkes minnak minnak vermiş ben oğluma 1 kasik irmik ile suyu karıştırıyorum içine yarım muz 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne çay kaşığı ucu ile pekmez 1 veya 2 adet bebe bisküvisi bunları karıştırıp her sabah veriyorum muzbazen avakakoda ile değişiyor  1 kase veriyprum😂

Oglumda alerji vardi 1yasina kadar vermedim.Simdide havalar cok sicak o yuzden endise endiyorum

0 oy
önce (791 puan) tarafından

İlk çeyrek ver baktın bir şey olmadı yarım en son bütün sarısı i verebilirsin ben oyke yaptım şükür sıkıntı yasamadik

Tamam tesekur ederim havalar cok sicak ya o yuzden endise ettim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 90 göst.
30 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Civcivim (1,107 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 129 göst.
+1 oy
7 cevap 1,194 göst.
17 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler