+3 oy
327 göst.
Diğer kategorisinde (2,233 puan) tarafından

Dedemden kalan evi yıkıp arsayı müteahhite vermişlerdi. 3 dayım 1 teyzem var. Erkeklere birer dublex kızlara da 2+1 daireyi yarı yarıya pay etmişlerdi. Yani haksızlık diz boyuydu. Normalde notere imza için 1 kere gidilir ama bu müteahhit 5-10 kere imzaya çağırıyordu. 2 senedir bina başlamamıştı. İçimde hep bir kötü his vardı dolandırılacaklar diye. Tam da öyle oldu. Bu dolandirici müteahhit resmen sağ gösterip soldan vurmaya çalışmış. Araziyi taşerona satmaya çalışmış. Kuzenimin arkadaşı bunlar dolandırıcı deyince gözler açıldı. 

Yani kısacası yüce Rabbim bile razı olmadı bu haksizliga. Şimdi herşey feshedildi ve herşeye yeniden başlanacak. Annem dublex yerine 5 kardeşe de birer daire verilsin diye şart koşmuş. 

Benim anlamadığım dayilarimin hepsi hacı, namazlı insanlar. Allah korkusu olan hak yemekten korkar. Ama onlar öyle yapmadı. Dünya malı için gözlerini karartıp hak yediler. Kısacası diğer dünyalarını bitirdiler ne kadar namaz kılsalar da. 

Erkek oldukları için kendilerine malın fazlasını layık gördüler ama Allah'ın terazisini hesaba hiç katmadilar. 

Demem o ki;

Kendini büyük gormeyeceksin çünkü senden büyük Allah var.

6 Cevaplar

+2 oy
(6,276 puan) tarafından

Canım böyle diyorsun ama İslam'da nasıl pay edilir bilmediğin çok belli. Erkeklere daha fazla düşüyor. Tabi bu çok detaya da binebilecek bir mesele. Arsayı kim aldı sadece dede mi yoksa oğullar kızlar da çalıştı mi çalışmadı mi pay ederken bunlar önemli bilenlere danışmak lazım 

(6,276 puan) tarafından

Yazdıktan sonra düşündüm de belki de haksızlık vardı o yüzden nasip olmadı dediğin gibi

(363 puan) tarafından

islamla yonetilmiyor ama kiz erkek ayrimi mirasta esit. benim annemlerde 8 kiz 2 erkek. dedem’ bes katli binayi  iki gelininin babalarina satis gostermis ardindan onlarda damatlara vermis . sirf sekiz kizdaan mal

kacirmak icin dunurune satti gizukmus ardindan ogullarina vermis. dedemde ananemlde yatalak oldular altli ustlu gelinler inemem dedi oglanlar ugrasamam dedi annemler 6 kisi hergun donusumlu gittiler kaldilar bakdilar okadar haksizliga ramen. dedemin yalovada 40 donum arsa 3 katli ev iki katli ev vardi teee 2019 yilinda 1750 satiliodu. satmadi dedem . iki dayi ilgilendi gecen sene guya 2 milyona sattilar orayi 6 yilda 250 bin tl degerlenmis guya inanirsan tabi. neyse 2 milyonu on kardese bol ne cikar kelle basi 200 bin duser. dayilar annemlere yani kizlara 20 bin tl yi lutfettiler gecen sene 2024 yilinin 20 bin tlsi. diger dayimda 20 bin cok 10 ar verelim yeter diye kendince fikir sunmus sagolsun . evlerin bayi hic zaten ortalikta yok. sadece yalovanin mirasi bolusuyorlar. evlerden  kizlarin haberi yok zannediyorlar.dayilar.

neyse 8 kiz bir oldular haksizlik bu falan dediler . allah razi olsun 60 ar bin berdi dayilar kizlara. 200 bin alacakken 60 bin aldi kizlar.

bu arada 40 donum arsanin 2 milyon etmeyecegini herkes biliyir. hem kalani elden alip cebe indirdiler dayilar hemde 2 milyona sattik deyip o 2 milyonu da hakkiyla pay etmediler . gerekce olarak kiza bir erkege iki olur islamda dediler.   bu sekilde yaptiklarindan bile 60 bin kiza bir erkege iki seklinde pay olmuo. aha ezan okunuo suan annemler kotu olmamak icin haklarini helal ettiler. ama sahsen ben ahanda ezan okunuo dayilarima hakkimi helal etmiyirum. anneme gelecek pay sonucta annemde bana gelecek olan yatirimlik birseyi etkiledi. gercekten  hakkaniyetle gercek almasi gereken payi annem alsaydi belki bir yada iki daire annemden bana kalacakdi. 60 bin verdiler dayilar dilenci gibi . oda cafcur oldu gtti. o yuzden hakkimi helal etmiyorum dayilarima. dedemla ananeme zaten hic helal degil. 5 daireyi sen hirsizgibi kizlarindan kacirdin yine muhtac kaldi kizlarina. benim annemin ayagi kirildida kirik ayakla topallarayak gtti annesine bakdi.  okadar haksizliga ramen

(2,233 puan) tarafından

Kardeşler daha çocukken dedem arsayı alıp 4 katlı bina dikmiş oraya. Yani kimsenin bı parası yok orada. Ayrıca biz binaya taşınmadan önce babam çok para verdi. Cam, parke, badana vs vs yaptırdı hep. Daireyi adam etti yani. 7 sene kaldıktan sonra taşındık.

Kendileri oturdukları evlere para harcadılar ama içinde de oturdular. Sırf kız diye yarım pay verdiler. Ayrıca biz Medeni kanunla yönetiliyoruz. Erkeğe düşen 5 ise, kıza da düşen 5tir kanunda. Ne eksik ne fazla.

-Reklam-
0 oy
(24,938 puan) tarafından

Evet bu hacı hocalar gerçekten dünya malı olunca adaletli davranmıyolar sonra bunların yüzünden islama düşmanlar çoğalıyor bunun hesabını veremezler öbür dünyada 

(2,233 puan) tarafından

İslami kullanıp her türlü naneyi yiyene düşman olunmalı. Bu işte İslam'ın bı suçu yok ki 🤷🏻‍♀️

0 oy
(5,754 puan) tarafından

Sen ne diyorsun bacım benim dayım Diyanet'in hatırı sayılır el öptüren imamlarından ama bizdeki miras bölme hikayelerini duysan :)) Öyle namazla, kartvizitli imam olmakla olsaydı Müslümanlık...

0 oy
(493 puan) tarafından

Herkes için hayırlısı olsun canım 

0 oy
(2,233 puan) tarafından

Güncelleme yapıyorum.

Meğer en büyük dayımın yapılan bütün planlardan bilgisi varmış. Muteahhitle baya bı samimiymiş. Yengemde muteahhitin karısıyla samimiymiş. Yani 65 yaşındaki insanların yaptığına bakın. Dünya malı için kardeş dolandırmaya, kardeşlik bağı koparmaya değer miydi sanki.

0 oy
(404 puan) tarafından

Canım anneni uyar hiç bir yere imza atmasın hukuken ne düşüyorsa onu alsın. Erkeklere 1 er tane dublex kızlara neden 2+1'in yarısı mesela? İyice açgözlü olmuş bu insanlar 

(2,233 puan) tarafından

Kendilerince cinsiyet üstünlüğü yapıyorlar işte. Muhasebeci arsaya peşkeş çekecekler hemen kurtarın demeseydi müteahhit araziyi taşerona satacakmis. Yani kıl payı kurtardılar. Şimdi annem şart koşmuş herkese birer daire diye 

(404 puan) tarafından

O şartı da silsin. Kaç tane daire çıkıyorsa hepsi eşit dağıtılsın. Yoksa bu adamlar gene bir şekilde kendilerine fazladan mal alacak . Ay helal malmis ve Allah'ın sevdiği kuluymuş ki son anda fark edilmiş Allah beterinden saklasın inşallah 

(2,233 puan) tarafından

O müteahhitlerle iş bitti zaten feshedildi herşey. Bundan sonra başka müteahhit bulunup iş yapılacak. Sadece annem teyzem ve kuzenlerim takip edecek. 

Allah kul hakkı yemekten sakınsın herkesi.🤲🏻

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 525 göst.
0 oy
7 cevap 340 göst.
10 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Seymaokrali (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 190 göst.
10 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Seymaokrali (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,129 soru