+1 oy
577 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (86 puan) tarafından
önce tarafından kapalı

Oglum 5 bucuk yasında kızlar  gece tuvalate alıstıramıyorum bişi içirmesemde su içip yatıyor gece kaldıramıyorumda kafayı yicem artık bu durumu nasıl asacagımı bilmiyorum basaran arkadaslarım neler yaptınız nasıl yaptınız 

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

12 Cevaplar

+1 oy
önce (11,921 puan) tarafından

Bez mi bağlıyorsunuz

önce (86 puan) tarafından

Yok baglamıyorum şimdi ama gündüze alıstırdıgımda 2 yasında gecesine bas edememiştim baglamıatım geceleri

önce (174 puan) tarafından

gece altinami yapio

ben ikisinide gece kaldirmadim  illaki ci varmi diye uykularini bölmedim. yatmaya yakin su vermedim sadece su bitti dedim.  kizm altina ediodu ara ara bir iki ay surdu. sonra kalkip beni cagiriodu. oglum masallh hece birkac kez aktina yapti. kalkip yanima gelio 3 yasinda suan . cisim geldi diye cagiriyor beni

Hava sıcak oldugu için cok içiyolar birde kızım var 3 yasında 2 saat anca oluyor ikiside sel etmiş resmen cok yorucu yıpratıcı bişi alıstıramamak

Allah allah bez olmadğı halde hala altına yapıyor olmaları ilginç ya. Gece kaldırsan aslında alışırlar. Daha da olmadı dr.a götürün

+1

ustlerini baslarini degisirken biraz ayilsinlar hani iykumuz bolundu diye idrak etsinler altimiza ettik uykumuz bolundu diye rahatlari kacsin yani. sessizce ist degisip hemen yatirma ozaman uyku sersemi hatirlamazlar bile. alt islatmanin rahatsiz edici olmamasi gereken bisey oldugunu farketmeleri gerek

Aynen öyle Mesela benim kızım gece altına kaçırdığında bazen Fark etmiyordu bazen uyanıp ağlıyordu kendisi rahatsız oluyordu öyle öyle bıraktı altına yapmayı

-Reklam-
+1 oy
önce (4,199 puan) tarafından

Niye kaldırıyorsun gece, altına mı kaçırıyor?

Geceyi birak 2 saat oluyor uyuyalı yapıp yapmıstı sel etmiş heryeri  ;((

önce (4,199 puan) tarafından

Canım hastaneye götür. Bu senin halledebileceğin bir şey değil. Ben bak kazık kadar kızdım ortaokula gidiyordum ara ara gece altıma kaçırırım. Rüyamda çişim gelirdi tuvalete gittiğimi görürdüm. O sırada altıma yapmış olurdum çok iyi hatırlıyorum. Bence psikolojik oluyor bu gibi şeyler . Pedagoga gidin bir.

0 oy
önce (3,328 puan) tarafından

Maalesef bazı çocuklarda bu durum var. Yeğenimde de aynı durum var. Annesi sürekli kaldırıp tuvalete götürüyor, uykusu inanılmaz ağır. 

0 oy
önce (1,614 puan) tarafından

Ablam gece kaldırmadan pet şişeye işetiyor, çocuk uyanmasa da söylenileni yapıyor. Böyle böyle azaldı gece çişi. 4 yaşında. 

0 oy
önce (22,840 puan) tarafından

Oğluma 2.5 yaşında başladım.tuvalet eğitimi. Gece alt ıslatmalari 4.5 ay devam etti. Sonra kendiliğinden bitti. Uykusunda ağlardı ben anlardim tuvaleti geldiğini. Öncesinde de gece en az 2 bazen 3 4 kez tuvalete götürürdüm. İlk zamanlar ağlayıp istememjsti. Sonra alıştı. Kucağımda gidip gelirken uyku sersemi.yapti tuvalete geri uyudu. Sen de ağlıyor falan dinleme. Gece kucakla görür. Öyle öyle belki alışır bizimki gibi. 

0 oy
önce (3,410 puan) tarafından

Ben de gece götürüyorum bizim bile bazen gece kalkmamiz gerekiyor . uyuduktan 1,5 yada 2 saat snra kucaklayıp uyku sersemligi çişini yaptırdım gece çok dönerse daga sola anlıyorum ki  cisi var o şekilde götürüyorum haylada aynı 4*5 yaşında ,uyuduktan 1,5 saat snra sen al kucağına götür yapsın bir iki alışır 

0 oy
önce (111 puan) tarafından

Uykulu oturt klozete oğlum çiş de uyku arası yapar uykusu bölünmeden geri yatır bende uyandiramiyordum  klozete yarı uyanık şekilde yapıyor kızım bu arada sünnet oldumu 

0 oy
önce (844 puan) tarafından

Benim kızım da 3 yaşında gece alistiramadim aylardır ne denediysem olmuyor gece kaldıramıyorum 

0 oy
önce (23,403 puan) tarafından

Çok zor bi durum aynısını yaşadım baya uğraştım bi senedir alıştı çok şükür

0 oy
önce (4,654 puan) tarafından

Cnm benim.kizimda ayni yaslarda, biz yorgun oluyoruz gece ne biz kalkiyoruz ne de onu uyandiriyoruz. Gece bez bagladik altina hep, bazen yapti bazen yapmadi. Zorlamadik, acele etmedik. 6 yasina girdi şimdi, hic yapmamaya basladi, gece kendi uyanip tuvalete gitmeye basladi. Bezi bıraktık. Yani akisina bieaktik kendikiginden oturdu duzeni

0 oy
önce (939 puan) tarafından

Benimde oglum 5bucuk yasinda oda yapiyor bazen cok yorucu.Bende uyaniyorumki cisini yaptirayim bakiyorum yapmis.Aksamlari az su iciriyorum.Bir defa yatmaya girtiyimizde yaptiriyorum bir defada yatmak uzereyken yaptiriyorum uyuyor sonra.2saat sonra kendim uyumadan oncede cisini yaptiriyorum.Ben lazimliga yaptiriyorum geceleri.Gecede kizimi beslemeye kalkiyorum o zamanda yaptiriyorum bakalim alisir boyle herhalde.Doktor genetik oldugunu soyledi

0 oy
önce (1,464 puan) tarafından

Gece tuvalete neden alıştırmaya çalışıyorsun kendine işkence ediyorsun ki gece alıştırmaman lazım tutmasını öğrenmesi lazım bence uyandırma uykusundan bölme. Alez al alezin ne işe yaradığını bilmesin öğrenirse artık sürekli altına kaçırır 

Asıl kaldırmasam işkence ediyor ya sürekli yani oyle oyle alısırmı hiç sanmıyorum

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 469 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (304 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 559 göst.
16 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde 2801 (857 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 527 göst.
15 Mart 2024 Diğer kategorisinde Merveemirinannesi (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 166 göst.
14 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Eslim lina annesi (4 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,020 soru

24,066,854 cevap

330,409 kullanıcı

...