+1 oy
334 göst.
önce Diğer kategorisinde (298 puan) tarafından

41.haftadayim .Henüz sancım acilmam yok .Yatış olursa sancılar,doğum  uzun gunlerce sürer mi ya .Bn sancimin gelmesini bekliyordum .Napicami şaşırdım .Hergun hastaneye gelebilirsen sen bilirsin dedi .ne önerirsiniz şehir dışındayim kendi doktorum izinde 

18 Cevaplar

+2 oy
önce (3,264 puan) tarafından

Tabiki hastanede kalmalısınız. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz. Eve döndünüz ve bir şey oldu diyelim, ne yapacaksınız. Lütfen hastanede kalın ve eve dönmek gibi bir yürek yeme moduna girmeyin. 

önce (298 puan) tarafından
+1

Peki bu sancım gelmedi benim uzun sürer mi günlerce sancım olurmu

önce (3,264 puan) tarafından

Bilemeyiz ki, sancılar birden gelip 2 saate de doğurabilirsiniz. Suyunuz sınırda ise en fazla 2 gün beklerler. Çünkü altta açıklık olduğu için enfeksiyona çok müsait bir alan oluyor. En kötü suni sancı verirler. Bebeği gözlem altında tutmak çok önemli. Hem suyu az, hem enfeksiyon riski olur, hem de son haftalarda kakasını yeme riski var. Siz evden hastanaye varana kadar kim bilir nasıl olur. 

-Reklam-
+2 oy
önce (826 puan) tarafından

Vaktiniz geçmiş  illa kendi sancimi bekleyecem diye diretmeyin.  Erken dogumun iyi olmadığı gibi geç dogumda iyi değil.  Suni sancı alıp dogurun derim.  Hastaneden çıkmayın 

önce (3,660 puan) tarafından

Evet haklısın. Bak son 2postda bana cinnet geçirtdiler bunlar

0 oy
önce (15,002 puan) tarafından

Kız yat haftan geçmiş bir şey olur Bi de Allah muhafaza

0 oy
önce (115 puan) tarafından

Doktordan daha iyi bilemeyiz durumunu hiç birimiz kadın doğumcu değiliz kal yada kalma diyemeyiz yatış tavsiye ettiyse tabiki yatmalisin sıkıntılı Bi haftadasin cnku 

0 oy
önce (1,268 puan) tarafından

Bence hastanede kal.zaten şansın gelmezse ta suni sancı verirler ya da sezeryan olursun. Korkmana gerek yok.bebek için şu çok önemli Allah korusun sana da bebeğe de birsey olur..benimde suyum azalmaya başlamıştı. Hafif sancim gelmeye başladı suni sancıyla doğum yaptim

0 oy
önce (1,470 puan) tarafından

41 hafta olmus artik cocuk kakasini yapip yutarsa allah korusum kaybedersin

0 oy
önce (11,460 puan) tarafından

Bende 40+3 Ken suyum bitti hastaneye gittim sancı sıfır su değil diyip gönderdiler 40+4 oldu suyum baya gitti gene gittim su diyip yatış verdiler ama gene sancı çok az ve düzensiz. Suni sancıyla doğum yaptım 

0 oy
önce tarafından

Canım dr ne diyorsa onu dinle 

0 oy
önce (22,788 puan) tarafından

Benim suyum tamamen bitmişti. Sancı açılma falan yoktu. Suni sancı verdiler. Sana da verirler belki. 

0 oy
önce (6,902 puan) tarafından

Haftan ileri bu haftalarda bebek pisligini yiyebiliyor gözetim altinda olmak daha iyi ben olsam hastnede kalirim

0 oy
önce (15,496 puan) tarafından

Kuzenim de öyle yaptı sancım gelsin sancım gelsin dedi gelmedi mecburi sezeryan oldu 

Beklememın anlamı yok birde suyun azmış 

0 oy
önce (2,540 puan) tarafından

Haftan gelmiş geçiyor hastanede kal Allah korusun birşey olursa ne yaparsın git suni sancı veripde doğumu baslatabilirler veya bir iki saat sonra baktın sancin kendisi geldi 

0 oy
önce (1,543 puan) tarafından

Bacım kardesim senin icin her gun bir tehlike su an baya dogurman gereken bir surectesin bebegini riske atma normal olmuyorsa birak doktor ne diyorsa oyle dogur cocugun iceride oksijensiz kalir her sey olabilir diretme aman  

0 oy
önce (348 puan) tarafından

Şunun şurasında en fazla 1 haftan kalmış daha fazla bekletmezler zaten bence doktorun dediyini kabul et

0 oy
önce (3,449 puan) tarafından

Bence hastanede kalmalisin Allah korusun su tam biterse hemen müdahale etmeleri gerekiyor zaten suni sancı verirler Allah'ın izniyle doğumunu hemen yaparsın 

Eve gidersen Allah korusun bişey olursa bide uzaksın galiba 

0 oy
önce (1,586 puan) tarafından

Yatış yapın tabi ki.

Allah muhafaza yatmadınız, eve gittiniz ama birden bir komplikasyon gelişti, müdahale edecek zaman olmayacak ki.

Yanlış bir şeyler olursa yarın bir gün keşke yatış yapsaydım o zaman erken müdahale edilirdi demek yerine şimdiden süreci başlatıp gözlem altında kalmak,sizin de çocuğunuz için de en sağlıklı ve mantıklı karar olur.

Çocuğunuzu riske atmazsınız diye düşünüyorum. Rabbim hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle kazasız belasız kolay doğum nasip etsin. 

0 oy
önce (1,698 puan) tarafından

Suyun ara ara gelmiş demek ki. Sen artık normalin üstüne çıkmışsın 41 haftadan tabiki yatış yapmalısın. Hatta doktor uygun görürse doğumunu da başlatabilir. Belki senın sancım hiç olmayacak? Çocuk kakasını yerse zehirlenir

0 oy
önce (3,660 puan) tarafından

Suyun azsa yatış yapman iyi. Hastahaneye gidene kadar suyun azalmaz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
31 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde neslihan yilmaz (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 163 göst.
29 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 137 göst.
13 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 175766 (373 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,456 soru

24,058,671 cevap

330,035 kullanıcı

...