+1 oy
548 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,648 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Elimde kendime ait ufak bi param var. Her ay da bi miktar devletden alıyorum. Ama devletden aldığım çok az. 

Oğlum 14 aylık. Onun için bahçemizde salnıncak, futbol sahası, basket sepeti, kaydırak, oyuncak ev, bahçe için oynalınacak oyuncaklar almak istiyorum. Böylece beni çok yormaz (hamilelikden çoçukla oyun oynayamıyorum) . Kendi bahçemizde kendimize ait küçücük parkımız olur.

Diğer taraftan aralık başı doğumum olcak. Sezeryan sırasında  polit var onuda aldırmayı düşünüyorum. Doğum ve çoçuk masrafları.

Başka fikrimde şu. Hepsini boş ver. Eşine yükle. Kendin için altın birikimi yap. 

Eşim çalışmıyor. Ona yüklesem bi şekilde hall eder. Ama istediğim gibi olmaz ve borcumuz olur. O da benim parama asla mudahele etmez ben şunu yapalım demesem.

. Çalışmıyor çünki çalışmak istemiyor çünki iş beğenmiyor. Hem zor olmasın diyor hem yüksek maaş istiyor. Girdiği işde en fazla 6 ayçalıştı şimdiye kadar. 10 gün önce bi iş için elindeki parayla hazırlık yapıb başka şehire gitti. 4 gün çalıştı. 4günde çıkacağını belirtib 7günde işden ayrıldı. O böyle yapınca bende ona karşı hep anlayış göstermek zorunda diğilim
 Kiraya verdiğimiz evle geçiniyoruz

15 Cevaplar

+6 oy
önce (1,352 puan) tarafından

Yurtdisinda mi yaşıyorsunuz? Türkiye mi eğer Türkiye ise Kirada eviniz var eşin çalışmıyor birde devlet para mı veriyor üstüne .keşke şu devletin verdiği para gerçek ihtiyaç sahiplerine gitse .akşama kadar evde yatan adama gitmese veya altın birikimi yapmayı düşünen kadınlara gitmese 

Çünkü her ay bizim maaş bordrolarimizdan çatır çatır kesilerek ödeniyor bu paralar. Birileri evde yatsın da devletten ödenek alsın diye değil az veya çok farketmez

önce (3,648 puan) tarafından
+1

1. Türkiyede yaşamıyorum. 

2. Aldığım o ufacık dediğim para, karabağ göçmenlerine verilen para. Yani sizden kesilmiyor. Benim üıkemde kimsenin maaşından kesilmiyor. 

-Reklam-
+4 oy
önce (3,263 puan) tarafından

O kadar ihtiyaç varken neden altın alıp köşede dursun?

Eşiniz çalışmıyorsa nasıl her şeyi halledebilir?

Oğlunuz için bahçeye oyuncaklar almak çok iyi fikir. Ama hepsini birden yapamaya gerek yok. Yaşına göre ilgisi olandan başlarsınız. Ya da ikinci el bakarsınız, daha uyguna gelir. 

+4 oy
önce (118 puan) tarafından

14 aylik cocugu oyalayacak cer cöp ne bulursam alirdim. hem bebek hemde 14 aylik cocuk. kafayi yememek icin dunyayi 14 aylik cocugun oyalanmadi icin onune sererdim yoksa kendim rahat kalamam. zaten bu durumda rahat kalamassin ama en azindan kafayi yemeni onler bi on dk oyalansa yine yeter 14 aylik olan

+4 oy
önce (15,000 puan) tarafından

Çalışmayan adamdan nefret. Adam dediğin gider çalışır, kalk git be adam diyemiyon mu kız.? Lükse bak çalışmıyor. Ömrü billah böyle mi takılacak 

önce (4,166 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi
+2

Seda Sayan " Kalk git be adam kalk git!" . Walla kimse kusara bakmasın eğer sağlık sorunları yoksa keyfi çalışmayan adama koca demem çocuk da yapmam .

önce (15,000 puan) tarafından
+1

Vallahi aynı fikirdeyim. Çalışıyorum ona rağmen katlanamam Ben de. Sağlık sorunu olur başgöz üstüne ayağına turab olurum. Ama keyfekeder takılamaz

önce (295 puan) tarafından

Ben böyle adamı koca diye yanımda taşımam be 🤣 

önce (1,536 puan) tarafından

Kayinpeder 60 yaşında emeklisi var kira geliri var bekar oğlu veriyor 

Bir nevi çalışmaya ihtiyacı yok 

Ama Kaynanam bezdim diyor sabah kalksın gitsin ise akşam gelsin diyor 

Harbiden çalışmayan erkek cekilmiyor

+4 oy
önce (58 puan) tarafından

Acimayacaksin mecburen calismak zorunda sen elindeki birikimini evin ihtiyaclarina cocugunun ihtiyaclarina harcayip adama o rahatligi saglarsan hic ama hic calismaz zaten cok yorulursun gencecik adamlar neden is begenmez bilmiyorum ama calismayan tembel her adamin arkasinda genelde fazla anlayisli fazla uyumlu sorun cikarmayan kadinlar oluyor nasilsa kadin her seye okey gel keyfim gel yaylaniyorlar.

+1

Simdiye kadar en fazla 6 ay calisan adama niye ikinci cocuk ona da anlam veremedim ama  neyse

Anne olmak benim isteğim. NE ZORLUKLARLA İLK BEBEĞİMİ kucağıma aldım ben biliyorum. Allaha bin şükür ikinci defa bu mutluluğu yaşayacağım. Hiç pişman değilim. Şu an için eşim çalışsada, çalışmasada geçimimiz var. İlerde çoçuklar böyüyünce bende çalışacağım. Unverste okudum. 2sene muhasebecilik yaptım. Yine çalışırım sıkıntı yok.

Eşim çalışmıyorken ben onun sorumluluklarını almakla almamak arasındayım şu an. Çalışsam elime iyi para gelir. 3 kuruşu 3yere bölmek zorunda kalmam.  Bebeğim sağlıcakla gelsinde herşey hall olur. 

Sizde çok haklısınız. Umursamaz adamların arkasında fazla anlayışlı kadınlar oluyor

Alma guzelim biraz da cingar cikar silkele gitsin calissin erkek evde durmaz

Altinin paran varsa da kirk mendil arasina sakla verme adama hatta yok diyip daha fazlsini al koy kenara 

+4 oy
önce (1,585 puan) tarafından

Eşin sorumluluk almak zorunda, evliliğin başlıca şartlarından biri budur. Evi erkek geçindirir, eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür.

Paranla dilediğini yapmakta özgürsün. Yerinde olsam altın yapardım veya çocuğuma bahçe parkı. 

+4 oy
önce (1,696 puan) tarafından

Bir erkeğin tembel olmasını çok yadırgarım kimse kusura bakmasın. Adam dediğin taş kırar evine ekmek getirir. Sağlıklı bir erkek evde oturmaz. Sen de sıkıntılısın kusura bakma senin bu istediğin bahçe oyuncakları ne kadar haberin var mı? Kıt kanaat geçinen birinin böyle pahalı bir istekte bulunması saçma geldi. Öncelikli ihtiyaçlarınızı belirleyemiyorsunuz.

+3 oy
önce (22,783 puan) tarafından

Eşin calismiyor. Çalışmaya gönlü yok. Sen devletten para alıyorsun ve bunu bilezik almak için kullanmayı düşünüyorsun. Demek ki acil ihtiyaciniz yok. Şu devletin paraları hiç gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmuyor ona yanıyorum 

Merak etmeyin senin  ve senin ülkenin vatandaşlarından alınmıyor. Karabağ göçmenlerine Azerbaycanın devlet büdcesinden verdiği para. 2 kimsenin maaşından da keslimiyor. 

önce (22,783 puan) tarafından

O zaman rahatladim

+2 oy
önce (3,578 puan) tarafından

Eşinn  çalışmıyorsa nasıl yapıcaksınn o kadar oyuncakları söylediklerinn de pahalı şeyler

+2 oy
önce (23,261 puan) tarafından

Bence çocuğunun mutluluğu altından daha önemli 

+2 oy
önce (4,637 puan) tarafından

Esin calismiyor, elinde para var ama baskasina agiz egmesini para bulup mahcup olmasini goze aliyorsun... cok ayip bana gore, evlilik tek tarafli mi? 

Elinde varsa harcayacaksin ihtiyacina, insan esini bu duruma dusurmekten çekinir, esin olsam bunu ogrensem cok gucenirdim

Senin söylediğin bizim evlilik için geçerli değil. Çalışmıyor çünki çalışmak istemiyor çünki iş beğenmiyor. Hem zor olmasın diyor hem yüksek maaş istiyor. Girdiği işde en fazla 6 ayçalıştı şimdiye kadar. 10 gün önce bi iş için elindeki parayla hazırlık yapıb başka şehire gitti. 4 gün çalıştı. 4günde çıkacağını belirtib 7günde işden ayrıldı. O böyle yapınca bende ona karşı hep anlayış göstermek zorunda diğilim. 

önce (4,637 puan) tarafından
+1

Bu durumda haklisin tabi, o zaman birikimini hepsini cikarma, yavas yavas al cunku bu seferde elinde var nasil olsa diye calismazsa... ayyy ailen arkandaysa ders olsun diye bi basina birakip gitmeli bunlari

+2 oy
önce (15,495 puan) tarafından

2. Çocuk geliyor nasıl çalışmıyor bu adam 

Bütün gün evde mi oturuyor,böyle adamın önüne yemek de koymak istemez insan 

Kiraya verilen evle me kadar geçim olur ki 

+2 oy
önce (2,256 puan) tarafından

Girdiği işte en fazla 6 ay çalışan birinden tekrar hamile kalmışsın cnm. İşin çok ama çok zor maalesef. Hayat zaten yeterince zor. Çalışınca bile geçim zorken çalışmayan adamla düşünemiyorum bile. Gidip limon bile satsa çalışması gerekir.

+2 oy
önce (215 puan) tarafından

Ben olsam bahçeye çocuk parkı yapardım istediğim gibi Aralık ayında doğumun o zamanda bütün bebeğin masrafı kıyafeti bezi maması battaniyesi beşiği hepsini eşime aldirirdim sonuçta onun da çocuğu almak zorunda 

+1 oy
önce (2 puan) tarafından

Bence kendine birikim yap 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 511 göst.
23 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 487 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 79 göst.