0 oy
302 göst.
Diğer kategorisinde (264 puan) tarafından

Kızlar dört yaş oğluma doktor asperger sendromu olabileceğiniz söyledi, ondan şüphelendi yani. İki gündür dünyadan kopmuş gibiyim kendime gelemiyorum 

8 Cevaplar

0 oy
(264 puan) tarafından

Ne gece uyuyabiliyorum ne sabah kalkıp birşey yapabiliyorum midem bulanıyor yemek de yiyemiyorum piskolojik herhalde ishal oldum birde. Bir yandan herkese ağlayarak anlatmak istiyorum napicam diye bir yandan kimse duymasın bilmesin 

-Reklam-
0 oy
(3,025 puan) tarafından

Kesin teşhis konulmadan Neden hemen gemileri yapıyorsun ki benim kızım daha 4 yaşında doğduğundan beri gelişim geriliği var yaşlılarından geçiyordu Şu an tam konuşamıyorum Bir keresinde acile gitmiştik oradaki Doktor kesin bu kızınızın hastalığı angel sendromu dedi o kadar kesin konuştu ki bizle bizde acaba olabilir mi dedik ben hemen eve geldim Her zamanki gibi internette açtım baktım Benim de öyle Dünyam başıma yıkıldı Kızım böyle mi olacak büyüyünce Bundan mı devam edecek diye gidip genetik test derdik ama öyle bir şey çıkmadı yani her doktorun dediğine takmam araştır tam emin olduktan sonra elinden gelen her şeyi yap

(264 puan) tarafından

Çocuk gelişim uzmanı söyledi bunu canım. Yani kesinlikle çocukta birşey yok demedi. Nörolojiye de gittik test yapılacak ama o da güzel konuşmadi. Tekrarlayan hareketleri var bilemiyorum belki tiktir dedi. Çocuk psikiyatrstine gidin dedi. 

0 oy
(199 puan) tarafından

Doktorunuz neye göre böyle bişeyden şüphelendi

0 oy
(447 puan) tarafından

Daha önce hiss etmemişmiydiniz çocuğunuzun biraz farklı olduğinu yani googleden biraz okudumda kendini belli eden bir durummuş

(264 puan) tarafından

Hayır bir anda başladı takıntıları olmaya başladi bir süredir konuşması yavaştı. Takıntı başlayınca otizmden şüphelendim ama göz teması var sosyal ortamlarda cocuklarla oyun oynayabiliyor. Ne bilim valla hiç birşey anlamamıştım bu zamana kadar

0 oy
(1,022 puan) tarafından

Rabbım kimseyi evladiyla sınamasın inşallah kuzuyu da size bağışlasın inşallah 

0 oy
(3,312 puan) tarafından

Tam anlamıyla ne oluyor bu hastalık canım ? 

Rabbim şifa versin inşallah şüpheleri doğru çıkmasın. 

0 oy
(1,650 puan) tarafından

Yaşitlariyla anlasmasinda sorun mu var neden asperger dedi doktor merak ettim.

Gecmis olsun bu arada.

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Bu sendromun en belirgin özellikleri uygunsuz gülme, iletişim kuramama, tekrarlı konuşma, sıradışı yetenekler, başkalarının duygularını zor algılama ve kısıtlı iletişim. Sizinkine neye göre dendi ki. Sadece tekrarlayan hareket için yanlış tespit bence.  Bu sendromda vocuklar iletisim kuramaz kısıtlı olur, çevre oluşturamaz empati kuramaz, rutin değişikliği istemez, vücut dili ve jestleri anlayamaz vs. 4 yaş bir çocuk için bu tür durumları erken tespit ederdiniz bence. Hiç fark etmediniz mi 

(2,831 puan) tarafından

Aynı zamanda ince motor becerileri zayıf olur, yazı yazma top atma gibi. Ve en fark edilen kısmı sakarlık yani hantal veya dengesiz yürüyüş 

(264 puan) tarafından

Fark etmedim. Dört yaş çocuk zaten yazı yazamaz dedim. Hantal değil normalde ama mesela ayakkabını giy dediğimde çok yavaş istemez istemez yapıyor. Yani istemediği bir işi yavaş yapıyor evet. Uygunsuz gülme yok yani komik gelen birşey olursa güler. Bizimle iletişim kuruyor sohbet eder ama parka gidince mesela koşan çocuk görünce koşar onlara katılır ama çocuklar durup konuşmaya başlayınca onlara katılmıyor. Ama çocuğum daha kreşe hiç gitmedi yaşıtı hiç bir arkadasi yok hatta hep gurbette olduğumuz için düzenli görüldüğü insan bir ben ve babası birde yaşlı bir komşum. Kardeşiyle oynar bazen vurur iter düşürür, bunun da normal olduğunu düşündüm ben hep. Herkes kardeşinin kıskanıyor ondan konuşması da yavaşladı diyordu.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 661 göst.
0 oy
23 cevap 893 göst.
30 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 842 göst.
0 oy
13 cevap 577 göst.
31 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler