0 oy
140 göst.
Diğer kategorisinde (78 puan) tarafından

Merhaba hepinize iyi geceler diliyorum. Biraz uzun olacak ama hakkınızı helal edin. 10 yıllık evliyim severek evlendik iki tane oğlum var 6 ve 1 yaşındalar. Bende 33 yaşımdayım. Bundan 5 yıl öncesine kadar hayattaki herseyi tii ye alan rahat yaşayan kahkahası bol hiç bir derdi olmayan bir insandım. Ben ne ara nasıl bu hale geldim bilmiyorum. Kendimi çok tükenmiş hissediyorum. Temizlikten tutun yemeğe kadar hiç bir şey yapmak içimden gelmiyor mecburi yapıyorum. Esimin Doğu görevine 7 yıl önce geldik. Kendi memleketimden 24 saatlik uzaklıktayım. Eşim sagolsun senede bir iki kez gönderir beni ailemin yanına. Evimdeyken yemek yiyemiyorum kahvaltı edemiyorum inanın mideme gün içinde bir iki lokma ve kahve giriyor sadece. Sigaradan tiksinen ben günde 2 paket sigara içmeye başladım. Aşırı kilo veriyorum ama ailemin yanına geldiğimde nasıl oluyor bilmiyorum iştahım açılıyor verdigim kiloları alıp 1 Ay içinde geri dönüyorum. Sonra yine kısır döngü. Ayrıca kendi evimdeyken sürekli panik atak yaşıyorum ya çocuklara birsey olursa ya hasta olurlarsa ya ben anlamazsam atesi çıkarsa uyurken vs vs vesvese doluyor içim çarpıntı yaşıyorum uykusuz da kalıyorum çok fazla. Benim anladığım o şehirde yaşamak istemiyorum bu son yılımız fakat benim artık dayanacak gücüm kalmadı psikiyatri veya psikologa gitmek istemiyorum ilaç verecek çünkü uyutmak için ama bu da çözüm değil ki. Daha önce gittim hemen ilaç başlıyorlar hemde usanmadan 2 farklı doktora gittim yemin ederim ikisi de intihar edip öldü doktorların. Hepsini geçtim evimde mutlu değilim huzur kalmadı eşim deseniz çok değişti işten çıkıp eve gelip yemek yiyip 1 saat sonra arkadaşlarıyla kahvehaneye gidiyor gece 12den önce gelmiyor çok yalnız kalıyorum çocuklarla tek başımayım tüm gün. Daha önce iki kez atak gibi birsey geçirdim tam olarak nedir bunu da bilmiyorum ilkinde aşırı öfke patlaması yaşamıştım sabah uyandığımda tüm vücudum felçli gibi olmuştu eşim acile götürdü zar zor o kadar kas gevşetici iğneler serumlar hiç bir işe yaramamisti doktor psikiyatri ye sevk etmişti 1bucuk Ay boyunca felçli gibi kaldım boynumdan aşağısı tutmuyordu. İkincisinde ise yine öfke kontrolsüzlüğü yaşadım salondaydim en son ama oturma odasında yerde buldum kendimi orada bir boşluk var hatırlamıyorum ve kalp krizi geçirir gibiydim eşimin dediğine göre 1 saat hareketsiz yatmışım. Yani tüm bunlar bu şekilde olurken ben bu atakların tekrarlanmaması için ne yapmalıyım bunun üstesinden nasıl geleceğim? Eşime veya kendime karşı kaybetme ölüm gibi korkum yok. Tamamen çocuklarıma odakliyim onlara birsey olacak diye ödüm kopuyor inanın son raddedeyim büyük oğlum ilkokula başlayacak Eylül ayında ve okula dahi göndermek istemiyorum başına birsey gelirse diye evham üstüne evham. Ne yaşama hevesim kaldı ne kendime bi bakım yapabiliyorum ne kuaför ne gezme hiç bir sosyal hayatım yok hepsini soyutlamışım farketmeden. Bu arada öfkem sadece eşime karşı oluyor çocuklarımı çok seviyorum bir kere sesimi dahi yükseltmedim onlara.

4 Cevaplar

+1 oy
(8,272 puan) tarafından

Canım üzerinde nazar yada büyü olabilir. Lütfen bol oku kuran aç evinde evini sirke ile temizle 

(400 puan) tarafından

Benimde ilk aklıma gelen bu oldu 

-Reklam-
0 oy
(6,258 puan) tarafından

Çocuğa sesini yükseltmesen bile sen eşine bağırınca sesini duymuyorlar mi? Etkilenmiyorlar mi sanıyorsun? 

Psikiyatra gitmen lazım ama iyi birini bulmalisin. Dediğin gibi bir arkadaşım oluyordu yazdıkların benziyor ilaç kullandı bir süre sonra doktor kontrolünde yavaş yavaş bıraktı ilaçları. Uyku yapan ilacı uyumadan önce gece içiyorum diyordu

0 oy
(58 puan) tarafından

Hepsini okudum, ama benim anladığım hissettiğim kadarıyla kaldığınız şehirde dost akraba yok kendi evinizi kendinize hapis etmişsiniz fark etmeden, sosyal çevre yapın çıkın gezin arkadaşlarla parka gidin çocuklar oynasın düşsün kalksın, böylelikle evde sürekli aklınızda çocuklara bir şey olacak korkusu gelmeyecek, yada evde ek iş yapın ev temizliği yapın videoa al paylaş, yani kendini bir şeylere var aklın şimdi düşündüklerinde kalmaz.

0 oy
(1,783 puan) tarafından

Destek al lütfen çocukların için bende git gide soyutluyorum iki oğlum var benimde  cocuklarla olmiyo diye diye şuan kimseyle tanismadim 7 yildr dogudagim bende nefes darlığı yaşıyordum memleketten gelince ordada problemlerim olmasa evime hiç gelmek istemiyorum Esin ve çocuklarında daha çok vakt gecirmeye çalış kahve alışkanlığı olunca gtmicek olsada gider bir arkadaş ayağına düşmüş seninki çok sukur o yok gurbette o da olsa eş de olmasada ne yapacaz evde kavga edecek adamı bile goremezsn ki konuş eşinle en azından haftann belli günü belli saatlerde

(1,783 puan) tarafından

Nazarada inanırım nazar da olabilir bu arada

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 376 göst.
0 oy
3 cevap 179 göst.
18 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mrv.1 (4 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 414 göst.

Kategoriler

1,471,009 soru