+2 oy
550 göst.
Diğer kategorisinde (46 puan) tarafından

Selam kızlar 1 evladım var şuan ikinciye hamileyim henüz cinsiyeti belli değil fakat eşimde bnde tek çocuğuz  ilk oğluma kayınbabamın ismini verdik ikinci bebeğime de erkek olursa babamn kiz olursa annemin ismini koymak istiyorum siz olsanız yaparmiydiniz 

Bu arada

babamın ismi Bülent 

Annemin  Fatma  sadece sevinsinler istiyorum 

25 Cevaplar

+10 oy
(534 puan) tarafından

bence cok gereksiz. kendi ismi verildi diye niye sevinsinli. kimisi tutturuo benim ismimi koyun diye onlarida anlamak

mumkun degil. sultan suleyman yada hurrem sanki kendi isimleri konsun diye baski yapiolar kaynana kayinpeder genelde.  sacma ötesi durum bence.

birton isim var .   atiorum  kayinperedin yaninda. kayinpederin ismini seslenerek vocugu mincirip yerim seni su bi falan demek cok komik kacio. 

(534 puan) tarafından
+2

benim esim olen annesinin ismini koydu kizima o bile vok givik birsey. 40 yasinda sirozdan vefat etmis kadin. kizim niye onun enerjisini tasisinli hic istemezdim sahsen esimi kirmamak icin koydum yanina bende isim ekledim.

(46 puan) tarafından
+1

Canim iki isim koydum zaten kayinbabamin ismini ne kendileri ne biz seslenmiyoruz hiç aramızda bizim illa büyüklerimizin ismi konulsun diye tartışma dahi olmadı eşiminde bnmde gönlüm razıydı zaten mesela bnm adimda 3 yaşında ölen halamın adı eskiler işte

-Reklam-
+5 oy
(24,048 puan) tarafından

Eşimin hamile iken dediği şey senin babanla benim babamın adını beraber koyalım diye çocuğa bu kötülüğü yapamam dedim bence yanlış anneyi babayı sevmenin ve onurlandırmanın yolu değil çocuk yapıp adını vermek burda çocuğa bencillik edilmiş gibi geliyor bana 

Yanlış anlaşılmasın:) sizin anne baba isminizle ilgili bir durum demiyorum kayınpeder ismi içinde geçerli büyük ismini koyan herkes için düşüncem bu birinin hayatının devamını getirmek gibi geliyor bana 

+4 oy
(5,923 puan) tarafından

Beni yanlış anlamayın da, ya da anlayabilirsiniz de, gerçekten dünyaya çocuk getirme büyütme vizyonunuz bu mudur?

Sevinsinler diye babaanne anneanne dede adı vermek? 

Ben Ayşe ismini öyle çok seviyorum ki, sırf annemin adı diye koymam kızım olsa. Evladımın başka bir hikayesi olsun, başka bir hayatı olsun. Bildiğim bir yaşanmışlığın adını koymayayım diye. 

Anne bana sevindirmek için inanın adını ömür boyu evladına vermekten başka çok şey var yapacak...

(46 puan) tarafından

Çocuğunuz ismi nedir

(2,282 puan) tarafından

++++++++++++++++++++

(5,923 puan) tarafından

Oğlumun ismi Ali. Kimselerin adı değil ailede. Eşimin ailesinde de yok.

(46 puan) tarafından

Peki ali ismi çoğu kişide kullanılan isim şimdi onların enerjisini mi almış oluyor veya yaşayan kişinin tıpa tıp hayatını yaşamış mı oluyor

(5,923 puan) tarafından
+3

Tam olarak böyle bir yorum geleceğini bildiğim için "bildiğim bir yaşanmışlık" yazdım özellikle. Ama okumamışsın. Ali benim hiçbir ebeveynimin adı değil. Bildiğim hiçbir yaşanmışlığın adı değil. Ama sen burnunun dibinde yaşanmışlığı olan anne babanın adını vermekten bahsediyorsun. İsim koyarken hiç mi kriteriniz, vizyonunuz yok derken bunu diyorum.

Ali isminin herkeste olmasına takılmıyorum ben. Anlamına ve kullanışlı olup olmadığına bakıyorum. Her devrin ismi olmasına bakıyorum. Kolay söylenmesine, yazılmasına, taşıyan kişinin karakterine uygun olmasına bakıyorum. Aklımda bir sürü isim vardı hamileyken. Eren, Yusuf, Tuna, Mehmet, Fırat, Kemal...Ama oğlum en güzel Ali ismini taşıyacak gibi hissettim. Tutup da babamın adını, rahmetli kayınpederimin adını koyup geçeyim demedim. Aşırı saçma buluyorum bu mantığı. Yasaklanmalı bence anne baba adı vermek.

+4 oy
(5,193 puan) tarafından

kimin olursa olsun ana baba isminin konması son derece saçma. 

benim 2 arkadaşım sonradan mahkemeye verdi, ikisi de ismini değiştirdi. 

çok şükür annem babam istememiş böyle bir şey. başka isim mi yok.

ilk çocuğunda da yapmamalıydın yani

(46 puan) tarafından

Neden isimlerimi kötüydü degistirdiler

(5,193 puan) tarafından
+2

kötü olması öznel bir şey beğenenler olabilir.  ama çocukken baktıklarında kendilerininki gibi eski isme sahip çok az kişi vardı. kız olan arkadaşım resmen psikolojik sıkıntı çekti, kişilik bozukluğu oldu. tanıştığı kişilere asla kendi adını demiyordu. kendi beğendiği ismi diyordu. sonradan aile dava açıp o ismi ekletti. daha sonra da kız o ismi sildirdi.

biri makbule, erkek olanın adı Ökkeş. hatta adı Sümeyye olan arkadaşım da değiştirdi. düşün Sümeyye ne kadar yaygın 

(2,282 puan) tarafından

Ökkeş ve Makbule nedir yahu en iyisini yapmışlar benim adım da çok eski kulağa kaba gelse ben de değiştirdim + babaanne ismi konulmuş olsaydı sonuçta banane babaannemden ben niye onun ismini taşıyorum demi.

(5,193 puan) tarafından
+1

bence de güzel isim değiller😂

eski olup çok güzel olan isimler var tabi

ya bi de belki sevmeyecek çocuk nenesini dedesini, niye onun adını taşısın. bizimkilere çok teşekkür ediyorum ben, kimsenin adını koymadılar diye. biri sıdıka, biri vasfiye. canım adım ❤️ ben

amcamın eşi vefat etti, çocuklar küçük diye evlendi, daha sonra ondan da bir kızı oldu. ölen eşinin adını verdiler. yeni eşi de razıydı buna ama ne gerek var ki. ölen eşi anmanın türlü türlü yolu var. 

(2,282 puan) tarafından

Ayy çok saçma ya yinede karışmayalim 🤣🤣

+2 oy
(29,080 puan) tarafından

Başkası sevinsin diye neden onca ay zorluğunu çektiğin bebeğinin ismini aynı koyacaksın ki ben hiç sevmiyorum büyüklerin adının çocuğa verilmesini 

(46 puan) tarafından

Şimdi kayinbabamin adını koyduk kendi ana babamin ki olmazsa ben üzülürüm ileride 

+2 oy
(1,433 puan) tarafından

2 oglum var, kesinlikle ne babamın ne kayinoederimin adini vermedim . Zaten teklif etmediler . Yarın birgun büyüdüğünde beğenmezler. Çevremde şahit oldum çünkü 

+2 oy
(1,611 puan) tarafından

Bana büyüklerin adını vermek doğru gelmiyor onların enerjilerini taşıyor niye böyle bişey olsunki ben çocuğumu öğrendiğimde eşimle anlaşma yapmıştık erkek olursa ben kız olursa o koyucaktı erkek oldu ben koydum adını kimseye sormadım bile söyledim Oğuz ata adı diye oldu bitti ahahahhaa 

+2 oy
(8,309 puan) tarafından

Bülent i koymazdim ama Fatma efendimizin biricik kızının ismi o yüzden konulabilir 🥰 kızımın adı da Fatmanur 💕

(46 puan) tarafından

Bizde inşallah kiz olur diye dua ediyoz zaten :):):))

+2 oy
tarafından

Ben babamı iki yıl oldu kaybettim 3 evladimda büyüdüler dahada çocuk dusunmuyordum Rabbim bı evlat daha verdi çok zor geçirdim 9 ay perişan oldum sonra babamla kayınpederimin adını koyucam dedim herkes koyma felan dedi doğum yaptım çok ağladım kucağıma aldığımda koysam nasıl soyliycem dedim neyse koydum vazgeçmedim şuan herkes benim babam diye seviyo arada ben söylüyorum ismine alışsın diye bence olur yani sağlıkla kucağına al inş 

(46 puan) tarafından

Aminn sağol canım adıyla yaşasın

+2 oy
(11,586 puan) tarafından

Kusura bakma herkesin kendi tercihi ama sırf sevinsinler diye büyüklerin ismini koymak hiç mantıklı değil.

Belki ilerde o çocuk kızacak istemiycek o isimleri 

Ben babamın ismini çok beğeniyorum bana göre eski moda isimde değil ama çocuğuma koymam genede 

(46 puan) tarafından

Canm bi kanun çıktı 18 yaşına gelince değiştirilebiliyor degil mi eee suan ki koyduğunuz ismide begenmezse nolcak

(11,586 puan) tarafından

Değiştirse ne olacak 18 yaşına kdr herkes zaten koyduğumuz isimle seslenecek kimlikte degissede milletin dilinde degistirebilecek miyiz.

Dediğim gibi canım sizin tercihiniz içinizde kalacaksa koyun 

(46 puan) tarafından

Arkadaşım 6 kiz kendisi sonuncu adını annesi babası yeter koymuş simdi ismi Eylül diye değiştirildi o kadar da zor olmadı teşekkür ederim yorumunuz icin

+2 oy
(27,447 puan) tarafından

Fatma zehra benim çok hoşuma gidiyor böyle bi değişim yapablirsin

(46 puan) tarafından

Canm zaten iki isim koyacağım erkekte olsa kizda olsa oglumda cift isim kullandim

+2 oy
(217 puan) tarafından

Çocuğuma yaptığım en iyi iyilik oldu kimsenin adını koymamak kimse ne arayıp soruyor daha iki gün önce doğum günü oldu aramadi kimse iyiki diyorum koymadım şimdiye değiştirmiştim oh rahatladım yazdım buraya 

(46 puan) tarafından

Hahahaha ohh ne güzel iyi yapmışsınız tabi deger görmediğiniz birilerinin çocuğunuza ismini vermediğinize sevindim 

(217 puan) tarafından

Ben baba sevgisi bile görmedim kardesimde öyle şikayet ediyor hâlâ aynı diyor çocuğumda onun gibi soğuk mu olsun maşallah çok enerjik Muhammed koydum herkes beğeniyor huyu yüzü güzel hayırlı evlat olsun sizde koymayın kimsenin umrunda olmadım her anne baba için geçerli değil valla bir komsum var torununa kızına nasıl yanıyor bakıyor bir defa of dediğini duymadim Allah beni aileme muhtaç etmesin derim hep 

(46 puan) tarafından

Âmin tabi her anne baba hem evladina hem torununa aynı değil şükürler olsun hem kayinvalidem hem annem tarafı cok başkalar ellerini hiç uzerimizden cekmediler torunlarını gozu kapali güvendiğim tek insanlar

(217 puan) tarafından

O zmn koy sen istiyorsan daha çok biterler sjsj

+2 oy
(5,274 puan) tarafından

Aslında çok iyi huzurlu hayatları olduysa olabilir ama, kimin hayatı öyle gerçi. Bence de gereksiz. Ama bazı insanlar mutlu oluyor adı verilince. 

+2 oy
(6,792 puan) tarafından

Senin tercihin istersen koyarsın tabi ama ben koymam 

+2 oy
(11,332 puan) tarafından

Ben çocuklara büyüklerin ismini konulmasını sevmiyorum. 

+1 oy
(2,282 puan) tarafından

Kayınbaba ismi koymak bana hiç doğru gelmiyor çocugun suçu ne 

Şimdi Uras Barlas gibi modern isimler koysan ilk çocuğunla ilerde anlaşmazlık yaşanır. Bülent koysanız eşitlik olur ama eski isim ama kayinbabanin ismini koyduysan babanız alınır koyun gitsin.

(46 puan) tarafından

Zaten olay bu her iki taraf baskı yapmiyor kayinbabamn ismini koydum okeyiz bende tek cocugumun babamn annemin başkası yok onları bu dünyada isim için neden üzeyim diyorum ama belli ki bu konu ikiye ayrılmış durumda :):):):))

(2,282 puan) tarafından

Kayınbaba ismi bana aşırı ters kendi babanızın ismine daha sıcak bakarım tabi 🤣ama eski isimler sevmediğim için koymazdim.

+1 oy
(23,076 puan) tarafından

Bana aşırı saçma geliyor bu durum kızma ama eşimin tarafında bu bir gelenek gibi herkes öyle yapıyor yapmayani da kınıyorlar çocuğa kaynana k.peder ismi neyse onla sesleniyorlar güya niye koymadiniz diyorlar kendilerince iyi huylu merhameti namazlı abdestli biri olur he koyayım dersin dedem öyleydi yengem koydu ona benzesin diye bunu anlarım ama bakıyorum kaynana şeytan k.peder küfürbaz haydo yinede ismini koymuşlar ne alaka ya ben koymam koydurmam iki aile içinde geçerli 

(46 puan) tarafından

İkiye bölünmüş bir konu aslında cok tartışılır 

(23,076 puan) tarafından

Kendi özgür iradesiyle koymak isteyenlere bişey diyemem de gelenek haline gelmiş koymak zorundaymis gibi baskı yapanlara karşıyım bırakta kendi doğurduğu çocuğa kendi versin ismi de 

+1 oy
(113 puan) tarafından

Eşim abisini çok severdi diğer kardeşlerinden ayrı idi Yusuf idi ismi bizde oğluma Yusuf ismini verdik gel gör ki abisi ne yiğenini arar ne sorar şehir dışındayız yüz yüze geldik ilk defa gördü geçen bayram ismini katmadigimiz amcası daha çok ilgilendi o pek ilgilenmedi o nedenle sevinirleri takma güzel bir isim katın Bülent ve Fatma bana kalırsa yeni nesil için eski kalıyor 

+1 oy
(3,744 puan) tarafından

Sacmalaik diye kimsenin yakını koymazdim 

+1 oy
(15,136 puan) tarafından

Bununla sevinmesinler bence. Gereksiz bir hamle. Kimsenin adını koymadık. Bireysel isimleri bireysel isim enerjileri. 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 409 göst.
2 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,097 göst.
+1 oy
13 cevap 617 göst.
13 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Damlam (16 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,110 soru

24,134,598 cevap